Volum potmeter? Støy etc?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 5 av 5
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2008
  Poster
  3
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Volum potmeter? Støy etc?

  Jeg lurer på om noen kan hjelpe meg med å finne riktig pot meter til mitt bruk.

  Skal legge opp ett nytt bord som man sitter rundt til studio, og vil dermed flytte potmeter for volum på hodetelefonene fra distributøren (en beringer 4 kanals)

  Hva kan jeg bruke, og vil det eventuellt virke voldsomt inn på støy på lyden ut i hodetelefonene?

 2. #2
  Newcomer
  Medlem siden
  Aug 2007
  Poster
  80
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Er det noe sånt du mener.
  SM Pro Audio - Monitor Controllers

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2008
  Poster
  3
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Enklere

  Finnes det noen løsning som er enklere, en inngang og en utgang? Skal bygges inn i bordet....

 4. #4
  Newcomer
  Medlem siden
  Aug 2007
  Poster
  80
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det er en som sier disse er bra på head-fi forumet. Dyre. Så dem tilfeldigvis i denne tråden(et av de siste innleggene) i skrivende stund det siste.
  DACT audio attenuators
  forum(send ham en personlig mail eventuelt). Matias.
  Benchmark DAC1 now available with USB - Page 158 - Head-Fi: Covering Headphones, Earphones and Portable Audio

 5. #5
  Newcomer Nordenstam sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2008
  Poster
  215
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Nivåknotten bør ligge før forsterkeren. Det blir problematisk å sette pot'en inn mellom forsterker og headset. Der er poenget å drive en tung last. Mye bedre å sette denne på linjesignalet, hvor målet er å sette opp en spenning uten å drive noen last som drar nevneverdig strøm.

  Jfr. link til side om beregning av passende motstander til en spenningsdeler). Konklusjonen der sier det meste: ".. it is easy to convert any high voltage to a lower voltage. The divider technique is not suitable for power circuits however. It is used to reduce voltages, not current or power (although both are affected, that is a side effect, and not the real purpose).

  Make sure that the resistance values you use are "sensible", and do not impose excessive loading or introduce excessive output impedances, and it is hard to go wrong."

  Sjekk motstandsspesifikasjonene på inn og utgangene til utstyret som er tilkoblet og sammenlign med inn og utgangsmotstanden på dempeleddet. Et dempeledd med ti ganger mer motstand enn utgangen som driver det og ti ganger mindre enn inngangen som blir drevet av dempeleddet er et godt utgangspunkt.

  Et alternativ kan være å skaffe en ekstra HP forsterker og kjøre et separat linjesignal til denne som kan styres fra en knott på pulten. Signalet må være isolert fra andre ting(ha sin egen utgang uten Y-kobling), ellers vil den passive nivåknotten dra nivået ned på alt annet som også er tilkoblet. Da kan du bruke hva som helst av vanlige verdier på knotten (5-10kOhm f.eks.). Audiotaper knotter på 10kOhm er vanlig og noe sånt som alps fungerer fint til vanlige husholdningskoblinger. Kablene til en passiv nivåkontroll bør være korte.


  DACT er gode saker. Goldpoint lager billigere 24 stegs brytere med 1dB hopp som også burde være god nok for det meste. Shallco er ellers bra brytere, men da tror jeg du må sette på motstanderne selv. Uansett verdt investeringen. I en studiosituasjon er det gull verdt å ha 1dB kalibrert nivåkontroll! Et sterkt undervurdert verktøy. (Sjekk Bob Katz artikkel "How To Make Better Recordings in the 21st Century - An Integrated Approach to Metering, Monitoring, and Leveling Practices" del1 og spesielt del2)

  Er det for et headsett som bare skal brukes en gang i blant ville jeg spart den fete 1dB steg bryteren til "huskontroll" (master nivået til monitorene) og brukt nivåkontrollen på behringeren til å sette ett standard kalibert nivå på headsettet. Da kan 24stegs bryteren være nivåkontrollen for headsettet og. Om det trengs justering ut over dette er det vel ikke så himla langt bort til behringeren?


  Blir kanskje for mye og for kaotisk dette her, håper det hjelper litt.


  Med vennlig hilsen

  Andreas Nordenstam
  .. mastering

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •