Piracy..is it a crime? - Side 69

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 69 av 133 FørsteFørste ... 9 19 29 39 49 59 65 66 67 68 69 70 71 72 73 79 89 99 109 119 129 ... SisteSiste
Viser resultater 1,361 til 1,380 av 2649
 1. #1361
  Intermediate Shallow_ sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2005
  Poster
  4,337
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av zatz
  Hygen du har helt misforstått! Jeg er ikke helt sikker på hva du diskuterer, du skriver igjen en masse ord helt ute av betydning. Jeg er nok enig med deg at det kan være vansklig å begrense, men det var ikke den diskusjonen du hoppet inn i. Noen mener at alt bør være lovelig på internet, altså ingen form for lover og regler.
  Alt Hygen skriver er 100% relevant.

  Nettet er idag rimelig 'lovløst'. Ja det finnes lover nedskrevet i en perm i norske rettslokaler, men det er tilnærmert umulig å håndheve.

  Du har ikke,for eksempel, en veistrekning som staten eier. Hvor en statlig politimann kan sette seg ned med en lasermåler å ta alle som overskrider en fartsgrense staten har satt på 'sin' vei.
  Måten internet fungerer så finnes det ingen enkel måte å håndheve de lover og regler som noen har bestemt at skal gjelde på nettet.

  Det er ingen som eier internet, derfor kan heller ingen bestemme over internet.

  For å kunne håndheve de lover og regler som noen her etterlyser så vil internet slutte å eksistere slik det gjør idag, og alt av personvern vil forsvinne. Skal politiet få installere en fartsmåler i hver enkelt bil og sende ut bøter hver gang noen overskrider en fartsgrense ? skal de få lov til å begrense max hastigheten i bilen din ?

  Kina er jo allerede langt foran i kontroll av nettrafikk, men kineserene står allikevel for 40-50% av piratebay trafikken.
  Yamaha CX-A5000, Rotel RB 993x2 + RMB 1075, Audiovector Sign. Mi3-AV3Ci-Mi1, JVC DLA-X500, Oppo BDP-95EU Region Free

  Min Hjemmekino Mine Bluray filmer

 2. #1362
  Intermediate hygen sin avatar
  Medlem siden
  May 2005
  Poster
  3,330
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av zatz
  Alt på internett skal være lovlig og et fristed for kriminelle
  Det er ikke det jeg skriver.
  Ulovelig fildeling har økt eksplosivt i 10 år. utviklet til så omfattende ommeråder og bruk at starte en heksejakt med ip filtreringer og rettsaker blir nytteløst.

  Fristed. Internett er ganske fritt å kommer til å være det også.
  Meste av det som foregår på nettet er underlagt lover.
  Holde seg på riktig side eller bevege seg til den ulovelige delen er mye lagt til brukere å fornuft
  Så får du tenke da politi og rettsinnstanser ikke greier den eksisterende kriminaliteten så har de heller ikke resursjer til å udvide den til fildeling.
  Nå har utviklingen av ulovelig fildeling eksplodert for hvert eneste år av de 10 siste årene men at den kan stoppes er etter min og mange sin oppfattning umulig.
  Dette har ene å alene med hvordan dette har utviklet seg til dagens utallige måter å kunne hente informasjon og mulighet til å starte en nedlastning.

  At du ikke er opptatt hvordan fildelingen utføres kan jo være en årsak til at du tar det litt lett på det når du mener at dette kan stoppes.
  Det kan altids begrenses over kort tid som også er blitt gjort de siste 10 årene men det kommer sterkere tilbake å mere omfattende å vanskligere blir det for å kunne bli stoppet.

  Musikk/film er beskyttet av lover men de er ikke så prevantive da alle vet at kunn storaktører av tilbydere (nettsider) store organisasjoner (release grupper) som laste opp er de som blir tatt.

  Film/musikkindustrien har kommet med forslag der de selv kan sende regning til nedlastere (de sporer alt og vet hvem) men selvsagt er dette å tillate private å kunne utføre en politimyndighet.

  ISP ip blokkering fungerer ikke (tror neppe noen ISP vil starte dette borkastede arbeidet heller)
  De har prøvd i Italia og Danmark som et fint eksempel at det ikke nytter , faktisk har landene fått flere TPB brukere pga all omtale i media)

  Om du eier et produkt som i sterk grad missbrukes på internett
  Ville du kjempet deg mot en strøm du kanskje aldri vil kunne greie å begrense ?
  eller gjort noe med produktet ditt som gjør at missbruk blir vanskelig.

  Det er helt sikkert mange beskyttelses systemer som kan legges til film , musikk men man må ha avspiller produsenter med på utviklingen å feil tid blir det sikkert nå midt i eksisterende produkter (CD/DVD)

  Blu Ray kan helt sikkert 100% beskyttes men CD bør få et nytt format (eksempel som SACD der man ikke kan kopiere)
  Kompatibel med eksisterende spillere ved beskyttelse har vært et problem så det er ikke lett)
  Alt vi kjøpere krever at gamle formater skal avspilles på nye spillere.
  At vi kjøpere har krav til så mange avspillingsformater.
  Det er for mange formater og for lett for kopiering.

  Fra gamledager til nå har film musikk og avspillere formater økt masse men midt opp i det hele tror jeg film , platebransjen ikke har tatt pc , internett utvikling høytidelig som de burde å faktisk sitter de i dag med alt produsert som digitalt spredt for alle vinder , uten kontroll.
  Kan man si en hel film , musikk arv er blitt gjort gratis og uten kontroll.

  De må tenke nytt og bedre beskyttelse.
  Man kan jo ikke si at de har prøvd beskyttelse engang da man bare kan sette en tape eller tusj strek på cd for å kopiere den. (de som er prøvd beskyttet)

  Beskyttelse av DVD er den samme som da DVD Jon brøt den (ga de opp)
  15 år var Jon i 1999 da han laget DeCSS
  At en liten gutt skulle fixe dette betyr at DVD produsenter anså ikke fremtiden eller utvikling

  Min mening ved å fortelle litt om Bittorrent og hvordan det fungerer er for å prøve å få folk til å kunne se bedre hva de egentlig står ovenfor . er det lett å stoppe eller kanskje så omfattende at det bør andre løsninger til

  Gir man opp ved andre løsninger ?
  På en måte ja men viktigst for musikk , film er inntekt på nyutgivelser å ikke gamle ting så de bør ta beskyttelse av nye produkter som første prioritet så vil dette rette seg over år.
  (største tap for produsenter er fildeling av nye ting)

  Pr idag er alt ødelagt , (ikke bare fildelerenes skyld men mange grunner)

 3. #1363
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  1,668
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Shallow_
  Du har ikke,for eksempel, en veistrekning som staten eier. Hvor en statlig politimann kan sette seg ned med en lasermåler å ta alle som overskrider en fartsgrense staten har satt på 'sin' vei.

  Det er ingen som eier internet, derfor kan heller ingen bestemme over internet.
  Nå er det faktisk noen som eier "veien" helt frem og til første kobling i huset ditt, men nok om det. Poenget er moralen din, at alt skal være lovlig så lenge det foregår på internett, på din PC eller på noen andre si PC, nei takk! Og heldigivis er det ikke slik i virkeligheten.....

  Du sier "Ingen eier internett, derfor kan heller ingen bestemmo over internett." Det er i og for seg riktig, det betyr at alle kan gjøre hva dem vil da? Siden du "har lov" til å gjøre alt du vil(også ulovlig ting), så kan vel myndighetene også gjøre hva dem vil da! Feks begrense og sensuere, det er jo faktisk "dem" som "eier" veien helt inn til PCen din..... men det er ikke dette som er poenget mitt.

  Poenget mitt at noen ikke klarer å skille med riktig og galt, når det får konsekvenser i en aller en annen form så får man lover og regler. Noen har sakt tidligere i tråden:
  -at jeg kan "ta" fra de som er rikere og heldigere enn meg (jeg kunne tenkt meg å tatt litt fra Røkke ).
  -at "fildeling" er lovlig, eller skulle vært lovlig.
  -at alt burde være lovelig på internett, ingen begrensing i forhold til lover og regler.
  -det er ulovlig i virkeligheten, men på internett burde alt være lovelig.

  Dette gjør iallfall at jeg blir sjokkert over folk sin moral, det er det eneste jeg argumenterer på. Og gratis musikk/filmene ders da! Altså ikke hvordan stopp, begrense eller innstramming av lovverket, eller om det er teknisk mulig å stoppe. Tingen er at det er ulovlig og at det er deres moral som bestemmer om det blir begrensinger, lover og regler rundt dette.

 4. #1364
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  1,668
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hygen jeg skjønner fremdeles ikke hvem du prøver å overbevise. Bare for å få sakt det en gang for alle så argumentere jeg ikke på hvordan stoppe fildeling. Ingen ting går an å stoppe helt, om det er på internett eller i det virkelig liv, bare begrenses. Jeg diskuterer bare moral og argumntere for lover og regler, og det er noe vi allerede har idag.

 5. #1365
  Intermediate Danke sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2007
  Poster
  4,800
  Takk & like
  Nevnt
  7 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Msport
  Jeg tipper at hvis du har lastet ned "Det var en gang et menneske" fra TPB og ikke NRK, er det neppe en lovlig versjon. Jeg vet NRK er flinke til og legge ut programmer til nedlasting, men da skal dem ha rettigheter til det. Tviler på at dem har det til "Det var en gang et menneske". Men feks "Ut på tur" (eller hva det het) med Lars Monsen vet jeg dem la ut.

  Hadde TPB tatt sitt redaktøransvar og fjernet det som var opphavsbeskytte, hadde det ikke vært noe problem. Da hadde tjenesten vært flott!

  Nei, jeg VET det er NRK som har gitt det fri. Jeg leste endel om dette fra NRK og kulturministeren. De sa at dette kom til å ligge gratis på Piratesbay. Det var engang var nemlig noe som NRK fikk en særavtale på dengang de lagde serien på 70tallet... Var ikke noe som het dvd osv på den tiden vet du.

  Jeg søkte på Piratesbay og frigitte NRK programmer, jammen kom ikke alle disse programmene opp.
  Tydeligvis er det også bare begynnelsen. Utrolig mange gamle NRK programmer i høy bildekvalitet som er ute på Piratesbay nå.
  Om ikke det er NRK som har gitt ut disse? Hvem er det da?

  NRK på BitTorrent - Google-søk

  Frank Eivinds verden » Blog Archive » NRK med egen torrent-tracker

  Det du finner her er iallefall 100% lovlig, dvs fra NRKs EGEN bittorent tracker.
  Det som Pirates har tatt fra det NRK har fristilt er sef også gratis og fult lovlig iforhold til paragrafrytterne...

  NRK setter opp sin egen torrent-tracker og legger ut populær serie

 6. #1366
  Intermediate hygen sin avatar
  Medlem siden
  May 2005
  Poster
  3,330
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av zatz
  Hygen jeg skjønner fremdeles ikke hvem du prøver å overbevise. Bare for å få sakt det en gang for alle så argumentere jeg ikke på hvordan stoppe fildeling. Ingen ting går an å stoppe helt, om det er på internett eller i det virkelig liv, bare begrenses. Jeg diskuterer bare moral og argumntere for lover og regler, og det er noe vi allerede har idag.
  Sitat Opprinnelig postet av zatz

  Det er snakk om å hindre ulovligheter og kriminalitet, og ikke sær behandle musikk bransjen. Alt annet er beskyttet og hvorfor skal ikke musikk og film være beskyttet.

  Og stakkers deg hvis du ikke får gratis musikk en dag, det ville være leit :cry: og hvis du i tillegg må begynne å betale for musikken da :cry: :cry: og plutselig får du ikke lov til å legge inn barnporne og laste ned barnporno lenger heller :cry: :cry: Desverre så har jeg ingen medfølelse for dine sysnpunkter, at du kan sitte å puste lettet ut for dine kriminelle handlinger fordi dem ikke kan taes siden dem blir gjort på internett.....
  om TPB blir frikjent så er jeg helt sikker på at loven blir innstrammet i fremtiden
  Jeg ser det mere som et forsøk på og ønske seg strengere regler for fildeling og litt dårlig ironi i forsøk på å dømme (feildømme ) andre

  Loven er der , reglene er der
  Innstramming av loven om Pirate Bay fortsetter ser jeg da som et utsagn at fildeling skal stoppes fra ditt synspunkt.

  Det jeg har forklart er at det neppe lar seg gjennomføre selv hvor sterke ønsker man har.
  Jeg har forklart hvorfor
  Jeg har ment at det bør være alternativer film , musikkbransje bør velge.

  De svar jeg har på de 3 siste sider der ditt navn zats er med har blitt for lange og jeg beklager om du har følt det og tolket det som om jeg skrev en tale til deg ang fildeling og alt var myntet på og til deg..
  Jeg burde delt det inn så du forsto hva som var direkte myntet på deg.
  Denne tråden omhandler Piracy..is it a crime og min største mening var å dreie temaet til trådemne å ikke dette usakelige barneporno , viaskort våset.
  Siden de færreste ikke har stort greie på fildeling men har sterke meninger om det så håpet jeg at mine innlegg kanskje kunne få øyne opp for at vi kanskje er modene for en nye digitale utgaver fra film , platebransje istedenfor at vi nå i 10 år har hatt en kamp fra rettighets eiere som ikke har ført til noe samtidig som fildelingen øker.

  Det har i årevis blitt dratt brukere , tracker eiere , andre fildelings eiere /brukere inn i rettsaler men fildelingen øker.
  Neste store tracker til retten snart OiNK.cd

 7. #1367
  Intermediate Shallow_ sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2005
  Poster
  4,337
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Falck: - Jeg er lei av å jobbe gratis - VG Nett om Data og nett

  Falck har en helt annen oppfatning av hvordan den jevne fildeler i Norge fremstår.

  Sitat Opprinnelig postet av Christer Falck
  - Det er folk som er opptatt av teknologi og hører på fjas, det lukter trance lang vei.
  Dette må jo bety at han mener: Fildelere er folk som hører på trance. Mens siden det er hans møkka artister som går konk, så må jo det bety at trance-folk kjøper deres plate for så å legge ut på TPB, for at de skal gå konk ??

  HAHAHAHAHA!!!!! han fyren tar jo helt av!! dette alene er grunn nok til å støtte fildeling, død over Christer Falck..

  Siste CD bestilt på juno.co.uk, Trance World Vol. 6. Kjøpt og betalt btw.

  edit: jeg mener altså ikke bokstavelig 'død'.. bare få ham ned på (i) jorda
  Yamaha CX-A5000, Rotel RB 993x2 + RMB 1075, Audiovector Sign. Mi3-AV3Ci-Mi1, JVC DLA-X500, Oppo BDP-95EU Region Free

  Min Hjemmekino Mine Bluray filmer

 8. #1368
  Intermediate hobbinn sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2008
  Poster
  537
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av hygen
  Neste store tracker til retten snart OiNK.cd
  Må si jeg syns det er leit at Oink forsvant, jeg har aldri kjøpt så mye musikk som når jeg hadde tilgang til Oink. At PB forsviner kjenner jeg ikke en plass. Selvfølgeligt er det akuratt samme forbrytelse Oink og PB står tiltalt for. Det er en forbrytelse det er det liten tvil om i mine øyne.
  Men det er også en om ikke annet moralsk forbrytelse fra platebransjens side, å ikke kunne tilby en tjeneste av tilsvarende omfang og kvalitet som Oink var bare ikke gratis men tilby at en betaler en sum hvær måned mot å få laste ned så å så mange mb musikk. at en skal betale rundt ti kroner pr sang i f.eks Istore er jo laterligt, og når i tileg kvaliteten som tilbys på netbutiker for musikk er i beste fall mp3 320kb (med noen få hederlige untak) er det ikke rart folk laster ned musikk gratis. Jeg må med vond smak i munnen inrømme at jeg selv gjør det, så kan jeg forsvare det med at jeg kjøper to-tre cd'r i uka at jeg går mye på konsert osv.....
  Men sanheten er jo at jeg stjeler og jeg har ikke lyst å skylde dette på noen andre en meg selv, samtidigt som jeg føler at det ikke er det store valget iom at platebransjen ikke får fingen ut og tilbyr den nedlastningstjenesten som dagens musikkkonsumeter fortjener.

 9. #1369
  Active Xell sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2005
  Poster
  300
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Danke
  Nei, jeg VET det er NRK som har gitt det fri. Jeg leste endel om dette fra NRK og kulturministeren. De sa at dette kom til å ligge gratis på Piratesbay. Det var engang var nemlig noe som NRK fikk en særavtale på dengang de lagde serien på 70tallet... Var ikke noe som het dvd osv på den tiden vet du.
  Det er riktig at Nrk Legger ut sine serier, men Det var en gang har ikke NRK produsert. Det har faktisk vært mye bråk rundt denne da den først kom på DVD. Da var det NRK som gav den ut, men den ble etterpå stoppet av eierselskapet. I ettertid har man fått til en avtale og serien har blitt re-releaset. Jeg tviler på at denne avtalen innebærer at NRK kan legge den ut gratis sammtidig som at produsenten prøver å selge den på DVD.

 10. #1370
  Intermediate Evelen sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2008
  Poster
  1,391
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Exclamation

  En liten VG artikkel angående emnet: Falck: - Jeg er lei av å jobbe gratis - VG Nett om Data og nett
  Falck har en helt annen oppfatning av hvordan den jevne fildeler i Norge fremstår.

  - Det er folk som er opptatt av teknologi og hører på fjas, det lukter trance lang vei.

  - Ikke Lene Alexandra?

  - Jo, det også.
  l0l  EDIT: ja, postet før :P

 11. #1371
  Intermediate Danke sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2007
  Poster
  4,800
  Takk & like
  Nevnt
  7 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Xell
  Det er riktig at Nrk Legger ut sine serier, men Det var en gang har ikke NRK produsert. Det har faktisk vært mye bråk rundt denne da den først kom på DVD. Da var det NRK som gav den ut, men den ble etterpå stoppet av eierselskapet. I ettertid har man fått til en avtale og serien har blitt re-releaset. Jeg tviler på at denne avtalen innebærer at NRK kan legge den ut gratis sammtidig som at produsenten prøver å selge den på DVD.
  Jeg fant den først på Miro, der som NRK legger ut tingene. Var derfor jeg søkte på Pirates etterpå...
  Tror den er lagt ut fra NRK, det er iallefall NRK sine skuespillere som har voiceover...

  Vel,vel er jo mye annet fra NRK som kommer der også da, ikke bare "Det var engang".

 12. #1372
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  1,668
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av hygen
  Jeg ser det mere som et forsøk på og ønske seg strengere regler for fildeling og litt dårlig ironi i forsøk på å dømme (feildømme ) andre

  Jeg burde delt det inn så du forsto hva som var direkte myntet på deg.
  Denne tråden omhandler Piracy..is it a crime og min største mening var å dreie temaet til trådemne å ikke dette usakelige barneporno , viaskort våset.
  Ja, nå tror jeg jeg skjønner litt mer av din agenda med dine innlegg. Og jeg er faktisk nesten 100% enig med det du skriver, men jeg tror du fremdeles misforstår meg. Når du hoppet inn så var diskusjonen hvor vit alt på internett skulle være lovlig, dvs alt fra barneporna til visakort til fildeling, hvor dette ikke er noe VÅS i forhold til diskusjonen der og da. Jeg hadde satt pris på at du satt deg inni hva som egentlig ble diskutert før du buser ut med en rekke utrykk som er tatt helt ut av mål og mening.

  At du også mener at jeg dømmer noen så gjør jeg absolutt ikke. Det er loven som dømmer, og når saken er slik at noen uttaler seg i stikk i strid med loven så setter jeg et stort spørsmåltegn ved deres moral. Jeg ønsker heller ikke på noen måte strengere lover og regler, men det jeg sier er at det vil bli et faktum hvis folk bruker internett til ulovligheter og ikke til normal skikk og bruk.

  Hygen, rett meg vis jeg tar feil, jeg har skjønt at du respekter loven og at du er i mot ulovligheter. Men det jeg har fått inntrykk av er du mener at ulovelig fildeling burde kansje bli lovlig siden vi alikevel ikke klarer å stoppe det, der er jeg isåfall helt uenig meg, og jeg tar gjerne en diskusjon på det :wink:

 13. #1373
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  1,668
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av hobbinn
  Men sanheten er jo at jeg stjeler og jeg har ikke lyst å skylde dette på noen andre en meg selv, samtidigt som jeg føler at det ikke er det store valget iom at platebransjen ikke får fingen ut og tilbyr den nedlastningstjenesten som dagens musikkkonsumeter fortjener.
  Forøverig et godt innlegg Hobbinn, jeg tror det er mange som setter seg i samme bås som deg. Det står respekt av det du skriver over her, det vitner om god moral og forståelse. Ja, slik det er nå så er det lagt tilrette for ulovligheter derfor er det på tide med en full god tjeneste som heller legger tilrette for lovlig nedlastinger for dem som fremdeles har moralen i boks.

 14. #1374
  Intermediate hygen sin avatar
  Medlem siden
  May 2005
  Poster
  3,330
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  zatz
  Den delen av fildeling som i dag er stemplet som ulovelig mener jeg skal bli lovelig ja.
  Ikke i samme utgave som pr i dag men som en modell som er betaling pr mnd eller kombinert med reklame.
  Dette viser jo undersøkelser også at de fleste som driver ulovelig fildeling faktisk er villig til å betale for.
  (selvsagt ikke kroner 7,50 pr sang men 100 - 150 kroner pr mnd og feks reklame vil gi enda ekstra prenger om det er nødvendig)
  (jeg ser dette som et bedre alternativ en Spotify osv , dessuten er Bittorrent utvikleet så man kan starte torrent som direkte stream så man kan velge om man laster ned eller bare lytter.

  Det vil selvsagt være de som altid skal ha alt gratis men siden en fildelingsmodell er den folk foretrekker og ønsker så ser jeg det som bra.

  Fildeling på en tracker er ikke bare nedlastning for alle men drives også med forum osv å blir dermed nettbasert sosial , teknisk , spørsmål , dele erfaringer , nyheter og menings nettside kombinert med nedlastninger.

  Vanlig
  Klikke på sanger album og finne frem visa kort , bekrefte og logge ut er ikke en atraktiv modell mener jeg.

  kombinere webside , tracker og forum på et sted tror jeg er fremtidig ønske for mange.

 15. #1375
  Intermediate Shallow_ sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2005
  Poster
  4,337
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av zatz
  Ja, nå tror jeg jeg skjønner litt mer av din agenda med dine innlegg. Og jeg er faktisk nesten 100% enig med det du skriver, men jeg tror du fremdeles misforstår meg. Når du hoppet inn så var diskusjonen hvor vit alt på internett skulle være lovlig, dvs alt fra barneporna til visakort til fildeling, hvor dette ikke er noe VÅS i forhold til diskusjonen der og da. Jeg hadde satt pris på at du satt deg inni hva som egentlig ble diskutert før du buser ut med en rekke utrykk som er tatt helt ut av mål og mening.

  At du også mener at jeg dømmer noen så gjør jeg absolutt ikke. Det er loven som dømmer, og når saken er slik at noen uttaler seg i stikk i strid med loven så setter jeg et stort spørsmåltegn ved deres moral. Jeg ønsker heller ikke på noen måte strengere lover og regler, men det jeg sier er at det vil bli et faktum hvis folk bruker internett til ulovligheter og ikke til normal skikk og bruk.

  Hygen, rett meg vis jeg tar feil, jeg har skjønt at du respekter loven og at du er i mot ulovligheter. Men det jeg har fått inntrykk av er du mener at ulovelig fildeling burde kansje bli lovlig siden vi alikevel ikke klarer å stoppe det, der er jeg isåfall helt uenig meg, og jeg tar gjerne en diskusjon på det :wink:
  Jeg ønsker å beholde internet slik det er idag, og egentlig enda friere. Problemet er at det går ikke an å forhindre kriminalitet og samtidig beholde alt det positive.

  Du kan få enten:

  -Et internet som blir kontrollert i alle ledd. Hvor alt du sier og gjør blir overvåket og kan bli brukt mot deg dersom noen plutselig skulle finne på at 'nei nå skal det også forbys'

  eller

  -Et internet som er slik det er idag. Hvor alle kan gjøre stort sett hva de vil uten konsekvenser, og hvor man bare må akseptere at også kriminelle har den samme anonymiteten.

  Men fordi om du kan gjøre dette på nett så betyr det ikke at det kan gjøres uten konsekvenser i det virkelige liv.
  Yamaha CX-A5000, Rotel RB 993x2 + RMB 1075, Audiovector Sign. Mi3-AV3Ci-Mi1, JVC DLA-X500, Oppo BDP-95EU Region Free

  Min Hjemmekino Mine Bluray filmer

 16. #1376
  Intermediate Msport sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2006
  Poster
  2,812
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av hygen
  Fildeling på en tracker er ikke bare nedlastning for alle men drives også med forum osv å blir dermed nettbasert sosial , teknisk , spørsmål , dele erfaringer og menings nettside kombinert med nedlastninger.
  Ikke helt uvanlig at kriminelle samler seg i klikker og utveksler erfaringer...

  Helt seriøst - en slik model som TPB står for, kan ikke jeg ikke helt se at vil fungere som en seriøs tjeneste. Da må det i såfall inn noen aktører som faktisk er oppegående og vet hvordan man kommuniserer med omverden på en normal måte. Sikkert mange som ikke kjenner igjen dette av de hardbarkede nedlasterene, men slik fremstår dem faktisk overnfor mange av oss som velger og stå utenfor denne organsiserte kriminaliteten.

  Skal man ha en nedlastings tjeneste som fungerer og er lovlig, er jeg for meg at bygger opp noe liknende Spotify. Graderte abo. hvor man kan velge mellom streaming eller fysisk nedlasting til odel og eie. Velge mellom med eller uten reklame som selvsagt påvirker prisen. At artistene og utgivere for penger, må selvsagt sikres. Plasteselskapene må selv tilgjengliggjøre musikken, ikke brukerene slik TPB gjør. Også må man nok finne seg i at ikke all musikk er tilgjengelig i alle land, da artistene kan ha forskjellige utgivere fra land til land.

 17. #1377
  Intermediate Shallow_ sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2005
  Poster
  4,337
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Msport
  Også må man nok finne seg i at ikke all musikk er tilgjengelig i alle land, da artistene kan ha forskjellige utgivere fra land til land.
  Dette er nok noe av det første Plateselskapene og Filmselskaoene må gjøre noe med. Når en går over til ren digital overføring kan man ikke lenger beholde landegrensene og nasjonale utgivere.
  Yamaha CX-A5000, Rotel RB 993x2 + RMB 1075, Audiovector Sign. Mi3-AV3Ci-Mi1, JVC DLA-X500, Oppo BDP-95EU Region Free

  Min Hjemmekino Mine Bluray filmer

 18. #1378
  Intermediate Shallow_ sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2005
  Poster
  4,337
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Msport
  Helt seriøst - en slik model som TPB står for, kan ikke jeg ikke helt se at vil fungere som en seriøs tjeneste. Da må det i såfall inn noen aktører som faktisk er oppegående og vet hvordan man kommuniserer med omverden på en normal måte. Sikkert mange som ikke kjenner igjen dette av de hardbarkede nedlasterene, men slik fremstår dem faktisk overnfor mange av oss som velger og stå utenfor denne organsiserte kriminaliteten.
  Å prøve å forhindre at 2 eller flere personer utveksler filer de har på sine datamaskiner, uavhengig om det er private bilder, nedlastet musikk, uakseptert porno eller visakort nummer, blir som å prøve å forhindre at Per gir Ola en CD/DVD med samme innhold på et gatehjørne.
  Yamaha CX-A5000, Rotel RB 993x2 + RMB 1075, Audiovector Sign. Mi3-AV3Ci-Mi1, JVC DLA-X500, Oppo BDP-95EU Region Free

  Min Hjemmekino Mine Bluray filmer

 19. #1379
  Intermediate Msport sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2006
  Poster
  2,812
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Shallow_
  Jeg ønsker å beholde internet slik det er idag, og egentlig enda friere. Problemet er at det går ikke an å forhindre kriminalitet og samtidig beholde alt det positive.

  Du kan få enten:

  -Et internet som blir kontrollert i alle ledd. Hvor alt du sier og gjør blir overvåket og kan bli brukt mot deg dersom noen plutselig skulle finne på at 'nei nå skal det også forbys'

  eller

  -Et internet som er slik det er idag. Hvor alle kan gjøre stort sett hva de vil uten konsekvenser, og hvor man bare må akseptere at også kriminelle har den samme anonymiteten.

  Men fordi om du kan gjøre dette på nett så betyr det ikke at det kan gjøres uten konsekvenser i det virkelige liv.
  Nå må du ikke male selve satan på veggen.... Selv om man skal forby enkelte ting på internett, så betyr ikke det at alt og alle skal overvåkes. Vi snakker tross alt ikke om Kina takter. Det enkelte, inklusiv meg selv, mener er at man skal luke ut ulovlige elementer på lik linje som man gjør ellers i samfunnet. Og overvåkning av internett skjer den dag i dag....

  At noen mener at vi som mener at man skal luke ut ulovligheter på internett alla nedlasting av opphavsbekyttet material, mener vi ikke fortstår internett og nedlastingstjenesteres kompleksitet - tar jeg med knusende ro. Selvsagt skal man få kunne stenge tilgang til tjenester som ikke er i henhold til loven. At noen vil klare og omgå disse sperrene, vil selvsat skje og man vil ikke klare og ta ut alt. Derimot vil man klare og ta de aller fleste som ikke vil finne omveiene.

  Internett skal selvsagt ikke være en motorvei for lovbrytere!

 20. #1380
  Intermediate Msport sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2006
  Poster
  2,812
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Shallow_
  Å prøve å forhindre at 2 eller flere personer utveksler filer de har på sine datamaskiner, uavhengig om det er private bilder, nedlastet musikk, uakseptert porno eller visakort nummer, blir som å prøve å forhindre at Per gir Ola en CD/DVD med samme innhold på et gatehjørne.
  Jeg snakker om organisert kriminalitet - dvs når man har et velorgansisert system ala TPB. At du og jeg deler ei fil over intenett, er noe helt annet enn at du eller jeg legger den ut for hele www på TPB.

Side 69 av 133 FørsteFørste ... 9 19 29 39 49 59 65 66 67 68 69 70 71 72 73 79 89 99 109 119 129 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •