Piracy..is it a crime? - Side 51

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 51 av 133 FørsteFørste ... 11 21 31 41 47 48 49 50 51 52 53 54 55 61 71 81 91 101 111 121 131 ... SisteSiste
Viser resultater 1,001 til 1,020 av 2649
 1. #1001
  Intermediate tklev sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  1,842
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Pogwaq
  Så kan du jo moderere, og si "synes du det er greit at mange laster ned filmene gratis dersom det fører til at filmbransjen ikke tjener nok til å holde det gående?" Da blir svaret mitt at det er synd om dette er tilfellet, og at saken da bør revideres.

  Imidlertid forventer jeg en slags bevisføring før jeg tror på noe slikt; å hive personvernet og demokratiet på båten fordi man tror fildeling skader salget, er både irrasjonelt og farlig. I innlegget mitt over viser jeg til andre mulige årsaker til nedgang i flere underholdningsbransjer. Correlation does not imply causation, er det ikke det det heter?
  Spørsmålet for mitt vedkommende er heller hvorvidt bransjen tjener *mindre* på at en del velger å laste ned ulovlig. I min bekjentskapskrets så er det iallefall ingen tvil om at raskere internettlinjer og bedre utvalg på internett har ført til en lavere grad av kjøp av film/leie av film. Nå skal det samtidig sies at utviklingne på underholdningsfronten har vært stor, veldig mange har valgt å kjøpe seg egne hjemmekinoanlegg som tidligere ikke hadde dette. Mange av disse er ikke såpass oppegående at de klarer å vise nedlastede filmer på anleggene sine, men det er vel hovedsaklig bare et spørsmål om tid før også det blir såpass enkelt at selv mor kan få det til...

  Uansett, vi er prinsipielt uenig. Jeg mener filmselskapene taper penger på nedlastere, du mener forsåvidt også det, men mener at det er en støyt de må tåle i et fritt samfunn. Spørsmålet er hvor fritt ønsker vi det egentlig?

  Det er selvsagt mulig å endre dagens lover og regler dersom en mener disse ikke har noen hensikt, men da må en gå demokratiets vei, og ikke bare ta seg til rette "fordi alle andre gjør det"..

 2. #1002
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  1,668
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Program angående dette på NRK2 nå.....

 3. #1003
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2005
  Poster
  99
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Mere myter om platebransjen

  Sitat Opprinnelig postet av Pogwaq
  1. Folk misliker platebransjen fordi de saksøker kundene sine istedenfor å imøtekomme dem, og konsekvent velger ut økonomisk svake individer uten mulighet til å forsvare seg.
  De sakene du her henviser til er under 1% av de sakene som er kjørt i rettsystemet i USA. De 99% andre sakene ble ikke skrevet om fordi de som ble saksøkt hverken var svake, fattige, barn, handikappet eller alenemor til 7 barn. Selvfølgelig skal media stå på de svakes side (er selv journalist og har jobbet over 8 år i et av Norges største medier), men i disse tilfellene har de dratt dette alt for langt.
  De fleste sakene endte forøvrig med forlik eller fellende dommer. Ingen saker ble vunnet av den saksøkte.

  Sitat Opprinnelig postet av Pogwaq
  2. Folk misliker platebransjen fordi platebransjen ustraffet bryter lover ingen normalt bemidlet organisasjon eller person ville kunne bryte uten svært alvorlige følger (jfr. rootkit-saken).
  Kjernen i Rootkit-saken er en software levert av en tredjepart til plateselskapet Sony BMG. Dette tredjepartsselkapet ga ingen informasjon til Sony BMG om at denne softwaren gjorde det den gjorde. Sony BMG ble idømt en bot på 1,3 millioner dollar, inkludert en sum til hvert enkelt individ som hadde fått problemer. Disse beløpene var stort sett rundt 1000-1500 dollar. Sony BMG gikk senere til sak mot dette tredjepartsselskapet og vant. Selskapet ble idømt å betale Sony BMG 33 millioner dollar + saksomkostninger.
  Altså ikke ustraffet, og ikke plateselskapets feil.


  Sitat Opprinnelig postet av Pogwaq
  3. Folk misliker platebransjen fordi platebransjen sutrer (og har sutret i et halvt århundre) om hvordan deling har ført til tapte inntekter. Ethvert oppegående menneske har fått med seg at musikk, som engang var dominerende i hjemmeunderholdningsmarkedet, nå er i sterk konkurranse med film (nå har alle en filmsamling, hvor vanlig var det for 15 år siden?), spill (det er ikke så lenge siden slikt var forbeholdt nerder og småbarn, nå spiller alle), internett generelt (folk sitter på Facebook, Myspace og AVForum hele dagen, hvem gjorde det i 1998?) og ikke minst uavhengige artister, som ikke tar seg betalt. Fullt mulig platebransjens inntjeningsmuligheter har blitt redusert, men jeg tror det ikke før jeg ser det dersom du påstår de samlede inntektene fra film-, spill- og musikksalg har gått dramatisk ned det siste tiåret.
  Vi sutrer ikke, og forteller bare det vi mener er fakta. Når forbrukere mener at de har rett til å høre gjennom et produkt et ubegrenset antall ganger før de bestemmer seg for å kjøpe, er noe galt. Vi har laget et produkt, som vi har brukt betydelige ressurser for å få ferdig, og forventer da å få "return of investment". Dette er akkurat slik all annen business drives. At produktet inneholder musikk, gjør ingen forskjell. Uavhengige artister som ikke tar seg betalt? De "uavhengige selskapene", som bare betyr at de ikke er medlemmer av IFPI, står for over 40% av omsetningen av musikk i USA. Gi meg gjerne et eksempel på en kjent uavhengig artist som ikke tar seg betalt!

  Sitat Opprinnelig postet av Pogwaq
  4. Folk misliker platebransjen fordi platebransjen har en historie med å aktivt slå ned på tjenester både forbrukere og artister liker og støtter (jfr. MP3.com).
  Feil igjen. MP3.com hadde støtte fra både Universal og Sony BMG. EMI og Warner ville ikke være med og dermed gikk det dårlig. BMG (før fusjonen med Sony) kjøpte faktisk Napster for å forsøke å få denne tjenesten opp og stå. Dette strandet mye pga det samme som nevnt ovenfor, men også fordi The Collecting Societies (organisasjonene som inndriver Copyright - f.eks Tono) ikke hadde et rammeverk som gjorde det mulig å drive business. De krevde en langt høyere prosentsats en det var på fysiske produkter (CD, Vinyl etc.), og også et annet innslagspunkt. På en CD betales det copyright av pris fra plateselskap til kunde, mens på digitale produkter betales av pris til sluttbruker.

  Sitat Opprinnelig postet av Pogwaq
  5. Folk misliker platebransjen fordi platebransjen gjennom DRM-tiltak begrenser forbrukerens lovfestede rett til fri bruk av produktet han/hun har kjøpt.
  DRM var et feilslått tiltak, laget i et nærmest desperat forsøk på å begrense piratkopiering. Nå skal det sies at 90% minst av alle som har kjøpt musikk med DRM aldri har hatt problemer med det, og de vet vel heller ikke hva DRM var (for det er jo borte nå..) Man har ikke noen lovfestet rett til FRI bruk, hvis definisjonen på fri bruk er ubegrenset mangfoldiggjøring av produktet. Man har rett til å ta sikkerhetskopier, og kopier til mennesker i sin "intime sfære". Definisjonen på "intime sfære" har aldri vært prøvd i en rettssak, men den gjelder familie og nære venner. Ikke klassekamerater og arbeidskollegaer.

  Sitat Opprinnelig postet av Pogwaq
  Sist, men ikke minst, dette er min store greie her, som jeg tror og håper mange deler med meg:

  6. Folk misliker platebransjen fordi de aktivt angriper demokratiet og retsstaten. Lobbyvirksomhet med det mål å innskrenke individets frihet, overvåke forbrukere, få etterforskningsmandater normalt kun tildelt politiet (kan du si "inhabil"?), stadig flytte grensene for hva som er tillatt innenfor copyright-lovgivning, og kriminalisere størstedelen av befolkningen, det er absolutt ikke akseptabel oppførsel. At bransjen vil generelt befeste sin maktposisjon på bekostning av forbrukeren og kunstneren er forståelig, men forkastelig.
  Hvis du mener du får innskrenket frihet av de forslagene som kommer fra vår bransje, betyr jo det at du allerede bruker våre produkter på en slik måte at vi mener det er ulovlig. Vi ønsker ikke å innskrenke noe om helst, men skadebegrense. Vet man at man kan bli tatt, er terskelen større for å legge ut opphavsrettslig beskyttet materiale. Argumentet med at vi kriminaliserer størstedelen av befolkningen viser jo bare hvor vanlig nedlasting av opphavsrettslig beskyttet materiale er, men det gjør det ikke mere lovlig fordi mange gjør det! Mange kjører for fort, men det er fremdeles like ulovlig.

  Det er vel heller ingen som skal befeste sin maktposisjon, da jeg rett og slett ikke kan se at platebransjen har noen makt i det hele tatt. Det eneste må være makt over skjebnen til enkelte artister, men that's it....

  Hvis du tror at vi kommer til å avlytte og overvåke forbrukere på STASI-manèr, så er du velkommen til det. Det man ber om er en mulighet, i meget godt dokumenterte tilfeller, å få opplyst IP-adresser uten å gå innom rettssystemets normalt svært tidkrevende kværn. Rettsvernet til forbrukeren blir på ingen måte svekket, og det skal også godkjennes av rette myndighet før man får utlevert opplysningene.

  Hvorfor er dette forståelig, men forkastelig? Hva forstår du, og hva mener du er forkastelig?


  Sitat Opprinnelig postet av Pogwaq
  Da har du en gylden mulighet til å fortelle sjefen hvor utrolig destruktiv og lite hensiktsmessig bransjeledelsens oppførsel er.
  Den er hverken destruktiv eller lite hensiktsmessig, men høyst resultatorientert og fremtidstrettet.

 4. #1004
  Intermediate Soundfre@k sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  4,383
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Pogwaq
  Her var det endel å ta tak i.
  "OK"
  Sitat Opprinnelig postet av Pogwaq
  "Logitech mic". Et hjemmestudio behøver ikke behøver ikke bestå av det dårligste utstyret tilgjengelig. Gode mikrofoner behøver ikke koste skjorta. Mye som tidligere ble gjort med dyrt analogt utstyr kan nå gjøres med langt rimeligere digitalt tilsvarende.
  Et eksempel, men det er ikke så far fetched. Et hjemmestudio kan selvfølgelig være ganske godt. Poenget er at det legges mindre vekt på kvalitet, hvis det kun skal over på mp3 av dårlig kvalitet.

  Sitat Opprinnelig postet av Pogwaq
  "homebrew sw". Skal dette være et sleivspark mot fri programvare/open source-bevegelsen? For all del, det finnes nok av dem som kaller GNU/Linux, Mozilla Firefox og Open Office for "gutteromsprosjekter" og på bakgrunn av dette styrer unna sånt, men slike folk kan man rett og slett ikke ta alvorlig. I tillegg, Reason og Cubase er ikke uforholdsmessig dyr programvare, og brukes da av både amatører og profesjonelle.
  Nei, det var ikke intensjonen. Jeg har brukt og bruker open source hvis det er hensiktsmessig. Ofte synes jeg det er mer tungvindt og vinninga går opp i spinninga ved at man blir sittende og knote i lange tider (Linux). Men det bryr meg ikke om noen liker å gjøre slikt. Poenget var igjen å poengtere at lavere inntektsmuligheter gjør at det tas snarveier, men generell prisnedgang gir flere muligheter til å komme inn på markedet og det kan skape større og sunn konkurranse som presser ned prisene. Men de store plateselskapene har helt andre muskler til å fronte musikk nasjonalt/internasjonalt enn ett hjemmestudio.

  Sitat Opprinnelig postet av Pogwaq
  Klart, film er mer komplisert enn musikk da det (ofte) involverer flere mennesker og mer penger, det er det ingen som nekter for.
  Bra

  Sitat Opprinnelig postet av Pogwaq

  Hva med de som ikke bruker 30 000-100 000 på utstyr, kan de stjele den? Antar svaret er nei, så da kan vi se bort fra dette argumentet. Forøvrig trodde jeg vi var ferdige med propagandatermer nå.
  Nei, ikke ferdige og nei, har man brukt 250kr på en dvd-spiller så skal man fortsatt betale for filmen. Poenget var å understreke at vi i så fall er løssluppne med tusenlappende, men kniper igjen på 50-lappen.
  [/QUOTE]
  [QUOTE=Pogwaq]
  Mener du oppriktig at samfunnet faller sammen dersom vi får en åndsverkslov som kun setter begrensninger på kommersiell utnyttelse av kunstverk?

  Eiendomsretten ja og åndsverk er en del av eiendomsretten, hele det kapitalistiske system avhenger av eiendomsrettigheter. Så kan man si at kapitalismen har sine utfordringer, men det har jammen i meg andre regimer også.

  Sitat Opprinnelig postet av Pogwaq
  Forøvrig vil jeg gjenta spørsmålet jeg stilte tidligere: Mener du kulturtilbudet i 2009 er dårligere enn det var i 1999? Isåfall, på hvilke måter?
  Er det et retorisk spørsmål?

  Det spørs vel hvem man spør, noen vil sikkert si ja. Problemet er jo at man ikke kan si hvordan kulturtilbudet hadde vært om det ikke fantes pirattilbud. De siste ti årene har også vært en eksplosiv utvikling, men det er kun de siste at det har vært aktuelt å kopiere for eksempel video. Jeg er forsiktig optimist, som prøver å være motvekt til alle tilhengerne av fri dop, sex og annen kultur.

 5. #1005
  Intermediate hygen sin avatar
  Medlem siden
  May 2005
  Poster
  3,330
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  vegus
  Fildeling er kommet for å bli enten den benyttes lovelig eller ulovelig.
  Er det ingen andre tiltak en bransje kan gjøre en å dra folk inn i rettsaler eller legge press på isp om nettsensur ?
  Om ikke ditt selskap driver aktiv ip logging så gjør IFPI det .

 6. #1006
  Expert
  Medlem siden
  Feb 2007
  Poster
  6,570
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  hygen, det var mye interessant i det tv programmet i går kveld - spesielt var reportasjene fra Nigeria og Brasil interessante - du bør se det.

 7. #1007
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2005
  Poster
  99
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Sensur etc.

  Sitat Opprinnelig postet av hygen
  vegus
  Fildeling er kommet for å bli enten den benyttes lovelig eller ulovelig.
  Er det ingen andre tiltak en bransje kan gjøre en å dra folk inn i rettsaler eller legge press på isp om nettsensur ?
  Om ikke ditt selskap driver aktiv ip logging så gjør IFPI det .
  Vi er fullstendig klar over at fildeling har kommet for å bli, og den lovlige biten støtter vi selvfølgelig fullt ut. Uten torrents, ingen Spotify!

  Fordi en tjeneste eksisterer rent teknisk, betyr ikke det at man har en rett til å bruke den til distribusjon av opphavsrettslig beskyttet materiale.

  Det å dra folk inn i rettssaler er ikke noe platebransjen gjør for moro, men når det blir et så alvorlig problem som det det er nå blir det dessverre nødvendig. Som jeg har sagt tidligere, så er vi avhengige av at andre kommer til oss med forslag og løsninger. Vi har ingen utviklere som kan lage nye konsepter for lovlig salg av musikk. En veldig stor andel av de som uttaler seg i media (eller skriver i blogger etc.) om at problemet skyldes manglende lovlige tjenester, er utdannede programmerere. Disse menneskene er hjertelig velkommen til å lage de løsningene de etterlyser selv. De påstår jo også ofte at det er svært enkelt å lage en slik tjeneste. De kan så selge løsningen videre til oss, eller til og med starte opp butikk selv! Spotify er jo et eksempel på at dette går, når en av utviklerne også står bak uTorrent.

  IFPI driver vel ikke aktiv IP-logging nå, men har spurt om å få gjøre det i tilfeller hvor de vet at fideling skjer i stor skala (Norbits f.eks). Det er heller ikke de "vanlige folka" man er ute etter, men de som aktivt legger ut filer, eller oppnår høy status ved a dele mye. Spesiellt de som også tjener penger på dette. Eksempler på dette er blogger med henvisninger til filer på Rapidshare etc. For hver bruker man sender til Rapidshare, og som signer opp for Premium-service, får man kickback. Da tjener man beviselig penger på opphavsrettslig beskyttet materiale, og linkene peker også direkte til selve filene.

  Nettsensur er det jo også i dag, i og med at en del sites filtreres bort pga mulig barnepornografi eller voldsporno. Man skal selvfølgelig ikke sidestille alvorlighetsgraden på disse, men da TPB vitterlig er den største kilden til ulovlig nedlasting av opphavsretslig beskyttet materiale bør denne også blokkeres. Det er ikke bare platebransjen og filmbransjen dette går ut over, men også forlagsbransjen, forfattere, programvareutviklere, produsentselskap osv.

  Hadde TPB hatt et filter som siler vekk ulovlig innhold, slik f.eks YouTube har i dag (som funker utmerket), hadde man selvfølgelig ikke hatt noen interesse av å blokkere den.

  Det er er jo også lett å skjønne hvorfor Telenor sier nei til blokkering, da de rett og slett vil miste masse kunder. Det er jo svært få som har bruk for noe særlig mer en 5000 kb-linje (Triple-play untatt) hvis de ikke bruker den til å laste ned en mengde store filer. Allikevel pusher mange av bredbånds-leverandørene raskere og raskere linjer, uten å ha noe som helst innhold å tilby som krever den båndbredden.

 8. #1008
  Intermediate Msport sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2006
  Poster
  2,812
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av vegus
  Nettsensur er det jo også i dag, i og med at en del sites filtreres bort pga mulig barnepornografi eller voldsporno. Man skal selvfølgelig ikke sidestille alvorlighetsgraden på disse, men da TPB vitterlig er den største kilden til ulovlig nedlasting av opphavsretslig beskyttet materiale bør denne også blokkeres. Det er ikke bare platebransjen og filmbransjen dette går ut over, men også forlagsbransjen, forfattere, programvareutviklere, produsentselskap osv.
  Jeg synes i og for seg (selv om jeg ikke liker aktiviten som forgår der - høyst sannsynlig lovstridig) det er greit at dem pr dags dato ikke blokkerer TPB. Skulle det derimot komme en rettskraftig dom mot nettstedet/drifterene, stiller saken seg helt anerledes. Da burde dem blokkere dem ute.

  Sitat Opprinnelig postet av vegus
  Hadde TPB hatt et filter som siler vekk ulovlig innhold, slik f.eks YouTube har i dag (som funker utmerket), hadde man selvfølgelig ikke hatt noen interesse av å blokkere den.
  Og da hadde dem ikke havnet i saksa som dem har gjort i dag. Jeg mener at deres vilje til å ikke rette opp for seg, bare viser hva dem ønsker med siden.

 9. #1009
  Expert Pogwaq sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  5,452
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av zatz
  Har var det mye rar argumentasjon, bare så det er sakt:

  -Loven er klar, det er ulovlig og kopiering/fildeling betraktes som stjeling.
  Vås. Ulovlig er ulovlig, men ulovlig betyr ikke stjeling. Gi meg en lovtekst som sier noe annet.

  -Ingen her har lov til å håndheve loven ved å si at artister og plateselskap tjener for mye og der for er det greit med fildeling/kopiering.
  Er det noen som sier det?

  -Ingen her kan bestemme hvor mye artister skal tjene.
  Er det noen som vil det?

  -Det er helt uvesentlig om noen artister tjener, taper eller at det ikke utgjør noe økonomisk forskjeller. Det er fremdeles like ulovlig.
  Klart det er. Spørsmålet er hvorvidt det burde være ulovlig. Det synes kanskje du. Det synes ikke jeg.

 10. #1010
  Expert Pogwaq sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  5,452
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av tklev
  Uansett, vi er prinsipielt uenig. Jeg mener filmselskapene taper penger på nedlastere, du mener forsåvidt også det, men mener at det er en støyt de må tåle i et fritt samfunn. Spørsmålet er hvor fritt ønsker vi det egentlig?
  Ikke helt med på denne. Man kan ikke mene at filmselskapene taper eller ikke taper, da dette er et rent faktaspørsmål. Sant eller ikke sant.

  Vår uenighet går ut på at jeg mener at å anta at filmselskapene taper penger ikke er godt nok grunnlag for slike massive tiltak som har blitt igangsatt. Jeg krever bevis og dom før straff, det holder ikke med "sunn fornuft", som i lys av økt konkurranse verken ser særlig sunn eller fornuftig ut.

  Dersom fildeling faktisk skader kulturen er jeg imidlertid enig i at noe bør gjøres.

 11. #1011
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2005
  Poster
  99
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  The Pirate Bay: Ingen helter, bare tilretteleggere av kriminalitet

  En sjeldenhet, men endelig en kommentar som setter ting på riktig plass:

  VG Nett| Dine Penger : The Pirate Bay: Ingen helter, bare tilretteleggere av kriminalitet

 12. #1012
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2004
  Poster
  110
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hvorfor kan ikke platebransjen kutte prisen til rundt 50,- per plate? Å betale 170,- for en cd-plate er for meg uforståelig. Hva rettferdiggjør en musikers arbeid til å ha en lønning på flere titalls millioner? Hvorfor skal jeg som sliter meg ut dagen lang i en grøft i all slags vær pent se meg fornøyd med 230.000,- i året, mens en hvilken som helst artist sitter godt og varmt hjemme i sofaen og skriver en tekst mens millionene triller inn fra den forrige plateutgivelsen?

  For meg er ikke inntekt vs. arbeid noe de i det hele tatt kan skrike over, så fra min side blir det neppe kjøpt noen cd-er før prisen er riktig i mine øyne.

 13. #1013
  Intermediate Msport sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2006
  Poster
  2,812
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av GeCcO
  For meg er ikke inntekt vs. arbeid noe de i det hele tatt kan skrike over, så fra min side blir det neppe kjøpt noen cd-er før prisen er riktig i mine øyne.
  Siden du ikke ønsker og betale for deg, har du heller ikke stort nok behov for musikk. Du for klare deg med radio da vet du.

 14. #1014
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2005
  Poster
  99
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Dyrt?

  Sitat Opprinnelig postet av GeCcO
  Hvorfor kan ikke platebransjen kutte prisen til rundt 50,- per plate? Å betale 170,- for en cd-plate er for meg uforståelig. Hva rettferdiggjør en musikers arbeid til å ha en lønning på flere titalls millioner? Hvorfor skal jeg som sliter meg ut dagen lang i en grøft i all slags vær pent se meg fornøyd med 230.000,- i året, mens en hvilken som helst artist sitter godt og varmt hjemme i sofaen og skriver en tekst mens millionene triller inn fra den forrige plateutgivelsen?

  For meg er ikke inntekt vs. arbeid noe de i det hele tatt kan skrike over, så fra min side blir det neppe kjøpt noen cd-er før prisen er riktig i mine øyne.
  Det finnes noen ytterst få verdenskjente artister som tjener de summene du nevner her, og det er langt ifra alt som kommer fra platesalg. Mesteparten kommer fra turnèer, salg av merchandise, reklame, og ikke minst sponsorinntekter. Dette er forøvrig inntekter plateselskapet ikke får noe som helst av.
  99% av alle artister vil ikke engang komme i nærheten av de 230.000 du beskriver som en ok lønn. Ihvertfall ikke fra platesalg. OG det er ikke fordi de ikke får betalt for platene. Andelen til artist er langt høyere en det plateselskapet sitter igjen med etter utgifter, og ligger nå normalt på 25-30% av utsalgspris fra plateselskap.

  Det er også bare hver sjette utgivelse som går i pluss. Altså taper man penger på 5 utgivelser, mens man tjener på den sjette. Inntjeningen på denne sjette bør da være såpass stor at den dekker tapet man har på de fem andre, + at det blir noe igjen. Det skjer ikke ofte...

  I Norge er det kun et fåtall artister som kan leve av det de tjener som artist. Noen har en god inntekt i noen få år, fordi de klarer å treffe riktig marked til riktig tid. I en periode med albumslipp og turnè, har en artist ofte arbeidsdager på 14-15 timer eller mer. 7 dager i uka. Fordeler man så inntektene på antall timer, kommer man vel ned langt under gjennomsnittlig industriarbeider-lønn her i Norge.

  Ditt forslag med 50 kroner for en CD er tilnærmet umulig å gjennomføre. Den rene kosten (før inntekter) per CD ligger en god del høyere en dette, og av disse 50 skal først plateselskap, så grossist, så platebutikk ha avanse.

  Se ellers denne kommentaren fra Tom Staavi, redaktør i Dine Penger:
  Du kan laste ned en låt lovlig for maksimalt 8 kroner. Eller en hel plate for under 100 kroner. Det er vanskelig å mene at det er dyrt. Det er halvparten av det vi betalte på 80-tallet, og vi er blitt mer enn dobbelt så rike siden den tid. Dette er kun sutring
  .

 15. #1015
  Active tZar sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2003
  Poster
  458
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av vegus
  En sjeldenhet, men endelig en kommentar som setter ting på riktig plass:

  VG Nett| Dine Penger : The Pirate Bay: Ingen helter, bare tilretteleggere av kriminalitet
  Hadde ikke vært for at han bommet på gjeldende lover, benytter dømmende uttrykk og faktisk hadde visst litt bedre hva han snakket om, så kunne jeg kanskje vært enig med deg.

 16. #1016
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2005
  Poster
  99
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Dine Penger

  Sitat Opprinnelig postet av tZar
  Hadde ikke vært for at han bommet på gjeldende lover, benytter dømmende uttrykk og faktisk hadde visst litt bedre hva han snakket om, så kunne jeg kanskje vært enig med deg.
  Hvilken gjeldene lover er det han bommer på? Nå er jeg spent....

  Hva er det han skulle ha visst bedre om før han snakket?

  Er det dømmende å bekrefte faktum?

 17. #1017
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2004
  Poster
  110
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Msport
  Siden du ikke ønsker og betale for deg, har du heller ikke stort nok behov for musikk. Du for klare deg med radio da vet du.
  Og dette kan du selvsagt utdype nærmere?

  Er i grunn rart at ikke platebransjen har sett utviklingen av dette for lenge siden. Det er klart at mange velger et produkt som er gratis, kontra det å betale 170,- for det, når det er samme kvalitet på produktet. Hadde platebransjen møtt brukerne av internett på en bra måte og kunnet tilby noe konkurransedyktig både med tanke på pris og kvalitet hadde jeg for lengst begynt å betale for musikken. Men når det til stadighet settes hardt mot hardt og penger er det eneste som teller, så blir jeg bare oppgitt av det hele, og velger heller å ikke betale noe som helst.

  Spotify er en genial nyvinning som scorer ekstremt høyt på brukervennlighet. Samtidig blir man ikke nedlesset i reklame hele tiden, men kun engang i blandt. Det negative er såklart kvaliteten, denne er ikke lossless (enda i alle fall) og det begrenser bruken litt. Men dette er kanskje noe som vil bli tilgjengelig etterhvert, hvem vet.

  Det virker i alle fall som at platebransjen ikke har forstått noe så enkelt som at å selge en million plater til 50,- er bedre enn å selge 100.000 plater til 170,- samtidig som 900.000 personer laster musikken gratis ned, noe de taper penger på såklart.

  Dette såre enkle eksempelet forteller i alle fall meg mye om platebransjens griskhet og motvilje til å forandre sin forretningsmodell. For det er bare å innse en ting, man kommer aldri, aldri tilbake til den tiden internett ikke fantes og hvor fysiske media var eneste mulighet til å handle seg musikk.

 18. #1018
  Active tZar sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2003
  Poster
  458
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av vegus
  Hvilken gjeldene lover er det han bommer på? Nå er jeg spent....

  Hva er det han skulle ha visst bedre om før han snakket?

  Er det dømmende å bekrefte faktum?
  Han benytter uttrykk fra Straffeloven i stedet for Åndsverksloven. Åndsverksloven er den som blir brutt.
  Han benytter uttrykk som "Tyveri" som er et dømmende uttrykk, et uttrykk som man har fått innprettet i hjernen helt fra man var små.

  Han tar med ting som er helt uaktuelle for tpb-rettssaken, og sammenligningene hans holder ikke mål.

 19. #1019
  Intermediate Msport sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2006
  Poster
  2,812
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av GeCcO
  Og dette kan du selvsagt utdype nærmere?
  Ja så lenge du ikke ser det nødvendig og betale for musikken du ønsker (noe du ga klart utrykk for), har du ikke stort nok behov etter min mening. Ønsker man ikke å betale, for man heller ikke delta i gildet. Med mindre man er så ussel at man bryter loven og skaffer seg det på andre måter.

  At du mener at noen tjener for mye er god nok grunn til at du vil laste det "gratis" og bryte loven av den grunn, gjør ikke ting bedre av den grunn. Det er nemlig ingen unnskylding annet enn ovenfor deg selv. At du selv ikke er er fornøyd med din egen lønn, er det bare du selv som kan gjøre noe med.

 20. #1020
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2004
  Poster
  110
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av vegus
  Det finnes noen ytterst få verdenskjente artister som tjener de summene du nevner her, og det er langt ifra alt som kommer fra platesalg. Mesteparten kommer fra turnèer, salg av merchandise, reklame, og ikke minst sponsorinntekter. Dette er forøvrig inntekter plateselskapet ikke får noe som helst av.
  99% av alle artister vil ikke engang komme i nærheten av de 230.000 du beskriver som en ok lønn. Ihvertfall ikke fra platesalg. OG det er ikke fordi de ikke får betalt for platene. Andelen til artist er langt høyere en det plateselskapet sitter igjen med etter utgifter, og ligger nå normalt på 25-30% av utsalgspris fra plateselskap.

  Det er også bare hver sjette utgivelse som går i pluss. Altså taper man penger på 5 utgivelser, mens man tjener på den sjette. Inntjeningen på denne sjette bør da være såpass stor at den dekker tapet man har på de fem andre, + at det blir noe igjen. Det skjer ikke ofte...

  I Norge er det kun et fåtall artister som kan leve av det de tjener som artist. Noen har en god inntekt i noen få år, fordi de klarer å treffe riktig marked til riktig tid. I en periode med albumslipp og turnè, har en artist ofte arbeidsdager på 14-15 timer eller mer. 7 dager i uka. Fordeler man så inntektene på antall timer, kommer man vel ned langt under gjennomsnittlig industriarbeider-lønn her i Norge.

  Ditt forslag med 50 kroner for en CD er tilnærmet umulig å gjennomføre. Den rene kosten (før inntekter) per CD ligger en god del høyere en dette, og av disse 50 skal først plateselskap, så grossist, så platebutikk ha avanse.
  Kanskje artister heller burde satse på konserter, turneringer osv. som hovedinntekt? Bensinstasjoner idag tjener jo så og si ingenting på det de engang hadde som hovedinntektskilde, nemlig drivstoff. Så hvorfor ikke la plateslag bli et bi-produkt? En konsert og liveopplevelse kan da ingen "stjele" fra en artist?

  Uansett hvordan man vrir og vender på det så klarer jeg ikke å se hvordan en pris på 170,- kan rettferdiggjøres. Noen må da ta seg litt for godt betalt et eller annet stopp ned langs produksjonslinjen? Materialer kan man jo så og si se bort ifra, i så store kvanta blir stykkprisen per ferdige cd-plate m/cover og det hele på ikke mange kronene (5kr m/cover hos vanlige butikker i Norge for tomme media). Sier vi 5,- per plate, sitter vi enda igjen med 45,- som skal fordeles på artist, plateselskap og distribusjon (flere ledd?) dette må da være gjennomførbart?

  Hadde vært fint med et kostnadsoverslag for hva det koster å lage et album. Og da gjerne spesifisert hva produsenter osv. putter i egen lomme. Jeg antar at både vi som skal kjøpe musikken, og også artister ender opp med å betale alt for mye til slike mellomledd.

Side 51 av 133 FørsteFørste ... 11 21 31 41 47 48 49 50 51 52 53 54 55 61 71 81 91 101 111 121 131 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •