Problem: Lyd som "klipper"!? Forslag?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 8 av 8
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    48
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Problem: Lyd som "klipper"!? Forslag?

    Har plutselig fått et problem etter over 2 år med samme anlegg.
    Har ikke gjort noen forandringer.

    Lyden "klipper" i en brøkdel av et sekund med ujavne mellomrom?
    Har ikke vært borti dette problemet før og kan ikke fatte hva som kan være problemet.

    Problemet dukker opp alt fra 2-3 ganger på 10 minutter til 2-3 ganger pr.time.
    Dette gjelder alt som er koplet til forsterker (data , parabol m.m.)

    Irriterende når man ser på TV , ødeleggende når man ser på film og f.eks. en konsert blir helt ubrukelig.
    Dette skjer ikke når lyden kommer direkte fra den integrerte radio.

    Har en Onkyo TX-SR601E forsterker.

    Noen som har vært borti dette eller kan foreslå hva det kan være?

  2. #2
    Expert jakv sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Sted
    Kristiansund
    Poster
    8,645
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er det slik både på analoge og digitale innganger, og på alle?

    Har du prøvd analoginnganger i "direct" og "pure audio" mode?
    Cambridge 752 BD, Yamaha CX-A5000, Hegel H300, DIY 3xL25D, JBL LS80, JBL LS center, Klipsch RS42 MK2,
    DIY 4xDayton Ultimax 15", 2xBehringer iNuke6000DSP, Sony VPL-HW30, Darbee Darblet, Nexus Player, Toshiba HD-DVD, Get Micro,
    Rega Planar 3 m/Elys 2, Rega Fono

    Livet er mer enn en pakke tørre kjeks

  3. #3
    Expert Scrooge sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    6,002
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Dårlige kondensatorer i strømforsyningen?

  4. #4
    Intermediate OKKing sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2005
    Poster
    661
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sjekk PEQ'en om den kan ha endret seg. Dette skjedde meg, plutselig fikk jeg "blopper" i bakhøyttalerene. Men det hele ser ut til å være feil i "PEQ"'en - Equalizeren som jeg benyttet. Sjekk at denne er som den skal være.

  5. #5
    Expert jakv sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Sted
    Kristiansund
    Poster
    8,645
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er ikke PEQ i denne? Har ikke funnet det på min 701 iallefall.
    Cambridge 752 BD, Yamaha CX-A5000, Hegel H300, DIY 3xL25D, JBL LS80, JBL LS center, Klipsch RS42 MK2,
    DIY 4xDayton Ultimax 15", 2xBehringer iNuke6000DSP, Sony VPL-HW30, Darbee Darblet, Nexus Player, Toshiba HD-DVD, Get Micro,
    Rega Planar 3 m/Elys 2, Rega Fono

    Livet er mer enn en pakke tørre kjeks

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    48
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Flyttet den optiske kabelen (prøvde 2 forskjellige for sikkerhets skyld)
    til inngangen i front på forsterker. Har fungert utmerket i en uke.
    Må nesten si desverre, for dette tyder vel på at de to optiske inngangene bak i forsterker er på tur over i de evige lydmarker eller...?

  7. #7
    Expert jakv sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Sted
    Kristiansund
    Poster
    8,645
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sikker på at de bak ikke er fulle av støv/rusk/skitt? Kan jo være det også, men om det ikke er det ser det dårlig ut. Har du prøvd med koaksialinngangen(e) bak?
    Cambridge 752 BD, Yamaha CX-A5000, Hegel H300, DIY 3xL25D, JBL LS80, JBL LS center, Klipsch RS42 MK2,
    DIY 4xDayton Ultimax 15", 2xBehringer iNuke6000DSP, Sony VPL-HW30, Darbee Darblet, Nexus Player, Toshiba HD-DVD, Get Micro,
    Rega Planar 3 m/Elys 2, Rega Fono

    Livet er mer enn en pakke tørre kjeks

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    48
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Støv / rusk / skitt er en absolutt mulighet. Må nesten skru opp hele forsterker for å se.

    Koaksialinngangen bak fungerer utmerket.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •