Hjemmekino med dårlig lyd bak!

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 10 av 10
  1. #1
    Newcomer endsiv sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    87
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Hjemmekino med dårlig lyd bak!

    Hva skal jeg gjøre med at det nesten ikke kommer lyd fra bakhøytalerene på hjemmekinoen min? husker ikke helt hva annlegget heter, men det er et yamaha system.

    Hvis denne informasjonen er nødvendig for tips og triks så kan jeg poste det i morgen....

    på forhånd takk

  2. #2
    Intermediate Mori sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    2,713
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av endsiv
    Hva skal jeg gjøre med at det nesten ikke kommer lyd fra bakhøytalerene på hjemmekinoen min? husker ikke helt hva annlegget heter, men det er et yamaha system.

    Hvis denne informasjonen er nødvendig for tips og triks så kan jeg poste det i morgen....

    på forhånd takk
    du kan jo prøve å inviduellt skru opp lyden på kun bakhøytalerene.... visst dette er mulig da :wink: ellers sjekke alle koblinger og ledninger ( løsnet/brudd )
    kan jo nevnes at ikke alle filmer har like mye lyd bak

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    284
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kjør en testtone fra forsterkeren. Den har vel kanskje en slik som hopper fra høyttaler til høyttaler. Dermed kan du finne ut om alt fungerer som det skal, dvs at det lyder ca like høyt fra alle høyttalere.

  4. #4
    Expert Anfield sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    8,888
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Mulig jeg er "idiot" som sier det, men husk også på at det ikke skal være like høy lyd i bakhøytalerne hele tiden som frontene. Det er ofte effektene som skal gjengies periodevis. Dessuten har du sikkert ikke like store HT bak som foran, og lydbildet de sender ut er muligens svært annerledes?

    Det hadde kanskje hjulpet å ha litt mer info om produktene dine ja....;-)

    PS! Det menneskelige øret har fort for å bomme når det gjelder "like høyt i alle kanaler-innstillinger", så en lydtrykksmåler kan være verdt å skaffe seg.

  5. #5
    Newcomer endsiv sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    87
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    takk

    Takk, men det er ca umulig å høre at det skjer noe bak der...

    jeg har en Yamaha rx - 1500v reciver
    ns515f front
    ns m515 bak

    husker ikke center og sub

    auto setup'en funka ikke så bra som jeg håpet...

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    170
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du burde høre det godt når autosetup pågår at det er lyd i bak kanalene.

    Velger du riktig format/dekoding ved avspilling?

  7. #7
    Newcomer endsiv sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    87
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg vet at det er lyd der, men den blir så svak når jeg ser på film... har du noen lydinnstillinger å anbefale? bruker ofte DTS sin.

  8. #8
    Intermediate
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    2,793
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    da må du gå inn i manuell setup og stille inn alle kanaler vha av lydtrykksmåler manuelt, slik at du er sikker på at du får riktig volum på alle kanaler. Dette er mulig på rx-v1500 Invester i en lydtrykksmåler

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    170
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Et banalt spørsmål, men man må jo sjekke alt: du har koblet bakhøytalerne på "surround" og ikke på "presense" utgangene?

    Burde være unødvendig å justere manuelt på den forsterkeren, da auto setup fungerer veldig bra. Det du kan gjøre er å sjekke innstillingene etter å ha kjørt auto setup, bare for å se at det virker fornuftig med tanke på høytalere som er koblet på og hvem som er satt i large/small.

  10. #10
    Intermediate Arendal sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis det er høy nok lyd når du kjører testtonene manuelt, kan det være dine preferanser som ikke stemmer med de som har mikset filmen.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •