Small/Large ? Hvilke signaler sendes til subwoofer/LFE ?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Jun 2004
  Poster
  1,209
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Small/Large ? Hvilke signaler sendes til subwoofer/LFE ?

  Small vs Large problematikken har vært debattert heftig før. Mange hevder at en får best effekt av å sette alle høyttalere til SMALL, nesten uansett hvor store fronter og center man har. I tillegg gir dette receiveren ekstra kraft til å håndtere diskant og mellomtone, mens aktiv subwoofer tar seg av alt under 80 hz. Man har også problemer med å retningsbestemme lyder under 80 hz.

  Et annet argument er at mange høyttalere ikke spiller lenger ned enn 50hz (selv om det kanskje oppgis 35-40hz), og at subwooferen da gjør en bedre jobb under 80hz. Det beste ville da vært å ha en receiver der en kunne dele hver enkelt høyttaler ved f.eks 50hz, men ikke alle har Rotel eller ønske/penger til å bytte.

  Mitt spørsmål er: Dersom jeg har fronter som er oppgitt til å spille ned til 35hz og en center til 38hz, hvor mye vil jeg miste ved å sette front+center til Large ? En DVD film har jo et eget LFE spor, og jeg trodde alle lave frekvenser uansett ble lagt i LFE sporet. Er det egentlig noe informasjon under 40-50hz som legges til fronter/center i lydmiksen på et DVD spor ? :grin:

 2. #2
  Intermediate torsteinvh sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2003
  Poster
  1,414
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Alex F
  En DVD film har jo et eget LFE spor, og jeg trodde alle lave frekvenser uansett ble lagt i LFE sporet. Er det egentlig noe informasjon under 40-50hz som legges til fronter/center i lydmiksen på et DVD spor ?
  Dette er helt opp til de som mikser lyden på DVD'en - det kan godt hende de velger å legge lavfrekvent lyd i en hvilken som helst kanal, det er ingen 'regel' som sier at lavfrekvent lyd bare skal legges i LFE-sporet.

  Står ellers en god del nyttig info om LFE-sporet her:
  http://www.hometheaterhifi.com/volum...pril-2000.html

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •