Litt hjelp med feilsøking av 2.1 system

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 9 av 9
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2015
    Poster
    9
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Question Litt hjelp med feilsøking av 2.1 system

    Hei.

    Må først få sagt at er jeg relativt "fersk" når det kommer til lyd og oppsett. Men jeg skal prøve å formulere meg så forståelig som mulig. Ikke skyt meg hvis jeg har postet dette i feil underforum, eller i feil forum i det hele tatt.


    Jeg kjøpte nylig et bruk Harman Kardon 2.1 system på finn, relativt billig (HS 250). Det jeg merket veldig fort etter at alt var koblet opp, var hvordan subwooferen i ny og ned "dunket" høyt der den ikke skulle. Spesielt når jeg skrudde den på så kunne den i blant høres ut som et tordenvær, men det ga seg etter hvert. Denne var da koblet opp med en RCA-kabel fra LFE-ut på receiveren til inn på subwooferen.

    I går mens jeg satt og så på GoT, merket jeg plutselig at subben ikke lenger ga lyd fra seg. Men hvis jeg koblet det opp med rød-hvit RCA fra receiveren og til rød-hvit på subben, var lyden tilbake. Men til en viss grad. Altså subwoofer levelet går ikke opp når jeg skrur opp lyden på receiveren, slik den pleide å gjøre når det var tilkoblet med LFE.
    Hvis jeg tar en RCA-kabel inn i subwoofer-inngangen og trykker lett på enden av kabelen med en finger, kommer det en "drr"-lyd, nesten statisk.

    Alt funket relativt greit frem til i går, så er litt fortvilet. Spørsmålet mitt er da; hvor kan feilen ligge? Kan det være LFE-utgangen fra receiveren (eller noe i den) som er defekt, eller kan det være i subwooferen?

    Akkurat nå føler jeg at alt av kommentarer er til nytte, og jeg setter veldig stor pris på det. Og hvis noen har noen tips til hvordan jeg kan feilsøke dette selv så hadde det vært mye til hjelp. Rop ut om noen trenger mer info eller bilder, så skal jeg gjøre så godt jeg kan.

  2. #2
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nå vet jeg ikke hva du mener med at du koblet til rød/hvit på receiveren. Hva står det på utgangen du har koblet til?
    Her er bruksanvisning i tilfellet du ikke har den:
    http://www.harmankardon.co.uk/tl_fil...lish%20EU).pdf

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2015
    Poster
    9
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Gurba Vis post
    Nå vet jeg ikke hva du mener med at du koblet til rød/hvit på receiveren. Hva står det på utgangen du har koblet til?
    Her er bruksanvisning i tilfellet du ikke har den:
    http://www.harmankardon.co.uk/tl_fil...lish%20EU).pdf
    De her mener jeg Imgur og videre inn på samme i subben Imgur

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Dec 2012
    Poster
    66
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du prøvd med en annen kabel?Høres ut som noe ikke får ordentlig kontakt.(muligens løs lodding på kobling inne i subben...)

  5. #5
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Noreg Vis post
    De her mener jeg Imgur og videre inn på samme i subben Imgur
    Det er ikke laget for å kobles slik. Du kan prøve høynivåinngangen på subben. Da drar du høyttalerkabel fra høyttalerutgangene på forsterker og inn på high level in på sub og nye kabler fra high level out til høyttalerne.

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2015
    Poster
    9
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Okay. Prøvde dette nettopp. Respons og lyd kom fra subwooferen, men veldig lavt. Hadde på full på receiveren og telefonen (hvor jeg spilte musikk), men lyden var ekstremt dårlig.

    Prøvde derfor å vri på level knotten på selve subben, men ga ingen lydendringer. Er dette normalt? Tidligere før problemet inntraff kunne jeg tydelig høre lyden gå opp og ned hvis jeg vred på den..

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2015
    Poster
    9
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av iamthestig Vis post
    Har du prøvd med en annen kabel?Høres ut som noe ikke får ordentlig kontakt.(muligens løs lodding på kobling inne i subben...)
    Har prøvd med flere kabler, samme resultat:/

  8. #8
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Høres ut som defekt sub.

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2015
    Poster
    9
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Gurba Vis post
    Høres ut som defekt sub.
    Jepp, er vel også det jeg har kommet frem til..

Lignende tråder

  1. Svar: 15
    Siste melding: 03-29-2012, 22:04
  2. Trenger litt hjelp til feilsøking: Samsung LE40S71B
    By Farskaka in forum TV-apparater
    Svar: 13
    Siste melding: 10-17-2011, 18:17
  3. Støy på diskant, hjelp til feilsøking.
    By Mr.Ole in forum Receivere/forsterkere
    Svar: 0
    Siste melding: 06-02-2009, 11:51
  4. Hjelp til feilsøking av HTPC
    By magnuje in forum Generell HTPC
    Svar: 24
    Siste melding: 05-20-2006, 12:15
  5. L4200A LG 42 tommer LCD - hjelp til feilsøking
    By Decca1226 in forum TV-apparater
    Svar: 7
    Siste melding: 04-20-2006, 22:10

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •