Lyd hakker av og til, kan banan plugger være årsaken?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 9 av 9
  1. #1
    Intermediate
    Medlem siden
    Aug 2006
    Poster
    541
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Lyd hakker av og til, kan banan plugger være årsaken?

    Kjøpte noen bananplugger på ebay for en tid tilbake. Jeg opplevde ikke hakking i lyd rett etter at de ble montert, men nå i det siste hakker lyden til tider. Er dette typisk hvis man bruker bananplugger over lengre tid?

  2. #2
    Intermediate Ulf-B sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2008
    Poster
    1,698
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hakking i lyden er lite typisk for plugger i det hele tatt. Jeg har brukt bananplugger av ymse kvalitet i mange år - alt fra Biltema til f.eks. WBT - og har aldri opplevd noen problemer.

    Skulle det bli dårlig kontakt - såvel i bananplugger som i andre typer plugger - er det vanlige symptomet at lyden faller helt ut, men kommer tilbake hvis du rører litt på pluggen. Da kan det være snakk om f.eks. en dårlig lodding. Men slike feil kommer som regel av overhyppig til- og frakobling av kabelen. En kabel som står i ro, går ikke i stykker.

    For meg høres det ut som om det må være noe annet enn pluggene.
    1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
    2) SB Classic, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD11 DAC, Copland DRC-205, Primare DVD30, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc D1, Amphion Impact 500 sub
    3) SB Touch, Benchmark DAC-2 HGC, 2x Bel Canto e.One Ref. 1000, ProAc 1SC, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

  3. #3
    Expert Supertramp sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    7,330
    Takk & like
    Nevnt
    15 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Tja, du kan jo sjekke bananene og se om du må etterskru, så har du eliminert den muligheten. Lite sannsynlig at det ligger der.

    Hva er kilden din? CD, PC, LP?

  4. #4
    Intermediate Ulf-B sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2008
    Poster
    1,698
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    PS: Du kan finne ut av dette ganske enkelt - så sant du har noen passende lengder egnet kabel liggende. Bruk gjerne lampettledninger - det du skal gjøre er bare å koble fra de kablene med pluggene, og så kobler du uterminert kabel til i stedet. Hvis dette fungerer uten hakking, tyder det på at det er feil med den kabelen du har, muligens noe med pluggene. Hvis hakkingen fortsetter, skyldes problemet noe annet enn kablene m/plugger.
    1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
    2) SB Classic, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD11 DAC, Copland DRC-205, Primare DVD30, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc D1, Amphion Impact 500 sub
    3) SB Touch, Benchmark DAC-2 HGC, 2x Bel Canto e.One Ref. 1000, ProAc 1SC, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

  5. #5
    Intermediate
    Medlem siden
    Aug 2006
    Poster
    541
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takk for alle svar. Virker ikke som problemet ligger i kablene. Merkelig problem, noen som kan tenke seg til hva som kan være galt?

    Jeg har en Yamaha RX-V861. Bruker den til HDMI via PC og HDMI via xbox. Hakkingen forekommer ved begge tilkoplingene nevnt her. Det skjer dog oftere på xboxen enn på pc'en :???:

  6. #6
    Intermediate Ulf-B sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2008
    Poster
    1,698
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det høres nesten ut som om ett eller annet med de digitale signalene kan være synderen her. En vanlig DAC begynner jo å hakke noe aldeles forferdelig hvis den ikke får sitt digitale signal i stereo-PCM. Men jeg trodde at HDMI løste dette helt automatisk?
    1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
    2) SB Classic, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD11 DAC, Copland DRC-205, Primare DVD30, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc D1, Amphion Impact 500 sub
    3) SB Touch, Benchmark DAC-2 HGC, 2x Bel Canto e.One Ref. 1000, ProAc 1SC, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

  7. #7
    Expert Supertramp sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    7,330
    Takk & like
    Nevnt
    15 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av IImilleniumII
    Takk for alle svar. Virker ikke som problemet ligger i kablene. Merkelig problem, noen som kan tenke seg til hva som kan være galt?

    Jeg har en Yamaha RX-V861. Bruker den til HDMI via PC og HDMI via xbox. Hakkingen forekommer ved begge tilkoplingene nevnt her. Det skjer dog oftere på xboxen enn på pc'en :???:
    Når du spiller musikk, er det da streaming fra Spotify og via PC på wifi?
    Når du spiller Xbox, er det live > streaming via wifi?

    Eller er det i begge tilfeller direkte fra CD plater (musikk & spill)?

    Kan du også teste radioen på Yamaha receiveren - om det er noe hakking der. Hvis ikke, så er det ikke i høyttalerne/kablene/bananene.

  8. #8
    Newcomer bear sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    287
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av IImilleniumII
    Takk for alle svar. Virker ikke som problemet ligger i kablene. Merkelig problem, noen som kan tenke seg til hva som kan være galt?

    Jeg har en Yamaha RX-V861. Bruker den til HDMI via PC og HDMI via xbox. Hakkingen forekommer ved begge tilkoplingene nevnt her. Det skjer dog oftere på xboxen enn på pc'en :???:
    Lever Yamaha receiveren din inn til service, du. Kanskje en firmware oppgradering fikser dette? Hvilken versjon av HDMI standarden er det i den?
    Opplevde selv litt problemer med HDMI 1.2 (korte utfall av lyd/bilde) på en eldre Pioneer reciever for at par år siden og førte til at jeg byttet den ut.

  9. #9
    Intermediate ldynamic sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2012
    Poster
    533
    Takk & like
    Blogginnlegg
    1
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Til de som skulle lese denne tråden så høres det ut som et handshake-problem. hdmi standarden baserer seg på handshakes. De to enhetene som er koblet til hverandre godkjenner hverandre før de starter overføring av data. handshake blir også gjort under avspilling av matriale. Dette kan være problemer mellom handshake til enhetene som forutsaker problemet.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •