Effektforsterker eller Subwoofer? - Side 2

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 2 av 2 FørsteFørste 1 2
Viser resultater 21 til 23 av 23
 1. #21
  Intermediate Purolatino sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2007
  Poster
  1,125
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av skorob
  Ser Lyngdorf TDAI2200 står oppført hos deg... den burde ha nok krefter til CM9... Den har jo også hjemmekino inngang om du har analog delen i den... (må kanksje firmware oppdateres for denne effekten, men læl).
  Hei

  Ja, har Lyngdorf ja. Brukte den sammen med DM683 i et rent stereo oppsett.
  Kan bruke den som effekt hvis jeg oppdaterer firmware ja. Tenkte egentlig å selge den, føler ikke det er plass til den i min "stue-hjemmekino", er ikke plass i racket. Det hele koker vell ned til at jeg/vi må kjøpe en større plass og bo slik at jeg kan få et dedikert rom til alt dette, he he

 2. #22
  Intermediate Purolatino sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2007
  Poster
  1,125
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Blir subwoofer ASW CM10 !

  Hei

  Jaja, valget er nå tatt, blir til at jeg går for en subwoofer, ettersom det er bass jeg ønsker litt mer av. Som sagt er jeg i grunnen godt fornøyd med hvordan receiver driver høyttalerne 95-99% av tiden, og at det ikke er effekt jeg hovedsaklig trenger/ønsker noe mer av. Selvfølgelig, jo mer effekt jo bedre, men er nok en subwoofer som i denne omgang kommer til å dekke behovet mitt mest og best. Takker for tilbakemeldinger og svar !

  Neste på listen blir nok ikke effektforsterker, men større plass å bo !

 3. #23
  Active merik82 sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2010
  Poster
  417
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Fahnsen
  En kraftigere forsterker vil ha bedre kontroll over høyttaleren. Men det er ikke sikkert du oppfatter dette som bedre. Jeg har inntrykk av at det folk oppfatter som mer eller bedre bass, ofte egentlig er forvrengning. Mye av det som skrives på profesjonelle fora tyder på det, og de jeg kjenner som har "varme" anlegg, bruker relativt svake forsterkere på store høyttalere.


  Som sagt er det få musikkinstrumenter som går så dypt.

  Du kan finne frekvensmålinger av ulike musikktyper flere steder på Nettet. Som nevnt er det svært lite liv under 50-60 Hz på det meste. Det vi oppfatter som bass, ligger ofte rundt 100 Hz.

  Derfor vil jeg anta at du vil oppnå det du ønsker, rett og slett ved å forsterke frekvensene mellom 50 og 100 Hz -- enten ved å la en sub spille "dobbelt opp" med høyttalerne, eller -- hvis (for)forsterkeren din har mulighet til det -- ved å skru opp bassen...

  Har du forresten forsøkt å flytte på høyttalerne? Noen høyttalere er følsomme for plassering, og en vegg i bakkant forsterker bassen. Et hjørne forsterker enda mer.

  Jeg må si at jeg har begrenset personlig erfaring her, da jeg ikke har hatt gulvstående høyttalere på mer enn 20 år, og bare har hørt slike anlegg hos andre eller i butikk. Men det jeg viser til av lesning gir mening i forhold til min egen erfaring med stativhøyttalere som når ned i 50-60 Hz.
  Cm9 trenger å ha 30-50 cm klaring til bakvegg.. Det er ihvertfall min erfaring
  Er markant forsterking i bassen om de får litt pusterom..

Side 2 av 2 FørsteFørste 1 2

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •