Squeezebox og t-amp

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2007
  Poster
  7
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Squeezebox og t-amp

  Heisan!

  Jeg driver med oppussing av stue og kjøkken, og i den forbindelse har jeg planer om å felle inn to høytalere i taket på kjøkkenet. Ut av disse ønsker jeg å spille musikk fra en squeezebox, samt kunne høre lyd fra kuroen i stua.

  Det første som slo meg er at jeg kan trekke rør i taket og koble høytalerne til B utgangen på forsterkeren min i stua. Da vil jeg kunne spille av all lyd jeg ønsker på enheter som er tilkoblet anlegget i stua.
  På sikt er imidlertid dette ingen god løsning ettersom jeg sannsynligvis vil ha innfelte høytalere i tak på bad og soverom etterhvert som jeg får pusset opp disse rommene også, og dermed kom jeg på tanken om en løsning med squeezebox.

  Ettersom gode aktive høytalere i utgangspunktet er svært dyrt og jeg har et relativt stramt budsjett så må jeg se etter andre løsninger. Kom derfor over et par tråder hvor man bruker t-amp som forsterker til høytalere. så over til de konkrete spørsmålene:

  1. Er t-amp kombinert med innfelte høytalere og squeezebox en ok løsning? Hvis ja, er dette utstyr som vil fungere greit sammen:

  2. Er det mulig å koble høytalerne til to kilder slik at jeg kan lytte til musikk fra squeezebox, men også fra forsterker i stua de gangene jeg ønsker det?

  3. Er det andre løsninger som vil ivareta behovet mitt bedre? Da tatt i betraktning at jeg senere vil utvide med høytalere på soverom og bad?

  Rabies

 2. #2
  Intermediate
  Medlem siden
  Mar 2009
  Poster
  2,313
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  1: TA-2020 gir ikke mye futt. TA-2024 har litt flere watt. Watt-tallene som oppgis i reklamen er helt fiktive; de er målt med ekstremt høy forvrengning.

  Skal du bruke T-amp til annet enn svært lave lydnivåer, må høyttalerne være meget lettdrevne. Min. 90 dB. Innbyggingshøyttalere er vanligvis mer tungdrevne.

  2: Det finnes vekslere (switcher) både til signal- og høyttalernivå. Størst utvalg på signalnivå. Men kvalitet koster, her som på andre områder.

  3: Aktive høyttalere.

  Slike er oftest rimeligere enn passive høyttalere pluss forsterker med tilsvarende lydkvalitet. Om de er ekte aktive (separate forsterkere til hvert element) utnytter de også forsterkerkraften bedre -- men de fleste billige sett har bare én forsterker felles.

  Aktive høyttalere selges gjerne i butikker for musikk- og studioutstyr, der prisnivået kan være brtydelig lavere enn i hi-fi-butikker.

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2007
  Poster
  7
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Takk for raskt svar!

  1. Jeg ser at høyttalerne fra komplett som jeg har vurdert er på 88 dB, er de lettdrevne nok hvis jeg tar utgangspunkt i en TA-2024?

  2. Det er vel en veksler for signalnivå jeg har behov for hvis jeg skal kunne veksle mellom squeezebox og forsterker i stua. Har sett på denne fra amazon:Amazon.com: Dayton IWS-ABDS In-Wall Speaker/Source Switch: Electronics - ser den ut til å være et ok alternativ?

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •