Noe å hente på ekstern DAC vs DAC i receiver

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Aug 2006
  Poster
  70
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Noe å hente på ekstern DAC vs DAC i receiver

  Noen som har noe formening om det er noe særlig å hente på å kjøpe en DacMagic eller Beresford 7520 i forhold til å bruke intern DAC i en HK AVR 260?

  Er i hovedsak til musikk (avspilling fra PC o.l), og både til headset og høytattalere (som ligger i budskjett-klassen - Dali Concept og DTT 770 Pro).

  Er det bare tull å gå til innkjøp av en, eller kan det være verdt det?

  Også, er det noen som vet om det er stor forskjell på TC-7520 og Caiman-versjonen? Verdt den ekstra tusenlappen?

 2. #2
  Intermediate Ulf-B sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2008
  Poster
  1,698
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Dette må man teste ut i eget anlegg. En ekstern DAC kan vise seg å bli prikken over i'en, men jeg har også rett som det er opplevd at en ekstern DAC ikke gir noen merkbar forskjell i lyden - selv i ganske oppegående anlegg. Alt henger sammen med alt.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Classic, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD11 DAC, Copland DRC-205, Primare DVD30, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc D1, Amphion Impact 500 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-2 HGC, 2x Bel Canto e.One Ref. 1000, ProAc 1SC, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  Aug 2006
  Poster
  70
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Måtte jo selvfølgelig stille nysgjerrigheten, så jeg kjøpte meg en Beresford TC-7520. Tenkte jeg skulle dele med eventuelt interesserte om hva jeg synes om den og om det var verdt og oppgradere. Alt i alt ender jeg på "tja".

  Noen enorm forskjell var det ikke i forhold til DAC på receiver. 7520 har allikvel et veldig behagelig lydbilde. Litt mer tyngde og midre masete diskant. Vet ikke om jeg hadde klart å sette fingeren på det uten en direkte head to head sammenligning, men over tid var det veldig behagelig å høre på.

  Hodetelefonforsterkeren var også god. Hadde fra før en Argon HA-1 som jeg var godt fornøyd med. Prøvde å koble denne på linjeutgangen på 7520 for å kun sammenligne forsterker-delen, og selv om det i mine ører ikke var all verdens forskjell, så syneste jeg forsterkeren på 7520 hadde litt mer kontroll over lydbildet, selv om HA-1 kankje hadde mer detaljer på de høye frekvensene. Men som sagt...bare nyanser.

  Alt i alt, ingen revolusjon lydmessig, men jeg synes lydbildet den produserte var såpass behagelig at jeg kommer til å beholde den. USB-tilkoblingen er også kjærkommen.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •