Hjelp til kabler fra TX-NR807EB til SB Image T6

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 4 av 4
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Apr 2010
  Poster
  1
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Hjelp til kabler fra TX-NR807EB til SB Image T6

  Hei alle sammen!

  Det skal først sies at jeg er totalt nybegynner på området, men jeg har nå spart meg opp en del penger som jeg hadde tenkt til å bruke på tv og hifi.

  Har nylig gått til innkjøp av :

  TV: Panasonic 50" Plasma-TV TX-P50G20E.
  Høytaler: SB Image T6.
  Forsterker: Onkyo TX-NR807EB.

  Høytalerne fikk jeg kjøpt billig uåpnet/ubrukt av en kamerat som måtte bli kvitt de, forsterker ble handlet i dag. Tenkte å hente alt også i dag. MEN, jeg trenger kabler fra forsterker til høytalere. Hva trenger jeg egentlig? Jeg fant høytalerne jeg har på komplett her
  Deretter så jeg på kabler under tilbehør, men disse er jo svin dyre? Jeg trenger max 3 meter fra forsterker til høytalere, gjerne ferdig med plugg - jeg går ut ifra at disse høytalerne har bananplugg?
  Men det må da være drøyt å måtte ut med 2x 1900,- for 2stk Kimber Kable 8PR 3.0m par ?

  Noen som kan hjelpe med kabler? Gjerne hos komplett eller netshop, da henting er aktuelt for min del.

  Beklager hvis jeg er helt på bærtur, men er som sagt helt dum på området, men ønsker utstyr av en viss kvalitet når jeg først handler.

  Tanken er å klare seg med stereo i starten og deretter handle resten av utstyret som sub, center osv. når sjansen byr seg.

  Alle forslag mottas med stor takk.

 2. #2
  Intermediate
  Medlem siden
  Mar 2009
  Poster
  2,313
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Kabler er religion for noen. For oss som stoler på ingeniørene, er det nok med en vanlig ledning i rent kobber.

  Du får billige høyttalerkabler på Clas Ohlson, Biltema, eller om du vil være litt mer eksklusiv: Ljudia, ELFA eller dynaBel.

  1,5 mm2 holder egentlig (mange eksklusive høyttalerkabler er ikke tykkere), men de fleste velger vel heller 2,5 mm2. 4 mm2 ser kanskje finere ut.

  Om du ikke vil skru kabelendene rett i terminalene (det gir best kontakt, men det kan irre etterhvert, så du bør kutte av kobberenden og avisolere en ny bit etter et par år eller så), kan du kjøpe rimelige bananplugger på samme sted som de har kabel. De fleste bananplugger skrus fast til kabelen, men du kan få plugger som loddes fast om du ønsker det.

  Vær obs på at billige plugger kan være slappe i fjæringen eller brekke, så det kan hende du må forsøke et par typer før du blir fornøyd.

 3. #3
  Active
  Medlem siden
  Nov 2008
  Poster
  463
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Høyttalerkabel er metervare på Hifiklubben, eller selges i 5 eller 10 meters lengder Biltema eller Clas Ohlson. Du trenger ingenting fancy til å begynne med, bare det er anstendig nok. Kjøp deg et passende antall meter av en 2,5 eller 4 mm2 kabel og 8 stk bananplugger, så har du alt du trenger. Vær nøye med å koble rett, og gjøre en renslig jobb slik at ingenting kortslutter.

  Hvis du siden ønsker å bi-ampe høyttalerne, så kjøper du tilsvarende antall meter og plugger en gang til, og kobler opp i henhold til bruksanvisningen for receiveren.

  På de samme butikkene finner du også HDMI-kabel for å koble receiver til TV, og evt. kabelboks/Bluray-spiller/o.a. til receiveren. Kjøp så korte kabler som mulig og kjøp en anstendig kvalitet også her.

  Bruksanvisningen er forøvrig veldig nyttig å lese før du setter igang med å koble eller stille noe som helst...

 4. #4
  Active
  Medlem siden
  Nov 2008
  Poster
  463
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  En ting til, siden du er helt fersk: du får ikke satt inn bananpluggene bak på receiveren før du har fjernet de små svarte proppene som sitter i kontaktene. Anbefalt redskap er en vanlig treskrue.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •