Treng hjelp til oppkobling av rotel

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 39
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2010
    Poster
    74
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Treng hjelp til oppkobling av rotel

    Har da en rotel forsterker stående å jeg er usikker på om man skall bruke phonokabler prøvde men ble en grusom høylyd som jeg ikke klarte å høre på da

    denne har 5 utganger bak det jeg gjorde var å sette i den hvite kabelem på phonokabel i surroundforsterkern så i roteln å fikk grusom forstyrrelser jeg trenger hjelp til hva jeg skall gjøre

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2010
    Poster
    74
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Btw det gjelder rmb 1075

  3. #3
    Intermediate Millmaker sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    4,120
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Og recieveren er hva?

    Hva sår det på utgangen du brukte i reciever?

    Hva står det på inngangen du brukte i Rotelen?

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2010
    Poster
    74
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Skall sjekke

    Kobla på pre out en bruker fortiden en Yamaha Rx-v 2400 Rds Thx certifisert

    Du vet en phonokabel har to ledere hvit å rød jeg brukte bare den hvite i pre outen på yamahan å i rotelns left front

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2010
    Poster
    74
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ble en sinnsyk høy lyd i høytaleran konstant da phonokabeln sto ii

  6. #6
    Intermediate hokeyh sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2009
    Poster
    983
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Steffen08
    ble en sinnsyk høy lyd i høytaleran konstant da phonokabeln sto ii
    Jeg har en Rotel RSP 966.. Denne lager også litt grunnstøy.. Vet ikke hva det kommer av egentlig.. Er jo relativt gammel, men heldigvis er den såvidt hørbar når jeg sitter en ca. 3 meter vekke..

    Men at din er SÅ høy så må det vel være noe galt.. Mulig at du kan ta noen bilder av hvordan du har koblet det eller forklare det skikkelig punktlig?

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2010
    Poster
    74
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    med en gang jeg setter i kabelen kommer det en sinnsyk durelyd å bare forblir slik til jeg tar ut kabelen bruker du phono på pre ut???

  8. #8
    Intermediate Millmaker sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    4,120
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du prøvd å sette i kabelen uten strømmen på?

    Phonokabler kan bråke noe inni h......... hvis de settes i med apparatet på.

    Bare en tanke.

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2010
    Poster
    74
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    fikk lyd i ene noo

  10. #10
    Intermediate hokeyh sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2009
    Poster
    983
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Steffen08
    fikk lyd i ene noo
    Jeg har bare pre-out.. Disse lager litt støy som så forsterkeren gjør enda litt høyere.. Men dette er ikke mye i seg selv..

    Hva mener du med at du fikk lyd i ene noo?.. Drar du phono-kabel inn og/eller ut med alt på så smeller det og bråker inni *******.. Ikke minst om kabelen ikke er 100% inne, da vil du også få masse bråk..

  11. #11
    Expert Niels Nielsen sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    8,360
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Altså, når man monterer kabler SLÅR MAN UTSTYRET AV. Når man er ferdig med å sette i kabler slår man det på, enkelt og greit.
    En rca kabler består av to ledere, en rød og en hvot. Man setter den hvite i Venstre PreOut, og den røde i høyre PreOut på receiver, da setter man den hvite i venstre Main INN, og den røde i høyre Main INN på effektforsterkeren. Man kobler da høyttalerkablene på høyttaler terminalene på effektforsterkeren, og slår utstyret på.

  12. #12
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2010
    Poster
    74
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    haha det vet jeg også men det ble ikke slutt på lyden av den grunn akuratt men har fiksa det nåå

  13. #13
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2010
    Poster
    74
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    prøver å få den til å dra stor front med horndiskant 2 6 toms melomtone og to 10 basser max effekt på disse er 500 watt rrms aner jeg ikke å det er i 4 ohm disse spiller i så har rotel nokk kraft for synes det er lite trøkk i lyden

  14. #14
    Intermediate Protet sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2007
    Poster
    946
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    - komma, punktum og anna morro pleier å hjelpe på lesbarheten.
    - copy-paste fra nonsense tekniske papirer hjelper ingen.

    har du problemer med å koble et linjesignal fra receiver til effekttrinnet?

    edit:
    preout receiver -> (phono) -> 1075 = suksess
    er ting i fase? + for + og - for -

    2 10-tommers basselement i serie(?)kan sikkert bli tunge å flytte på. har du f eks noe data på følsomheten(dB) på høytaleren?

    editedit: lukter jeg cervin vega(aka CW!!!11!) ? da tror jeg det eneste som gjelder er 32A kurs og en frisk PA-forsterker

  15. #15
    Intermediate Millmaker sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    4,120
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Protet
    - komma, punktum og anna morro pleier å hjelpe på lesbarheten.
    - copy-paste fra nonsense tekniske papirer hjelper ingen.

    har du problemer med å koble et linjesignal fra receiver til effekttrinnet?
    Enig der, det er utrolig vanskelig å lese sammenhengen i dette her.
    Har gitt opp inntil han kommer med betegnelsene på akkurat det han har av utstyr.

  16. #16
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2010
    Poster
    74
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ja er brenn sikker på at bassene er seriekobla

  17. #17
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2010
    Poster
    74
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    da jeg kobla to ledninga fra roteln te høytalern spilt det litt bedre men kom blå gnist inni roteln så tok det bort igjen.

  18. #18
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2010
    Poster
    74
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    da har jeg funnet spec


    Kassekonstruksjon:
    Bassrefleks, to bassporter vendt bakover.
    Diskant:
    1” horn
    Mellomregister:
    2*5 ¼”
    Bass:
    2 x 10”
    Maks effekt:
    500 W
    R.M.S effekt:
    300W
    Nominal impedance:
    4-6 ohm
    Følsomhet (1W/1M):
    93dB
    Frekvens respons (-3 dB):
    27-25.000 Hz
    Frekvens respons (-6 dB):
    23-28.000 Hz
    Magnetisk skjermet:
    Nei
    Størrelse:
    1400 x 320/200 x 430 mm
    Vekt:
    45 kg/stk

  19. #19
    Intermediate hokeyh sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2009
    Poster
    983
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Protet
    editedit: lukter jeg cervin vega(aka CW!!!11!) ? da tror jeg det eneste som gjelder er 32A kurs og en frisk PA-forsterker
    Kjører to store PA-forsterkere på en enkel kurs på rommet mitt jeg (dog ikke CV, men har prøvd det også)..

    Til trådstarter: Lær deg og skrive generellt DÅRLIG norsk hvertfall.. Er umulig å forstå noe av det du skriver..

    Hva merke og modell er høyttalerne? Tviler på at den forsterkeren din har nubbsjangs på å drive de der uansett..

  20. #20
    Expert Niels Nielsen sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    8,360
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da han koblet to ledninger fra Rotel til høyttaleren kom der gnist!!!
    Altså, hva er det her for noe?
    Virket de høyttalerne bare med Yamahaen?
    Kommer der gnist er der jo noe der er kortsluttet, la det ligge til du kan få en med litt hifi viten se på anlegget for deg. Kanskje du har brent utgangene på din Rotel nå jo.
    Tekniske data på høyttalere hjelper, og betyr ingenting....

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •