Guide: HD@XBMC - Hvordan spille av x264 HD filer i HRHD-kvalitet på XBMC (Xbox1)

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 11 av 11
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2008
  Poster
  4
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Guide: HD@XBMC - Hvordan spille av x264 HD filer i HRHD-kvalitet på XBMC (Xbox1)

  Guide: HD@XBMC - Hvordan spille av x264 HD filer i HRHD-kvalitet på XBMC (Xbox1)

  Denne metoden kan også brukes til å konvertere til DIVX-spillere (da må oppløsningen settes til maks som støttes av spilleren, f.eks 720x576 + muligens velge en XVID profil som er tilpasset CHIP'en i spilleren din)


  Har i lengre tid irritert meg over at XBMC, som er det perfekte mediasenteret, ikke kan spille av HD filer. Selv har jeg xboxen koblet til et 32" CRT fjernsyn av god kvalitet via RGB + et 5.1 anlegg, og ønsket å spille av tv serier som LOST i HD kvalitet. Dessverre har ikke xboxen nok prosessorkraft til å dekode x264 i så høye oppløsninger.

  Løsningen? Å konvertere dem til XVID format og skalere ned oppløsningen litt.
  Gjennom å konvertere f.eks en 720p x264 fil til XVID formatet - som er mindre prosessorintensivt og svært godt optimalisert i XBMC, kan man spille av filene i "HR".oppløsning, som betyr 960x540. Selv om det ikke er fullblods-hd, gir det en betraktelig bedre billedkvalitet enn 350mb xvid releasene av tv-seriene (DVD er 720x576PAL og 720x480 NTSC), og man får i tillegg Dolby Digital 5.1 lydsporet.

  Ulempen er at konverteringsprosessen tar noe tid, men dette avhenger også av hvor rask PC man har. (Min blodklokkede Athlon XP Barton @ 2400mhz konverterer på ca. 7-11 fps - noe som betyr at det tar litt over 2x spilletid å konvertere. Antar at et nyere system som Core 2 vil være betraktelig raskere, kanskje under halvtimen. (gi gjerne tilbakemelding)

  Guiden er laget med tanke på tidsbruk/kvalitet, filstørrelse er nedprioritert. Dette da 1pass er brukt. Dersom man ønsker god størrelse/kvalitet ratio anbefales 2pass.
  1. Det første man gjør er å laste ned følgende programmer:

  G-Spot
  GSpot Codec Information Appliance
  Innhenter informasjon om codecen som er brukt i en fil. Brukes f.eks til å finne ut hvor mange FPS filen vår har.

  LAME MP3 ENCODER:
  Free-Codecs.com :: Download LAME ACM MP3 Codec 3.98 : The much sought after ACM codec version of Lame MP3 encoder
  Brukes dersom lyden skal kodes til MP3:
  Download [ LAME ACM MP3 Codec 3.97 final ] (bruk final)
  Installasjon: høyreklikk på .inf filen og installer


  FFDSHOW:
  Free-Codecs.com : Download FFDShow MPEG-4 Video Decoder 2008-05-04, FFDShow MPEG-4 Video Decoder 2008-04-17 MMX and FFDShow MPEG-4 Video Decoder 2008-04-16 SSE : FFDSHOW is a DirectShow decoding filter
  Brukes til å dekode x264 bildet, som så kjøres gjennom XVID enkoderen
  Last ned siste versjon og installer. Husk å sett den til å dekode x264 bilde.


  AC-3 ACM Decompressor
  http://www.free-codecs.com/download/AC-3_A...ecompressor.htm
  Gjør at vi kan sette sammen AC-3 lydsporet i Virtualdub, som egentlig bare støtter 2 kanals lyd

  Koepi's XviD Codec
  Free-Codecs.com :: Download Koepi's XviD Codec 1.1.3 : XviD is a video codec just like DivX.
  Brukes til å encode XVID filen vi ender opp med.

  AviSynth
  Free-Codecs.com :: Download AviSynth 2.5.8 : AviSynth is a very very powerful tool for video post-production.
  Brukes av VirtualDubMod

  VirtualDubMod
  Free-Codecs.com :: Download VirtualDubMod 1.5.10.2 : VirtualDubMOD is a unification of several popular modifications of VirtualDub
  Her skal vi importere scriptet vi har laget og begynne å konvertere til XVID.


  2. Åpne notepad, og klipp og lim følgende inn:

  Kode:
  DirectShowSource("lost.s04e09.720p.hdtv.x264-ctu.mkv", fps=23.976)
  LanczosResize(960,540)
  Der filen vår heter "lost.s04e09.720p.hdtv.x264-ctu.mkv" (bytt med navnet på filen du skal konvertere) og bilder pr. sekund er 23.976 (typisk NTSC). Bruk G-Spot til å finne ut hvor mange FPS filen din har.
  LanczosResize angir oppløsningen vi ønsker på XVID filen vi får ut. Sett til f.eks 720x576 (or whatever) hvis du har en DIVX spiller som støtter dette som max oppløsning.

  Dersom du konverterer en 480p fil el. lign som har oppløsning under 960x540, fjerner du siste linjen med "Lanczosresize" i scriptet, siden du da ikke trenger å nedskalere oppløsningen!

  Lagre så dette i en fil som heter lost.avs (husk å slå på visning av filendelser i explorer - verktøy/mappealternativer/vis/ huk vekk skjul filetternavn for kjente filtyper - ellers får du en fil som heter lost.avs.txt)

  3. Åpne VirtualDub
  Gå på file/open video file og hent inn avs filen (lost.avs)

  Velg følgende:

  UNDER VIDEO:
  video/fast recompress
  video/compression - og velg XVID mpeg4 codec, velg single pass, trykk configure og angi Target Quantisizer. Denne angir hvor mange % kvalitet den endelige filen skal ha. Dersom man velger 1, får man i teorien identisk kvalitet som originalfilen, men veldig stor filstørrelse. Anbefaler 1.5-2 - det fremstår som identisk med en litt mer edruelig filstørrelse.
  OK

  (vi bruker single pass og høy kvalitet fordi vi antar at vi bryr oss mer om mindre tidsbruk enn høy filstørrelse her. Dersom du vil kan du selvsagt også benytte flere pass)

  UNDER AUDIO:
  0- Hvis filen har 2 kanals lyd (ikke AC-3) osm støttes av avspilleren din (f.eks XBMC som støtter det meste) kan du velge Direct Stream Copy.
  /
  0- Dersom det f.eks er 2 kanals MP4 som ikke støttes av DIVX spilleren din må du konvertere til Wav eller MP3.
  /
  0-For å konvertere til MP3:
  audio/full processing mode
  audio/compression/ Velg Lame MP3, og 128kbps CBR under "configure".
  /
  0- Hvis originalfilen har 5.1 AC3 lyd eller du vil beholde 2kanals AC3
  audio/full processing mode
  audio/compression/ Velg AC-3 ACM Codec / - i listen over bitrate velger du det originalfilen har (f.eks 448kbps) og trykker OK.
  audio/Interleaving/ - delay audio track by: 128 (usikker på hva denne ideelt sett bør være, men AC3-sporet kommer litt før bildet hvis man ikke har noen delay her.)

  3. File/save as AVI
  og kall filen det du vil, trykk lagre, så begynner konverteringsprosessen
  Huk vekk "Show input video" og "Show Output video" for å spare ressurser til selge konverteringen

  Nå skal du ende opp med en konvertert XVID etter en stund. Gratulerer!

  VIKTIG: for å spille av filen uten hakking må man bruke XBMC sin innebygde DVDPlayer til å spille av filene istedet for mplayer som er standard (av en eller annen merkelig grunn). Grunne til dette er at DVDPlayer har bedre ytelse og dermed takler den høye bitraten uten framedrops. For å bruke DVDPlayer på filen må man browse med "Videos" som er på "startsiden" på XBMC, altså ikke gå inn via filbehandleren. Så "høyreklikker" man filen som skal spilles av ved å trykke INFO knappen på fjernkontrollen/spill av med:/DVDPlayer.


  Ønsker gjerne tilbakemeldinger på ting som kan gjøres/forklares bedre!


  PS!:
  Det SKAL gå an å spille av 720p faktisk, så lenge de er i 2,35:1 format. Kan være greit dersom man ønsker å f.eks investere i BluRay plater men ikke investere i ny dyr spiller. Man kan bygge samlingen til fremtidig bruk og kode de ned til kvalitet som er høyere enn DVD til bruk på XBOX nå.
  For å få dette til å funke må man ha customized settings, les mer her: XBMC // Wiki // HOW-TO: Create HD XviD movies from Transport Streams
  Hvis noen som har tid vil bidra til å utvikle guiden hadde det vært fint. Skal altså gå an å kode Blu-ray plater ned til 720p og spille de av på xboxen med riktige settings.

 2. #2
  Active Cellv14 sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2004
  Poster
  488
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har du også tenkt på mulighetene med programmet Avidemux?

  Jeg har selv brukt det til konverteringer til Xvid med stor lykke. Men så har du også programmet ORB som kan streame direkte (Dog er jeg ikke sikker på Xbox, har bare testet med 360 å PS3)

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2008
  Poster
  4
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Brukte Avidemuix litt når jeg eksperimenterte med AC3-sporet ja. Den kan jo kopiere AC3 direkte fra source og joine med en videofil. Har ikke prøvd AVIdemux til hele prosessen siden jeg fant informasjon om Virtualdub. Er Avidemux bedre, er det noen flere muligheter i det?

  Har ikke vært borti ORB før. Men så litt på det nå og det høres jo spennende ut. Tror du man vha. PC kan bruke XBMC som en PVR som tar opp tvserier og dukker opp i XBMC grensesnittet? Høres jo ut som en veldig spennende mulighet - på den måten kan man jo kanskje få en fullblods HTPC med opptak ut av xbox'en? Fant en tråd her ang ORB og XBMC. Kanskje du som kjenner til opplegget kunne sett om du finner ut mer?

  XBMC and ORB (UPnP-server) Live-TV streaming works! - XBMC Community Forum

  Det optimale hadde jo vært om vi fant en måte å konvertere x264HD --> HRHD XVID on-the-fly Nyere prosessorer klarer vel realtime konvertering med god margin.

  Testet noen Planet Earth HD--> HRHD filer på XBMC, og de så jo fantastisk ut!! Ble liksom HD-kvalitet selv om det ble nedskalert på mitt 32" Panasonic 576i. Prøvde 720p xvid og, fungerte i rolige scener, men ble raskt framedrops når ting begynte å bevege seg fort. Er en scene helt i starten av episode 1 i serien som er vanvittig krevende. I den aktuelle scenen ser man et hav av fugler som flyr. Hakket selv i HRHD en stund.

 4. #4
  Intermediate JKJK sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2006
  Poster
  533
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget annonser
  1
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det er mulig jeg banner i kirka, tråkker i salaten og ødelegger moroa for en del her nå, men:

  Å rekomprimere rekomprimert video som allerede er komprimert (master -->DVD/HD DVD/BLU RAY --> x264-rip --> divx/xvid) er:
  PESS OG LØV, PISS, TULL, N00b, DRIT, TULL, TULL, TULL, HÅPLØST, UFORDELAKTIG.... osv.

  Popcorn hour får man for en snittpris på under 30 pils på byen. Problem løst.
  Stua:
  Dynaudio C2. Hegel H300. Hegel HD25. Elac 2030.
  Nordost Red Dawn MKII. Nordost Blue Heaven.

  Bil:
  Front: Gladen Aerospace 165.2 m/ekstra midbasser.
  Bak: Focal 130VR.
  Sub: Gladen SQX 15
  Mosconi DSP 6to8 lydprosessor.
  Mosconi AS200.4, Zero 3 og Zero 1 amper.

 5. #5
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2008
  Poster
  4
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det er mulig jeg banner i kirka, tråkker i salaten og ødelegger moroa for en del her nå, men:

  Å rekomprimere rekomprimert video som allerede er komprimert (master -->DVD/HD DVD/BLU RAY --> x264-rip --> divx/xvid) er:
  PESS OG LØV, PISS, TULL, N00b, DRIT, TULL, TULL, TULL, HÅPLØST, UFORDELAKTIG.... osv.
  ------------------------------------------
  hva med... UPRAKTISK? glemte du å ta den med?

  Du kan mene hva du vil om konverteringen, men;
  Dersom man bruker quantiziser på 1, blir det vel ingen kvalitetstap ved konvertering bortsett fra oppløsningen. Finnes mange som avser tiden det tar å konvertere på xbox360 osv, så folk gidder tydeligvis å konvertere. Har man en nyere prosessor tar det heller ikke så lang tid. Det er bare å sette på over natten eller før man går ut døren. Selve config-prosessen beskrevet i guiden går på sekunder når man vet hva man skal gjøre.


  Popcorn hour får man for en snittpris på under 30 pils på byen. Problem løst.
  -------------------------------------------
  1. Spanderer du? Gjerne relativt billig kan du mene, men ikke gratis. Hva om jeg heller vil ha 30 pils på byen?
  2. Kan popcorn hour alt som xbmc kan? XBMC mangler true-HD, men det er vel stort sett det eneste. Er fordeler og ulemper med begge.
  3. Har hørt det er mye tull med popcorn hour, og dårlig grensesnitt. XBMC er kjent som det beste grensesnittet. Er PH forbedret drastisk siden sist jeg hørte om det?

 6. #6
  Intermediate aleksander8 sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2007
  Poster
  2,983
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av JKJK
  Det er mulig jeg banner i kirka, tråkker i salaten og ødelegger moroa for en del her nå, men:

  Å rekomprimere rekomprimert video som allerede er komprimert (master -->DVD/HD DVD/BLU RAY --> x264-rip --> divx/xvid) er:
  PESS OG LØV, PISS, TULL, N00b, DRIT, TULL, TULL, TULL, HÅPLØST, UFORDELAKTIG.... osv.

  Popcorn hour får man for en snittpris på under 30 pils på byen. Problem løst.
  Fordelen med Xbox i forhold til Popcorn hour: Xboxen virker! hver gang!

 7. #7
  Intermediate
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  3,119
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av captain_obvious
  Du kan mene hva du vil om konverteringen, men;
  Dersom man bruker quantiziser på 1, blir det vel ingen kvalitetstap ved konvertering bortsett fra oppløsningen. Finnes mange som avser tiden det tar å konvertere på xbox360 osv, så folk gidder tydeligvis å konvertere. Har man en nyere prosessor tar det heller ikke så lang tid. Det er bare å sette på over natten eller før man går ut døren. Selve config-prosessen beskrevet i guiden går på sekunder når man vet hva man skal gjøre.
  Personlig må jeg innrømme at jeg ikke helt skjønner vitsen med å laste ned noe i fullHD, bare for å nedkonvertere selv til half-resolution. Er det ikke bedre å laste hr-releasene i stedet? Det var det jeg gjorde frem til jeg kjøpte meg Popcorn Hour.

  For all del - guiden er god, den, men jeg har som sagt litt problemer med å se det helt store behovet.

  Sitat Opprinnelig postet av captain_obvious
  1. Spanderer du? Gjerne relativt billig kan du mene, men ikke gratis. Hva om jeg heller vil ha 30 pils på byen?
  Da spiller det ingen rolle hvilken kvalitet det er på encodingen du har gjort

  Sitat Opprinnelig postet av captain_obvious
  2. Kan popcorn hour alt som xbmc kan? XBMC mangler true-HD, men det er vel stort sett det eneste. Er fordeler og ulemper med begge.
  For ordens skyld: TrueHD er et lydformat.

  Sitat Opprinnelig postet av captain_obvious
  3. Har hørt det er mye tull med popcorn hour, og dårlig grensesnitt. XBMC er kjent som det beste grensesnittet. Er PH forbedret drastisk siden sist jeg hørte om det?
  Mnja, det er ingen tvil om at XBMC er milevis bedre enn Popcorn Hour på alt som ikke har med HD-video å gjøre. Jeg har forresten nylig testa en Tvix, og jeg tror jeg kommer til å bytte bort popcornet mitt mot en slik en etter hvert. Den er i hvert fall langt bedre enn Popcorn Hour på alt jeg irriterer meg over der.

 8. #8
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2008
  Poster
  4
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av trondmm
  Personlig må jeg innrømme at jeg ikke helt skjønner vitsen med å laste ned noe i fullHD, bare for å nedkonvertere selv til half-resolution. Er det ikke bedre å laste hr-releasene i stedet? Det var det jeg gjorde frem til jeg kjøpte meg Popcorn Hour.
  Er ikke alltid like greit å få tak i HRHD releaser. Som oftest kommer det en på 350mb med ca. 640x368 og mp3 stereolyd på 13xkbps + en HD x264 med DD 5.1 lyd. Klart en HD nedkonvertert til 960x540 + DD 5.1 er å foretrekke, selv på mitt 32" CRT fjernsyn m/ 5.1.

  Sitat Opprinnelig postet av trondmm
  For all del - guiden er god, den, men jeg har som sagt litt problemer med å se det helt store behovet.
  Behovet er for de som ønsker å bruke XBMC til fulle med nesten-HD (og HD, med 720 oppløsning på 2.35:1 filmer) uten å investere i en ny, annenrangs løsning som popcorn etter sigende er. Så da vet du det.

  Sitat Opprinnelig postet av trondmm
  Da spiller det ingen rolle hvilken kvalitet det er på encodingen du har gjort
  Ergo man får i pose og sekk med min metode

  Sitat Opprinnelig postet av trondmm
  Mnja, det er ingen tvil om at XBMC er milevis bedre enn Popcorn Hour på alt som ikke har med HD-video å gjøre. Jeg har forresten nylig testa en Tvix, og jeg tror jeg kommer til å bytte bort popcornet mitt mot en slik en etter hvert. Den er i hvert fall langt bedre enn Popcorn Hour på alt jeg irriterer meg over der.
  Aha, så du punger ut på enda en halvgod løsning. Kanskje det heller er like godt å bruke XBMC'en til du får spart til en skikkelig HTPC?

  Så forresten en 720p XVID av Planet Earth som spilte av med litt framedrops i noen scener. Sinnsykt bilde, nesten som 32"CRT'en min ble HD. Hadde jeg hatt blu-ray spiller hadde jeg glatt kjøpt blu-ray foran DVD og heller nedkonvertert, resultatet hadde vel blitt bedre uansett, og den dagen jeg får meg blu-ray spiller trenger jeg ikke å investere på nytt i utstyr. Nå er dessverre blu-ray spillere uanstendig dyre etter min mening.

  Forøvrig hadde det vært fint dersom det var andre XBMC brukere som hadde funnet en enda bedre løsning. Meningen var å sette igang en prosess

 9. #9
  Intermediate Baldrick sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  1,950
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Kjempeflott guide!!! Har ikke fått prøvd den selv men for meg så løser den ihvertfall ett stort problem... Personlig laster jeg stort sett ned HD utgavene av TV seriene jeg følger med (bl.a. pga de komme først ut og er enklest å få tak i) og ser de på HTPCen min i hjemmkinoen. Problemet er at frua også ser de samme seriene og hun har savnet muligheten å se den på en av Xboxene i huset, noe hun ikke har kunnet pga HD. Så denne er midt i blinken for meg ihvertfall dersom den fungerer som den skal Hadde selvsagt vært ønskelig med en mindre omstendelig prosess for å få det til, men kven kveit... kanskje noen lager en enkel frontend løsning som gjør at en slipper å gjør alt manuelt!?

 10. #10
  Active listen sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  382
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Last ned filen i HR.HDTV i stedenfor x264 du. Sparer deg for mye arbeid. Ikke kom å si at du har rippet
  Der filen vår heter "lost.s04e09.720p.hdtv.x264-ctu.mkv"
  fra Blu-Ray.

  Men fin guide, synes bare at det finnes mange andre lettere måter å få spilt av media på. Konvertering er siste utvei for meg.

 11. #11
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2008
  Poster
  70
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bra guide! Men han som "banna i kirka" er jo inne på noe: Nedskalering av HD for avspilling på XBMC er hærverk okke som. Men det er en cheap-way for å skvise det siste ut av den gamle Xboxen

  Personlig har jeg ikke tid til konvertering, men jeg har råd til både 30 pils på byen OG en Popcorn Hour box. Men PH er kun et "supplement" til XBMC og over tid blir PH nedgradert til soveroms streamer og en HTPC med Linux XBMC blir gjeldende. Xbox1 blir pensjonert, HD på soverommet også vettu

  Forøvrig anbefaler jeg alle PH brukere å benytte seg av LLink til Lundman en lettvekter som fungerer smertefritt på min Debianserver og Windows maskin

  I mitt hjem fungerer det slik:
  PH spiller x264 og divx uten problemer
  XBMC spiser resten!

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •