Billig anamorfisk linse

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Newcomer DIYAUDIO sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2005
  Poster
  27
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Billig anamorfisk linse


 2. #2
  Active HKviking sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  448
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av DIYAUDIO

  Siden denne linsen vil ha Vertical Compression så må du passe på at du kan zoome ut til å fylle hele bildet på din 2.35:1 lerret. Kan du ikke det så må du ha en Horisontal Compression linse.

  Videre så må du bestemme deg om du planlegger å ha linsen plaser foran projectoren hele tiden eller ikke. Med denne linsen så må du stille bildet til å fylle kant til kant på lerettet. Det betyr at du vil ha bilde som kommer over og under rammen (16:9). Ved å plasere denne linsen foran så vil du komprimere bildet til å passe rammen (2.35:1). Hvis du nå tar bort linsen så er bildet utenfor rammen som tidligere forklart.

  Har de en linse som strekker horisontalt så stiller du projectoren til å fylle bildet i topp og bunn (16:9). De vil si at uten noen linse foran projectoren så er det et sort område på begge sider av rammen. Med en horisontal strech linse så vil du strekke bildet slik at disse områdene blir fylt med bilde informasjon (2.35:1).

  Kort fortalt. FIX plasering så spiller det ingen rolle om du har Vertikal eller Horisontal strekk. Skal du sette linsen på en skinne for å kunne ta den frem og til bake så anbefaler jeg deg en linse med horisontal strekk. Da slipper du å gjøre justeringer på projectoren. Husker jeg riktig så stjeler Vertikal strekk mere lys fra projectoren. Sikker på at andre har mere kjenskap til dette.

  I tillegg til dette så må du ha mulighet for elektronisk vertikal strekk. Dette kan gjøres på noen BD spillere og også noen Receivere. Man kan også kjøpe ekstern scaler. Har du ikke mulighet for scaling så er det lite vits i en slik linse!!!

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •