Hdmi

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 4 av 4

Tråd: Hdmi

 1. #1
  Intermediate wotg sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  2,761
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Hdmi

  Jeg må bare få ut litt frustrasjon Som alle andre utstyrshorer blir jeg veldig fasinert av ny teknologi HD ready og HDMI har de siste årene vært hypet for det det er verdt. Jeg har selv tv, dvdspiller og projektor med HDMI inngang og selve HDMI interfacet fungerer meget bra, men hvorfor har det tatt så vanvittig lang tid før vi har fått forsterkere/prosessorer med HDMI innganger og hvorfor i huleste er det bare en HDMI utgang? de fleste har da både projektor og tv. Hvorfor kunne de ikke levert HDMI som en ferdig standard isteden for å dele den opp i 1.1, 1.2, 1.3 osv?
  Hvorfor koster en HDMI switch tre - firetusen kroner? Greit at ny teknologi koster, men 4K! det er tusenkroner per. HDMI kontakt!
  Som de fleste kanskje har fått med seg så er det da også slik at grafikkort som lenge har kommet med DVI kontakter og man da i sin naivitet har trodd at støttet HDCP, men neida det viser seg selvfølgelig at det ikke er tilfellet og når windows vista kommer og man ønsker å bruke vista sammen med HTPC oppsett så må man hoste opp penger til nytt grafikkort, tiltross for at man eier siste utgave av Nvidia eller ATI sin teknologi
  Ikke noe av dette er nyheter for oss her inne, men det irriterer meg noe vannvittig at det er vi forbrukere som hele tiden er den tapende part. Kunne de ikke bare satt sammen endelige spesifikasjoner for HDMI avtalt dette med hele elektronikk/pc bransjen og spart oss forbrukere for litt penger og mye ergrelse?

 2. #2
  Active Cerwin Vega CLSC-215 sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2006
  Poster
  304
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Er helt enig med deg, men alle produsentene gjør alt for å tyne mest mulig penger ut av oss forbrukere, sånn er det, og sånn kommer det alltid til å være! Dumt for oss, og bra for dem!

 3. #3
  Intermediate Ingeniør'n sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2005
  Poster
  4,116
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Digital kable kan godt være "billig".

  Enig, men detter er ikke tilfeldig. Det er på slike småtterier de tar ut de store avansene... Men du trenger ikke kjøpe en HDMI/DVI overgang for 600,- hos datakjeden når du får en tilsvarende som gjør samme jobben for 149,- hos ClasOhlson, eller en Monster kabel til 2500,- når du får en ekvivalent til 169,- hos Clas. Blir ikke det samme her ved digital kontra analog overføring. Så lenge kablene klarer å formidle 0 og 1 gjør en billig digital kabel samme nytten som en dyr.

 4. #4
  Intermediate LL sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2003
  Poster
  2,904
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  En av grunnene til at det i dag er svært variert hvilke produkter som har og ikke har HDMI er at HDMI faktisk er svært vanskelig å implementere. Grunnene til dette er mange, men kopibeskyttelsen og alle de andre begrensningene som ligger i HDMI er en av hovedårsakene. Mange av de produktene som var tidlig ute med HDMI vil i dag ikke fungere sammen med nyere HDMI produkter. Dette kan gi kompatibilitetsproblemer og uforutsigbare bugs i produkter.

  HDMI er faktisk ganske forbrukerfientlig, men av en eller annen grunn elsker vi det! De fleste vil vel i dag si at en dvd-spiller uten HDMI ikke er verd pengene og det er nettopp denne "hypen" rundt det hele har presset produsentene til å implementere HDMI for tidlig. Det er masse produkter der ute som har blitt betydelig forsinket pga. HDMI relaterte problemer. Jeg tror nok det vil gå enda noen år før HDMI er en stabil standard, uansett om det er v.1.1, 1.2 eller 1.3.

  Visste du forresten at det er mottakeren av HDMI signalet (reciever eller TV) som bestemmer hvor mange lydkanaler en kan få ut fra en fremtidig spiller? Fleksibilitet tilhører fortiden...! Lenge leve HDMI!

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •