DENON DVD-1920 DVD-spiller


En kvalitetsbombe til prisen! HDMI-utgang og SACD/DVD-Audio avspilling er bare noen av finessene du finner i denne avanserte spilleren. Prioriterer du både lyd og bilde høyt, er det svært vanskelig å finne en bedre modell i denne prisklassen.
En kvalitetsbombe til prisen! HDMI-utgang og SACD/DVD-Audio avspilling er bare noen av finessene du finner i denne avanserte spilleren. Prioriterer du både lyd og bilde høyt, er det svært vanskelig å finne en bedre modell i denne prisklassen.

Denne multispilleren fra Denon er faktisk litt av en revolusjon. Inntil nå har digital overføring av bilde og lyd via HDMI vært forbeholdt produkter i langt høyere prisklasser. Det er det slutt på nå. DVD-1920 gir deg adgang til alle fordelene med HDMI – uten å blakke deg totalt. Samtidig er lydkvaliteten i en klasse som gjør DVD-1920 til en fullgod erstatning for din gamle CD-spiller. Det enkle og overskuelige designet med aluminiumsfront forsterker bare kvalitetsinntrykket, og den medfølgende fjernkontrollen er solid og ligger godt i hånden.

Super bildekvalitet med HDMI
Via HDMI-utgangen kan DVD-1920 levere bilder i en helt annen kvalitet enn normalt fra DVD-spillere i denne klassen. Mange nye flatskjermer og projektorer har allerede HDMI-inngang, så de kan motta digitale bildesignaler – og i fremtiden vil så å si alle skjermer ha denne muligheten. HDMI gir deg den absolutt beste kvaliteten du kan få, da du unngår kvalitetsforringende konvertering av signalet. Samtidig overfører HDMI lyden digitalt, så du kun trenger én eneste kabel!

Har du flatskjerm eller projektor med DVI-inngang, er det ikke noe problem i forhold til HDMI-utgangen på DVD-1920. De to standardene er 100 % kompatible, og et enkelt adapter er alt du trenger for å koble dem sammen. Du må da bruke en separat kabel til lyden, da DVI kun overfører bilde.

Innbygd scaler og Faroudja videoprosessor
Fra alle de analoge videoutgangene gir DVD-1920 et meget flott bilde, som ligger et hestehode foran gjennomsnittet i prisklassen. Det skyldes blant annet den innbygde Faroudja videoprosessoren, som regnes som den beste på markedet. Denne signalbehandlingen er ofte brukt i langt dyrere spillere enn DVD-1920, og gir bilder med Progressive Scan på komponentutgangen.

DVD-1920 har også en innbygd scaler, som gjør det mulig å tilpasse alminnelig DVD-bilde til HD (High Definition) kompatible skjermer og projektorer. Den kan skalere bilder opp til enten 720 eller 1080 vannrette linjer. Det første formatet, 720p, har Progressiv Scan, og 1080i er såkalt interlaced eller linjeflettet, der hver halvdel av bildet vises om gangen. På denne måten får du en særdeles god bildekvalitet, enten du har vanlig TV, flatskjerm eller projektor.

Lydkvalitet i høysetet
Du får mulighet til å avspille de høyoppløste lydformatene DVD-Audio og SACD, som er en smakebit på fremtidens lydkvalitet, som langt overgår dagens CD-standard. De avanserte dekoderne som er nødvendige for å håndtere disse formatene, gir også en meget stor gevinst på avspilling av vanlige CDer. D/A-konverterne fra Burr-Brown er på 24-bit/192 kHz, og serverer en detaljert, dynamisk og naturlig musikkgjengivelse. Er din nye DVD-spiller en erstatning for din gamle CD-spiller, er du i meget gode hender med DVD-1920.

Innbygd dekoder
Spilleren har innbygd dekoder for både Dolby Digital og DVD-Audio/SACD, og du kan dermed nyte multikanals lyd via den analoge 5.1-utgangen. Der er en god nyhet for deg som er den lykkelige eier av en eldre hjemmekinoforsterker, som mangler innbygd digital dekoder (DTS eller Dolby Digital). Disse har derimot analog 5.1-inngang, så du kan oppgradere din ”gamle” forsterker med ny, moderne hjemmekinolyd!

Spiller det meste
DVD-1920 spiller de aller fleste plater og formater på markedet, og støtter DVD-R/RW plater i både + og – formatet. I tillegg tar den MP3 og WMA lydfiler, og digitale bilder (JPEG, Kodak Picture CD, og Fujicolor CD). Spilleren støtter den musikken du allerede har, og kommer til å kjøpe i mange, mange år fremover.

Spesifikasjoner
DVD/CD-spiller
Videoformater*: DVD-Video, DVD+-R, DVD+/-RW, DivX, VCD 1.0/2.0, JPEG, Kodak Picture CD, Fujicolor CD
Audioformater*: DVD-A, SACD, CD, CD-R, CD-RW, MP3, WMA
HDMI 1.1-digitalutgang for bilde og lyd
Faroudja bildeprosessor (FLI2301)
Innbygd scaler (720p/1080i)
Progressivt signal output: 480/576p, 720p, 1080i
Audio D/A-dekodere: 24-bit/192kHz (Burr-Brown PCM1738)
Video D/A-dekodere: 11-bit/216 MHz
Video Out: komponent m/Progressive Scan, SCART m/RGB, S-video, kompositt
Digital Audio Out: Optisk, Koaksial
Analog Audio Out: 5.1 (RCA), R/L (RCA)
Pure Direct funksjon
PAL/NTSC-kompatibel
Komponentutgang med progressive scan (PAL/NTSC)
Fjernkontroll medfølger
Mål: 43,5 x 7,5 x 30 cm (B/H/D)
Vekt: 2,5 kg
Farge: Sølv eller sort
* Forutsatt, at brenner, software og plate er kompatibel
r dette her en bra spiller bare glem det dem var dritdårlig