Optoma H57 (HTPC til projektor....dårlig bilde)

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  2
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Optoma H57 (HTPC til projektor....dårlig bilde)

  Hei!

  Har 3 spørsmål, som jeg håper og tror noen kan hjelpe meg med.

  1)
  Har en HTPC, hvor jeg kjører powerstrip (1024*576). Problemet er at når jeg kobler min HTPC til min Optoma H57, via VGA kabel, så får jeg en "urolig bakbilde", bildet blir liksom litt urolig/vibrerende, på bakgrunnsflatene. F.eks stor hvit flate osv. Hva kan gjøres for å få bort denne vibreringen?, samme skjer med DVI kabel.

  2)
  Et annet problem er at i mørke sener, så blir det liksom for mørkt, vanskelig å se alt. F.eks ser jeg på dvd spilleren, kan jeg se detaljer bakerst i rommet (på filmen). Men kjører jeg det via HTPC og VGA, blir det så mørkt at jeg ikke kan disse detaljene lengre. Sikkelig dårlig eksempel, men dere skjønner sikkert tegningen .

  Har prøvd å stille dette inn via kontrast og brightness, men det hjelper liksom ikke. Må vel kanskje bare gå tilbake til DVD spilleren :cry:

  3)
  Jeg får liksom også et gråskjer på bildet i stua(lerretet), men tror dette skyldes at jeg ikke har det mørkt nok i rommet. Taket er jo også hvitt, så det fungerer sikkert som et speil i tillegg, noe som ikke gjør saken bedre. Hvordan kan jeg bli kvitt dette gråskjer?

  Roger

 2. #2
  Intermediate Soundfre@k sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  4,383
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Spm 1. Har ikke peiling.

  Spm 2. Høres ut som et kalibreringsproblem. Det er lettere å justere kontrast og lysstyrke hvis du har en kaliberingsdvd som f. eks. DVE (Digital Video Essentials)

  Spm. 3. Jeg har samme problem (dog ikke hvitt tak) og vurderer å kjøpe lysabsorberende matriale rett ovenfor lerretet. Hvis dette er et WAF oppsett så kan det være uaktuellt. Alternativet er å male i en litt mørkere farge. Ellers så kan du investere i et lerret med gråtone (hjelper nok ikke på gjenskinn). Ellers så krever desverre projektorer at man har det så mørkt som mulig i rommet. Her kan lystette gardiner/ rullegardiner være løsningen.

  Håper det er svar på noen av spm, hvis ikke får du stille de en gang til :wink:

  Mvh

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •