VGA-VGA eller VGA-Komponent? / Problemer med X1 og DVD

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 12 av 12
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    VGA-VGA eller VGA-Komponent? / Problemer med X1 og DVD

    Hei!

    Jeg har en X1 projector med VGA inngang.
    Har nett kjøpt meg en DVD-spiller med Progressiv scan.
    Den har komponent ut, men også VGA ut. Det er også mulighet for å oppgradere med DVI-I.

    Spørsmålet mitt er derfor;
    Skal jeg bruke kabelen jeg allerede har, VGA-komponent eller
    vil jeg få best kvalitet ved å bruke en VGA - VGA kabel?
    Er VGA helt likt som komponent?

  2. #2
    Guru Tiger sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    14,452
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Velkommen til forumet .

    Er det en Maite-spiller?

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Tusen takk!

    Det er den nye Primaren, DVD26.
    Bildet av baksiden er her: http://www.primare.nu/files/Download/DVD26_Back.jpg

  4. #4
    Guru Tiger sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    14,452
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ser Primar'en har 800x600 @ 60Hz, noe som passer X1 perfekt (se side 19 i brukerveiledningen).

    Jeg ville prøvd VGA-VGA.

    VGA og progressive scan via komponent har ulik synk.

    Gratulerer med nytt leketøy.

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takker for gode råd!

    Akkurat nå har jeg mest lyst å pælme hele greien ut av vinduet. :-)
    Jeg får ikke noe signal på X1'en. Har prøvd alle kombinasjoner.
    Jeg har ikke VGA-VGA kabel enda, men har på min gamle DVD spiller (Sony DVP-NS930) kjørt progressivt ut på komponent og inn i X1en med en Komponent->VGA adapter.

    På Primaren er det mest naturlig å gjøre det samme, altså i komponent progressiv ut og inn i computer in på X1?

    Men jeg får ikke noe bilde.
    Har prøvd med en VGA->Komponent adapter i DVDspilleren og så fra Komponent->VGA i X1'en.

    Ingen ting virker!

    Uansett, tusen takk for hjelp!!

  6. #6
    Intermediate geiri sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    2,108
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Må du ikke velge i noen menyer på dvdspilleren at du skal kjøre på component utgangen da?
    Fort gjort å glemme slikt i ekstasen av ett nytt produkt.

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jo, tenkte at det kunne være en grunn i begynnelsen.

    Men etterhvert ble ekstasen erstattet av metodisk utprøving og irritasjon.
    Nå satte jeg på litt Pink FLoyd mens jeg prøver å stortere tankene mine, det hjalp om ikke annet på humøret. :-)

    I manualen kan jeg på video ut velge mellom video/YUV/RGB.
    YUV er komponent mener jeg.
    I progressit signal kan jeg velge mellom YUV/RGB.
    Velger jeg RGB kan jeg velge oppløsning, velger jeg YUV kan jeg ikke velge oppløsning (men det virker som den bruker samme oppløsningen som den jeg har valgt hvis jeg velger RGB)

    Merkelige saker...

    Noen som vet hvor man kan få fatt i en 15m VGA->VGA? Og ikke minst,
    noen som er interessert i en 15m VGA->Komponent?


  8. #8
    Guru Tiger sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    14,452
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    På Primaren er det mest naturlig å gjøre det samme, altså i komponent progressiv ut og inn i computer in på X1?
    Det skal fungere likt som med Sony'en, ja.

    Dersom du bare får "blå skjerm" på X1 kan det skyldes at X1 og Primar'en ikke er kompatible i progressive modus.

    Dette er en av grunnene til at Infocus publiserer ny firmware for bl. a. X1. Se om du har siste firmware, da du har en ny DVD-spiller.

    Flashing av ny firmware er enkelt.

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Flashet softwaren fra 4.1 til 4.3, men fremdeles ingenting.
    Har bedt butikken jeg kjøpt DVD spilleren kotakte produsenten for å høre hva det går i. Blir spennende å se hva som er problemet.

  10. #10
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ok, her er en liten oppdatering:

    Jeg fikk idag tak i en lang nok VGA-VGA ledning og koblet den opp mellom DVD spilleren og projektoren.

    Det som nå skjer er litt underlig. Når jeg velger mellom de forkjellige oppløsningene på DVD-spilleren (480p, 720, 1020i, 800x600@60mhz osv)
    oppdager projektroen signalet og det kommer opp "Computer in" og hvilken oppløsning jeg har valgt. Med andre ord er det en eller annen form for kommunikasjon mellom DVD-spilleren og projektoren, men bildet er helt svart.

    Siden dette er en helt ny DVD-spilleren kan det hende at projektroens siste firmware ikke omfatter denne spilleren. Selve DVD-spilleren har to data innganger så Primare bør få fingeren ut og få laget noen oppgraderinger snart.

    Det har ikke lykkes forhandleren å få tak i Primare enda....

  11. #11
    Active cocazulu sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    343
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Noe nytt under solen her??

  12. #12
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei!

    Her har alt ordnet seg nå.
    Nå kan jeg velge den oppløsningen jeg vil ha og det fungerer flott!
    Meget pent bilde også. Det viste seg å være en innstillingssak.

    Tusen takk for all hjelp!!!

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •