Cinemateket i Oslo inviterer publikum til å bestemme filmene i årets sommerprogram. Sender du inn en begrunnelse innen 23. mai som overbeviser juryen om hvorfor din utvalgte film skal vises på Cinemateket, kan du ta med deg 50 venner og bekjente på "din" film!

Cinemateket holder til i Filmens hus, Dronningensgate 16 i Oslo og viser film i de to kinosalene Tancred og Lillebil. Begge salene er utstyrt med 4K-projektorer og utstyr for alle former for analog fremvisning.

Her er invitasjonen:
Kjære deg som bærer på gode filmopplevelser!

Du er herved invitert til å komme med forslag til hvilke filmer Cinemateket skal vise i sitt juli- og augustprogram i år. Tidligere somre har vi bedt en rekke norske kulturpersonligheter om å velge ut film, men i år har vi lyst til å gjøre en annen vri.

Velg en film som betyr noe for deg – kanskje er den en av favorittfilmene dine, kanskje er den en film du så under spesielle omstendigheter eller en film som du har lyst å dele med andre. Kanskje er det en film du alltid har drømt om få se på stort lerret! Men, du må begrunne valget ditt. Du kan utforme begrunnelsen slik du vil, i form av en tekst, en illustrasjon eller et fotografi, men det er viktig at vi og andre som leser eller ser bidraget får lyst til å se filmen! Du må gjerne komme med flere forslag, men da må du også legge ved flere begrunnelser.

Cinematekets valg blant de innsendte bidragene vil kunne bli påvirket av hvorvidt det er mulig å skaffe en visningskopi av filmen eller ei. Dersom vi velger ut ditt bidrag som en av sommerfilmene, kan du invitere med deg opp til 50 venner og bekjente helt gratis til en av visningene av ”din film”.

Vi forbeholder oss retten til å redigere mottatte tekster, samt til å publisere dem og eventuelt annet materiale på våre nettsider og i Cinematekets programkataloger.

Fristen for innsending av forslag er 23. mai 2011 kl.09.00. Er du blant de utvalgte, får du beskjed innen 6. juni. Legg også ved et portrettbilde av deg selv, og et par linjer om hvem du er.

Vi håper du har lyst til å være med på å programmere Oslos beste filmsommer!

Filmtittel, begrunnelse, portrettbilde og en liten tekst om hvem du er sendes til: cinemateket@nfi.no
Eventuelt per post: Cinemateket, Norsk filminstitutt, Boks 482 Sentrum, 0105 Oslo

Vennlig hilsen
Cinemateket