Julehilsen 2009 - Vi takker for året som har gått

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 40
 1. #1
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,142
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Julehilsen 2009 - Vi takker for året som har gått

  Først og fremst vil vi takke alle våre medlemmer og lesere for den støtten vi har hatt, både i året som har gått og tidligere år. Det er virkelig tydelig at folk både bruker og setter stor pris på AVforum som tjeneste. Per i dag har vi i overkant av 87.000 besøkende hver eneste uke. Dette gjør oss til en av landets 100 største medie-nettsteder (kilde: tns-gallup.no), noe som er svært gledelig. Vi håper og tror selvsagt også på videre vekst i årene som kommer.


  AVforum V2.0

  Etter mye prat rundt V2 ser vi at vi nå omsider nærmer oss mål. ETA på beta var 15. desember, og det sprakk selvsagt, men nå kommer ting på plass i stor fart, og vi har stor tro på at en fungerende beta er klar i løpet av januar 2010.

  Dernest går det en periode med bugfixing, 2-3 uker. Etter dette vil vi legge ut den nye tjenesten på AVforum.com, der vi vil invitere alle våre .no-brukere å gjennomteste og rapportere om feil og mangler. Så snart vi ser tjenesten fungerer tilfredsstillende vil vi portere den over til den norske plattformen. Når dette vil skje avhenger av en rekke faktorer, men vi håper jo det skal la seg gjøre i løpet av mars/april 2010.

  Vi har så langt lagt rundt 4000 arbeidstimer i den nye plattformen, og det jobber nå i innspurten til enhver tid 7-10 mann på utviklingen (!). Dette er med andre ord en enormt prosjekt og ikke minst investering for AVforum vi håper og tror dere som våre trofaste og kjære brukere vil få stor glede av.

  Noen av de nye funksjonene er:

  1. Nytt AVtorg med bl.a. støtte for PayEx Escrow (en uavhengig part som sitter på kjøpers penger til selger har levert varene, brukes også på Finn.no og QXL.no).

  Hele torget vil få en rekke nye funksjoner som "kjøp nå", forbedret auksjonssystem, langt bedre oversikt over kjøpte og solgte annonser og ikke minst et bedre system for å legge inn tilbakemeldinger og innsigelser. Vi setter opp et eget "konfliktsenter" (dispute center) der konfliktsaker havner, og må løses før den innklagede kan fortsette å bruke torget.

  Vi vil også legge inn fraktmatriser for de største fraktselskapene i Norge (Posten, Bring), slik at et estimat for hva det vil koste å frakte varen til deg som potensiell kjøper kommer opp hvis selger har tastet inn mål og vekt på varen som selges.

  Det vil videre være slik at annonser kan promoteres på forsiden ved å bruke brukerpoeng. Brukerpoeng genereres ved å være aktiv på AVforum, for eksempel ved å legge ut omtaler av produkter, være aktiv på forumet eller legge ut nye produkter på AVnytt (les mer om brukerpoeng lenger ned). På den måten reguleres antallet forsideeksponerte produkter, og de som velger å bruke av sine brukerpoeng får større eksponering. Med andre ord; bidrar du til AVforums kollektive forbedring får du tilbake brukerpoeng og muligheten til å f.eks. eksponere dine annonser på en bedre måte!

  2. AVnytt oppdateres selvsagt også. På det nye systemet kan selgere langt enklere legge opp prisfiler for automatisk avlesning. I tillegg kobler vi opp produktdatabasen mot Kelkoo slik at vi henter ned priser på produktene derfra. Det vil også være mulig å legge ut bilder på omtaler en legger ut på AVnytt, slik at omtalene får mer "mat" enn i dag. Legger du ut omtaler genereres det brukerpoeng, og vi vil trolig også legge opp til at en får flere brukerpoeng etter hvor mange som faktisk leser omtalen (kommer trolig ikke i første utgave av plattformen).

  3. minHjemmekino og minHifi har vi selvsagt heller ikke glemt. Her får sidene et skikkelig løft i designet, og i stedet for å liste opp alle bildene nedover på siden kan en heller bla i disse horisontalt. Det er selvsagt fremdeles støtte for YouTube, og poengsystemet vil også langt enklere kunne justeres hvis vi ser behovet for dette.

  4. Blog! Vi ser at "Hvilket utstyr av AVforums medlemmer"-kategorien blir stadig mer populær. I neste utgave vil denne aktiviteten flyttes til brukernes egne blogsider. En AV-blog kan brukes til jevnlige, personlige oppdateringer av ditt "AV-liv", og med bedre støtte for bildehåndtering og ikke minst et brukergrensesnitt som passer denne type innhold langt bedre enn selve forumet er også viktig.

  5. Brukerpoeng - de som bidrar mest skal også få mer tilbake! Det har lenge vært et ønske fra AVforums side å faktisk belønne bedre de mange brukerne som er med å skape den fantastiske plattformen AVforum er i dag. Dette setter vi nå i system ved å innføre brukerpoeng, som opptjenes ved aktivitet. Brukerpoengene kan en bruke til å bl.a.:

  - øke eksponeringen på annonser på AVtorget
  - legge ut bannerannonser (aktuelt for butikker som bidrar til å legge ut produkter på AVnytt og dermed genererer brukerpoeng)
  - delbetale PowerBuys, dvs. at f.eks. en forsterker til 10.000.- kan delbetales med brukerpoeng omgjort til faktiske kroner (f.eks. 2000 brukerpoeng = 2000 kroner, "vekslingskursen" er pr. dato ikke fastsatt).
  - kjøpe rabatterte effekter i AVbutikken, som T-skjorter, penner o.l. Her kan det også være aktuelt for AVforum å legge ut turer til messer som f.eks. IFA som kan delbetales med brukerpoeng.
  - ...og vi vil tenke ut stadig flere fordeler!

  I anledning brukerpoeng er det for øvrig viktig å understreke at tjenestene selvsagt fremdeles er gratis å bruke. Det er imidlertid bare rett og rimelig at de som faktisk legger ned masse av sin tid og sine ressurser for å berike AV-samfunnet får en liten bonus for dette!

  I tillegg oppdaterer vi forumplattformen, det blir lettere for butikker å kjøpe rimelig annonseplass i kortere tidsintervaller, som gjerne passer mindre butikker bra, og i tillegg blir publiseringssystemet for våre dybdetester kraftig forbedret.

  Det er med andre ord mye å glede seg til rundt V2, vi håper virkelig vi klarer å snekre det hele sammen til en fungerende plattform så raskt det lar seg gjøre!

  PS! All aktivitet du har foretatt deg så langt vil selvsagt konverteres til brukerpoeng ved overgang til ny plattform!


  Mer innhold

  Et av satsningsområdene vi har fremover, er innhold. Det vil si at vi satser på å publisere flere
  tester, og hovedsaklig da dybdetester. Vi har en målsetning på å kunne produserer to (2) tester per måned, men det klarer vi nok ikke helt med en gang, selv om vi nylig fikk en dyktig skribent i g-h, som kommer i tillegg til Kokken og meg selv (Ak).

  Bransjen har endelig fått øyene opp for hva vi driver med på AVforum, noe som har resultert i at vi stort sett får lånt de produktene vi ønsker (til test). Det betyr også at vi tar i mot innspill på hva dere brukere ønsker at vi skal testel. Dersom dere har ønsker, send gjerne en PM eller mail til undertegnede.


  Nytt samarbeid med Lyd & Bilde

  Etter bruddet med bladet Hjemmekino i 2008, noe som forøvrig var veldig synd, har AVforum startet et samarbeid med bladet og nettstedet, Lyd & bilde. Per i dag vil ikke brukerne på Avforum merke stort til dette, men på sikt håper vi at dette samarbeidet kan bære frukter for begge parter. Lyd & Bilde er gode på innhold, noe vi per i dag ikke har nok av.


  PowerBuy - fremdeles FOR og AV entusiaster!

  Etter noen turbulente år (husker dere Master IT saken?) har endelig Powerbuy hatt et par "rolige" år. Det er fortsatt ikke så mye nytt å fortelle, men konseptet er fortsatt det samme, nemlig å presse priser på entusiastprodukter til entusiastene.
  Den største forandringen som kommer til å bli introdusert i forbindelse med AVforum V2, og vi vil derfor i forbindelse med vår nye plattform introdusere en løsning der våre aktive brukere kan benytte sine opparbeidede brukerpoeng til å kjøpe seg tilgang til spesielt attraktive PowerBuys, gjerne i begrenset antall. En slik vinkling vil kraftig redusere den innvirkningen en lav prising har i markedet for øvrig, og vi tror også, som nevnt, at markedsføringseffekten vil være utelukkende positiv for forhandleren og/eller produsenten.


  Moderering på AVforum

  Våre kjære moderatorer består av BEF, Roffe, Per Johnny, ask4me2, e-h, g-h, HåkonN, Kokken, Scrooge og Striky. Disse ildsjelene står på helt gratis for alle dere entusiaster, og vi skylder dem alle den STOR TAKK for den innsats de gjør for AV-miljøet i Norge.

  Det å være moderator på AVforum kan til tider være svært krevende, noe som gjør at vi etter all sansynlighet vil rekruttere enda flere moderatorer ganske snarlig. Til tross for at de moderatorene vi har gjør en utmerket jobb er det likevel behov for "flere øyne", og vi har allerede noen i sikte.

  Det har ved flere anledninger det siste året vært ganske heftige diskusjoner rundt den modereringen som er blitt gjort. Dette er nok ikke noe vi kan hindre 100%, men vi vil på det aller sterkeste anmode alle våre brukere til å ikke diskutere dette i de aktuelle trådene, men heller sende PM til moderatoren det gjelder, eller alternativt kontakte en av administratorene dersom det skulle være nødvendig. Dette tror vi er fordelaktig for alle parter.


  Produsent-representanter

  AVforum er landets største og etterhvert også en av skandinavias og nordens største portaler innen lyd og bilde. Dette faktum mener vi at svært mange produsenter utnytter i alt for liten grad. Vi må samtidig berømme aktører som JVC, Microsoft, Tatung og alle de andre produsent-representantene som har valgt å ta steget ut og inn i markedet som aktive og synlige representanter for sine produkter. Vi har jo full forståelse for at det kan være vanskelig og utfordrende å komme entusiaster direkte i møte. Spørsmålene kan jo til tider være av en litt direkte og kanskje også litt i overkant teknisk art. Dette mener vi imidlertid at ikke bør skremme noen fra å delta, for her inne er det jo ikke snakk om å vinne noen konkurranse, men rett og slett komme sine kjøpere og brukere i direkte møte. Vi oppfordrer derfor flere produsenter å hoppe i det - det tror og mener vi en har mye tilbake for!


  Vi takker for at du trofast har valgt å legge din tid hos AVforum i året som har vært og håper du kommer tilbake også i 2010.  Da gjenstår det kun å ønske alle en GOD JUL OG ET GODT NYTT ÅR!  MVH

  Anbjørn Kaurstad
  Administrator & redaktør
  AVforum.no

 2. #2
  Intermediate Bendalf sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2008
  Poster
  1,024
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Kommer definitivt tilbake i 2010!!
  Må si at jeg virkelig gleder meg stort til den nye V2 plattformen kommer i drift.

  GOD JUL ALLE SAMMEN!!!

 3. #3
  Expert kenti sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  5,427
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  8 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  God Jul til avforum også. Det blir spennende å se avforums nye ansikt, aka V2, på nyåret!

 4. #4
  Dependent harman/kardon sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2005
  Sted
  Nord-Trøndelag
  Poster
  16,410
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Tiden går men AVforum består :-D


  God jul til alle av-junkier der ute :-D

 5. #5
  Intermediate Qrt sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2006
  Poster
  1,568
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  God jul AK, og dere alle!

  Årstiden for hjemmekino og lite dagslys er definitivt inne her nord for polarsirkelen. Jeg er (desverre) av den typen som har funnet flere interresser enn golyd, og brukt myye tid og penger på bil i sommerhalvåret.

  Men nå skal de mørke månene nytes..


  Kurt

 6. #6
  Intermediate Psychonaut sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2008
  Poster
  812
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  God jul folkens

  Gleder meg til enda ett år her inne

 7. #7
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2009
  Poster
  1,432
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  GOD JUL alle sammen :-D

 8. #8
  Intermediate CavaleraRules sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  4,312
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Håper ikke neste versjon hopper for langt fra nåværende.
  God Jul!

 9. #9
  Intermediate
  Medlem siden
  Feb 2003
  Poster
  1,729
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  God jul til AK og alle dere i redaksjonen på forumet. 2010 ser ut som det blir et spennede AVforum år!

 10. #10
  Intermediate dc1515sandnes sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2009
  Poster
  888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  GOD JUL

 11. #11
  Intermediate gonigogo sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2005
  Poster
  2,253
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Blir spennende å se den nye og etterlengtede V2 på plass Moderatorene gjør en prisverdig jobb, og mulig det bare er innbilning, men jeg syns den generelle tonen på forumet har vært mye bedre dette året enn året før.
  God jul til alle medlemmer og dems kjære

 12. #12
  Expert HoJ sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2005
  Sted
  Stavanger
  Poster
  6,918
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  God Jul alle sammen, takker for et flott AVF-år, takker også alle moderatorerer for en god jobb!

  Jeg er en av de få som synes denne versionen fungerer bra, men det kan sikkert bli greit med v.2 hvis det bare fungerer godt.

  God Jul
  Talk Electronics Tornado 3.1; Golden Tube Audio SEP-1; REL Stampede;
  Magnepan MG12; Audio gd nfb-2.32 DAC; Squeezebox Touch(EDO);
  Vinylsnurrer: Luxman PD272/DL110pu/MyGroov; Van Damme høyttaler/signalkabler; Mhzs strømkabler

  Yamaha RX-V371; System Audio 1530; Dali SC-7; Wharfedale Diamond 220;
  Peerless xl 12 DS.4.0; Sony bdp-s6500

  Følg oss på Facebook... HIFI Norge

 13. #13
  Guru RuneW sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Sarpsborg
  Poster
  11,037
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  God jul fra meg også - synes også moderatorene gjør en forbilledlig innsats og håper de henger med i mange år til!

 14. #14
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  758
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  GOD JUL

  Mvh Jan I

 15. #15
  Active Dr. Hi-Fi! sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2006
  Poster
  427
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  God jul alle sammen.

  Ikke glem å spille julen inn

 16. #16
  Intermediate Hunter2 sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2009
  Poster
  503
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  GOD JUL! til dere alle sammen.

 17. #17
  Newcomer MacFan sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2006
  Poster
  11
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Ser skikkelig fram til AVforum V2.0

  GOD JUL!!

 18. #18
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  FLOTT oppsummering Ak! Ønsker alle en Riktig God Jul, gleder meg stort til både ribbe, grøt og pinnekjøtt!

 19. #19
  Moderator BEF sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2005
  Poster
  5,857
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  6 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ønsker alle en Riktig God Jul og håper det blir mange harde AVpakker

 20. #20
  Intermediate DiFontaine sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2007
  Poster
  1,331
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Ser frem til V2.0. Den virker veldig lovende Godt jobba folkens.


  God AV-jul alle sammen

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •