Støy (høyfrekvent) via HDMI, HTPC

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 11 av 11
  1. #1
    Intermediate amazon1969 sin avatar
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    569
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Støy (høyfrekvent) via HDMI, HTPC

    Jeg har ett støyproblem som jeg har lokalisert til å komme fra PCen. Jeg har ett vannkjølt ATI Radeon 4870 X2 skjermkort med DVI utganger hvor jeg bruker ett adapter til HDMI. Jeg kan også rute lydsignalet gjennom HDMI utgangen om ønskelig. Men støyen opptrer altså uavhengig av hvor jeg router lyden. Bruker jeg lydkortet (Essence STX), med analoge utganger er støyen der fortsatt. Altså den følger bildesignalet.

    Når jeg kjører 50 eller 60Hz på HDMI ut fra HTPCen hører jeg en lav, men svært irriterende høyfrekvent "morsekode" i begge frontene. Støyen er spesielt fremtredende ved lyse bilder. Setter jeg en helt hvit bakgrunn på PCen er det svært tydelig.

    Setter jeg 24Hz ut fra PCen forsvinner problemet helt.

    Er det noen som har peiling på hva dette kan være?
    Jeg har mesteparten av tiden satt PCen satt til å gi ut 24Hz, men dette er ett problem jeg vil ha bort.

    Takk for all hjelp!

  2. #2
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Mulig det er vannpumpa som skaper interferens. Har du prøvd å bruke vanlig vifte?

  3. #3
    Intermediate amazon1969 sin avatar
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    569
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har sjekket alt utvendig. Det kommer i fra selve PCen, noen av komponentene som lager støy. Har en mistanke om at det er selve skjermkortet. Men jeg har ikke ett annet kort for å teste med, desverre. Kanskje jeg skulle fått lånt ett av en kompis...

  4. #4
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det jeg mente er at vannpumpa/motoren til pumpa lager støy som påvirker lyden. Satt med radio på veipost på HV-øvelse og lytta til innsprøytningspumpene til bilene vi stoppa.

    Det er ikke innebygget grafikk i HK?

  5. #5
    Intermediate amazon1969 sin avatar
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    569
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har prøvd å slå av pumpa, og fjerne alt unødvendige harddisker o.l. Det kommer innifra PCen, altså fra HK, systemdisk som forøvrig er en ssd disk, skjermkort eller minne...

    Poenget med denne tråden er å høre om noen har opplevd det samme, og hva eventuelt løsningen var, før jeg begynner å fikle så alt for mye inni der.

  6. #6
    Intermediate Doc.G sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Sted
    Steinkjer
    Poster
    1,662
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Står pc på samme kurs som resten av anlegget? er pc og resten jordet?

  7. #7
    Intermediate amazon1969 sin avatar
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    569
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Alt står desverre på samme kurs ja, har bare en tilgjengelig. Den er ujordet.

  8. #8
    Intermediate Doc.G sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Sted
    Steinkjer
    Poster
    1,662
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av amazon1969
    Alt står desverre på samme kurs ja, har bare en tilgjengelig. Den er ujordet.
    At alt står på samme kurs er bra. Problemet kan være at pc ikke er jordet og at strømforsyningen i pcen plukker opp støy fra nettet, har selv vært utsatt for lignenede, en annen psu kan være en løsning.


    edit: google psu +rfi noise

  9. #9
    Intermediate amazon1969 sin avatar
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    569
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Saken er at jeg har lokalisert støyen til å følge DVI -> HDMI ut fra pcen.
    Mener du at strømforsyningen lager støy som finner veien til skjermutgangen.

    Jeg har forresten denne strømforsyningen:

    Komplett.no - Chill CP-520A4 520W, 140mm fan, ATX/EPS,

  10. #10
    Intermediate Doc.G sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Sted
    Steinkjer
    Poster
    1,662
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av amazon1969
    Saken er at jeg har lokalisert støyen til å følge DVI -> HDMI ut fra pcen.
    Mener du at strømforsyningen lager støy som finner veien til skjermutgangen.
    Ja, et velkjent problem.

    Edit. Jeg har selv en Fujitsu/siemens Scaleo E htpc koblet med hdmi via receiver, på ujordet nett. Plages med svak støy pga av denne(forsvinner når pc er avslått) Er i en prosess med å få jordet filmrommet pga av dette.

  11. #11
    Intermediate amazon1969 sin avatar
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    569
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Løsningen på dette problemet ble: Gå over til stereo og bruke fiber mellom pcen og forforsterker . . . :-D

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •