Problemer med Windows 7 Pro x64 og SPDIF passthrough

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2006
  Poster
  161
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Problemer med Windows 7 Pro x64 og SPDIF passthrough

  Heisann!

  Jeg tok denne uken steget over i Win 7 verden etter å vært en XP fanatiker i mange år. Et impulskjøp av en Intel SSD gjorde at jeg nå tenkte det kunne være et greit tidspunkt å prøve noe nytt, spesielt siden jeg allerede hadde en Win 7 Pro lisens liggende.

  Asus P5Q Pro hovedkort med onboard lydkort koblet via dig. koaks til en H/K reciever. Oppsettet har fungert knirkefritt med XP, ingen problemer i det hele tatt. Bruker CCCP pakke med MPCH som mediespiller og medfølgende kodeks. Jeg har tidligere kunne kjøre SPDIF rett ut uten noen problemer. Dette skulle endre seg i Win 7.

  Problem 1:
  Jeg vil ha lyd både via SPDIF og frontutgang for hodetelefon. Dette nekter Win 7 meg. Jeg får enten lyd i hodetelefon eller via koaks. Ikke begge to samtidig. Fryktelig irriterende. Jeg vil altså kunne høre på musikk både via hodetelefonutgang i front, og via dig. koaks. Hvis det vises film, vil jeg ha lyd kun over dig. koaks, altså direkte SPDIF passthrough av AC3, DD og DTS.

  Problem 2:
  Ingen DTS, AC3 eller DD via SPDIF. Dvs jeg får det dersom jeg forsøker å spille av disse formatene under "supported formats" så kommer de respektive formatene opp med riktig benevnelse på receiveren når jeg tester for det. Ellers så virker det som jeg bare får lyd i 2 kanaler. I FFDShow har jeg ikke SPDIF som tilgjengelig alternativ så jeg får ikke valgt at jeg vil kjøre lyden direkte igjennom. Alternativene her er liba52, libavcodec eller disabled. Siden det tydeligvis virker, bare ikke med CCCP eller andre mediaspillere jeg har prøvd, så er dette nødt til å være et driverproblem.


  Noen som kan hjelpe så er jeg evig takknemelig!

  Bildene viser de instillingene jeg referer til.

  -R

 2. #2
  Newcomer
  Medlem siden
  Sep 2007
  Poster
  266
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Når det gjelder problem 2 vil jeg anbefale Kmplayer (evt hvilken som helst der du manuelt kan velge codec og konfigurere). Prøv deg med ac3filter og velg i mediaspiller at det skal ta seg av DD og DTS. når du går inn i selve codecet er det 2 steder du kan hake av at du vil bruke SPDIF.
  Håper det hjelper!

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •