LØST: Ingen lyd DVi->HDMI til tross for SPDIF

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 10 av 10
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2009
    Poster
    21
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    LØST: Ingen lyd DVi->HDMI til tross for SPDIF

    Heisann folkens.

    Har gjort noen søk her, og til tross for å ha lært mye har jeg ikke klart å finne ut av mitt problem...
    (Dersom det faktisk er en tråd som løser problemet jeg beskriver under er jeg veldig takknemmelig for en link)

    Har et Gigabyte GeForce 9500 med to DVI ut, og et MSI P6N SLI-F V2, nForce-650i hovedkort, kjører Windows 7 64.

    Har SPDIF tilkoblet internt fra hovedkort til GPU, og et DVI-HDMI adapter med HDMI kabel til min Sony forsterker.

    Jeg får ingen lyd ut fra forsterkeren, kun bilde.

    I kontrollpanelet for lyd ser jeg utslag på signalet (SPDIF) men får altså null lyd ut.
    Dog, i panelet er det tegnet inn to utganger for SPDIF (coax / dig), men jeg får ikke skjermkortet som en lydenhet ut.

    Er det noen som har noen anelse om hva som kan være galt?
    Driver til skjermkortet eller hovedkortet?
    Innstillinger?

    Er ganske sikker på at intern SPDIF er korrekt koblet (ikke motsatt polaritet da jeg har fulgt brukermanualen hvor jord og pluss er ganske klart tegnet inn)

    Leser over alt at det er mulig å få kjørt lyden ut via HDMI (adapter) men jeg er altså ikke kar om å få det til....

    Noen kloke hoder som kan hjelpe meg på vei?

  2. #2
    Active
    Medlem siden
    May 2006
    Poster
    317
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du får ikke noe lyd ut på DVI-utgangen uansett hvor mye du kobler internt. DVI overfører kun video.
    Du må nok trekke en lydkabel fra hovedkortet til forsterkeren din i tillegg.

    Edit: Mulig det er noe lydgjennomføring som er utenfor standarden i denne adapteren din. Dersom det er slik har jeg ikke noe å stille med.
    Edit2: I flg. wikipedia kan du få lyd via dvi, så bare se bort fra denne posten
    Samsung UE55F8005 | Pioneer SC-LX72 | Oppo BDP-103 | Dali Mentor 8 / Mentor Vokal / Concept 1 | Velodyne CHT-10
    Xbox One | aune X1 dac | AKG Q701 | Philips Fidelio X1 | Turtle Beach Stealth 500X | Sennheiser Momentum on-ear | Harmony Ultimate

  3. #3
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    I utgangspunktet overfører ikke DVI lyd selv om det er nok ledere til det. Mener at ATI har en spesiell løsning for dette allikevel.

    Du kan jo prøve å koble lyden utenom grafikkortet for å se om du får lyd da.

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2009
    Poster
    21
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Gurba
    I utgangspunktet overfører ikke DVI lyd selv om det er nok ledere til det. Mener at ATI har en spesiell løsning for dette allikevel.
    ATI har en egen variant, men skjermkortet er NVidia og hovedkort er MSI, så det skal egentlig være plug and pray.

    Sitat Opprinnelig postet av Gurba
    Du kan jo prøve å koble lyden utenom grafikkortet for å se om du får lyd da.
    Får lyd ut via jack ja, men det hjelper jo egentlig ikke så mye....

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2009
    Poster
    21
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Men en ting jeg stusser på er at det ikke virker som om skjermkortet er oppført som en lydutgang.

    På bildet ser vi jo at Realtek driveren skal ha det til at SPDIF er via jack ut,
    mens jeg har sett enkelte andre får skjermkortet opp som en egen utgang.
    Saken er at det jo er koblet internt men...

    Som vi også ser er Dig ut satt til default, så det er ikke der problemet ligger...


  6. #6
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kan det være begrensninger i DVI-HDMI-kabelen?

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2009
    Poster
    21
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Fant løsningen!
    Huff!! Jeg vet neimen ikke om jeg tør å si dette... :-D

    Men, det kan være andre som kommer over samme problem,
    selv om det sikkert ikke er ofte, så jeg kjører på.

    Jeg var skråsikker på at hovedkortet bare hadde 2 pins JSPD1, men det var 3.
    Ergo, jeg hadde koblet jording riktig, men SPDIFO var satt på VCC jumperen. :-?

    Nå føler jeg meg smaaart jah!

    Men, moralen er i alle fall klar:
    SJEKK KABLINGEN FØRST DIN IDIOT!!!!

    *Så nå er det både lyd og bilde ut av DVI.
    Bruker helt standard DVI-D adapter for å få både lyd og bilde ut av NVidia skjermkort med intern SPDIF fra hovedkortet.

    Tusen takk for forsøkene på å hjelpe i alle fall folkens!


    *(Bruker litt ekstra ord for søkemotorer som kanskje ruter trafikk til denne geniale siden)

  8. #8
    Active
    Medlem siden
    Aug 2008
    Poster
    392
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du kan trøste deg med at de fleste ikke vet at de trenger en kabel fra hovedkortet til skjermkortet

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2009
    Poster
    21
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

  10. #10
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2009
    Poster
    9
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har noe av det samme problem, har en dell studio xps 8000.

    Har åpnet side dekselet og ser att det går en kabel fra hovedkortet til skjermkortet som er merket SPDIF. Skjermkortet har to dvi ut)

    Noen som kan hjelpe meg med innstillinger :?:

    Jeg ser att det er litt forslige overganger fra dvi til hdmi, noen som vet hvilken av kontaktene i dvi som overfører lyden ?

    Kenskje min overgang mangler de rette kontaktene?

    edo

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •