Merkelig minneproblem. Pc låser seg i 30 sek.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 14 av 14
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2008
    Poster
    15
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Merkelig minneproblem. Pc låser seg i 30 sek.

    Hei!

    I flere uker har jeg hatt et merkelig problem med pcen min. Etter at jeg har brukt den en stund (alt fra timer til dager) begynner den å henge seg ved jevne mellomrom. Den kan henge seg i opptil et halvt minutt om gangen hvor den ikke viser respons. Lyd stopper også. Når den fungerer igjen (etter 5-30sek) fungerer alt som normalt (det jeg har skrevet på tatsaturet og det jeg beveger musen kommer frem, noe som viser at jeg har kontakt med den).

    Det som er rart er at jeg løser dette problemet midlertidig ved å endre på minnekonfigurasjonen (sette i mer, ta ut, flytte ol.)

    Er det noen som aner hva feilen kan være og hva jeg kan gjøre med dette? Har prøvd 3 sett med minne, med likt resultat hver gang.

    Hagr

  2. #2
    Intermediate hagr sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    620
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Var visst logget inn med dama sin konto..

    Det er jeg som har et minneproblem, hvis noen skulle lure på brukernavnet og signaturen

    hagr

  3. #3
    Newcomer r0lfi sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    40
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det kan f. eks være minne det er noe galt med som du sier..

    Har du prøvd og kjøre memtest? last ned ISO fila også boot opp memtest på en plate etterpå.


    Du kan jo også prøve også kjøre Hdtune i tilfelle det er noe galt med harddisken din.
    Jeg har opplevd tidligere samme problem med en harddisk som har bad sectors.

    Jeg skulle gjerne hatt litt info om pc-en din.
    Det kan godt hende at dette problemet kan løses med og sette riktig timing og volt i BIOS vist du f. eks har Geil/OCZ osv minne, Apacer trenger du ikke og stille volt og timing så vidt meg bekjent.

  4. #4
    Intermediate Cervin sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    673
    Takk & like
    Blogginnlegg
    1
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du laga en virustråd?
    Maskina mi har fungert helt fint i lange tider.
    Men nå mens jeg hadde denne tråden oppe hang den seg 4 ganger.
    Hver gang stopper alt unntatt musikken, men hvis jeg holder på å
    skrive kommer resten av teksten opp etterpå.


    Men det var sikkert bare maskina mi som tullet seg litt, for nå kom den seg igjen.

    Men sånn seriøst, jeg tipper på virus.
    Kjør Anti malware fra Malwarebytes.org
    Trail versjonen fjerner alt men er ikke noe som scanner realtime.

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2007
    Poster
    158
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis du hadde listet opp hvilken hardware og operativ system du har, så ville feilsøking vært betydelig mye enklere.

    Av beskrivelsen du har her, så er det som umiddelbart slår meg er en hd feil. (F.eks ymse Seagate disker oppfører seg slik, fryser i en viss periode for så å starte igjen)

  6. #6
    Intermediate Cervin sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    673
    Takk & like
    Blogginnlegg
    1
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis det er HDD vil du kansje kunne høre det, at disken spinner opp
    etter at den har stoppet, at når pc fryser så kan du kansje høre en bzzz
    lyd av at HDD spinner opp igjen. Du hører den samme lyden når du skrur på pc.

    Og hvis dette er tilfellet må du nødt til å kopiere alt du vil ha fra denne disken veldig raskt. For plutselig slutter den å komme opp i windows, med mindre det
    er den du har installert windows på. Plutselig dør den. Har det problemet både
    med IBM og WD disker selv.

  7. #7
    Intermediate hagr sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    620
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Merket ingen unormaliteter i noen av de 4 tilkoblede harddiskene. Har scannet alle disker med HD tune nå, som ikke kunne oppdage noen feil

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2007
    Poster
    158
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av hagr
    Merket ingen unormaliteter i noen av de 4 tilkoblede harddiskene. Har scannet alle disker med HD tune nå, som ikke kunne oppdage noen feil
    Den feilen jeg tenker på er disker fra seagate, alt fra 500gb-1.5tb som har en firmware feil.. Hvor diskene fryser i ca. 30 sekunder.. Ikke bra, hadde samme på en av mine disker... En oppgradering av firmware og alt er tilsynelatende ok...

    Men igjen, skal du ha hjelp, er det ofte en fordel å si hvilket utstyr du har

  9. #9
    Intermediate hagr sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    620
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Mitt utstyr er som følger:

    HK: MSI K9NGM3-FIH
    CPU: AMD Athlon 64 X2 5600+
    RAM: Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB
    HD 1: Samsung SpinPoint T166 250GB SATA2
    HD2: Ukjent type, trolig WD, 320GB

    Tilkoblet utstyr:
    Ekstern HD 1: WD 500GB (gammel type, grønn runding)
    Ekstern HD 2: WD 500GB (ny type, blå strek)
    TV: Tatung V32MCHK
    DAC: Cambridge DACMagic.
    Logitech EX 110 cordless keyboard med tilhørende optisk mus

    Feilen forekommer også med begge eksterne harddisker og DAC utkoblet.

  10. #10
    Newcomer Grattagrev sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2006
    Poster
    56
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Jeg hadde samme problem en gang.

    Etter å ha byttet nesten all innmat, viste det seg å være en dvd-rom som tullet med meg
    mulig det var slave/master jumperen som stod feil, husker ikke helt.

  11. #11
    Intermediate hagr sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    620
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Huff, slikt er irriterende..

    Akkurat det problemet har heldigvis ikke jeg, siden jeg har en S-ATA DVD-rom uten jumpere

  12. #12
    Newcomer r0lfi sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    40
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du monter minnebrikkene i DIMM1 Også DIMM2 ? er litt viktig på AMD systemer.

    Også må du sette timinga\volten på minnebrikkene i BIOS.
    Ut ifra den informasjonen du sendte oss så skal minnebrikkene stå på

    5-5-5-15 timing også 1.9 i volt. (Vist du ikke allerede har gjort det)

    Jeg ville kanskje også prøvd og slå av harddiskene dine skal slå seg av etter 20 minutter som står som defualt i VISTA.
    Det kan være pc-en henger når du tar i bruk harddisken igjen.

  13. #13
    Intermediate hagr sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    620
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bruker ikke vista, så det er nok ikke det som er saken. Feilen kommer også på helt tilfeldige tidspunkt uavhengig av hva jeg gjør og hvilke applikasjoner som kjører.

    Skal ta en tur inn i BIOS etterpå og se hva MSI har valgt for meg.

    Har prøvd brikker både i DIMM 1 og DIMM 2, single eller paired minne

  14. #14
    Active maximan sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2008
    Poster
    327
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis allt oppfører seg normalt og allt du skriver eller trykker med musen skjer når PCen kommer seg igjen høres dette ut som noe som har men Harddisk å gjøre.

    Saken er den at hvis en HDD har lite cache så vil det ta tid før den fylles og tømmes ved store opperasjoener, dette er typisk operasjoner som har med my små filer å gjøre, siden random seektime på en HDD er veldig høy og davil det føles ut som om den henger en stund.
    Dette har jeg hvertfall hørt er et problem på SSD'er uten cache for da klarer ikke disken hente inn filer fort nok siden lesehastigheten blir så lav ved random seek.
    Jeg har vanskelig for å tro at det er RAM relatert, da det ofte melder seg ved bluescreens, at den fryser totalt osv. Hvis du har en nyere HDD med litt mer cache kan du jo kanskje prøve å slenge inn samme OS på den å se om den oppfører seg likt.

    Litt vanskelig å forklare hva jeg mener men forhåpentligvis skjønner du litt av det hvertfall

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •