Mediaportal offisiell tråd. - Side 3

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 3 av 7 FørsteFørste 1 2 3 4 5 6 7 SisteSiste
Viser resultater 41 til 60 av 129
  1. #41
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2010
    Poster
    124
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Hvordan er forresten hastigheten når en kobler til en egen maskin som er tv-server?

    Er det lengre oppstartstid, kanalbytte osv?
    jeg har ikke merket noe forskjell.

  2. #42
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei igjen.


    Har i dag et tv-kort med cam og programkort.


    Jeg har lyst å utvide denne løsningen til å fungere med to forskjellige kanaler uavhengig av hverandre.


    Så da er spørsmålet mitt:


    Må jeg ha nytt tv-kort, ny cam og enda ett programkort for å få dette til å virke, eller kan jeg bruke nåværende cam og programkort på to tv-kort?

  3. #43
    Newcomer Tool80 sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2009
    Poster
    23
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Anbefaling til analog kabel tv-kort

    Hei, Blir ikke klok på dette med analogt og digitalt tv-kort.
    Vært inne på MP sitt forum men uten hell av å finne et Tv kort som virker med MP og tar analogt kabel tv. Helst med 2 stk tunere slik at jeg kan se på, og da ta opp samtidig på forskjelling kanaler.

    Er det noen som har en anbefalling på dette.

    På forhånd takk..

    -A-

  4. #44
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2010
    Poster
    124
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Tool80
    Hei, Blir ikke klok på dette med analogt og digitalt tv-kort.
    Vært inne på MP sitt forum men uten hell av å finne et Tv kort som virker med MP og tar analogt kabel tv. Helst med 2 stk tunere slik at jeg kan se på, og da ta opp samtidig på forskjelling kanaler.

    Er det noen som har en anbefalling på dette.

    På forhånd takk..

    -A-
    Jeg brukte dette tidligere:
    Hauppauge Computer Works : WinTV-PVR-500 Media Center

    Vet ikke om det går an å få tak i nytt lenger.

  5. #45
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2010
    Poster
    124
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Hei igjen.


    Har i dag et tv-kort med cam og programkort.


    Jeg har lyst å utvide denne løsningen til å fungere med to forskjellige kanaler uavhengig av hverandre.


    Så da er spørsmålet mitt:


    Må jeg ha nytt tv-kort, ny cam og enda ett programkort for å få dette til å virke, eller kan jeg bruke nåværende cam og programkort på to tv-kort?
    jeg tror du må nytt tv kort, ny cam og nytt programkort.

    Du kan også bruke: SmartWi® International A/S. Da kan du klare deg med et orginalt programkort fra CD.

  6. #46
    Intermediate Okay sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    1,087
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Oh.... Ble uryddigt dette. Anbefaler folk å starte egen tråd for hvert deres problem....

  7. #47
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da har jeg testet å bruke en dedikert maskin kun som tv-server, for så å sende ut til "klienter" i huset, alt via cat-6 kabler.

    Dette er en løsning jeg ikke synes er bra nok. Å starte aktiviteten "se tv" tar neste 10 sekunder i oppstart, mot 2-3 sekunder tidligere. Kanalbytte er like raskt, rundt 2 sekunder, men ved bytte til en HD kanal har det nå en tendens til å henge seg og eneste løsning er restart av klient maskinen.

    Basert på disse erfaringene har jeg gått tilbake til å ha tv-kort montert i stuepcen igjen, noe som nå er dønn stabilt.

    Jeg har ett floppyDTV kort, og etter å ha bytter firewire driver på pcen har dette kortet nå vært dønn stabilt. Ingen feilmeldinger, ikke låst seg en eneste gang, alt bare virker utmerket.

    Så om noen sitter med et floppyDTV kort og sliter med diverse feilmeldinger som "ukjent feil har oppstått", "kanalen er kodet", "kan ikke starte graph" osv så bytt firewire driver umiddelbart og problemene forsvinner.

    Her er en liten guide til hvordan det gjøres dersom noen er usikker:

    Fixing Firewire Problems in Windows 7 - David Knarr

    Sliter du med lyd å bilde etter dette er gjort, så koble fra tv-kortet via firewire kabel, restart maskinen, koble til kortet og du er i gang. Alt står forøvrig i guiden.

    Pr dags dato er mediaportal så godt som perfekt her i hus, og da styres det av meg, kona og ungene uten problemer.

  8. #48
    Intermediate Okay sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    1,087
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Trodde ikke man skulle ha en slik delay :-S

  9. #49
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Mener jeg tidligere har sett et valg om å hente ned info til filmene som er i epg fra imdb, men jeg finner ikke dette valget igjen noen steder noe.

    Noen her som har sett dette valget selv og vet hvor det kan være?

  10. #50
    Intermediate Okay sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    1,087
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Frem med EPG -> [i]-knappen på remoten -> IMDB

  11. #51
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Joda, men mener jeg har sett ett permanent valg for dette, slik at det gjøres automatisk på alle filmer. Mulig jeg tar feil her, men er ganske sikker

  12. #52
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    82
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Basert på disse erfaringene har jeg gått tilbake til å ha tv-kort montert i stuepcen igjen, noe som nå er dønn stabilt.
    Har du da også mulighet til å ta opp et program på en kanal mens du ser på en annen?

  13. #53
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja så lenge kanalen er på samme transponder.

    Men dette er ikke noen forskjell fra å ha en dedikert tv-server eller ha tv-kortet direkte maskinen direkte.

  14. #54
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Noen som bruker showtimes pluginet og kan sjekke om de får frem Bergen?

    Får frem en drøss med rare byer og tettsteder i norge, men ikke Bergen.

  15. #55
    Active
    Medlem siden
    Jul 2008
    Poster
    342
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg klonet harddisken min til en SSD og kjører den som system disk med MediaPortal.

    Etter dette har MediaPortal begynt å oppføre seg fryktelig rart!

    Første jeg merker er at det tar en evighet å åpne. Starter tilleg sekjsonen for eksempel tar en evighet!
    Så når den er ferdig så går den tilbake til skrivebordet for å være der noen sekunder før MediaPortal kommer opp igjen. Aldri opplevd før.
    Hele MediaPortal hakker noe fryktelig! Bla i menyen hakker. Filmer hakker. Tv hakker konstant. Hører vifta til prosessor begynner ganske fort etter at MediaPortal har startet og prosessor kan komme opp i over 90%.

    Noen som skjønner seg på hva dette kan være?
    Har aldri opplevd dette før, og alt skal være som før skifte av harddisk siden jeg klonet en eksakt kopi.

    Mvh
    Magnus

  16. #56
    Intermediate Okay sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    1,087
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hm... logger?

  17. #57
    Active
    Medlem siden
    Jul 2008
    Poster
    342
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Skal få lagt ut i morgen.
    Det merkelig er at det samme skjedde for to dager siden. Dagen etter ny SSD Disk kom på plass.

    Sånn som i dag så begynte den bare plutselig å oppføre seg sånn og holdt på i ca 4t nå. Plutselig nå så hører jeg vifta roer seg og hakkingen opphører.

    Tar forresten nærmere 50sek å starte mediaportal fra SSD. Lenger en jeg mins det var med vanlig harddisk.

    Kan det ha noen med hva jeg har lest om SSD og Timeshifting? Lest at det ikke går så bra sammen om jeg har forstått rett.

  18. #58
    Active
    Medlem siden
    Jul 2008
    Poster
    342
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

  19. #59
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    50 sekunder er selvsagt altfor mye til oppstart av Mediaportal. Her tar det ca 12 sekunder med vanlig disk.

    Nå er jeg litt usikker på hva du skal tjene på å bruke en ssd disk. Må i så fall være med hensyn til støy, for hastigheten på disk har vel ikke så mye å si når det kommer til en slik type pc.

    Har du prøvd å reinstalere mediaportal, eventuelt prøve med et annet skin og se om det utgjør noen forskjell?

  20. #60
    Active
    Medlem siden
    Jul 2008
    Poster
    342
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    50 sekunder er selvsagt altfor mye til oppstart av Mediaportal. Her tar det ca 12 sekunder med vanlig disk.

    Nå er jeg litt usikker på hva du skal tjene på å bruke en ssd disk. Må i så fall være med hensyn til støy, for hastigheten på disk har vel ikke så mye å si når det kommer til en slik type pc.

    Har du prøvd å reinstalere mediaportal, eventuelt prøve med et annet skin og se om det utgjør noen forskjell?
    SSD for en mye sjappere maskin generelt, unntaget MP nå da.
    Når jeg starter maskinen nå å med "Autostart MediaPortal at Windows startup" så ser jeg ikke skrivebordet engang. Hopper rett inn på MP.

    Er liksom fornøyd med ting som det er nå så hadde håpet på slippe å sitte med all jobben det er å sette det opp på nytt.

    Rare er at så fort jeg tar en restart av MP så kommer problemene. Eter å kjørt TV for eksempel i en 15min tid så kommer det seg.

Side 3 av 7 FørsteFørste 1 2 3 4 5 6 7 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •