Hvordan få sett HD i mediaportal?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 28
  1. #1
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Hvordan få sett HD i mediaportal?

    Jeg har nå prøvd alt jeg kan komme på for å få dette til å virke.

    Har testet med MPC sin codec, Cyberlink sin codec, ffdshow og nå sist CoreAVC, men eneste jeg får opp er sort bilde uten lyd. En gang i blandt får jeg lyd også, men hjeloer ikke så mye det.

    Bruker jeg dvbviewer eller Vista mediacenter så fungerer hdkanalene helt utmerket, men i mediaportal er det helt dødt.

    Noen som har noen tips her?

    Kjører xp + mediaportal sammen med firedtv og canal digital kabel.

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    60
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg bruker Mediaportal og "Media player Classic HomeCinema" som ekstern spiller.
    Til HD film bruker spilleren MPC kodek. Den kan lastes ned her som egen pakke.

    Du kan lese mer om MPC HomeCinema her.

    For å få MP til å benytte kodeken så må du vel pakke de ut i riktig mappe, eller noe lignende.

    Kan jo være verdt et forsøk:-D

    FC

    Edit: Så nå at du snakker om HD kanaler...da har jeg ikke peiling om dette funker. Når jeg tenker meg om glem hele innlegget, ser jeg bør lese litt mer grundig før jeg svarerops:

  3. #3
    Active
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    329
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    jeg bruker cyberlink powerdvd 8 ultras kodek, og den integrerte spilleren. jeg har ikke forsøkt coreavc. eneste problemet er at jeg får artifacts en gang i blant. det skal sies at artifacts og veldig rykkete bevegelser ga seg når jeg kunne få 720p@50hz med den nye ati driveren.

  4. #4
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hehe, ja er snakk om HD kanaler fra tv, så en ekstern avspiller hjelper meg ikke så mye.

    Vanlig mkv\x264 virker fint, bare tv delen og kun i mediaportal det ikke går.

  5. #5
    Active
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    329
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Rart at det ikke går hvis du bare velger cyberlinks kodek i mp config. prøvd en annen svn?
    Jeg bruker Revision:20268.rar

  6. #6
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har nyeste svn av mediaportal og tvserver.

    Mulig jeg har feil codec fra cyberling. Heter noe med h264.....

    Uansett så burde jo coreavc sin virket da den fungerer i andre programmer.

  7. #7
    Active
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    329
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hos meg virker ikke epg med nyeste svn. cyberlink h264/avc (pdvd 8 ) er det jeg har valgt som kodek. jeg har ultra versjonen fordi jeg har blu-ray, kanskje du har en annen versjon?

  8. #8
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Svn som var før den jeg har nå virker ikke epg på, står på siden om problemet. Om du legger inn den aller nyste svn får du tilbake epg.

    Jeg har cyberlink codec som fulgte med mitt terratec tvkort som jeg brukte tidligere. Tenker jeg skal prøve en annen versjon. Er uansett rart at coreavc ikke virker synes jeg.

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    131
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    har du innstallert haali?

  10. #10
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja så klart.

    HD virker fint i dvbviewer, vista mediacenter, men ikke i mediaportal med samme innstillinger. Alt av filmer osv i mkv virker utmerket i alle programmer. Eneste problemet jeg har er å se hd kanaler i mediaportal.

  11. #11
    Active
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    329
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takk for tipset ang. svn. Fikk endelig tilbake "på tv"-funksjonen. Se på eurosport HD og så prøver du en annen HD-kanal. Noen ganger er det ikke bilde på HD-kanaler, men bare tekst og lyd. Hvis jeg setter på Eurosport HD og SÅ velger Discovery HD virker det.

  12. #12
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Utgjør ingen forskjell om jeg prøver metoden du nevner.

    Har du ATI kort? I så fall vil problemet ditt blir løst om du oppgraderer til 8.9 driverne fra ati tipper jeg.

    Kan dere som får dette til å virke si hvilke codecs dere har på tv delen? Ikke bare på h264, men på alle valgene der?

  13. #13
    Active
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    329
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg bruker ffdshow til mpeg2, cyberlink til h264 og audio. Ellers er alt standard. de-interlace er satt til best.

    Når det gjelder ati så har jeg 8.9, og det hjalp mye når jeg kan velge 50hz.

  14. #14
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da fikk jeg omsider bilde på HD kanalene, men det hakker selvfølgelig altfor mye til at det går an å se på.

    Maskinen er mer enn kraftig nok, og cpu bruk når jeg ser på HD kanaler er på 5% på min Q4 cpu.

    Noen flere tips her?

  15. #15
    Active
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    453
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hadde samme problem , bruker powerdvd8 på h264 og mpeg-2. Hvis du trykker på "switch to expert mode" i konfigurasjonen så får du opp en nytt valg som heter directe show filter, en kan justere filterne. Skru av hardware støtte hvis du bruker powerdvd og sett filteret for video render setting til EVR. da ble alt bra hos meg

    Morten

  16. #16
    Active
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    329
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Da fikk jeg omsider bilde på HD kanalene, men det hakker selvfølgelig altfor mye til at det går an å se på.

    Maskinen er mer enn kraftig nok, og cpu bruk når jeg ser på HD kanaler er på 5% på min Q4 cpu.

    Noen flere tips her?
    Hehe, det er typisk.
    sett den oppløsningen du skal ha og refreshrate til 50hz, hvis du ikke har gjort det. Det hakket og rykket helt vilt hos meg når jeg kjørte 60hz.

    Noen ganger blir HD-kanalene bare farger som er klint utover skjermen. Det hjelper å skru av og på tv-delen. Noen som vet hva det kan skyldes?

    Jeg prøver med tipset til Simen02.

  17. #17
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hmm...

    Jeg har ikke muligheten til å velge lavere Hz enn 60 når jeg bruker vga kabel. Om jeg velger dvi--->hdmi får jeg en sort kant rundt tv, så eneste valget jeg har er vga for at det skal virke skikkelig mot mitt samsung tv.

    Mulig det er anderledes om jeg går for hdmi-->hdmi via hovedkortet sitt innebygde skjermkort?

    Prøvde også tipsene til Simen02 uten forskjell.

  18. #18
    Active
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    329
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hva slags skjermkort har du? Prøv hdmi via hovedkortet. Jeg ser du har samme hovedkort som meg. Du kan justere over- og underscan i instillingene til intel skjermkortet.

    Jeg regner med du har Vista siden du ikke merket forskjell med og uten EVR. Jeg har XP og med EVR vil ingen video av noe slag vises.

  19. #19
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Skjermkort er Ati Radeon 3450. Har av en eller annen grunn sett for meg at dette kortet gir bedre bilde enn kortet som er innebygget, uten at jeg har noe som helst grunnlag for mine antakelser.

    Jeg kjører xp, og fikk opp bilde, men det hakket like mye som tidligere.

  20. #20
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    En annen ting jeg merker meg er at jeg ikke finner alle HD kanalene ved søk.

    Noen som har en oppdatert frekvensliste hvor alle kanalene er lagt til?

    De som mangler er canal+ film HD, canal+ sport HD, tv2 sport HD og svt HD.

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •