Hakking i bildet på Radeon 9500

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 17 av 17
  1. #1
    Intermediate Arendal sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Hakking i bildet på Radeon 9500

    Jeg vet at dette er diskutert mange ganger før, men da med med fokus på Theatertek.

    Jeg har Sapphire Radeon 9500 PRO 128MB
    PIII 500
    384 MB ram
    Pioneer 104 (ett eller annet ) DVD-ROM
    WIN XP PRO
    Power DVD XP 4.0

    MI 2 er en versting, den ser helt forferdelig ut i begynnelsen.

    Hardwaren burde være tilstrekkelig.
    Jeg bruker ikke Powerstrip eller liknende da jeg har en 1024X768 projector ( NEC HT 1000 )som jeg kjører i 16/9 modus og setter Power DVD i fullskjerm modus så blir bildet bra i rolige partien men det hakker altså ved bevegelser.

    Har forsøkt 60 og 72 HZ
    16 og 32 bit farger.

    Bildet hakker også på monitoren, men det er mindre tydelig pga størrelsen.

    Kan noen hjelpe?

    MVH
    Frank

  2. #2
    Administrator Ak sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    13,124
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei,

    Har du sjekket at Power DVD har "enablet" hardware støtten for radeon..?

    Mvh

    AK

  3. #3
    Intermediate Arendal sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, PowerDVD kom med en patch for et par uker siden med støtte for hardware under XP.

    Har også installert DX9.

    MVH
    Frank

  4. #4
    Administrator Ak sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    13,124
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Gjelder bare problemet for PowerDVD....?

    Mvh

    AK

  5. #5
    Intermediate Arendal sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    PowerDVD og WMP 9 er de eneste programmene jeg har prøvd på DVD.

    Jeg får ikke satt opp WMP 9 slik jeg vil, og den er vel kjent for å være dårlig?

    Har du noen andre forslag?

    Jeg vet at Theatertec er veldig populær, men jeg liker ikke helt måten de har gjort det med lisensene. Jeg formaterer ofte, og styrer verre for tiden, og da blir det tungvint.

    MVH
    Frank

  6. #6
    Administrator Ak sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    13,124
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har alldri likt Windows Media player..... Det finnes alltid bedre.

    Jeg vil anbefale deg å teste Sonic Cineplayer som bruker samme filter som theatertek, men med et annet interface.....

    Demo her: http://trial.cineplayer.com/

    Mvh

    AK

  7. #7
    Newcomer SpaceMoose sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    161
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei Frank.
    Ta og test ut Zoomplayer v3. Den kan lastes ned her: http://www.inmatrix.com/files/zoomplayer_download.shtml
    nb: Zoomplayer er bare en frontend.. Sett den opp med de dekoderene du har. Liker du Zoomplayer så er det bare å registrere den for en slikk og ingenting. For meg finnes det kun 2 valg og det er Theatertek og Zoomplayer.

  8. #8
    Newcomer Akse sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    54
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har også problemer med små-hakking ved panoreringer i bilde.

    Til dere HTPC entusiaster , er det mulig å bli kvitt dette? eller velger dere å leve med dette "lille" problemet fordi bilde totalt sett blir bedre?

    Min hardware er som følger:

    Cooler Master Bordkabinett ATC-610 m-ATX

    Asus P4B533-VM Hovedkort S478/533 mhz I845G, ATA/100, m-ATX, USB2.0, DDR, LAN

    Intel Pentium 4 2.4 GHz Boxed PC533 Socket PGA478, 512kB "Northwood"

    Crucial PC2100 DDR-DIMM 512MB CL2.5 Unbuffered, Non-parity, 2.5V, 64Meg x 64

    Sapphire Radeon 9500 Atlantis PRO 128MB
    AGP, ATI 9500PRO, DVI, TV-Out, Retail

    Hercules Digifire 7.1 m/3stk IEE1394 Lydkort PCI, Retail

    NEC DVD-spiller IDE 16x/48x Sort Bulk, (DV-5800C)

    Western Digital Caviar 120GB IDE 7200RPM Special Edition 8MB cache WD1200JB

    Jeg er overbevist om at hardwaren er bra nok, har ingen hardware/interrupt/adresse problem.

    Jeg har prøvd alle tips som jeg kan finne på div. HTPC forum uten at det hjelper.

    TheaterTek ser ut til å være den DVD spilleren som gir det beste resultatet.

    Det jeg savner er en "kokebok" som forteller alle innstillingene som må velges for drivere og innstillingene for den mest brukte HTPC softwaren.

    Så et siste spørsmål til Lygren: Har du testet din Nec HT 1000 mot en tradisjonel DVD spiller med prog scan? Hvis så er tilfelle, oppnår du da bedre flyt på panoreringer i bilde da enn du får til med din HTPC?

    Håper på mange gode og kreative innspill som kan hjelpe meg!

    Mvh
    Roger

  9. #9
    Administrator Gorm sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Sted
    Jessheim
    Poster
    14,042
    Takk & like
    Nevnt
    34 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei Akse
    Jeg bruker et Hercules 9700 Pro kort, Asus P4T533 hovedkort, 512 Mb RDRAM. Har prøvd følgende software; Power DVD, WinDVD og TheaterTek. Jeg liker TheaterTek best p.g.a. bildet kvalitet og brukergrensesnitt. Men ingen software har ført til at bildet har hakket. Uansett software spiller PC'en helt nydelig. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være noe feil i PC'en din et sted. Med det utstyret burde den jo være tilnærmet perfekt som HTPC. Men å finne feilen blir vel som å lete etter nålen i høystakken.
    Lykke til.
    Mvh Gorm

    ISF / THX kalibratør
    projektor, TV, grading-monitorer, display

  10. #10
    Grunnlegger lygren sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    14,968
    Takk & like
    Blogginnlegg
    27
    Nevnt
    18 post(er)
    AVtorget feedback
    1
    (100.00% positive tilbakemeldinger)
    Hei Akse

    Jeg har ingen hakking på min HTPC med Celeron 1700/Radeon 9500/TheaterTek...

    Har imidlertid tidligere hatt store problemer med en CoolerMaster bordkasse, da i form av høy varmeutvikling. Kjørte da på en PIV 2Ghz, det kan jo ligge noe der kanskje? Har du sjekket temp i BIOS etter at PCen har gått en stund?

  11. #11
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    217
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ganske sikker på at dette problemet skyldes AGP krøll jeg...Det finnes endel gamle hovedkort med 1. og 2. generasjons AGP implementasjon som ikke fungerer så bra med nyere skjermkort. Og ja, det er ofte med et ATi skjermkort i slike situasjoner ;-)

  12. #12
    Newcomer Akse sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    54
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takker for alle svar.

    Når det gjelder H-kort så er det siste skrik på markedet innen m-ATX hovedkort, med Intel 845 Chip sett. Så jeg tror ikke det er der feilen ligger.

    Når det gjelder kabinettet så kan ikke det få skylden heller, temperaturene er helt ok, det er forresten et meget fancy HTPC kabinett. Jeg skal se om jeg kan få postet en review på det i løpet av helgen.

    Det kan se ut som jeg har funnet feilen nå, men jeg er litt forsiktig med å trekke en forhastet konklusjon. Prosjektoren min (Davis Cinema One MKII) ser ut til å trives best med en oppfriskningsfrekvens på 50Hz i PAL og 60Hz NTSC. Valg av høyere frekvenser får bilde til å hakke ved panoreringer i bilde. Jeg kommer tilbake med mer info når jeg har fått testet dette over en periode.

    Eller så kan jeg nevne at jeg har bestillt en Tira-1 IR mottaker/sender fra www.vendur.com. Jeg regner med å ha den i posten i løpet av neste uke.

    Takk for hjelpen

    Mvh
    Roger

  13. #13
    Newcomer Akse sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    54
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Når har jeg fått testet oppsettet med å kjøre 50Hz oppfriskning til Pal og 60 Hz til NTSC over en tid, oppsettet fungerer strøkent.

    MVH
    Roger

  14. #14
    Intermediate
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    874
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Roger,
    Håper du poster erfaring med Tira-1. Jeg vurderer en slik for bruk med Girder. Har IRMan fra før, men det hender at det svikter litt når jeg mye skal slås av/på direkte fra Prontoen. Bedre å styre PCen, og la den styre de andre enhetene via en IR-sender.

    Gunnar

  15. #15
    Newcomer Akse sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    54
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei Gunnar!

    Jeg har ikke vært så heldig med Tira-1. Det blir litt for mye beta testing etter min smak. Jeg har nå bestillt en en USB-UIRT i håp om at den skal fungere bedre.

    Jeg må nevne at produsenten, og den norske importøren www.vendur.com
    av Tira-1 har gitt meg en oppfølging som er helt unik.

    Jeg har stor tro på Tira-1 som produkt. Det gjenstår noe mer arbeid med plugin modulen til Girder.

    Roger

  16. #16
    Administrator Ak sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    13,124
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har nå bestillt en en USB-UIRT
    Håper den fungerer bedre da..! Du har ikke vurdert IR-Man...? Den er jo veldig mye brukt, og får mye skrøyt...

    Mvh

    AK

  17. #17
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2003
    Poster
    16
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Akse
    Jeg er overbevist om at hardwaren er bra nok, har ingen hardware/interrupt/adresse problem.
    Det kan man vel strengt tatt ikke være heeelt sikker på.

    Disse nymotens OS'ene deler jo IRQ'er, osv over en lav sko, og kan faktisk kjøre flere enheter på samme (switcher litt att og fram).

    Hadde en kompis som sleit noe vakent med dette etter å ha innstallert WinXP. Problemet oppstår visstnok under innstallasjon. Løsningen var å endre "Plug'n play OS" til "no" i BIOS, for så å innstallere på nytt.

    Da er man sikker på at man ikke får noen konflikter. Men du hadde kanskje gjort dette, eller?

    Dette ble en fæl digresjon, men kan jo være verdt å ha i bakhuet.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •