Rimelig Bærbar pc som mediasenter

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2008
  Poster
  10
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Rimelig Bærbar pc som mediasenter

  Mange av lapriskjedene og nettbutikkene selger i dag svært rimelige laptoper (3000-5000). Er noen av disse egnet til bruk som mediasenter ? evt. hvorfor ikke ?

  Setter ikke så veldig høye krav, men ønskerer å bruke laptopen kombinert som

  A: avspilling av musikk, filmer, bildeframvisnnig og TV-opptak (mulighet for fjernkontroll ?)

  B: sofa-pc for surfing på nett

  Har som dere skjønner ikke særlig peiling på dette, men håper likevel at noen kan gi meg noen tips...prisklasse 3000 - 5000.

  p.s har vurdert mc mini, dell hybrid o.l, men ulempen for meg er at de ikke dekker behovet for en sofa-pc for surfing (når kona vil se tv

 2. #2
  Newcomer darwin sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  236
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  problemer med billig laptop som mediesenter

  det er flere problemer knyttet til det å bruke en billig laptop som mediesenter:

  1. lydkort. her er du avhengig av å ha en digital lydutgang (spdif) for å få surround. det kan du få i laptoper under 5000 om du bare er oppmerksom på det. om du ikke er interessert i surround, bør du likevel ha en digital lydutgang, da det ofte er veldig mye støy i analoge lydutganger på laptoper (fra vifte, optisk drev etc.)
  2. skjermkort/tuner. å finne et skjermkort i en laptop til under 5000 som har mulighet for å spille inn video tror jeg skal godt gjøres. å få en laptop med innebygd tuner er vel enda vanskeligere i den prisklassen. dette må evnt. kjøpes separat.
  3. støy. billige laptoper har en tendens til å støye noe forferdelig fra vifter og optiske drev. det vil den garantert gjøre når du setter på en film eller dvd.
  4. hd. du kan kanskje få en laptop i den prisklassen som klarer å spille av hd i 720p, men neppe større enn det, og hvor bra den vil klare 720p er jo også et sjansespill. bluray-spiller kan forøvrig du bare drømme om i en slik laptop...
  5. fjernkontroll. her kan du sikkert få til en løsning med trådløs mus og tastatur, og kanskje t.o.m. fjernkontroll på ir-porten om du er heldig. dette må du uansett rekne med som en ekstrakostnad.

  konklusjon: kjøp deg en billig laptop til sofasurfing, og sats på en dvd-opptaker for å ta opp og spille av video, høre på musikk og se på bilder. det vil nok gi den beste løsningen i din prisklasse. de billigste dvd-opptakerne ligger rundt 2000, og en laptop du kun skal surfe på trenger du ikke spandere mer enn 3000 på. kjøp gjerne brukt!

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •