Realtime AC3 Koding fra pc - til anlegg via S/PDIF.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  2
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Realtime AC3 Koding fra pc - til anlegg via S/PDIF.

  http://acidbao.free.fr/isoft/dlpage.php?prog=DolbyOutDS <- Dette Directshow-filteret blei skrevet av en fyr i samband med en lengre tråd på doom9-forumet. (Link fins i slutten av innlegget).

  Den tar dekodet lyd fra andre flerkanals formater. For eksempel flerkanals .ogg, som de fleste surround-receivere ikke skjønner bæra av om det idetheletatt var mulig å kjøre ut gjennom s/pdif. Lyden den får fra dette koder den om til AC3 som kjøres ut gjennom lydkortets s/pdif - i realtime. Det vil si at man kan spille av mange forskjellige surround-lydformater på pc'en, som en surroundreceiver kan motta i full digital surround, i form av Dolby Digital.

  Alt dette er vel og bra, og en løsning jeg har vært på jakt etter en stund nå.

  Men det kverker ikke 100% mitt irriterende behov for analoge signalkabler mellom pc og anlegg. Derfor, en kontakt-annonse!

  Dersom du fins der ute, min due, som kan programmere og kan litt om digital lyd - La oss møtes i ånden for.. øøøh.. åndelig samkvem... eller. ok. Kontaktannonser er ikke helt mitt språk. Tilbake til saken.

  Om noen kunne laget en mer omfattende versjon av dette filteret - som tok fatt i ALT som skjer av lyd på pc'en.. inkludert f.eks lydkortets surroundprogrammer eller EAX(2-3-4) - og koda dette om til AC3 på direkten - da hadde jeg blitt meget, meget, meget, særdeles glad!

  Nå har jeg analog kabling mellom pc og anlegg, men surroundlyden fra max payne2 f.eks - kasta ut til anlegget i Dolby Digital hadde ikke vært noe mindre enn helt nydelig og passe porno

  ( http://forum.doom9.org/showthread.ph...p;pagenumber=1 <- Forumtråden på doom9, mulig man må være registrert for å få opp denne.)[/url]

 2. #2
  Intermediate BullFire sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  855
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg vet ikke helt om jeg skjønner problemet ditt. Det finnes billige lydkort som gjør den jobben.
  Jeg bruker SBLive og kjører all lyd gjennom digital kabelen til receiveren

 3. #3
  Guru Peakman sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2003
  Poster
  5,232
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  SB live klarer desverre ikke å gjøre EAX (spill surround) til Dolby Digital. Trådstarter vil bruke receiveren til å dekode surroundlyden, men SBLIVE sender kun ut stereo ved EAX lyd via digitalutgangen.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •