Realtime AC3 Koding fra pc - til anlegg via S/PDIF.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  2
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)

  Realtime AC3 Koding fra pc - til anlegg via S/PDIF.

  http://acidbao.free.fr/isoft/dlpage.php?prog=DolbyOutDS <- Dette Directshow-filteret blei skrevet av en fyr i samband med en lengre tråd på doom9-forumet. (Link fins i slutten av innlegget).

  Den tar dekodet lyd fra andre flerkanals formater. For eksempel flerkanals .ogg, som de fleste surround-receivere ikke skjønner bæra av om det idetheletatt var mulig å kjøre ut gjennom s/pdif. Lyden den får fra dette koder den om til AC3 som kjøres ut gjennom lydkortets s/pdif - i realtime. Det vil si at man kan spille av mange forskjellige surround-lydformater på pc'en, som en surroundreceiver kan motta i full digital surround, i form av Dolby Digital.

  Alt dette er vel og bra, og en løsning jeg har vært på jakt etter en stund nå.

  Men det kverker ikke 100% mitt irriterende behov for analoge signalkabler mellom pc og anlegg. Derfor, en kontakt-annonse!

  Dersom du fins der ute, min due, som kan programmere og kan litt om digital lyd - La oss møtes i ånden for.. øøøh.. åndelig samkvem... eller. ok. Kontaktannonser er ikke helt mitt språk. Tilbake til saken.

  Om noen kunne laget en mer omfattende versjon av dette filteret - som tok fatt i ALT som skjer av lyd på pc'en.. inkludert f.eks lydkortets surroundprogrammer eller EAX(2-3-4) - og koda dette om til AC3 på direkten - da hadde jeg blitt meget, meget, meget, særdeles glad!

  Nå har jeg analog kabling mellom pc og anlegg, men surroundlyden fra max payne2 f.eks - kasta ut til anlegget i Dolby Digital hadde ikke vært noe mindre enn helt nydelig og passe porno

  ( http://forum.doom9.org/showthread.ph...p;pagenumber=1 <- Forumtråden på doom9, mulig man må være registrert for å få opp denne.)[/url]

 2. #2
  Intermediate BullFire sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  852
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  Jeg vet ikke helt om jeg skjønner problemet ditt. Det finnes billige lydkort som gjør den jobben.
  Jeg bruker SBLive og kjører all lyd gjennom digital kabelen til receiveren

 3. #3
  Guru Peakman sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2003
  Poster
  5,232
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  SB live klarer desverre ikke å gjøre EAX (spill surround) til Dolby Digital. Trådstarter vil bruke receiveren til å dekode surroundlyden, men SBLIVE sender kun ut stereo ved EAX lyd via digitalutgangen.

Tags for this Thread

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •