Noen som kan hjelpe til med å bygge HTPC?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 17 av 17
 1. #1
  Newcomer SUPPORT 81 sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2008
  Poster
  83
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Noen som kan hjelpe til med å bygge HTPC?

  Har satt meg rimelig lei av all verdens mindre pene komponenter enn er nødt til å fylle tv/stereo benken med, ikke alt er selig pent å se på og det er som regel ikke noe av det som passer sammen verken i størrelse eller utforming og ikke minst ett fryktelig virrvar av fjernkontroller.
  Har lenge fundert på en Dreambox, men den tanken er nå glemt etter jeg kom over denne siden her og ble klar over HTPC sine geniale fordeler.

  Har funnet meg ett kabinett som jeg følte falt i smak.
  OrigenAE S21T HTPC kabinett sort - Netshop.no - pc data foto minne digital


  Det jeg ønsker å få ut av denne er følgende.
  :Mulighet for å bruke både Viasatt og Canal digital sine kort
  vd brenner gjerne med med HD og Bluray
  :en stor rask og stillegående harddisk
  :Blåtann
  :Trådløst nettverk
  :vannkjøling uten vifte
  :Surround
  :+++++

  Er i hovedsak på jakt etter en Fult brukbar stue pc som også kan overta for alle de stygge og ubrukelige komponentene jeg har stående i tvbenken min nå.
  Skal heller ikke lage masse støy og ha de tillkoblingsmulighetene enn forventer av en vanlig oppegående pc og det enn ellers forbinnder med aksebtabelt med ram og harddisk.
  Bør også ha mulihet for å kunne stå inne i ett lukket tvskap uten og bli overopphetet om dette lar seg gjøre.
  vill også ha mulighet for å styre denne fra soverommet eventuelt loftstue med bare en unniversal fjernkontroll og trådløst tastatur

  Dersom det er noen her som har kunskap og muligheter for å bygge ferdig maskinen for meg hadde jeg satt stor pris på en tilbakemelding med ett forslag til deler/utstyr og ca pris på ferdig arbeid enten via mail eller her på denne tråden.

  Er ganske så grønn på dette området når det gjelder pc og pcbygging og regner med att dette kommer til å koste litt og er forbredt på det

 2. #2
  Newcomer Moppen sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2006
  Poster
  205
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har du en max pris?
  Med tanke på det kabinettet som du skal har, plus alle ønsker så blir det fort en del.

 3. #3
  Newcomer SUPPORT 81 sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2008
  Poster
  83
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har egentlig ingen formening over hvor mye jeg skal bruke på dette, det kommer selvsagt litt ann på hva det er mulig å få puttet inn i den av utstyr, er det mulig å få til en surround med litt trøkk i er jo det verdt litt i seg selv, er det mulig å få twinn tunere i den så det finnes mulighet for opptak på en kanal og se på en annen, kunne også tenkt meg muligheten for å styre lysdimmerene mine også via samme fjernkontroll (vet ikke om dette må gjøres via pc eller fjernkontroll) har lurt litt på Logitech harmony one.

  http://www.logitech.com/index.cfm/re...s/370&cl=no,no

  Må nok innrømme at jeg er helt grønn på dette og eier ikke peiling, men tror jeg har funnet det rette forumet for folk med peiling og entusiasme her inne på denne siden.
  Men jeg er inneforstått med att dette sikkert ikke blir noen billig affere og sikkert ikke den billigste løsningen,
  Vil nok egentlig ha noe utenom det vanlige og som ser enkelt og stilrent ut, der jeg har alt jeg trenger i en og samme boksen.
  Alt etter hva den kan prestere av ytelse, effekt og tilkobllings/utbyggingsmuligheter og att den er ferdig med det som trengs av programvarer og drivere og det kun gjenstår for meg å sette i kontaktene:-)
  Har ikke satt noen øvre grense men opp mot 50 lapper kan jeg strekke meg (+-)

 4. #4
  Newcomer Moppen sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2006
  Poster
  205
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hmm ganske avansert altså.. Total løsninger eller alt i et løsninger er oppimot "vanskelig" og få kjøpt ferdig.
  Hardware er ikke no problem så lenge en holder seg inne for en del rammer.
  Få alle komponenter/programmer til og snakke sammen og oppføre seg normalt nja... driver, os'er, programmer, driver igjen... kjenner den historie meget bra. :-D

  Men et meget interessant prosjekt det må jeg si.

  Ikke for og være slem men som du sier selv er litt fersk på dette.
  Jeg vill råde deg til og starte med grunn pc'n uten alle mulighetene og etter vert kjøpe inn komponenter etter vert som du har funnet hva som passer sammen.
  Det vil spare deg for en del penger og du vil lære deg over tid, til og selv stille inn systemet ditt etter dine behov.

  Muligheter som du ønsker er fullt mulig men det krever kunnskap og egen innsats og en del forum lesing :-D
  Dette er gull vert når det først krøller seg sammen.

  Full Htpc er på en måte som et kino rom, mange muligheter og vær sitt behov.
  Ingen har fasit men noe guide lines finnes.
  Som du sier mange her inne som bruker mye tid på dette og har mange ganger prøvd seg fram til ulike bra løsninger og har mye erfaringer rundt dette.
  Og det lønner seg og lese rundt litt.

  Okej etter dagens preken et par kommenterer om ønskene dine

  *Kabinett, konge valg. Jeg ville ha tenkt litt på om du virkelig har behov for touch skjerm og hvor mye du tro at du vil bruke den.
  Om den er stille gående ja, men det kommer an på hvor varme komponentene som du putter in i den blir. Passive løsninger høres bra ut men de krever god luft flyt. noe og tenke på under valg av skjermkort. cpu vifter osv.

  *Viasatt og Canal digital sine kort. Finnes sikker et tråd eller 5 om det her eller på hw.no som kan forklare og råde bedre en jeg kan.
  Har ikke satt meg så mye in i det men for meg virker det som det forsatte er lettes og ha egne tuner til dette.

  *Styring av strøm samme her, par tråder her inne og på hw som dra opp temaet.

  *Vannkjøling uten vifte, dette krever en del vedlikehold, jeg ville råde deg og ikke bruke dette, luft er best i lengden.

  *Styring fra flere rom. Låter som linux mce for meg. tro vel Ms har og noe løsninger for dette, men med en universal kontroller kommer man en langt med og.

  *HD og Bluray, stor rask og stillegående harddisk,Blåtann,Trådløst nettverk,Surround.
  Bare et spørmål om merke/pris.

  Hd er jo på vei ut. så bluray som gjelder.
  Per i dag så virker det som Amd/Ati/Nforce har et forsprang på full hardware støtte for blueray. Kan ikke si jeg liker det men det er nå så.

  Blåtann kommer skjeldent med hovdekort nå til dags men nok av dongler der ute.

  Det var så langt jeg rakk i dag.
  Lykke til og bare spør

 5. #5
  Newcomer SUPPORT 81 sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2008
  Poster
  83
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Takker for svar. Som sagt tidligere så er jeg helt grønn og fersk og har garantert ikke kappasitet i øveste etasjen til å få til dette alene, hverken å finne de rette komponentene, programvarene eller montering.

  Har bare en idiotisk innteresse for å lete meg fram på nett og finne ut hva som finnes av muligheter og produkter, jeg mener det er jo lenge siden det ble mulig å fly til månen, da bør det kunne gå ann å få til å lage en total og komplett HTPC:-)

  Som du nevner så trenger jeg nok ikke touch skjerm, men ser kult ut og må derfor bare ha det:-)

  Har forsøkt meg med diverse tunere også uten å ha blitt noe serlig imponert over disse, den jeg har nå er Viasatt sin med innebygd harddisk og twinn tuner, vistnok flotte greier som har vunnet diverse best i test priser.
  Men det hjelper ikke noe serlig da jeg mener denne er noe ubrukelig skit.
  Ikke er det mulig å redigere kanalliste eller å lage egne favoritter, ikke spiller den inn hele programet til tider, forbanna irriterende å ha spilt inn en film og du plutselig får beskjed om (end off recorded program) 15 minutter før slutten,
  Det er bare flaks eller kjerringas nervær som har gjort att denne tuneren er overlevd såpass lenge, nå har den i tillaegg begynt å slå seg av og på:-(

  Trenger ny Dvd spiller,ny diggitaltuner og ett surround anlegg også og jeg vill i tillegg ha tilgang til internett via flatskjerm og ha mulighet for å benytte meg av de fleste overnevnte mulighetene også i andre rom, som for eksempel loftstue eller soverom.

  Derfor er mitt ønske å få til en kul "gadget om du vill" som nødvendig vis er det mest fornuftige løsningen eller den mest økonomiske smarte:-)

  Det jeg kunne tenkt meg er en dette toweret med alt innebygd slik at jeg ikke trengte noe mere enn kunn denne boksen.

  Men det jeg i såfall trenger hjelp til er å finne di rette løsningene og de rette tingene som må kjøpes inn, inkludert høytalervalg så kjøper jeg eventuelt inn det som måtte trengs
  Men trenger da hjelp igjen for å få noen til å montere dette og sette det opp for meg slik at det er oppe å går og virker stabilt.
  Betaler selvsagt for all hjelp.
  Eller om du eller andre har noen forslag til ferdig pris med deler og arbeid.

  Ser du har litt peiling på vifter og kjøling, noe som er betryggende da dette virker som ett standar problem på de halvferdige løsningene en får kjøpt ferdig på nett eller elektrobutikkene,
  har ett par kompisser av meg med dårlig erfaring på disse htpcène.
  Trenger ikke på død og liv være veskekjølt mrn leste i en artikkel om hjemmebygging av htpc att det var å foretrekke. Se eventuelt link under.

  Hjemmekino.no - Guide - HTPC - Hardware

  Bare det ikke bråker og at det er kjøling nok så den ikke kolapser

  Setter stor pris på all hjelp, spør heller folk her inne som har dette som hobby og som er entusiaster enn å forhøre meg hos en forhandler som ikke har peil og bare er innteressert i å få solgt og bare stapper kabinettet fult av flott og dyrt stæsj uten nødvendigvis vite hva som bør passe sammen til en totalløsning.

 6. #6
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2008
  Poster
  108
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hei,

  jeg holder på med undersøkelser og planlegging av det samme som du skriver om her, en htpc som skal være "alt". Er fersk selv når det gjelder htpc/tuner/surround/hjemmekino, men har bygd en del pc'er tidligere, og basert på erfaringer så har jeg gjort meg noen tanker..

  Vannkjøling vs luftkjøling:
  Vannkjøling trenger vedlikehold, er mye jobb å koble opp - lufting etc. Samtidig har du en konstant risiko for vann i pc'n din og evt annen elektronikj som måtte stå under eller i nærheten. Vannkjøling er det mest effektive, men samtidig så er ikke det lydløst heller. Mest sannsynlig vil du trenge vifter til radiator (med mindre du har en svææær en), pluss at pumpene har en tendens til å bråke de også. Vannkjøling er utvilsomt også det dyreste alternativet. Jeg kommer til å satse på luftkjøling, og heller legge litt arbeid i demping av kabinett, vibrasjonsdempede vifter osv. Luftkjøling er også tilnærmet vedlikeholdsfritt, sett bort ifra litt støvsuging.

  Trådløst vs kablet nettverk:
  Min htpc kommer til å være på kablet nettverk, 100Mbit fra starten, og etterhvert Gbit, bare jeg finner de rette produktene. Trådløst er greit nok, men du får ikke samme hastighet, til tross for at det kalles 108Mbit. Jeg kommer til å bruke en ekstern server som lagring for all meida, derfor vil jeg ha så raskt nettverk som mulig mellom server og htpc.

  Kabinett:
  ATX all the way. Større utvalg i hovedkort, enkelt og greit.

  Hovedkort / CPU:
  Usikker på hovedkort enda, men antakeligvis satser jeg på P35 chipset og Intel C2D 8200.

  Lyd:
  De fleste hovedkort har i dag innebygd lydkort med støtte for 5.1 eller 7.1 lyd. Uten å ha testet, så vil jeg anta at et Creative kort til 3-400kr slår de fleste innebygde kort lett. Så er det også et spm om tilkoblingsmuligheter.

  Skjermkort:
  Kommer til å satse på vifteløst HD3450 kort. Sapphire sitt har støtte for lyd over HDMI.

  Disk:
  (Samsung) 500Gb gir mest for penga akkurat nå. Med ekstern lagring er også 2.5" disker et alternativ mtp støy.

  Ok, det var litt diverse fra meg, husk at det uansett blir et kompromiss mellom funksjonalitet, støy, kostnad, byggetid osv.

 7. #7
  Newcomer SUPPORT 81 sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2008
  Poster
  83
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Takk for tips og råd,
  tror nok jeg har slått fra meg tanken på vannkjøling ja, fant ut det ble mye ekstra styr og vedlikehold, får jo i så fall bare en stor radiator, noe som gjør at jeg mister det viktigeste gunnkonseptet med alt i ett.
  Får heller satse på noen stillegående og seriøse vifter.
  Hvordan er det greiest å gjøre det med hensyn til lyd?
  Er i utgangspunktet ikke på jakt etter den kostbare hifilyden, det har jeg gitt opp, bli jo uansett aller fornøyd dersom en ikke har brukt opp ett oljefond eller to.
  Er mer på jakt etter helt brukendes surroundlyd med sattelitthøytalere og en normal og grei subb, finnes det noen brukende forsterkere det går ann å bygge inn i det toweret jeg har valgt eller finnes det noen høytalersett som kan kobles opp mot en aktiv subbkasse med utganger for sattelitthøytalere.

  Når det gjelder nettverk vill jeg ha det som Ole brum "ja takk begge deler"
  Har nå kun tilgang på trådløst nettverk siden jeg har problemer med å få levert nettverk på grunn av båndkapassiteten på linja. Så nå har jeg foreløpig bare Ice med trådløs router

  Er villig til å bruke både tid og penger på dette, bare jeg får det slik jeg vill ha det og at det virker stabilt og greit. Har ikke så lyst til å spare inn på komponenter som hovedkort, skjermkort, lydkort, ram og harddisk.
  Litt av poenget er at det ikke bør være gått ut på dato i ytelse og prestasjon etter ett års tid.
  Det skal jo tross alt være en maskin som jeg med god samvittighet kan skyte littt av overfor disse kompissene mine som sitter med helt ubrukelige htpcèr som de har kjøpt som ferdigvarer på expert, El-kjøp eller en eller nettside.
  Det bor nok i tillegg en liten trassig hevngjerrig jæk... i meg også;-) da alle har ment på att det ikke lar seg gjøre å få til en alt i en løsning uten ekstra tuner eller annet ekstra stæsj som er med på å gjøre tv-benken styggere:-)

 8. #8
  Intermediate Joey1313 sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  843
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Må si jeg gjør meg et par tanker her. Utfordringen er absolutt intressant, jeg er faktisk litt i tvil om hvorvidt det lar seg gjøre på ditt budsjett. ( 50 000,-) :razz:

  Først og fremst må vi se på det med kjøling kontra støy en gang til. Jo mer varme i kabinettet, desto mer viftestøy til kjøling. Jeg syns du var inne på en meget god ide i begynnelsen med vifteløs vannkjøling. Zalmans Reserator 2 er et kjempe produkt i så måte. Har en kamerat som fikk lekkasje med vannkjølingssystem fra Thermaltake. Ikke bare fikk han erstattet settet, men også komponentene som røyk grunnet lekkasjen, dette selv om slangene var morknet grunnet lang tids stillestand. lønner seg nok da å handle fra seriøse aktører som Komplett o.l. Jeg vil mene at det er om ikke like stor sjanse for at en vifte ryker, som at noe går galt med et vannsett, så KAN CPU vifter også ryke. Og det KAN resultere i svidd prosessor. Reserator 2 er vel tilnærmet vedlikeholdsfritt, så vedlikeholds argumentet holder ikke for meg.

  Ved å kople kjølingen til CPU, GPU og northbridge vil du meget effektivt få trekt mye av varmen ut av kabinettet. Tenk på at et skjermkort som skal være stille pga. Passiv kjøleribbe gir fra seg akkurat like mye varme som et tilsvarende kort med vifte. Forskjellen er at skjermkortet med vifte bidrar til sirkulasjon av luften inne i kabinettet i det minste. Med passivt kjølt skjermkort må du sørge for bedre luftgjennomstrømning i kabinettet på annet vis. Begge deler er uaktuelt med et godt vannkjølingssett.

  Med vannkjøling på plass blir det harddisk(er) og PSU som står igjen som de store varmeprodusentene. Harddisker kan bli skikkelig varme. En NAS eller server løsning vil derfor være fornuftig å tenke på. Dette er jo ting som kan settes bort der det ikke gjør noe med litt støy. Selv ville jeg i dag begynt å snust på en SSD disk til operativsystem og programmer, og legge alt av media på en server/NAS. Dermed vil nok en varmefaktor bli redusert SSD diskene blir ikke spesielt varme, og de er jo lynende raske til å kjøre programmer, og ikke minst oppstart av OS. Gigabit nettverkskort og switch bør bidra til rask nok tilgang til ting på server/NAS.

  Når det gjelder ditt valg av kabinett er det vel bare en ting å si: "Porno!" Skjønt, jeg ville vel lagt til "bortkastet" foran "porno". Kabinettet har skikkelig stor skrytefaktor, men minst like stor ubrukelighetsfaktor. Hva skal du med 12" skjerm på kabinettet? Skal du sitte foran der hele tiden å trykke liksom? Eller har du tenkt å se på filmene dine på den? Det er kjekt å slippe å skru på TV, bare for å høre på litt musikk, men 12" skjerm blir nesten bare "Harry". Hadde i det minste resten av kabinettet vært litt smart utformet, men det ser sørgerlig ut på den fronten med veldig dårlig mulighet for effektiv luftgjennomstrømning. Til det kabinettet vil jeg nesten si at vannkjøling blir et must. Også på kabinettfronten har Zalman en flott løsning: LINK. De har tenkt på ting som å la PSU hente luft fra UTSIDEN av kabinettet for egen nedkjøling. Det er også fin mulighet til å fylle kabinettet med luft gjennom filter for å skaffe overtrykk og på den måten unngå oppbygning av støv. Skjerm har det også, riktignok "bare" 7", men også det bidrar til mindre varme, enn en 12" skjerm. Og den koster vel ca. halvparten av det monsteret du har sett deg ut.

  Når det gjelder lyd syns jeg det var trist å se at du tilsynelatende har resignert. Dumt om det skal skje når det bare er et par hundrelapper mellom "et creative kort til 3-400" og et Xonar kort fra Asus. Disse kommer også i løpet av et par måneder med støtte for HDMI og HD lyd formater. Med en god kabel mellom denne og en receiver til stereo bruk er det ingen grunn til å se på det som noe stort kompromiss. Yamaha er vel blandt de mest populære all round receiverene nå. RX-V1800 og RX-V3800 kan være stikkord her for søk i forumet. DSP-Z11 er nok overkill til ditt bruk, men så er den ihvertfall nevnt. DEN har nemlig ganske reell skrytefaktor.

  Når det gjelder høyttalere vil jeg råde til å sjekke bruktmarkedet her. Det er utrolig mange gode kjøp som er mulig å gjøre, i de fleste prisklasser.

 9. #9
  Newcomer SUPPORT 81 sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2008
  Poster
  83
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Takker for info atter en gang,
  Har i hvertfall skjønt såpass att det er mye å lære å sette seg inn i dersom en skal prøve å bygge seg en egen pc:-)
  Viste att jeg var grønn når det gjalt pc, men det var før jeg kom inn på denne siden og begynte dette prosjektet med htpc.
  Har nå funnet ut att jeg er stokk IDIOT:-D og garantert er avhengig av masse hjelp for å få rodd denne pcèn i land,
  Er opprinnelig bilmekanikker og kan vell egentlig ikke noe mere med pc enn det å slå den på og bruke den til nettsurfing, musikk og video/bilder.
  Har bare en usun interesse for alt som er av elektronikk både til bil og sjennerelt. og har nå innsett att jeg har tatt meg litt vann over hodeet når det gjelder pc`bygging:-D Men har ikke tenkt å gi meg av den grunn.

  Joey 1313. Du snakker ett lettere dataspråk som det er mulig for meg å skjønne meg litt mere på.

  Har ikke tenkt å sitte å se på tv på htpcèn:-)
  Det er kun for å være litt harry og porno, er klar over att den er på god vei over kanten til å se overdreven idiotisk ut, men det får nesten ikke hjelpe, falt for denne og klarer liksom ikke å slå meg til ro med å putte utstyret inn i noe annet kabinett, det var liksom det att den var såpass porno att jeg falt for denne:-)

  Har vell egentlig ikke helt resignert når det gjelder lyd heller, men har ikke lyst på store høytalere som tar masse gulvplass og som fyller halve stua, som i tillegg ikke gir den lyden det burdte se ut som.
  har hatt ett par oppsett tidligere for noen år siden, med 4 store gulvhøytaler fra Jamo + en stor subb og front høytaler alt fra Jamo. Hadde også den største reciveren fra Sony som var å få tak i den gangen,
  Men det var ingen som klarte å stille den skikkelig inn, da sitter en der med surroundanlegg til mellom 40-50 laken og blir mer imponert over lyden og effekten over min brors billige løsning med dvd spiller med alr innebygget og små sattelitt høytalere til en pris på 1900,-
  Nedtur:-(

  det viktigeste med en reciver er i såfall att den må kunne stå inne i ett skap og det uten att den går i luften på grunn av overoppheting.
  Hadde vært kjekt dersom det var mulighet for å få litt ekstra lyd men slippe å se så mye til den;-)

  Noen annbefalinger på høytalere?
  Kan forsåvidt være gulvstående, men må da være slanke søylehøytalere.

 10. #10
  Intermediate
  Medlem siden
  Jul 2005
  Poster
  1,474
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ta en titt på dette kabinettet:

  HeatSync 6000 Assembly Guide

 11. #11
  Newcomer SUPPORT 81 sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2008
  Poster
  83
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Måtte nå gi opp håpet om å bygge min egen HTPC eller finne en her inne som hadde kunskap og tid til å hjelpe meg med dette, så jeg ha nå måtte bite i det sure eplet og krype til korset og har nå bestilt en en litt spesiell HTPC som jeg har fått pcfabrikken.no til å bygge for meg.
  Den skal inneholde det som en vanlig pc har, skal i tilegg ha blue-ray spiller og kortleser med twin-tuner for både viasat og kanal digital.
  Den blir med Windows Vista Ultimate 64 bit opperativsystem

  Det neste blir da å få tak i det som trengs av Z-Wave produkter slik at jeg har mulighet for å styre hele hust og alt det elektriske med fjernkontroll via HTPCèn.

  SmartHus og Custom Install produkter fra Tronika. Z-Wave Produkter

  Har valgt Homeseer som program til å styre det hele.

  HomeSeer: Tutorials

  Men nå er valgets kvaler kommet til hva slags fjernkotroll jeg bør velge til dette.
  Skal ha 2-3 like fjernkontroller så jeg har en i hvert rom og skal da ha muligheten for å styre både pc og lys fra hvor som helst i huset-

  Har forstått det slik at nevo Q50 og Philips pronto pro 9600 er de eneste som enklest kan takle denne jobben.

  MyNevo :: Products

  Royal Philips Electronics - Pronto

  Må jeg ha andre ting som signalforsterkere for å få til dette, vil helst slippe å måtte sikte meg inn på en eller annen boks eller noe for å få fjernkontrollen til å virke.

  Hva med trådløs overføring av pc, tv og musikk mellom flere rom, Noen forslag til dette?

  Noen her med erfaringer og eventuelt en ide om hvor det er mulig å få kjøpt disse her i landet?

  Taknemmelig for all hjelp og erfaringer:-)

 12. #12
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  276
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Slettet.

 13. #13
  Intermediate Okay sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2006
  Poster
  1,087
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  ^Det han sa!

  Styr unna 64 ...

  LinuxMCE skal ha støtte for Z-wave ...

 14. #14
  Newcomer SUPPORT 81 sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2008
  Poster
  83
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  blir nok ikke 64

  Sitat Opprinnelig postet av Okay
  ^Det han sa!

  Styr unna 64 ...

  LinuxMCE skal ha støtte for Z-wave ...

  Takker så mye for råd og tips, ble rett og slett så usikker nå, trodde jo selvsagt så uvitende og dum jeg er at jo større og mere jo bedre:?
  Men Skjønte jo etter råd her inne att det ikke nødvendigvis stemmer.
  Så jeg kontaktet Smarthus i Bergen som forhandler Z-Wave, en forhandler som anbefaler på det sterkeste, Utrolig bra sevice

  Han mente også at 32 var det beste, men han mente sammtidig at til det oppsettet jeg var på jakt etter så var det beste Windows vista var ett bedre alternativ fremfor Linux.
  Grunnen til at han ikke ville anbefale meg Linux var av den enkle grunn at det var ett program for mer vidrekommende og at det trengtes mere datakunskap og en del mere knoting?

  Hva med valg av fjernkontroller, er veldig innteressert i tips eller råd på den biten, noen med tips eller erfaringer for eller mot der?

 15. #15
  Intermediate DrErling sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  4,089
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SUPPORT 81
  Takker så mye for råd og tips, ble rett og slett så usikker nå, trodde jo selvsagt så uvitende og dum jeg er at jo større og mere jo bedre:?
  Men Skjønte jo etter råd her inne att det ikke nødvendigvis stemmer.
  Så jeg kontaktet Smarthus i Bergen som forhandler Z-Wave, en forhandler som anbefaler på det sterkeste, Utrolig bra sevice

  Han mente også at 32 var det beste, men han mente sammtidig at til det oppsettet jeg var på jakt etter så var det beste Windows vista var ett bedre alternativ fremfor Linux.
  Grunnen til at han ikke ville anbefale meg Linux var av den enkle grunn at det var ett program for mer vidrekommende og at det trengtes mere datakunskap og en del mere knoting?

  Hva med valg av fjernkontroller, er veldig innteressert i tips eller råd på den biten, noen med tips eller erfaringer for eller mot der?
  Litt knoting ja, men ikke nødvendigvis så veldig mye mere enn med vista + alle tilleggsprogrammer. Husk at LinuxMCE er laget for å fungere out-of-the-box og støtter en hel del fjernkontroller (både ir og rf) by default, i tillegg til Z-wave og flere lignende teknologier. Anbefaler deg å se vidoene på YouTube.

  (btw, jeg styrer htpc (vista) og lys (z-wave) med min billige Harmony 895 over rf til en WMC remote usb mottaker)

 16. #16
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  513
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bare for å forvirre deg mer:

  Hvis du skal bruke PCen til TV og er mer komfortabel med Windows ville jeg gått for Windows XP og Mediaportal. Det er nok den mest stabile HTPC løsningen for TV på Windows. Vista MCE har jeg ikke hørt så mye bra om. Og ihvertfall ikke på driversiden.

  MediaPortal er gratis forresten og har et ganske aktivt miljø.

 17. #17
  Intermediate
  Medlem siden
  Nov 2006
  Poster
  1,115
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SUPPORT 81
  Det jeg ønsker å få ut av denne er følgende.
  :Mulighet for å bruke både Viasatt og Canal digital sine kort
  Via satelitt (DVB-S2) ?

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •