Missing red color via DVI-> HDMI connection

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 5 av 5
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    79
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Missing red color via DVI-> HDMI connection

    Hi All,

    I have connected my HTPC to the AV Receiver (Yamaha RV-X2600) via DVI->HDMI which is connected to projector (Mitsubishi 3000 DLP) via HDMI cable and it has worked great for 18 months now. Suddenly the red channel is gone; instead of displaying red colours the projector just displays pure black. Blue and green colours are fine, though.

    I can eliminate projector failure, as when I change video source coming into my AV receiver, I can see red color. HTPC produces red color fine when I look at output to LCD screen connected via VGA cable. It seems like something goes wrong on my output from HTPC video card (Nvidia 6600GT) DVI output into AC receiver HDMI input. I didn't change my set up, using same card, same input socket, same cable. The only thing I can suspect is that I was moving my AV rack, and HDMI connection might have been loose as a result. I have unplugged it and plugged back again just to make sure it is properly connected, but red color is still gone. I have tried second HDMI input on AV receiver, still no luck with red color.

    I would really appreciate some help, as I run out of ideas. Could HDMI cable permanently damage something in AV receiver input or PC video card output if HDMI is not properly inserted?

    Any ideas?

  2. #2
    Administrator Gorm sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Sted
    Jessheim
    Poster
    14,041
    Takk & like
    Nevnt
    34 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Have you tried another HDMI/DVI cable?
    Mvh Gorm

    ISF / THX kalibratør
    projektor, TV, grading-monitorer, display

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    79
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Don't have another cable to try

    Do you suspect cable or connector? Should I expect to see some physical damage?

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    79
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Yes, it was cable ... bought a new cable and the color is back

  5. #5
    Intermediate twelve sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    856
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sharp bends on the cable can result in damage, resulting in color-loss.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •