T1ger bygger ny HTPC - Side 3

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 3 av 5 FørsteFørste 1 2 3 4 5 SisteSiste
Viser resultater 41 til 60 av 82
  1. #41
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg får teste litt ut, se hva som faktisk gir det beste bilde, og om det er mulig å se noen forskjell.

    Noen som har noen gode oppsett for behandling av tv-bilde, oppskalering, filtre osv?

    TV jeg har støtter 720p og 1080i over hdmi, men hvilken oppløsning bør jeg da kjøre på pc for å få best mulig utnytte?

    Så en ting til, så klart

    Dere snakker om software cam, vil det si at jeg ikke trenger å benytte meg av kortet fra canal digital, eller vil det si at jeg slipper CI og CAM og derfor sparer penger. Altså, jeg bruker ett tvkort og feks norsk tipping sin kortleser og må ha kortet fra canal digital i denne for å få bilde?

  2. #42
    Newcomer compisraaner sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    21
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Softcam erstatter CI og CAM.

  3. #43
    Intermediate
    Medlem siden
    Nov 2006
    Poster
    1,115
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Jeg får teste litt ut, se hva som faktisk gir det beste bilde, og om det er mulig å se noen forskjell.
    Sånt som skiller oss entusiastene fra den grå masse ;D

    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    TV jeg har støtter 720p og 1080i over hdmi, men hvilken oppløsning bør jeg da kjøre på pc for å få best mulig utnytte?
    Mjaaa....... La oss hive ut noen tall som om det var nyttig..

    1920x1080i = 1920x540p
    1280X720p= 1280X720P

    1920*540 = 1.036.800
    1280*720 = 921.600

    Google litt 720 vs 1080i og se om du finner noen som er enige ;D

    Kansje KnutH stikker innom tråden og gir sin mening ?

    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Dere snakker om software cam, vil det si at jeg ikke trenger å benytte meg av kortet fra canal digital, eller vil det si at jeg slipper CI og CAM og derfor sparer penger. Altså, jeg bruker ett tvkort og feks norsk tipping sin kortleser og må ha kortet fra canal digital i denne for å få bilde?
    Du må ha smartkortet med abbo samt kortleser for å lese nøklene, men slipper kjøpe CI/CAM.

    Ditt HTPC/DVB program må også støtte MDAPI.

    Jeg har så langt ikke fått EMM til å funke, så du må ha en STB for å oppdatere abbo ditt 1 gang i mnd.

  4. #44
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Står litt fast her når det kommer til EPG.

    Har nå fått inn alle kanalene i TVE3, men epg sliter jeg virkelig med.

    En rask guide her kanskje?

    Har lagt inn i webepg config, og starter webepg for å få laget xml filen.

    Sliter så vider med hvordan jeg skal få koblet disse filene sammen med kanalene jeg alt har søkt inn.

    Finner ikke tvguide.lst er feilmeldingen jeg får.

  5. #45
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    45
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg må spørre litt, har lest en del om diverse nå, men får ikke alt sortert:

    TvE3, denne ser valgfri ut i mange guider, enten kjører MP alt, eller så deler de på jobben.

    Når MÅ man bruke denne? På dvb-s HD feks?

    Må de kjøre på separate maskiner?

    Virker det på Vista? :P

    --

    Kim

  6. #46
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Få en kjapp guide her da med hensyn til epg i mediaportal, hva gjør jeg gale?

    Skjønner jo at jeg må bruke noe annet enn epg som følger med i tvsgnalene, de holder jo ikke mål i det hele tatt.

    Jeg har nå fått opp liste over kanalene inne i plugginet, men her er alle kanalene røde. Hvordan får jeg koblet disse opp mot kanalene som jeg har laget til i webepg?

  7. #47
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Her er nøyaktig hva jeg har gjort, kanskje noen kan si hvilket punkt jeg har gjort feil?

    -Startet TV Server og søkte inn kanalene.
    -Krysset av for Xml TV under plugins
    -Fjernet haken på "impost files in new tvguide.lst"

    -Startet WebEPG Cofig og la til kanalene jeg har her.
    -Satt Grab Days til 12

    -Starter WebEPG.exe og sjekker at jeg får en TVguide.xml i xml mappen i MediaPortal

    -Starter TV Server, velger Xml TV-->Mappings og "load/refresh".
    -Får opp en lang liste over kanaler, men alle er merket rødt.

    -Prøver meg inne i mediaportal, men får ikke opp noe info om hva som går på de forskjellige kanalene osv.


    Så hvor har jeg her gått feil, eventuelt hva mangler jeg før det virker? Å ha Grab Days på 12 framfor 2 som er stander, har det noe for seg?

    Edit:

    Da virker EPG, men viser feil.

    Dvs, den sitter opp at fra 21-21.30 skal tid for hjem være, og ikke nyhetene. Nyhetene skal i følge epg ikke komme før klokken 22.

    Så alt er som det skal, bortsett fra at EPG viser at alt skal begynne en time senere enn det gjør.

    Når jeg åpner tvguide.xml vises riktig tidspunkt, så er enten i mediaportal eller tvserver feilen kommer.

    Edit2: Da virker epg og alle kanalene kommer inn.

    Har selvfølgelig ett nytt problem nå. Ffdshow og avisynth ser ikke ut til å virke i min leilighet. Jeg får akkuratt same problemet som jeg hadde på min gamle pc. Uansett hvilket script jeg bruker i avisynth så får jeg kun lyd og ikke bilde.

    Jeg fatter ikke hva jeg gjør gale. Har fulgt guiden på avsforum slavisk, og fjernet "decimate". Men å få bra bilde på DVD skal vist være umulig her gos meg.

    Kjenner jeg blir mer og mer stresset, men klarer ikke slå meg til ro før det virker som det skal!

  8. #48
    Intermediate
    Medlem siden
    Nov 2006
    Poster
    1,115
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Her er nøyaktig hva jeg har gjort, kanskje noen kan si hvilket punkt jeg har gjort feil?

    -Startet TV Server og søkte inn kanalene.
    -Krysset av for Xml TV under plugins
    -Fjernet haken på "impost files in new tvguide.lst"

    -Startet WebEPG Cofig og la til kanalene jeg har her.
    UHmm. Velger Import Channel Data -> Source=TV server
    Da blir "import" grået ut. Hvordan fikk du lagt inn kanalene ?

  9. #49
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    -Startet WebEpg Congif
    -La til alle kanaler
    -Startet TV Server og søkte inn kanaler
    -Aktiverte xmltv plugin
    -Krysset bort tvguide.lst
    -Måtte også sitte -1 hours for at epg skulle stemme. Er rett under valget over jeg krysset bort.
    -Lukket TVserver og kjørte WebEpg.exe
    -Når tv guide.xml var ferdig laget i xmltv mappen startet jeg tvserver igjen
    -Gikk inn på xmltv plugin og mappings delen, trykker load/refresh
    -Fikk nå opp en liste over alle kanalene som er søkt inn. De som er rød må det manuelt endres under "guide channel" så den treffer riktig sted i tvguide.xml filen.
    -Når dette var gjort virket alt som det skulle, epg kom i mediaportal

    Når det gjelder akkuratt det du spørr om, så står det under "import Channel Data" hos meg Mediaportal.

    Mulig jeg trykket på auto map på ett tidspunkt, men her er jeg faktisk ikke helt sikker.

    Har fått til avisynth også nå, så her går det som det skal, enn så lenge Måtte fjerne ett kryss inne i en av innstillingene, det var alt som skulle til. Se hvordan det nå går når jeg nå skal finjustere de siste tingene

  10. #50
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er det mulig å deaktivere Vista MCE? Lei av at fjernkontrollen starter aplikasjoner i MCE og ikke i Mediaportal.

    Får også en feilmelding ganske ofte ved skifte av kanal:

    "unabel to start timeshifting Channel is scrambled".

    I tillegg tar kanalskifte ganske lang tid.

    Mulig det er mitt terratec kort til dvb-c som ikke er helt optimalt, og jeg heller bør gå for ett floppy dtv kort istedet.

  11. #51
    Intermediate
    Medlem siden
    Nov 2006
    Poster
    1,115
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Er det mulig å deaktivere Vista MCE? Lei av at fjernkontrollen starter aplikasjoner i MCE og ikke i Mediaportal.
    Usikker. Skulle tro du kan slå av en service e.l
    Evt noe under startup mekanismene til windows.

    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Får også en feilmelding ganske ofte ved skifte av kanal:

    "unabel to start timeshifting Channel is scrambled".
    Nevnte vel at jeg har slitt med det samme.

    Jeg har brukt de siste dagene til å jobbe med dette. (Derav lite oppdateringer)

    Nå mener jeg at jeg har fått tunet det stabilt.
    Noe smådill er igjen, men det kommer jeg tilbake til.

    Der er ifall på WAF godkjent stadiet nå.

    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    I tillegg tar kanalskifte ganske lang tid.
    Jeg ligger på ca ~1.7-2 sek.
    Det er helt godkjent og behagelig å "zappe".

    Burde være mulig å tune mer.
    (F.eks med manuel ECM liste, egen prog hw cam f.eks)

    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Mulig det er mitt terratec kort til dvb-c som ikke er helt optimalt, og jeg heller bør gå for ett floppy dtv kort istedet.
    Tviler sterkt på at det er HW.
    Har den BDA driver, så er resten opp til DVB applikasjonen.

    Har du tatt en titt på de relevante loger å sett hva som skjer når det henger seg ?

  12. #52
    Intermediate
    Medlem siden
    Nov 2006
    Poster
    1,115
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    -Startet WebEpg Congif
    -La til alle kanaler
    -Startet TV Server og søkte inn kanaler
    -Aktiverte xmltv plugin
    -Krysset bort tvguide.lst
    -Måtte også sitte -1 hours for at epg skulle stemme. Er rett under valget over jeg krysset bort.
    -Lukket TVserver og kjørte WebEpg.exe
    -Når tv guide.xml var ferdig laget i xmltv mappen startet jeg tvserver igjen
    -Gikk inn på xmltv plugin og mappings delen, trykker load/refresh
    -Fikk nå opp en liste over alle kanalene som er søkt inn. De som er rød må det manuelt endres under "guide channel" så den treffer riktig sted i tvguide.xml filen.
    -Når dette var gjort virket alt som det skulle, epg kom i mediaportal
    Nettopp satt opp her etter å fulgt stegene dine, og venter nå på at den skal laste ned.

    Fant ikke grabber for noen spesifikke kanaler.
    (F.eks Silver HD, History HD)

    Jeg vil tro jeg kan velge at disse spesifike kanalene skal hente data fra DVB streamen, mens de andre via xmltv.

    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Når det gjelder akkuratt det du spørr om, så står det under "import Channel Data" hos meg Mediaportal.

    Mulig jeg trykket på auto map på ett tidspunkt, men her er jeg faktisk ikke helt sikker.
    Var nok jeg som rota her.

    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Har fått til avisynth også nå, så her går det som det skal, enn så lenge Måtte fjerne ett kryss inne i en av innstillingene, det var alt som skulle til. Se hvordan det nå går når jeg nå skal finjustere de siste tingene
    Konge.

    Regner med at du lager en oppdatert guide/howto da ?
    Rimelig mange som sliter med det samme.

  13. #53
    Intermediate
    Medlem siden
    Nov 2006
    Poster
    1,115
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av M-sport
    Jeg må spørre litt, har lest en del om diverse nå, men får ikke alt sortert:
    Ok.

    Sitat Opprinnelig postet av M-sport
    TvE3, denne ser valgfri ut i mange guider, enten kjører MP alt, eller så deler de på jobben.
    Det stemmer.
    Standalone Frontend/Backend

    Sitat Opprinnelig postet av M-sport
    Når MÅ man bruke denne? På dvb-s HD feks?
    Må bruke Tv3 server ja. Dette pga av h.264 streamen som MP2.2.3 ikke klarer å demuxe.

    Mulig du skulle kunne klare det med siste SVN av kun MP. (Usikker)

    Sitat Opprinnelig postet av M-sport
    Må de kjøre på separate maskiner?
    Nei. Jeg kjører begge på samme.

    Sitat Opprinnelig postet av M-sport
    Virker det på Vista? :P
    Ja, foruten de evt issues Vista måtte ha med drivere, sikkerhets mekanismer etc.

    Men jeg skulle tro det fungerte helt fint.
    Jeg kjører ikke Vista selv vel å merke.

  14. #54
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hva har du gjort for å bli kvitt problemet med "unabel to start timeshift", og hvordan kan jeg få ned tiden det tar å bytte kanal?

    Kan du legge ut nytt bilde av dine ciodecs på filmer, tv og dvd, se om det kanskje kan være noe som ligger her.

    Enkelte kanaler får jeg feil språk i, eurosport og cartoon hvertfall.

    Fem har får jeg ikke WS på, tror det her er sendingen som er problemet.

    Ellers har undertekst på tv blitt borte nå, men får se på det siden. Har en frue her hjemme som ikke er helt fornøyd med at jeg bruker så mye tid foran pc om dagen.

  15. #55
    Intermediate
    Medlem siden
    Nov 2006
    Poster
    1,115
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Hva har du gjort for å bli kvitt problemet med "unabel to start timeshift
    Ugh..

    Har en teori om at det var valgene i General Settings jeg har testet ut her..
    (Scan/Timeshifting)

    Hva skjer når du får "unabel to start timeshift" ?

    Henger den seg, og starter timeshift buffern fra der den startet og du får ikke byttet kanal ?

    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    og hvordan kan jeg få ned tiden det tar å bytte kanal?
    Hva står det på den cam'en du kjøpte på QXL ?
    Hvor lang tid er kanal bytte p.d.d ?

    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Kan du legge ut nytt bilde av dine ciodecs på filmer, tv og dvd, se om det kanskje kan være noe som ligger her.
    Mja.. Føler meg ikke helt ferdig med de enda, og de er tilpasset min løsning.

    Noter ned standard instillingene og test disse:
    (Husk å restart tv servicen)

    Tv3 setup:

    -> General Settings -> Timeshifting:
    Minimum: 10
    Maximum: 10
    Filesize: 200MB
    Waint for unscm.. 5 sec
    Waint for time.. fi.. 5 sec

    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Enkelte kanaler får jeg feil språk i, eurosport og cartoon hvertfall.
    Du tenker på lyden ?

    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Fem har får jeg ikke WS på, tror det her er sendingen som er problemet.
    Stemmer.

    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Ellers har undertekst på tv blitt borte nå, men får se på det siden.
    Du har satt på her ?

    MP setup:

    -> Television -> Tv Client -> Subtitle Settings (Fane'n)

    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Har en frue her hjemme som ikke er helt fornøyd med at jeg bruker så mye tid foran pc om dagen.
    Høres kjent ut ;D

    Derfor skrur jeg på kveld/natt/helg.

    Har ellers STB koblet til og vist fruen "hennes knapp", slik at hun kan ha en safe løsning uansett.

  16. #56
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    På eurosport og Cartoon snakker de to forskjellige språk, ett i hver høyttaler.

    Når jeg får feilmeldingen "unabel to start timeshift..." henger det seg i ca 10-15 sek sek før jeg ender tilbake på kanalen jeg var på. Er det ikke mulig å slå av automatisk timeshift, slik at den kun tar opp dersom jeg sitter på pause?

    Jeg la inn nyste TVE, og ser nå ut til at dette ikke skjer fult så ofte.

    Kanalskifte tar 4-5 sek, utrolig irriterende.

    Ellers har jeg ett STORT problem med at Vista MCE starter når jeg trykker på epg, my movies osv på fjernkontrollen. Får jeg ike bort dette så blir det å legge inn xp igjen.

    På cam er følgende:

    CA-modul CONAX Common Interface (CI). P/N 904180 R 1.2

  17. #57
    Newcomer K-pax sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    198
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Svortevik

    Jeg prøvde vista med mce og mediaportal engang, med det samme problemet som deg, dvs mce startet hele tiden ved bruk av fjernkontrollen. Prøvde disable diverser servicer som ehrec o.l uten at det nyttet.

    Men fikk det til ved å bruke Vista Manager (tror jeg det het), er et program for å tweake vista. Under Optimation-multimedia fikk slått av mce delen.


    Edit: Kanskje dette passer bedre: How to Disable (Uninstall and Remove) Windows Media Center in Vista » My Digital Life

  18. #58
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Endte opp med å legge inn IR Server Suite for å kunne starte mediaportal med fjernkontrollen. Fikk så klart ikke det til, men var likevel ett annet valg her som jeg benytter meg av. "disabel mce service".

    Skal se på linken du kom med, kamslke det er en bedre løsning.

    Har forsket litt mer på når jeg får opp "unabel to start timeshift....". Jeg får den hver eneste gang jeg er innom en kanal som ikke har sending. Feks om jeg trykker innom canal+ ved midnatt når de sender porno. Da låser den seg pga intet signal.

    Samme gjelder når jeg er innom cartoon når de ikke har sending lengre.

    Byttet codec på tv delen, og problemet er så godt som borte nå, heldigvis

    Er det mulig å få aurosport og cartoon til å snakke norsk, ikke blandig mellom dansk\norsk og finsk\norsk?

  19. #59
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    72
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av svortevik
    Er det mulig å få aurosport og cartoon til å snakke norsk, ikke blandig mellom dansk\norsk og finsk\norsk?
    Dette har med audio-codec å gjere. Ikkje alle håndterer to mono-spor sendt over høgre/venstre kanal.

    Med Nvidia Audio Decoder (Nvidia Pure Video) fungerer dette.

    _______
    Leon

  20. #60
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    1,717
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nå har ikke jeg ett nvidia kort, og versjonene som er å få kjøpe i dag støtter vel ikke ATI kort lengre?

    Er ikke noen andre codecs som støtter dette? ffdshow, cyberlink osv?

Side 3 av 5 FørsteFørste 1 2 3 4 5 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •