Min htpc, erfaringer og problemer så langt.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 20 av 20
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  1,717
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Min htpc, erfaringer og problemer så langt.

  Jeg har hatt en form for htpc i snart 3 år. I starten var dette en modifisert xbox hvor alt av tv-serier og filmer ble sett.

  Gikk etter hvert til innkjøp av ett HD-Ready TV, og da klarte ikke lenger xboxen å holde følge med de økende krav til bildekvalitet.

  Så da var det ingen annen utvei enn å gå til innkjøp av ny hardware.

  Med hensyn til budsjettet jeg hadde på daværende tidspunkt endte jeg omsider på følgende hardware.

  Kabinett:

  Hardware.no - Prisguide - Antec Fusion

  Er kjempe fornøyd med kabinettet. Greit å bygge i, holder lavt støynivå, og ser helt greit ut. Displayet blir for lite til at det er brukenes til noe som helst.

  Skjermkort:

  Hardware.no - Prisguide - Sapphire Radeon X1650 Pro Ultimate Edition

  Dette vil nok bli byttet ut om litt, og tar plass i filserveren som snart kommer. Litt usikker på hvilket jeg skal bytte til, så her er det bare å komme med tips om ett bra kort til htpc bruk. Er tilkoblet tv via dvihdmi.

  Hovedkort:

  Hardware.no - Prisguide - Asus P5B-VM DO

  Tja, ikke så mye å si i grunn. Virker å gjøre som det skal. Lyden går via Coax til Reciever.

  Prosessor:

  Hardware.no - Prisguide - Intel Core 2 Duo E6300

  Er vel en grei prosessor dette, men kunne gjerne tenkt meg en kraftigere for å komme helt i mål.

  Minne:

  Komplett.no - Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB CL5 Kit w/two matched CM2X1024A-6400 Dimm's

  Ikke blant de raskeste, men skulle vel holde i massevis til en htpc.

  TV-Kort:

  Hardware.no - Prisguide - Hauppauge WINTV PVR150

  Dette er rett og slett utrolig dårlig i mine øyne.  De første månedene valgte jeg å kjøre Vista MCE sammen med ett pluggin som heter MyMovie2, men ble i grunn aldri helt fornøyd.

  TV delen ble aldri benyttet i MCE. Det er i grunn to grunner til det. 1: MCE sin epg mangler på mange av kanalene jeg får inn via Canal Digital sitt kabel-tv. 2: Kvaliteten med kortet jeg valgte er rett og slett kjempe dårlig.

  Jeg valgte å legge alle mine DVD filmer inn på harddisken for raskest mulig tilgang, og ved hjelp av MyMovie2 og Daemon Tools virket dette ganske så bra.

  MyMovie2 hentet ned coverbilde og informasjon om filmene fra imdb.com, og ”monterte” diskene i Daemon Tools slik at de startet automatisk. Bakdelen her var at programmet brukte for lang tid på denne prosessen.

  Musikk og bilder fungerte bra, bortsett fra at FLAC filer aldri ble håndtert av MCE på en bra måte.

  Til TV-Serier fant jeg aldri en bra måte å legge de til på, så det endte med at disse ble sett i MPC. Skulle her ønske at MCE hentet ned informasjon om tv-seriene og de aktuelle episodene.

  Det som fikk meg til å holde så lenge på MCE før jeg prøvde ut andre alternativer var grensesnittet. Ganske så tiltalende og enkelt i bruk, bare dumt det var så mye mangler i resten av programvaren.

  Når jeg i tillegg ikke fikk h264 filer til å virke sammen med Vista MCE ble dette raskt kuttet ut til fordel for Mediamonkey på musikk, og MPC på filmklipp.

  I grunn var dette en bedre løsning, for nå kjørte jeg oppskalering av bilde ved hjelp av avisynth og ffdshow, noe som ga mye bedre bildekvalitet på DVD enn tidligere. Fulgte her guiden til ”marsboer” som jeg fant på www.avforum.no

  http://avforum.no/forum/guider-video...igurasjon.html

  Slik hadde jeg det i flere mnd, men til slutt gikk jeg lei av fruens konstante behov for å få hjelp til å se en film. Hun var aldri interessert i å lære seg dette med å ”montere” en film i daemon tolls eller pakke ut tv-serier før hun kunne se nyeste episode av Frustrerte Fruer, til tross for hvor mange ganger jeg forklarte henne hvor enkelt det var.

  Så da måtte jeg begynne på nytt, finne en løsning som var enkel i bruk til fruen, og som samtidig dekket mine behov med hensyn til bildekvalitet.

  Valget ble da å legge inn Windows XP 32 og prøve meg på Mediaportal.

  Selve programmet Mediaportal er kjempe bra, og her er det diverse plugins som på en enkel måte dekker mine behov til hvordan en htpc skal være.
  Det er en god del prøving og feiling før ting faller på plass, men etter hvert blir det veldig bra synes jeg.

  Så langt har jeg kun lagt til ett ekstra plugin for å få mediaportal slik jeg ønsker, ett plugin som heter My TV-Series. Dette synes jeg er helt supert i bruk, og det henter ned informasjon om tv-serien i tillegg til hver enkelt episode. Dette skjer automatisk så snart en ny episode eller tv-serie er lagt til i en valgt mappe på pcen, og det ser meget bra ut i bruk.

  TV-delen er også her ubrukelig, men her er det kun pga mitt forferdelige tv-kort. Dette vil bli byttet ut innen en uke med Komplett.no - TerraTec Cinergy C PCI & CI, HD-support, DVB-C(Cable-TV), with CI internal module og en Conax CAM. Jeg håper at dette vil gi meg det etterlengtede løftet på bildekvaliteten på TV delen i en htpc.

  Mediaportal har støtte for deamon tolls innebygget, så jeg trengte ikke noe ekstra plugin for å få brukt filmene som var lagt inn på harddisken. Eneste som er utrolig irriterende her er at jeg må legge til alle filmene manuelt for å få dem inn i databasen. Grunnen til dette virker å være fordi mediaportal ikke sjekker filnavnet på image filen, men ”monterer” denne i daemon tolls og henter ut navnet på selve disken. Er sikkert en enkel løsning på dette, men jeg har måtte gjøre det manuelt så langt dessverre. Kan nevne at på h264 klipp og andre filmformater virker det utmerket, men det er vel fordi den her finner informasjon ut i fra filnavnet.

  Jeg bestemte meg videre for å prøve å oppnå samme bildekvalitet som jeg hadde hatt tidligere ved bruk av ffdshow, avisynth og MPC, men denne gangen ville jeg ha det ved bruk av mediaportal slik at alle i huset ble fornøyd.

  Dette viste seg å være langt vanskeligere enn jeg hadde trodd. Det eneste som faktisk virket på min maskin ved bruk av avisynth og oppskalering var det dårligste oppsettet for behandling av bildet i guiden under. Så snart jeg valgte litt mer avanserte funksjoner ble bildet og lyden ekstremt hakkete.

  Så da endte jeg opp med Basic delen som jeg fant i denne guiden, selv om jeg så gjerne skulle benyttet meg av seesaw som jeg gjorde tidligere ved bruk av Vista og MPC.
  FFdshow Walkthrough: Basic, Intermediate, Advanced Configurations. - AVS Forum

  Ett annet problem her er at så snart avisynth er i bruk kan jeg ikke bruke fjernkontrollen til dvd navigering. Valgene på menyen blir rett og slett ikke markert, og det er umulig å se hva som faktisk er valgt.

  Så da måtte jeg igjen velge, og hele avisynth delen måtte velges bort for å få tilbake brukervennligheten i mediaportal.

  Om jeg velger ett annet skin enn de som er stander så blir menyer osv utrolig tregt. Synd, for der er så mange som ser mye bedre ut enn det medfølgende.

  En siste ting som jeg ergrer meg litt over er at mediaportal ikke ser ut til å huske mine valg under mine filmer. Jeg vil helst at de blir vist som ikoner, og at de sorteres etter tittel. På denne måten får jeg opp alle filmer som er lagt inn i databasen, uavhengig av hvilken mappe de ligger i og jeg blir kvitt filendelsen i navnet som iso, img, avi osv. Så her må jeg hver enste gang jeg starter mediaportal på nytt inn å endre hvordan visningen skal være. Tungvindt, men helt sikkert en enkel løsning på problemet. Det samme gjelder forøvrig i musikk delen.

  Er det noe jeg savner fra Vista MCE må det være den gode integreringen opp mot diverse tjenester på nett. Kan nevne web-tv fra tv2, nrk og tvn, framkalling av bilder osv. Skulle gjerne hatt disse funksjonene i Mediaportal.

  Alt i alt er jeg mye mer fornøyd med mediaportal enn jeg noen gang var med MCE, og så snart jeg får på plass mitt nye tv-kort håper jeg det blir enda bedre. Mediaportal har i tillegg støtte for langt flere kanaler i epg enn MCE har, selv om det er litt knot å få det på plass.

  En annen ting jeg har oppdaget underveis er behovet for lagring er langt større enn jeg hadde trodd, og jeg har utvidet maskinen med 3 eksterne 500 GB disker. Dette hovedsakelig pga at en stor DVD samling tar utrolig mye plass. Så nå har jeg totalt 5 disker i stuen, noe som sitter sitt preg på støynivået.

  Løsningen har her blitt å lage en dedikert filserver som plasseres i en bod eller i kjelleren. Jeg vil da samtidig utvide med 3 nye disker på 500 GB pr stk, i tillegg til at jeg gjør mine nåværende disker interne og ikke eksterne. Vil her kjøre Raid 5 for å få ett greit kompromiss mellom ytelse og sikkerhet, og på min htpc kan jeg nå kjøre os på ett minekort eller usb-penn for å fjerne en varmekilde og støykilde. Må undersøke litt mer om dette lar seg gjøre, men kan ikke se at det skal by på de helt store problemene.

  I tillegg vil filserveren nå ta over andre oppgaver som min htpc nå har stått for. Kan da raskt nevne ftp-server og µtorrent. Ved å gjøre det slik som nevnt vil ikke behovet for at htpc står på konstant være der lengre, og den kan sittes i en form for ”sleep mode”. Utfordringen da er å få fjernkontrollen til å starte opp igjen pcen, noe den ikke får til i XP med mediaportal, men som virket utmerket med Vista.

  Det fulgte med en MCE Remote og IR mottaker sammen med tv-kortet jeg nå har. Denne er byttet ut til fordel for en harmony 565 fjernkontroll.

  Her er forøvrig listen over programvare som er i bruk på pcen:

  FFDSHOW rev. 1856 (20080210) (open source)

  CoreAVC.com: World's Fastest High Definition H.264 Video Software Decoder sammen med Haali Media Splitter til H264. Dette fordi jeg ser ut til å ha for dårlig pc til å klare det med ffdshow. Mulig jeg gjør noe feil her,så la meg i så fall få vite.

  #1 DVD Player Software - CyberLink PowerDVD sin DVD-Codec og lyd-codec for å få digital lyd ut via coax kabel.

  MEDIAPORTAL - free MediaCenter HTPC Software - Home som skall og styring av hele masinen.

  MEDIAPORTAL - free MediaCenter HTPC Software - MP-TVSeries plugin TV-Serie plugin til mediaportal.

  Windows XP: Hjemmeside 32 bit utgaven som er i bruk.

  THE DAEMONS HOME

  http://avisynth.org/mediawiki/Main_Page som post processing av DVD.


  Oppdaterer tråden her etter hvert som jeg finner løsninger på problemene mine, samt etter hvert som jeg får på plass skjermkort og filserver slik at andre får ta del i mine erfaringer og problemer ved bruk av htpc.

  Om noen har noen kommentarer og løsninger til problemene mine sitter jeg stor pris på innspill slik at jeg kan komme ett steg nærmere en fullverdig løsning på htpc fronten.

 2. #2
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  513
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Vil ikke anbefale å kjøre OS fra minnekort eller usb-penn da dette vil gjøre windos meget tregt...ihvertfall på oppstart og Wake-up fra sleep-mode.

  Har du litt ekstra penger ville jeg gått for en SSD disk fra MTron. Lydløs og raskere enn vanlige 7200rpm disker. Ihvertfall på OS-lasting og lignende.

  Ev: kjør OS fra partisjon fra filserveren....MEn er vel ikke alle hovedkort som støtter det...

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  Mar 2005
  Poster
  208
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  En 2,5" disk hengt opp i strikk er vel en løsning som skulle gi deg det du er ute etter for en rimelig penge ang. os disk.
  Etter en del lesing på nett ligger det nå ett DIGITAL-everywhere FloppyDTV S2 å venter på meg i posten.
  Ellers ser jeg fram til å begynne på ombyggningen på min egen htpc.
  Blir nok brukt mye samme programmene du bruker. Har ett håp om at den faktisk kan bli like brukervennlig som dreamboxen så pcen kan erstatte den.
  Eneste jeg savner er et lydkort med skikkelig støtte for hd formatene.

 4. #4
  Active Coaslip sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2007
  Sted
  Sandnes
  Poster
  365
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det finnes også andre løsninger som å boote fra minnebrikke eller minnepenn. en kamerat forsket uanstendelig mye på dette med tanke på bilpc. Opplegget han benyttet seg av het :
  Windows H.O.R.M - Hibernate Once , Resue Many, som han tilslutt klarte å få ned i en oppstartstid på 17 sekund. Kansje dette er noe ?

  En liten kommetar ang Rammen din , jeg fikk en igennomgang av dette i går , å du vil ikke få raskere maskin av å kjøpe raskere ram. Maskinen låser rammen på en bestemt frekvens uansett hvor rask rammen din er, det eneste du må være sikker på er at den er rask nok til prosessoren din og tar jeg ikke helt feil så holder det med PC5300 ram. Alt over det er penger i vasken

 5. #5
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  1,717
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Å bruke SSD Disker er desverre uaktuelt pr dags dato pga pris. 1400 kroner for 16GB synes jeg er litt i meste laget.

  Jeg henger vel fast på en disk videre til jeg finner en løsning som er bra nok med hensyn til pris\ytelse. Har faktisk en 2.5 disk liggende, så mulig den skal få æren av å bli min nye OS disk i HTPC. Den er dog 5200 rpm, men vet ikke hvor mye det vil ha å si ytelses messig.

  Jeg leste mye på nett før jeg kjøpte tv-kort, men klarte aldri å finne ut hva som gjorde det verdt å bruke 600 kroner mer på FloppyDTV kontra TerraTec sitt kort. Mulig jeg ikke her har lest godt nok, og at det er store fordeler med ene kontra det andre.

  Har uansett angreretten om det bare byr på problemer.

  Når det kommer til RAM så er jeg ganske sikker på at jeg kan benytte meg av 1066 MHz ( PC2-8500 ). Grunnen er vel at både hovedkort og cpu støttet 1066 MHz. Om om jeg vil merke noe på ytelse aner jeg i grunn ikke.

  Jeg satt så klart en liten time i går også å prøvde å få til avisynth og ffdshow for best mulig bilde. Så lenge avisynth er på, uansett innstillinger, så kræsjer pcen. Dette er utrolig irriterende da jeg benytter meg av innstillinger som fungerte fint under Vista, men nå ikke under xp.

  Om noen har noe som helst tips til dette med avisynt sitter jeg utrolig stor pris på det.

 6. #6
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  513
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Coaslip
  En liten kommetar ang Rammen din , jeg fikk en igennomgang av dette i går , å du vil ikke få raskere maskin av å kjøpe raskere ram. Maskinen låser rammen på en bestemt frekvens uansett hvor rask rammen din er, det eneste du må være sikker på er at den er rask nok til prosessoren din og tar jeg ikke helt feil så holder det med PC5300 ram. Alt over det er penger i vasken
  Med mindre du skal overklokke...

 7. #7
  Intermediate Wibla sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  1,110
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  en 2.5" opphengt i strikk fungerer utmerket

  Det er nok ikke så dumt å handle pc6400 ram nå, så har man litt å gå på med timings. koster uansett ikke stort, og man trenger ikke mer enn 2GB ram i en htpc.

 8. #8
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  513
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Wibla
  en 2.5" opphengt i strikk fungerer utmerket

  Det er nok ikke så dumt å handle pc6400 ram nå, så har man litt å gå på med timings. koster uansett ikke stort, og man trenger ikke mer enn 2GB ram i en htpc.
  Alt over 2GB på XP er bortkastet...du kan kjøre støtte for mer enn 2GB med noe registry greier, men har hørt at XP blir ustabil da...dessuten er det ikke noe vits i med mer enn 2GB for HTPC som du sier

 9. #9
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  1,717
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Skal jeg ha mer enn 2 GB i xp må jeg vel gjerne over på 64 bits windows.

  Vurderer å kjøpe nytt hovedkort, cpu og ram nå, så bruke delene som er i htpc i dag i min kommende filserver.

  Men ett enkelt spørsmål da:

  Vil dette hovedkortet gjøre behovet for skjermkort overflødig? Vil bilde bli bra nok ved bruk av internt kort, eller trenger jeg eksternt kort for å få hardware enkoding av h264 osv?

  Hardware.no - Prisguide - Asus P5E-VM HDMI

 10. #10
  Intermediate Wibla sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  1,110
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Tomas78: Jeg lempa inn en 1GB brikke til (totalt 3x1GB) i min 32bit winxp workstation uten problemer, ble gjenkjent og tatt i bruk uten problemer.

 11. #11
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  1,066
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ja er det ikke ufattelig mye stress bare for å se film, TV og spille av musikk :-)

 12. #12
  Active
  Medlem siden
  May 2007
  Poster
  329
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av svortevik
  Skal jeg ha mer enn 2 GB i xp må jeg vel gjerne over på 64 bits windows.

  Vurderer å kjøpe nytt hovedkort, cpu og ram nå, så bruke delene som er i htpc i dag i min kommende filserver.

  Men ett enkelt spørsmål da:

  Vil dette hovedkortet gjøre behovet for skjermkort overflødig? Vil bilde bli bra nok ved bruk av internt kort, eller trenger jeg eksternt kort for å få hardware enkoding av h264 osv?

  Hardware.no - Prisguide - Asus P5E-VM HDMI
  Test av kortet.

  Det takler HD i følge testen. Jeg har bestilt ATX-versjonen.

 13. #13
  Newcomer
  Medlem siden
  Mar 2005
  Poster
  208
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  De har jo 2 gig med 1066 mhz ram på ukens på komplett for en latterlig peng nå. Ville Hvertall passet på at du får et hovedkort med støtte på for dolby digital live på det innebygde lydkortet om du har tenkt å bruke det.
  Godt mulig det du har bestilt har det, har ikke sjekka.
  Ellers kan man vel feks. få ett stillegående ati hd2600 om man vil bruke maskinen til litt annet og.
  Ellers gir vel micro atx som du har bestilt mulighet for litt mindre kabinetter og om ønskelig.

 14. #14
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  1,717
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Nå viser det seg at problemet med ffdshow og avisynth ble borte ved å legge inn en versjon av ffdshow som var mer egnet til C2D enn den jeg alt hadde.

  Problemet med DVD navigeringen på menyene er fortsatt til stedet. Kan prøve å forklare litt bedre hva som faktisk er problemet, så kanskje noen vet hva som kan være feil.

  Si jeg har en liste på menyen: Play, scene, subtitles og setup. Når jeg da skal velge på listen så blir ikke valgene markert, så det er umulig å se hva som faktisk er valgt og hva jeg ender opp på.

  På noen filmer så kan jeg se hva jeg velger, men da kommer det opp helt vilkårlig på skjermen, altså ikke der hvor valgene står.

  Skal prøve å få tatt noen bilder så dere kan se.

  Ellers har jeg nå gått til innkjøp av nye deler til min HTPC, så blir delene som nå står i flyttet over til filserver.

  Venter da på en Q6600 cpu, bedre ram og dette hovedkortet, i tillegg til tvkortet og conax cam

  Hovedkort - Asus P5E-VM HDMI - Finn beste pris hos Prisguide.no

  Det blir garantert en fin helg her i huset når masse harde pakker er ankommet

 15. #15
  Intermediate
  Medlem siden
  Nov 2006
  Poster
  1,115
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Tomas78
  Alt over 2GB på XP er bortkastet...du kan kjøre støtte for mer enn 2GB med noe registry greier, men har hørt at XP blir ustabil da...dessuten er det ikke noe vits i med mer enn 2GB for HTPC som du sier
  Nei nei..

  Noe imellom 3G->~3.3G vil du få alt etter hva slags jern du har i. (Bios, gfx kort, pci kort etc..)

 16. #16
  Newcomer
  Medlem siden
  Aug 2007
  Poster
  83
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av svortevik
  Jeg satt så klart en liten time i går også å prøvde å få til avisynth og ffdshow for best mulig bilde. Så lenge avisynth er på, uansett innstillinger, så kræsjer pcen. Dette er utrolig irriterende da jeg benytter meg av innstillinger som fungerte fint under Vista, men nå ikke under xp.

  Om noen har noe som helst tips til dette med avisynt sitter jeg utrolig stor pris på det.
  Hvorfor byttet du til XP fra Vista dersom du faktisk var fornøyd med det? MediaPortal kjører jo fint på Vista

  -L-

 17. #17
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  513
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av T1ger
  Nei nei..

  Noe imellom 3G->~3.3G vil du få alt etter hva slags jern du har i. (Bios, gfx kort, pci kort etc..)
  Merkelig...da jeg prøvde dette ble ikke noe over 2GB funnet. Og har lest en del om det siden. Husker jeg feil?

 18. #18
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  1,717
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Larry Laffer
  Hvorfor byttet du til XP fra Vista dersom du faktisk var fornøyd med det? MediaPortal kjører jo fint på Vista

  -L-
  Fjernet vista fordi det er for usabilt, maskinen restarter pga uventet feil osv, noe det ikke er rom for i en stuepc som skal ta seg av all underholdningen.

  Må sies at guiden jeg brukte i vista var den på forumet her, mens i xp og mediaportal benyttet jeg en oppdatert guide på avsforum. Mulig den er mer krevende i forhold, og derfor problemet er kommet nå.

  Når det gjelder dvd navigasjon så vet jeg ikke om det var tilfellet i vista da jeg aldri testet mediaportal der, og brukte kun fjernkontroll i mce, ett sted ffdshow ikke får benyttet oppskalering. Hadde en stund theatertek som avspiller via mymovies 2, og mener å huske at problemet med dvd navigasjon var tilstede da også, uten at jeg skal si det sikkert.

 19. #19
  Intermediate
  Medlem siden
  Nov 2006
  Poster
  1,115
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Tomas78
  Merkelig...da jeg prøvde dette ble ikke noe over 2GB funnet. Og har lest en del om det siden. Husker jeg feil?
  Spørs jo litt på hva slags hw du har, og litt på bios.
  F.eks støtter ikke gamle lappiser så mye minne.

  Du kan bare boote opp med linux så ser du hele minne strukturen under boot, eller bruk "dmesg"

 20. #20
  Intermediate
  Medlem siden
  Nov 2006
  Poster
  1,115
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av svortevik
  Fjernet vista fordi det er for usabilt, maskinen restarter pga uventet feil osv, noe det ikke er rom for i en stuepc som skal ta seg av all underholdningen.

  Må sies at guiden jeg brukte i vista var den på forumet her, mens i xp og mediaportal benyttet jeg en oppdatert guide på avsforum. Mulig den er mer krevende i forhold, og derfor problemet er kommet nå.

  Når det gjelder dvd navigasjon så vet jeg ikke om det var tilfellet i vista da jeg aldri testet mediaportal der, og brukte kun fjernkontroll i mce, ett sted ffdshow ikke får benyttet oppskalering. Hadde en stund theatertek som avspiller via mymovies 2, og mener å huske at problemet med dvd navigasjon var tilstede da også, uten at jeg skal si det sikkert.
  Ble du fornøyd med XP til slutt da ?

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •