Problemer med hardware dekoding av H.264.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    8
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Problemer med hardware dekoding av H.264.

    Har en celeron 2Ghz prosessor med 1Gb ram og et ATI HD2400 kort. Når jeg kjører PowerDVD, så får jeg hardware akselerasjon, og cpu load ligger på ca 5 til 10% ved avspilling av full hd (1080P).
    Problemet er at jeg kun kan se videoen i et lite vindu. Så snart jeg lager bildet litt større, eller i fullskjerm, så begynner det å "hakke". Det er ikke vanlig hakking, men en form for hakking der kansje ca 1/2 sekund av filmen står og vibrerer frem og tilbake. Lager jeg bildet lite igjen, så blir filmen ok igjen (må av og til spole litt bare).

    Fakta:
    Pc'en min er gammel, så jeg kjører AGP 4X på skjermkortet.
    Har installert ffdshow.
    Kjører oppløsningen 1920x1080 på dvi til hdmi mot en Panasonic 50" full hd plasma.

    Spørsmål 1:
    Kan det være at jeg har for lav minnebåndbredde til at dette vil kunne gå ?

    Spørsmål 2:
    Kan jeg få aktivert AVIVO hardware dekoding i andre mediaplayere som f.eks. VLC, MediaPlayer classic og Windows Media player ?

  2. #2
    Intermediate Okay sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    1,087
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    1: Vet at ATi innrømmet at 2400 ikke var godt nok gjennomtenkt mtp DXVA
    2: VLC : Nei (egne codecer), MPC - tror det (ikke sikker), WMP - DXVA ja, AVIVO vil jeg og to.
    Andre enn? Hva bruker du nå?
    Vet at man kan bruke/velge AVIVO som HD dekoder i MediaPortal.

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    8
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Okay
    1: Vet at ATi innrømmet at 2400 ikke var godt nok gjennomtenkt mtp DXVA
    2: VLC : Nei (egne codecer), MPC - tror det (ikke sikker), WMP - DXVA ja, AVIVO vil jeg og to.
    Andre enn? Hva bruker du nå?
    Vet at man kan bruke/velge AVIVO som HD dekoder i MediaPortal.
    Takker for svar.
    Jeg har prøvd følgende:
    1. VLC - Får ikke til hardware dekoding med denne.
    2. MPC - Får ikke hardware dekoding til med denne heller.
    3. WMP - Ikke denne heller.
    4. PowerDVD - Her var det en egen sjekkboks for å angi at man skulle bruke ATI AVIVO. Dette virket tydligvis for nå var cpu nede i mellom 5 og 10% på min gamle slitne celeron 2.0GHz. Med de andre, så lå cpu jevnt på 100%.

    I og med at jeg kjører AGP 4X, så lurer jeg rett og slett på om bussbåndbredden er for liten til at det går bra.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •