XP maskin vil ikke starte opp - Side 2

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 2 av 3 FørsteFørste 1 2 3 SisteSiste
Viser resultater 21 til 40 av 46
  1. #21
    Moderator ask4me2 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2004
    Poster
    4,804
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har hatt gode erfaringer i lignende situasjoner med å legge inn XP servicepack2 på nytt (ville tatt bacup av alt man ikke vil miste først.). Da kan man få oppdatert eventuelle utskiftede systemfiler som kan lage krøll.

    Ellers så har også skjermdrivere vært et problem på enkelte XP maskiner jeg har hatt, og en oppdatering av disse kan av og til løse slike oppstart problemer.
    Uten kontrast, får man ikke med seg alle detaljene.

  2. #22
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2005
    Poster
    251
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Man gode forslag her, men jeg stusser litt over at ingen har spurt om hva som skjer med maskinen hvis du kjører windows i safe-boot.

    Under oppstart, etter/under OEM logoen, trykk F8 gjentatte ganger til du får opp en meny med valg om Safe-boot (sikker-oppstart på norsk?). Får du "Windows laster" skjermen og ikke menyen er det bare å skru av maskinen og prøve på nytt helt til det går.

    Når maskinen booter i safe-modus vil den starte windows med minimalt av software/tredjeparts drivere. Mange oppryddningsverktøy som CCCleaner kan i mange tilfeller finne "mere" ugang hvis du kjører de i denne modusen.

    En annen positiv sak med Safeboot er at hvis maskinen fremdeles nekter å kjøre så har du nesten garantert en hardware feil. Da kan det være lurt å begynne å plukke ut hardware en etter en. Først DVDROM, så lydkort, etc.

  3. #23
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Wizt
    Man gode forslag her, men jeg stusser litt over at ingen har spurt om hva som skjer med maskinen hvis du kjører windows i safe-boot.

    Under oppstart, etter/under OEM logoen, trykk F8 gjentatte ganger til du får opp en meny med valg om Safe-boot (sikker-oppstart på norsk?). Får du "Windows laster" skjermen og ikke menyen er det bare å skru av maskinen og prøve på nytt helt til det går.

    Når maskinen booter i safe-modus vil den starte windows med minimalt av software/tredjeparts drivere. Mange oppryddningsverktøy som CCCleaner kan i mange tilfeller finne "mere" ugang hvis du kjører de i denne modusen.

    En annen positiv sak med Safeboot er at hvis maskinen fremdeles nekter å kjøre så har du nesten garantert en hardware feil. Da kan det være lurt å begynne å plukke ut hardware en etter en. Først DVDROM, så lydkort, etc.
    Godt spørsmål.

    Og ja, jeg har ofte prøvd å kjøre safe-boot. Enten kommer valget opp av seg selv eller jeg trykker F8 under oppstart:

    kjør windows i sikkerhetsmodus
    kjør windows i sikkerhetsmodus med nettverk
    kjør siste konfigurasjon av windows som fungerte
    kjør windows


    uansett hva jeg velger så stopper harddisken etter 12-15 sekunder

    Ved kaldstart (power off + start igjen) starter alt som det skal helt frem til Windows bilde, der hvor XP laster inn, og så er det stopp.

    Men jeg skal holde dere underrettet i morgen om hva som skjer videre i denne spennende saken.

  4. #24
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jaha, ja - så er jeg på problem-PC'en

    Fikk den endelig opp i sikkerhetsmodus som jeg nå kjører.

    Første jeg gjorde var å prøve regedt32 og vips, da var den oppe og jeg fjernet Compress Old Files i registeret.
    Kjørte så diskopprydding og den gikk super-duper-raskt!

    Så kjørte jeg en feilsøking, men den ble avbrutt av Windows i slutten av fase 2.

    Så nå kjører jeg defragmentering, 3% så langt...........

    (Men når jeg plugger inn den eksterne harddisken for å kopiere filer, så kommer den ikke opp som et valg på explorer. Mulig fordi jeg er i sikkerhetsmodus.)
    edit: nå kom jammen meg den disken opp og jeg kopierer som bare særen - hehe

    Er litt mere optimist nå.........

    Får la denne defragmenteringen gå mens jeg er på Elton John konsert ( i øsende regnvær)

  5. #25
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    126
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis alt funker nogenlunde i sikkerhetsmodus kan du prøve å deaktivere endel ting i oppstart.
    Kjør->msconfig
    huk vekk alt du ikke trenger i oppstartfanen

  6. #26
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Fersken
    Hvis alt funker nogenlunde i sikkerhetsmodus kan du prøve å deaktivere endel ting i oppstart.
    Kjør->msconfig
    huk vekk alt du ikke trenger i oppstartfanen
    takk - men så var det å vite hva jeg ikke trenger
    Soundman
    DirectCD
    iTOUCH
    EM_EXEC
    hpztsb06
    realsched
    winampa
    jusched
    apdproxy
    AirCGFG
    WZCSLDR2
    ZLH
    qttask
    iTunesHelper
    <blank>
    MSMSGS
    AdwareFilter Background protection
    Logitech desktop manager
    Microsoft office
    MyWebSearch email plugin
    NTI Ninja

    de jeg har uthevet vet jeg jeg må ha ihvertfall

  7. #27
    Active Soundispower sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    380
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    anbefaler dere alle å skaffe dere norton ghost...
    første gang du setter opp pcen din, last ned de programene du trenger og oppdateringer..så tar du en backup med det programet på en dvd/cd/anna disk..

    så hver gang jeg skal formatere for å få fersk pc så tar det 5minutter

  8. #28
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Status pr 27/6:

    - kopiering av alle filer (bilder/musikk/dokumenter) til ekstern harddisk gikk greit
    - defragmentering gikk greit, ingen feilmedlinger
    - tok en chkdsk i dos vindu, det gikk greit, ingen feilmeldinger
    - tok shut-down, det gikk greit
    - startet opp maskinen igjen - og samme sak - nå jobber disken raskere (det hører jeg), men den stopper opp ved XP oppstart

    (illustrasjon)

    Da er de vel bare å kjøre recovery-CD...............

    Jeg ser jeg ikke har annet enn SP1 på denne og Windows Update klarer ikke å kjøre oppdatering heller.......

    Her var det forresten mye spennende informasjon:
    Repair XP

    Men Elton John konserten var fantastisk, tross regn regn regn

  9. #29
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    238
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hmm.. hvilket virus program bruker du?

    Har vært borti at anti-virus programmer lager krøll i oppstarten av xp (og andre os'er)..

    Du kan prøve å avinstallere virusprogrammet og se om det hjelper.. men uansett så trenger xp en reinstallasjon sånn av og til..

  10. #30
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Opsahle
    Hmm.. hvilket virus program bruker du?

    Har vært borti at anti-virus programmer lager krøll i oppstarten av xp (og andre os'er)..

    Du kan prøve å avinstallere virusprogrammet og se om det hjelper.. men uansett så trenger xp en reinstallasjon sånn av og til..
    Spennende tanke for jeg har jo nylig endret virusprogram fra Norton til Norman. Og feilen oppstod nylig. Kankje det er far selv som har "skylden" her, og ikke jr. som tidligere nevnt

    Prøver det jeg, men jeg må jo komme meg inn på vanlig måte for å avinstallere vil jeg tro, ikke i sikkerhetsmodus?
    Dette var interessant............

  11. #31
    Intermediate TomH sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    1,153
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ganske sikker på at du kan avinstallere programmer fra sikkerhetmodus.

  12. #32
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ok, jeg tester det også

    takk for alle gode råd!

  13. #33
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    238
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er faktisk ganske ofte grunnen om det er slik at xp fryser /svart skjerm under xp load (den blå greia som går frem og tilbake)...

    Å bruke svenske knappen er egentlig ikke et problem..

  14. #34
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

  15. #35
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    126
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ser ut som du fant ut hva det var

    Sitat Opprinnelig postet av asvaberg
    takk - men så var det å vite hva jeg ikke trenger
    Soundman lydkortdriver
    DirectCD brenneprogram
    iTOUCH logitech
    EM_EXEC logitech
    hpztsb06
    realsched realplayer update (kan taes vekk)
    winampa winamp
    jusched java
    apdproxy
    AirCGFG trådløst
    WZCSLDR2 trådløst(?)
    ZLH antivirus
    qttask quicktime
    iTunesHelper
    <blank> ingenting (kan taes vekk)
    MSMSGS msn
    AdwareFilter Background protection hvorfor trenger du denne? ville prøvd ad-aware og Spybot search and destroy istedet for denne. søk på adwarefilter viser bl.a. dette
    Logitech desktop manager logitech
    Microsoft office Denne "må" ikke taes med.
    MyWebSearch email plugin søkebar, kan taes av hvis du ikke bruker den
    NTI Ninja usb flashdisk

    de jeg har uthevet vet jeg jeg må ha ihvertfall

  16. #36
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ja,ja så var det altså ikke Norman antivirus som var feilen - tok den ut og prøvde men samme skiten, dessverre.

    Men jeg ser at SP2 ikke er intallert, og den vil heller ikke kjøre Windows update, siste versjon.

    Får en 0x8.... feil hver gang og hver gang jeg finner årsaken på den spesifike koden, kommer det en ny en

    først: 0x8024D007 som et søk på Microsoft forteller meg at jeg må laste en en liten err.exe fil - det gjør jeg selvfølgelig

    Tror jeg prøver meg med en Vista installasjon

  17. #37
    Expert Mr_Spock sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Sted
    Sandefjord
    Poster
    5,472
    Takk & like
    Nevnt
    8 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Vista er saker Beste OS jeg har hatt.
    Yamaha CX-A5100 & RX-A1030 . Vincent SP-993 . Rotel RMB-1565 . Anti-Mode 8033 Cinema
    Atmos 7.1.4 . Infinity Kappa 600, Kappa Center, Kappa 200, Kappa Surround, Kappa Sub
    Epson EH-TW2900 . Dreamscreen V2 DynaGrey 106" . DarbeeVision Darblet

  18. #38
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Og det gikk da selvfølgelig IKKE, siden jeg ikke har SP2.

    Så da er det bare å kjøre en reinstallering av XP, inn med SP1 og 2 og SÅ legge inn Vista.

    men det tar jeg til uka for nå er det fridager på gang

  19. #39
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kort status:

    har kjørt Virus scanning og den fant ingenting

    "hvilemodus" er fin sak - da funker maskinen 100% - ikke I hvilemous selvfølgelig

    En litt rar greie dog da jeg holdt på i går med å få maskinen opp:
    - rebootet maskinen samtidig som jeg tok ut USB for mus og trådløs
    - kom bare til valgene om sikkerhetsmodus osv
    - valgte "kjør sikkerhetsmodus med bare kommandolinje"
    - skrev "exit" da dette tomme, sorte DOS skjermbilde kom opp
    - ingenting skjedde, så jeg rebootet
    - vips, så var XP igang og jeg plugget inn USB for mus og trådløst

    Dette testet jeg noen ganger og det fungerte hver gang!

  20. #40
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    226
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    har du sjekka Ramen din?
    sjekk om den står i sikkleg,viss
    ta ut slik at det står kun 1 brikke igjen
    så bytter du viss det kommer samme feilen.

    eg trur dette er ram feil

    lov å håpe

Side 2 av 3 FørsteFørste 1 2 3 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •