Digital ut på Creative lydkort.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 6 av 6
  1. #1
    Active
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    323
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Digital ut på Creative lydkort.

    Hei,

    Sikkert ett skikkelig nybegynner spørsmål, men hvordan får jeg lyd i fra den digitale utgangen på lydkortet.
    Har kjøpt en minijack, som er koblet i inngangen på kortet, deretter brukt en overgang for å få bruke standard signalkabel (Subwoofer-kabel), som går til forsterker. Deretter forandret jeg oppsettet i "lyder-lydenheter" i kontrollpanelet på PC til 5.1 tilkobling.
    MEN Nada, ingen lyd i det hele tatt via digital (AC3) utgang. Headset tilkoblingen fungerer forøvrig helt fint.

    Noe jeg har glemt i oppsett kanskje, men hva ?

    Mvh
    Tommy

  2. #2
    Newcomer okm sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    33
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    På mitt Creative kort (audigy 2 ZS) må jeg enable digital output. (ikke nok å bare velge 5.1)

  3. #3
    Active
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    323
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Tusen takk for svar, men som sagt, er rimelig fersk på dette så hvor går jeg for å "enable" digital output ?

  4. #4
    Active
    Medlem siden
    Jul 2004
    Poster
    438
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Litt vanskelig å si.
    Det første er om materialet du spiller av er 5.1 og ikke bare i stereo. Er ikke kildesignalet i 5.1 blir det ikke 5.1 ut uansett. Men hos deg høres det mer ut som om du ikke får lyd ut i det hele tatt.

    Forøvrig er en digital-kabel og en standard signalkabel ikke det samme. En digitalkabel skal ha 75Ohms motstand (digital coax). Normalt sett vil du vel få "lyd" ut uansett, men jeg har opplevd situasjoner der feil kabel har medført at det ble problemer med lyden.
    Ofte vil forresten bruk av headset tilkoplingen medføre at lyden kun kommer ut gjennom headsetet. På min har jeg opplevd problemer med å få lyden tilbake, så dersom du ikke har testet det ville jeg forsøkt en reboot uten hodetelefonene inn først.

    Vil egentlig gjette at det er noe med innstillingene på lydkortet ditt.

  5. #5
    Active
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    323
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Som du nevner så kommer det ikke lyd i det hele tatt.
    Har prøvd reboot, med og uten Headset tilkoblet med uten resultat.
    Så det er nok helt sikkert ett oppsett problem, men hvor ? :-)

  6. #6
    Newcomer okm sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    33
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hola.

    Sitter ikke ved min PC nå, men mener du kan dobbel-klikke på ikonet i system tray, og gå på avanserte innstillinger der. Prøv evt å huke av for digital output only om du ser det alternativet.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •