Småhakking i Windows

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 11 av 11
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    140
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Småhakking i Windows

    Har en ny HTPC som sliter med litt småhakking generelt. Det gjelder både i film, både filer og DVD, TV og i 3D skjermsparere. Noen ganger kan det være vansklig å se, spesielt i 3D applikasjoner, men ved å se på en DVD skjer det med jevne mellomrom (kanskje 2 ganger i sekundet), og jeg ser det spesielt ved panoreringer. Dette skjer i alle windows applikajonene jeg har testet (windows media player, mediacenter, mediaportal)

    Dette er specs:
    * AMD 64 3500+ Venice
    * Asus A8N CSM HK nForce 430 med integrert Nvidia 6150 grafikk og soundmax HD audio
    * 1 GB Twinmos 3200 RAM
    * 80 GB 2,5" Samsung HDD
    * Silverstone 300W vifteløs PSU

    Andre tilleggsopplysninger:
    * Logitech Dinovo Bluetooth tastatur og mus
    * WD 320GB USB ekstern harddisk
    * iMON fjernkontroll og VFD
    * mCubed HFX vifteløst kabinett
    * Technotrend budget DVB-C 1500 med CI og Conax CAM.

    Software:
    * Windows XP media center 2005 engelsk
    * nVidia PureVideo (siste versjon)
    * nVidia siste drivere (36.31)
    * Stort sett siste versjon av alle drivere

    Har forsøkt følgende:
    * Reinstallert windows media center 2 ganger.
    * Fjernet alle komponenter som har vært overflødige i systemet
    * Prøvd med et Nvidia 6600GT skjermkort, samme problem
    * Prøvd med eldre versjon av ForceWare Drivere (8x.xx ett eller annet)
    * Prøvd med reclock uten hell
    * Prøvd andre oppløsninger
    * Prøvd både VGA og DVi utgang
    * Disablet alt av Seriell/Parallell/SATA porter i BIOS
    * Satt 128MB minne til skjermkort i BIOS, det hjalp litt.
    * Alt av minne timing står til auto i BIOS
    * Ingen overklokking, prosessor ligger på mellom 55 og 59 grader



    HJELP!!!

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    65
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei!
    Tror kanskje du finner forklaring og løsning her: http://avforum.no/forum/generell-htpc/38825-hoppende-bilde-live-tv-mce.html

    mvh Jan H

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    140
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ok, skal teste dette når jeg kommer hjem.

    Jeg har samme hakking i Windows Media Player og PowerDVD, men det er kanskje samme problem ?

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    65
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av proturbo
    ok, skal teste dette når jeg kommer hjem.

    Jeg har samme hakking i Windows Media Player og PowerDVD, men det er kanskje samme problem ?
    Ja, regner med at det har samme årsak. Dvs at videoens framerate ikke matcher displayets.

    mvh Jan H.

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    140
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg forsøkte å sette refreshrate til 50Hz, men det virker ikke som skjermen liker dette (intet bilde)
    Oppløsningene som fungerer er :
    - 1280x768@60Hz
    - 1360x768@72Hz

    Jeg har også forsøkt følgende:
    - Testet andre minnebrkker: Hjalp ikke.
    - Prøvd utallige oppløsninger (bl. annnet 800x600@75Hz): Hjalp ikke
    - Prøvd å spille av NTSC film (skulle være 60Hz ? ): Fortsatt hakking.
    - Prøvd annen strømforsyning: Hjalp ikke
    - Fjernet PureVideo decoderen: Nope
    - Installerte WMP 11: Njet.
    - Prøvd mange ulike settinger i Reclock: nope
    - Prøvd med PowerStrip, men skjermen blanker ut dersom jeg tvinger den til velkjente oppløsninger.

    Det oppleves som hikking og er relativt konstant, ser det spesielt godt på rullende tekst.

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    140
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Etter noen dager med prøving og feiling er jeg mer og mer overbevist om at dette er et hardware problem. Jeg har igjen reinstallert Windows XP Media Center med minimal HW config og kun de mest nødvendige driverne og jeg har fortsatt samme problem.

    Det skjer altså noen slags interrupts med jevne mellomrom. Det oppleves som hikking. Det skjer i skjermsparerne også, så det utelukker vel dekodere.

    Jeg har forsøkt de samme filmklippene og filmene på en IBM laptopp, og der er det ikke på langt nær så hakkete og ujevnt. Jeg har også forsøkt å koble laptoppen til TV'en, så jeg utelukker nå at det er et refreshrate problem.

    Jeg skal nå forsøke å teste en annen prosessor på HK og en MIST 500W strømforsyning. Eventuelt må jeg forsøke et annet OS for å se om det er et driver problem (noe jeg tror det ikke er).

    Det ender vel med at jeg må sende tilbake HK tenker jeg

    Noen som vet om noen gode test programmer som eventuelt vil klare å identifisere slike feil ?

  7. #7
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    4,886
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis skjermen er HD-ready:
    Prøv å finne en 720p-modus som fungerer (i powerstrip eller nvidia custom timings). Jeg tror skjermen må støtte 720p@50 og 60 for å bli sertifisert, men hvis du har uflaks gjør den intern rate-konvertering av 50->60 hvis selve panelet er låt til 50 Hz.

    På min 40" Videoseven har jeg fått til 1366x768@66Hz, og 1280x720@50Hz. Sistnevnte ser betydelig bedre ut for tv-bilder på tross av en ekstra skalering.

    -k

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    140
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nå har jeg blitt kvitt småhakkingen. Løsningen var å kjøre gjennom DVI med en HDMI konverter. Da får jeg et jevnt og flytende bilde, MEN bildet er MYE skarpere gjennom VGA kontakten enn DVI/HDMI.
    Jeg må kjøre underscan og 1192x668 i oppløsning som ikke er optimalt mot skjermen. Teksten blir veldig uklar pga. pixelforskyvning, så målet mitt er fremdeles å få til jevnt bilde gjennom VGA kontakten.

    Jeg mistenker disse årsakene som forårsaker problemet:
    * Jeg må tweake enda mer på VGA for å få det optimalt (har forsøkt en god del allerede) :|
    * Det er et problem med RAMDAC'en på skjermkortet.
    * Det er et problem med VGA inngangen på skjermen.
    * Det er et problem med kompatibilitet med nVIDIA RAMDAC og SONY skjermen.
    * Det er feil på signalkabelen for VGA. Har en annen som jeg skal prøve.

    Noen som har noen andre forslag ?

  9. #9
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    4,886
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg tror at VGA ikke tillater lavere enn ~56Hz?

    Grunnen til at det flyter jevnere over DVI er sikkert at du da får satt skjermen ned i 50Hz, men samtidig ser du bieffektene av skaleringen.

    Både nvidia og powerstrip har forhåndsinnstilte "customresolutions" som skal passe med hd-ready apparater. Har du prøvd disse? Det vanlige er at skjermene tar 1280x720@50/60p og 1920x1080@50i/60i

    Noen skjermer lar deg velge i en meny hvorvidt den skal gjøre overscan. Desverre ikke alle... (hint: LG)

    mvh
    Knut

  10. #10
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    140
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av knutinh
    Grunnen til at det flyter jevnere over DVI er sikkert at du da får satt skjermen ned i 50Hz, men samtidig ser du bieffektene av skaleringen.

    Både nvidia og powerstrip har forhåndsinnstilte "customresolutions" som skal passe med hd-ready apparater. Har du prøvd disse? Det vanlige er at skjermene tar 1280x720@50/60p og 1920x1080@50i/60i
    Jeg prøvde med både 50Hz, 60Hz, 61Hz gjennom DVI/HDMI og bildet er flytende på alle refreshrates (mer eller mindre, muligens noen hopp, men ikke sammenlignbart med det jeg har hatt tidligere)

    I 1192x668 i underscan modus MÅ jeg kjøre 60Hz ser det ut til. Det er flytende nok for meg. Dersom jeg kjørte 1280x720 uten underscan kunne jeg velge både 50Hz og 60Hz.

    Prøvde også 1080i (1920x1080) og bildet gikk fortsatt utenfor skjermen. I tillegg så alt veldig "interlaced" ut, sikkert pga skalering el.

  11. #11
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    4,886
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det skal ikke være lett...

    Hvis produsentene bare kunne røske ut intern skalering og gi oss skjermer med 1:1pixel@50,60 og 72Hz så ville alt bli så mye enklere. Hvis de i tillegg kunne putte dette inn i EDID slik at man slapp å prøve seg fram....

    Men neida. Her skal vi ha oppskalering, overscan, ratekonvertering og alt som kan gjøres for å gi dårlige forutsetninger for godt bilde på et ellers godt panel :-(

    -k

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •