Ekspertspørsmål: MCE - dårligere bilde enn Windows Media Player - hvorfor?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 5 av 5
  1. #1
    Newcomer skumlerud sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2006
    Poster
    51
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Ekspertspørsmål: MCE - dårligere bilde enn Windows Media Player - hvorfor?

    Jeg har en HTPC som jeg kjører MCE på. Jeg har lagt merke til at når jeg spiller av DivX/Xvid filmer gjennom MCE så får jeg et bilde som er 'blassere' og mer 'grålig' enn når jeg spiller av den samme filen i Windows Media Player.

    Dette er ikke noe jeg innbiller meg; når jeg spiller av filer i 4:3 format kan jeg tydelig se at de to vertikale stripene på min 16:9 TV er grå i MCE, mens de er sorte når jeg bruker Windows Media Player. Virker som Win Media Player gir et bedre sortnivå enn MCE(?).

    Tidligere brukte jeg GBPVR isteden for MCE, hadde akkurat samme problem da.

    Noen som har erfaringer med dette?
    Kan det være at MCE benytter andre codecs enn Windows Media Player?

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2005
    Poster
    92
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei - er nok mulig mce bruker annet codec. Bruder du f.eks ffdshow: minimer mce mens den spiller, så vil du se oppsetticon nede på oppgavelinjen(nederst til høyre), sjekk disse innstillingene...

  3. #3
    Newcomer skumlerud sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2006
    Poster
    51
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg bruker ikke ffdshow, mistenker CPU'en min for å være for svak (Sempron 2500+).

    Uansett, takk for svar.

    Er det noen som vet hvordan jeg kan sjekke om MCE og Windows media player bruker forskjellige codecs?

  4. #4
    Newcomer Heimdal666 sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    170
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    kan være noe med overlegg og skrivebord er to forskjellige innstillinger på farger og lys.. gå inn på innstilinger på skjermkort å sjekk:-D

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Dec 2006
    Poster
    77
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har akkurat samme problemet, men i Mediaportal. I forhold til Mediaplayer blir bildet grått og blast. Etter å ha testet i Zoomplayer så har jeg funnet ut at det har noe med VMR9 å gjøre. Når jeg setter video renderer til Overlay får jeg et bra bilde men setter jeg til VMR9 så blir bildet grått og blast. Skjermkortet mitt støtter DirectX 9 så jeg kan ikke skjønne hva som kan være galt. Er vel noen instillinger? Noen som kan hjelpe?

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •