Får ikke lyd på surround-høyttalere

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 14 av 14
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    43
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Får ikke lyd på surround-høyttalere

    Har en mcpc som jeg skal koble mot min forsterker med digital lyd.
    På mcpc'en har jeg aktivert den digitale coax S/PDIF utgangen, og jeg har enabla den digitale coax inngangen på forsterkeren (H/K AVR5000).

    Med hovedkortet følger cd med driver og codec, coded er ADI AD1985 AC'97. Med cd følger også SoundMAX programmet som jeg bruker til å konfigurerer innstillingene.

    I SoundMAX kan jeg enable AC3 SPDIF og PCM SPDIF. Hva er riktig innstilling her? Jeg får digital stereolyd når jeg enabler PCM SPDIF, men altså ingen digital surround. Noen forslag?

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    160
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er ikke PCM stereo da? Hva skjer når du velger AC3 SPDIF?

  3. #3
    Intermediate Cervin sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    673
    Takk & like
    Blogginnlegg
    1
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har samme problem selv, men har ikke denne sound max. Riktig innstilling må være AC3. Men jeg kan ikke velge dette, men forsterkeren sier signalet mitt er PCM. Har et crative audigity2 også, men denne døde.

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    43
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg kan velge å kun enable AC3 og disable PCM. Kjører jeg testlyd fra Soundmax så får jeg ingen lyd i det hele tatt.

    En feilårsak som jeg kan komme på er at jeg ikke fikk presset coax kabelen helt inn i pluggen på pc'en på grunn av selve pc-chassiset. Har dere samme problem?

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    43
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Cervin: Har du husket å enable den digitale utgangen i bios?

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    120
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du er klar over at når du kobler pc til forsterker via SPDIF får du på de aller fleste lydkort kun surround lyd hvis du spiller av kildemateriale hvis detter er kodet i dolby digital eller DTS? Hvis du vil ha surround lyd fra spill, musikk etc. må du ha et lydkort som støtter Dolby Digital Live eller DTS Connect. For eksempel X-Mystique og X-Plosion kortene fra Auzentech (http://www.auzentech.com/) (selges i norge av shg.no).

    Hvis det er snakk om at du ikke får surroundlyd fra DVDer må du sjekke om du har slått på SPDIF Passthrough i avspillingsprogrammet du bruker.

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    43
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg bruker Windows Media Player og Nvidia Purevideo codec. Litt usikker på om jeg har konfigurert WMP riktig. Men via 'Options' menyen -> 'DVD' tab'en -> 'Advanced' knappen så åpnes et nytt vindu som heter 'Properties'. (Dette er Nvidia Audio konfigurering) Her velger jeg 'Advanced' knappen, og i det nye vinduet velger jeg 'Method 2 (Audio Mode SPDIF)' Digital DTS Audio Output.

    Men altså - fortsatt ikke noen surround lyd (og ja - bruker filmer med AC3 lyd).

    Er det noe annet jeg må gjøre?

  8. #8
    Newcomer Jaune sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    72
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Prøv andre playere, f.eks. VLC player eller Media Player Classic. Da vil jeg tippe at du for både DD og DTS. Media player må vel kobles til med 3 stk. mini jack til 6 stk. RCA plugger for å få 5.1 lyd i Media Player.

    Mulig jeg tar feil her, men prøv en annen player.

  9. #9
    Intermediate Cervin sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    673
    Takk & like
    Blogginnlegg
    1
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av sa_viken
    Cervin: Har du husket å enable den digitale utgangen i bios?
    Jeg får jo stereolyd ut fra den, men skal sjekke bios og svare etterpå, takker så meget forresten..

  10. #10
    Newcomer @golfern sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Poster
    10
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du fått til dette enda Cervin? Har samme problemet selv og vet ikke helt hvorfor

  11. #11
    Intermediate Cervin sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    673
    Takk & like
    Blogginnlegg
    1
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nei, har ikke noe i bios for å enable optisk ut, kan bare aktivere lydkortet, eller deaktivere det. Dessuten hvis jeg spiller dvd i vlc og velger spdif på lyd ut, så får jeg ingen lyd. Merkelige greier det her.

  12. #12
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    43
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg testet også med VLC. Jeg fikk lyd ved å enable SPDIF, men fortsatt bare stereolyd.

    En annen ting jeg tenkte på;
    Jeg sliter med å få trykket kabelen langt nok inn på coaxial-pluggen. Lurer på om det kan være årsaken. Noen av dere som har samme problem?

  13. #13
    Intermediate Wibla sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    1,110
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    tror de har glemt å ta bort ac3-spdif tingen der, er slik på pcen til min søster også, men -null- lyd om man prøver å aktivere. kjøp heller et terratec 7.1 lydkort til 500kr på komplett som har DD Live

  14. #14
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    43
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sikkert lurest å kjøpe nytt lydkort ja, men utrolig irriterende å ikke få det til.

    Så en post hvor de påstår at det er Soundmax programvaren som er årsaken.
    http://vip.asus.com/forum/view.aspx?...Language=en-us

    Jeg prøvde denne oppskriften men fikk det fortsatt ikke til å fungere! Kansje noen andre får det til?

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •