S/PDIF vil ikke funke

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 10 av 10
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    128
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    S/PDIF vil ikke funke

    Formaterte i dag,og har lagt inn drivere til lydkortet, men får ikke S/PDIF-utgangen til å funke.. noen tips?

    Har integrert lydkort, msi nforce3 hk (MS-7030), altså Realtek AC'97 lydkort.

  2. #2
    Intermediate fronzel sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    782
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har samme lydbrikke på mitt HK. S/PDIF utgangen må velges on i driveren. Dvs trykk på den lille blå tingen nede i taskbaren etter å ha installert drivere, der finner du egen meny for både SPDIF inn og ut. I tillegg til dette ligger SPDIF ut som en egen kanal i windows-volume-control, hvor du ikke kan justere volumet, men skru den av og på. Hvis den er skrudd på begge disse stedene skulle du ha lys i fiberen din!

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    128
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    kunne kanskje nevnt det; det er coax jeg driver å styrer med. Mener jeg har satt det riktig i msi-programmet (8ch + spdif (coax and optical) i speaker configuration), og i volumkontrollen er det ikke haka av for demping av spdif-signal. andre forslag?

  4. #4
    Intermediate fronzel sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    782
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du både coax og optisk? Ikke liv på noen av dem?

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    128
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    har begge utgangene ja,men har ikke lang nok optisk kabel til at det når bort til pcn.. det lyser forresten i optisk-utgangen.

    Har lyd i hodetelefon-utgangen.

  6. #6
    Intermediate fronzel sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    782
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det skal ikke være lys i den optiske utgangen med mindre den er på. Så da vil det si at du har digital lyd ut, men kun optisk og ikke på coax. Selv har jeg ingen coax utgang fra realta brikken, men mulig det er en måte å svitsje mellom optisk/coax i driveren?

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    128
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    det står liksom bare coax + optical...

  8. #8
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    2,480
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det skal nok lyse av den optiske uansett om den er aktivert eller ikke. Er i alle fall sånn hos meg. Men du kunne jo alltids flytte PCen nærmeren recieveren om du gidder.. Hvorfor bruker du for øvrig de MSI driver-greiene? Hadde jeg vært deg ville jeg lastet ned drivere direkte fra nVidia.com, så får du alltid de nyeste oppdateringene og slipper sånne masete MSI logoer..

    Men over til saken da.. Det er vel en sånn test-lyden-greie i driveren som gir ut rosa støy i hver høyttaler-kanal. Kan du sjekke om du får lyd i denne? Sjekk også om problemet er mediaavspiller-spesifikk eller ikke (prøv flere avspillere, winamp etc).

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    128
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da var feilen retta, fjerna msi-driverne og kjørte nvidia sine. mye nydeligere mikser, og denne funker faktisk Takker for hjelpa!

  10. #10
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    2,480
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Flott at det ordna seg! Alltid greit å laste ned drivere og tilleggsprogrammer direkte fra chipset-leverandør ja (dette gjelder skjermkort også).

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •