Får ikke Dolby Digital / AC3 / DTS lyd med SPDIF fra PC

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 7 av 7
  1. #1
    Newcomer Morty sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    86
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Får ikke Dolby Digital / AC3 / DTS lyd med SPDIF fra PC

    Jeg har digital SPDIF utgang på PC fra et Avance AC97 lydkort og en Sony receiver STR-DB780 som har coax digital inngang, kjøpt ny coaxial digital kabel også, men jeg får kun "Pro Logic" lyd på filmer fra PC med Windows XP.

    Får fint Dolby Digital osv på DVD filmer med stuespilleren, men jeg får ikke Dolby Digital / AC3 / DTS lyd med SPDIF fra PC. Det som vises i receiver displayet er "Coax", "Pro Logic" og "PCM 48 khz". Jeg ville anta at hvis receiveren tolket signalet riktig så skulle det stått "Dolby Digital" i displayet som ved filmavspilling på DVD stuespilleren.

    Jeg har testet med DivX/XviD/Mpeg filmer og MP3 filer som er spilt inn i DD / AC3 osv i Mediaplayer og PowerDVD, men får kun "Pro Logic" lyd ut. Har satt PowerDVD til "use SPDIF" som lydutgang men vet ikke hvordan dette stilles i Mediaplayer. Vet noen? Må noe stilles under lyder i kontrollpanel også? Takk for hjelp...

  2. #2
    Newcomer PeGG sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    299
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    nå vet jeg ingenting om dette lydkortet men mediaplayer klarer ikke å decode ac3 (jeg bruker wmp 6.4, kan godt hende 9.0 og den driten der klarer det men jeg anbefaler likevel denne plugin) , du må ha en plugin for å gjøre dette, den beste etter min mening er AC3Filter, finner den på http://ac3filter.sourceforge.net/ , denne han masse bra avanserte options og du kan blant annet velge spdif ut.

  3. #3
    Intermediate Arendal sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg hadde samme problem selv.

    Jeg har ikke XP på den maskinen jeg sitter ved nå men hvis hukommelsen min ikke spiller meg ett puss, må du gå inn i Mediaplayer og velge 2 kanaler. Så fjerner du krysset for "decode Dolby Digital" og velger "use S/Pdif only".

    Hvis ikke decoder Mediaplayer DD lyden og sender den ut som DPL.

    Dette gjelder også om man bruker Theatertek og PowerDVD.

    MVH
    Frank

  4. #4
    Newcomer Morty sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    86
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Arendal
    ... må du gå inn i Mediaplayer og velge 2 kanaler. Så fjerner du krysset for "decode Dolby Digital" og velger "use S/Pdif only".
    Hvor i settings gjøres dette? Kan ikke finne det i Mediaplayer 9...

    Men hurra, jeg fikk AC3 filmer til å avspille i Dolby Digital!

    Jeg slettet en fil som klikket mediaplayer (mmswitch.ax)
    og fikk plutselig receiveren til å avspille i DD på alle filmer
    med audio codec: AC3Filter. Dette gikk både i Mediaplayer 9 og
    ZoomPlayer. Men hva med de andre filmene med annen audio
    codec som ikke er AC3, feks mest vanlige MPEG Layer-3 Decoder?

    Vil ikke disse avspille av i DD, kun Pro Logic? Noen tips...

  5. #5
    Intermediate kjelli sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    1,408
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    jeg har samme problem med et audigy lydkort, får ikke lyden i rette formatet. Har satt det opp til kun 2 speaker i kontrollpanelet og use spdif i power dvd, men dette hjalp ikke noe særlig. Skal finne og slette den filen du snakker om og se om dette hjelper.

    Irriterendes.


    Mvh
    Kjelli

  6. #6
    Intermediate kjelli sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    1,408
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    etter 2 dager med prøving og for det meste feiling så fik jeg det til.
    Viste seg at audigy lydkortet hadde pass through allikevel, måtte bare innstallere all softwaren til kortet og ikke bare driverene.
    Godt gjemt i en meny kunne en sette pass through så nå virker allt.

    Kjelli

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    145
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Den som søker skal finne :wink: .

    mvh
    naist

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •