*Løst*W7 finner ikke RAM

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 31
  1. #1
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    *Løst*W7 finner ikke RAM

    Hei!

    Har nettopp oppdatert fra W-XP til W7 64 bit.

    Etter å ha gjort dette finner ikke maskinen den siste RAM brikka.
    I egenskaper for pc står det kun oppført 1 GB.
    Noen som vet hva dette skyldes?

  2. #2
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    870
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Spiff79
    Hei!

    Har nettopp oppdatert fra W-XP til W7 64 bit.

    Etter å ha gjort dette finner ikke maskinen den siste RAM brikka.
    I egenskaper for pc står det kun oppført 1 GB.
    Noen som vet hva dette skyldes?
    Har du vært inne i BIOS og sett hva som står der? (Er det 2 GB du skal ha?)

  3. #3
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av BigZ
    Har du vært inne i BIOS og sett hva som står der? (Er det 2 GB du skal ha?)
    Ahh, ingen dum ide....Skal sjekke
    Ja er 2 GB jeg skal ha. (Skal også innstallere USB minne etterpå)

  4. #4
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er midt i oppdatering av fruens iphone, så skal ta det etterpå.

    Men hvis jeg finner begge brikkene i Bios, hva gjør jeg da?
    Og hvis jeg finner kun den ene, hva da?

  5. #5
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ene brikka kan være defekt.. eller sitte litt dårlig.. prøv å presse dem mer nedi sporene!

  6. #6
    Intermediate Ingeniør'n sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    4,105
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    På noen maskiner skal brikker monteres parvis, være like og stå i spesielle slot. Dette gjøres for å få optimal hastighet og nytte av RAM. Win 7 kan være mer kritisk på dette enn XP.
    Stereo: Passlabs X250.5|Xindak Muse 1.0|AudioGD NFB27|Classe CP-500|Rega P3|Squeezebox|Martin Logan SummitX|Velodyne CHT10R
    Kino:Rotel RSP1572/RMB1575|Oppo BDP103|Boxee Box|Pioneer KRP-500M|Focal Elektra1027be/Profile908|SVS 2039PC+ med mer

  7. #7
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da har jeg prøvd meg litt fram....

    1. Først av alt. Minnet var der FØR jeg oppgraderte til W7.
    2. Sjekket at brikkene sto skikkelig i. Ok
    3. Brikkene sto i port 1 og 3 FØR jeg oppgraderte.
    4. Prøvde å flytte fra port 3 til 2, uten hell.
    5. JEg kommer ikke inn i BIOS, da jeg ikke får opp hvilken "F" tast jeg skal trykke på...Har prøvd forskjellige uten hell.


    Noen tips ?

  8. #8
    Intermediate MR.Chill sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2010
    Poster
    3,325
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er ofte det er delete knappen man skal trykke på.

    Delete og F2 er vanlige

  9. #9
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takker

    Det var Del.

    Nå sitter jeg å ser på Bios menyen. Hva skal jeg se etter og sjekke?

  10. #10
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    870
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Spiff79
    Takker

    Det var Del.

    Nå sitter jeg å ser på Bios menyen. Hva skal jeg se etter og sjekke?
    Sjekke om det står 1 eller 2 GB der...

  11. #11
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av BigZ
    Sjekke om det står 1 eller 2 GB der...
    Hvor ser jeg det? Sorry dumme spørsmål men er ingen datafreak kan en si

    Prøvde å sette inn en 4 gig USB penn for å bruke som virtuelt minne, men får opp "denne enheten kan ikke brukes som ReadyBoost"....

    EDIT: USB pennen er formattert til FAT32.

  12. #12
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Ingeniør'n
    På noen maskiner skal brikker monteres parvis, være like og stå i spesielle slot. Dette gjøres for å få optimal hastighet og nytte av RAM. Win 7 kan være mer kritisk på dette enn XP.
    Ram er hardware, enten er det der eller ikke... Windows kan ikke styre det med å deaktivere ramslots. Men til trådstarter... sikker på at skjermkortet ikke er av typen som bruker av systemminnet da ? mulig det har stikki av med 1gb da, det styres av drivere og Windows.. men syns det er rart om den drar med seg såpass...

  13. #13
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av skorob
    Ram er hardware, enten er det der eller ikke... Windows kan ikke styre det med å deaktivere ramslots. Men til trådstarter... sikker på at skjermkortet ikke er av typen som bruker av systemminnet da ? mulig det har stikki av med 1gb da, det styres av drivere og Windows.. men syns det er rart om den drar med seg såpass...
    Nei det tviler jeg på. Som sagt; det eneste jeg har gjort er å oppgradere fra XP til W7. Thats it. Ellers er alt av utstyr som før.

  14. #14
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Her er noen "print screen"

    Når jeg prøver å legge til en USB enhet som virtuelt minne, kommer denne opp:




    Hvor i denne menyen kan jeg finne ut mer info som nevnt om BIOS i et tidligere innlegg:


  15. #15
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    "Løst" problemet

    Da har jeg funnet ut av ting her

    1. Kan se ut som at den ene brikka har tatt kvelden.
    2. Grunnen til at jeg ikke fikk innstallert virtuelt flash minne, er at denne var formattert som FAT32. Formatterte den til FAT og da fikk jeg lagt den til som minne.


    Men det står fortsatt 1 gb på egenskaper for datamaskin, men det skal det gjerne?? Uansett så går alt så mye kjappere nå

  16. #16
    Intermediate Ingeniør'n sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    4,105
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Spiff79
    Da har jeg funnet ut av ting her
    1. Kan se ut som at den ene brikka har tatt kvelden.
    2. Grunnen til at jeg ikke fikk innstallert virtuelt flash minne, er at denne var formattert som FAT32. Formatterte den til FAT og da fikk jeg lagt den til som minne.

    Men det står fortsatt 1 gb på egenskaper for datamaskin, men det skal det gjerne?? Uansett så går alt så mye kjappere nå
    Vel, har du win7 32/64 bit bør du ha hhv min 2/4GB RAM. Da ram er meget billig i dag råder jeg deg til å oppgradere til en kit med 2 like 2GB moduler og montere de. Det vil gi deg en mye bedre Win 7. Sjekk med produsenten hva slags moduler du skal ha - står og normalt på modulen.
    Stereo: Passlabs X250.5|Xindak Muse 1.0|AudioGD NFB27|Classe CP-500|Rega P3|Squeezebox|Martin Logan SummitX|Velodyne CHT10R
    Kino:Rotel RSP1572/RMB1575|Oppo BDP103|Boxee Box|Pioneer KRP-500M|Focal Elektra1027be/Profile908|SVS 2039PC+ med mer

  17. #17
    Intermediate Ingeniør'n sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    4,105
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av skorob
    Ram er hardware, enten er det der eller ikke... Windows kan ikke styre det med å deaktivere ramslots. Men til trådstarter... sikker på at skjermkortet ikke er av typen som bruker av systemminnet da ? mulig det har stikki av med 1gb da, det styres av drivere og Windows.. men syns det er rart om den drar med seg såpass...
    Hvordan kan du være så sikker på det 8)

    Windows kan blant annet styre hvor mye ram som kan allokeres til bruk for grafikkkort ++
    Stereo: Passlabs X250.5|Xindak Muse 1.0|AudioGD NFB27|Classe CP-500|Rega P3|Squeezebox|Martin Logan SummitX|Velodyne CHT10R
    Kino:Rotel RSP1572/RMB1575|Oppo BDP103|Boxee Box|Pioneer KRP-500M|Focal Elektra1027be/Profile908|SVS 2039PC+ med mer

  18. #18
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da har jeg vært å kjøpt 2 nye RAM, hver på 2 GB.

    Kan trygt si det ble en HELT annen maskin

  19. #19
    Intermediate Ingeniør'n sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    4,105
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Spiff79
    Da har jeg vært å kjøpt 2 nye RAM, hver på 2 GB.

    Kan trygt si det ble en HELT annen maskin
    Ser man det - hyggelig å bidra til noe bedre 8)
    Stereo: Passlabs X250.5|Xindak Muse 1.0|AudioGD NFB27|Classe CP-500|Rega P3|Squeezebox|Martin Logan SummitX|Velodyne CHT10R
    Kino:Rotel RSP1572/RMB1575|Oppo BDP103|Boxee Box|Pioneer KRP-500M|Focal Elektra1027be/Profile908|SVS 2039PC+ med mer

  20. #20
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Ingeniør'n
    Ser man det - hyggelig å bidra til noe bedre 8)
    Jepp, takk for den

    Jeg er på ingen måter noen data ingeniør, så kjekt å få hjelp av andre som er mer datakyndig

    Kjøpte forresten 2 stk Corsair XMS2 2GB DDR2. Håper de duger i det lange løp

    EDIT: Denne mener jeg det var

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •