*fikset*pc henger seg ved avspilling.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 3 1 2 3 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 41
  1. #1
    Expert akto sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    6,483
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    *fikset*pc henger seg ved avspilling.

    Lurer på om noen vet hva som skjer.

    Noen ganger, ofte ved spilling, men ikke så ofte ved avspilling av dvd plater fryser eller henger maskinen min seg. Bildet låser seg helt, mens lyden gjentar seg med ca 0,5 sekunders mellomrom, kontinuerlig. Må skru av maskinen for å starte på nytt. Eneste spillet jeg spiller er Comand & conquer, generals. Jeg har 512 dual pack ram, 3000MHz, P4, Asus Radeon 9600, Asus motherboard P4P 800-E deluxe. Har prøvet å lukke ned alt jeg ikke trenger av prosesser, Har satt sidevekslingsfil til max. Jeg har en mistanke om at en driver til dvd rom`en som heter noe som IMAPI driver å kødder. Kan det stemme. DVD brenneren er en Plextor 504 (8Mb c). Har Windows XP pro, alle oppdateringer er gjort. Letet litt rundt på maskinen etter denne IMAPI driveren, og det stod at den hadde noen ustabile blokker, men nå finner jeg ikke det stedet dette stod. Det siste som står i administrative verktøyer, under systemlogg, er at "cd-rom stoppet", og så ett eller annet med IMAPI.

    Noen som kan tenke seg hva dette er for noe. Jævelig frustrerende. Kan det være ram`en? De er montert slik at de står i hver sin slotpakke, i de grønne sporene. Frysingen skjer når jeg har kommet ett stykke ut i spillet, og det er en masse som skjer der.

    Alle tilbakemeldinger mottas med takk.

    MVH Atle

  2. #2
    Expert antiloop sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    7,385
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvilket lydkort har du! Kan være at driverne er korrupte!

  3. #3
    Intermediate LL sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    2,895
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du kan teste minnet med dette programmet http://www.memtest86.com/
    Høres egentlig ikke ut som en minne feil. Da får du somregel "blue screen of death" eller "restart" eller begge deler.

    Du kan jo formatere og se om det ikke bedrer seg.

  4. #4
    Expert akto sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    6,483
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av antiloop
    Hvilket lydkort har du! Kan være at driverne er korrupte!
    Jeg har M-Audio revolution 7.1 Skal sjekke de driverne,

  5. #5
    Expert akto sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    6,483
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Tok ut den ene minnebrikka, og da fungerer det bra. Litt lite minne da, 256... Hva er dette tro? Noen som vet?

    Asus P4P800-E DELUXE Hovedkort S478
    I865PE,SATA,LYD,ATA133, GbLAN, Firewire

    TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 512MB Dual Pack
    Kit w/two matched PC3200 CL2.5 DDRs

    Noen som ser noe som ikke matcher??

  6. #6
    Active Neonsun sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    427
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Glem det, overså noe i første post.. ops:

  7. #7
    Intermediate Mastiff sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    1,970
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Veldig lite sannsynlig at det har med DVD-driver å gjøre. Det lukter dårlig matchet RAM lang vei. Jeg har lite erfaring med Dual Channel, men måtte igjennom flere før jeg fant noen som virkelig kjørte godt sammen da jeg kjøpte P4. OCZ funket mye bedre enn TwinMos. Hvilken FSB kjører du? Jeg ville trodd at man burde kjørt med noe raskere minne på det hovedkortet, f.eks. 3700 RAM.

  8. #8
    Expert akto sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    6,483
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Mastiff: Du har nok helt rett. Venter svar fra ASUS as we speak, men jeg tror det samme. Første pc`en jeg bygger, så det får ta noe av skylda. Har du noen anbefalinger å gi?

    EDIT: Hovedkortet står på listen over kompitabel maskinvare på Twinmos sine hjemmesider... :?
    Skal bli spennende å høre hva ASUS har å si.

  9. #9
    Intermediate Mastiff sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    1,970
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    OCZ er det jeg har fått til å funke best. Jeg har min FSB 100 % stabil på FSB 255, så min 3.0C går på 3.8. Det har funket uten et eneste problem siden jeg monterte greia i mai. Det må legges til at jeg kjører på 4200-RAM, men det er fordi CAS osv. betyr lite for ffdshow. Ifølge AndyIEG (som lager de beste versjonene av ffdshow) er det viktigste å kjøre høy prosessorhastighet og 1:1 i minnet. Så med det minnet og luftkjøling (!) er min HTPC så stabil at jeg må bruke hagla for å få den til å krasje. Det må også legges til at den går døgnet rundt, for den er også musikkserver til multisoneanlegget mitt.

  10. #10
    Guru Tiger sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    14,452
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg kjører følgende kombinasjon:

    ASUS P4P800 med P4 2.6GHz FSB 800
    ASUS 9600 SE skjermkort
    TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 512MB Dual Pack Kit w/two matched PC3200 CL2.5

    Kjører 100% stabilt hos meg...

    Tips: Har du prøvd å flytte minnebrikkene til de 2 andre fargekodede slot'ene (blå)?

  11. #11
    Expert akto sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    6,483
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har flyttet de rundt i alle kombinasjoner. Pratet med Komplett i går, og de sa at Twinmos brikkene kunne være litt ustabile, og en serie kunne være kompitabel mens en annen kanskje ikke :!: Pussig... Kunne sende inn både MB & Ram for å sjekke om de var kompitable, var de ikke det skulle de finne en ram som var det.

    Prøvde litt i går, og satte sideveklingsfilen til max (4096mb). Da kjørte den stabilt i flere timer med spilling. Hva skal denne stå på? Husk at dette er den første pc`en jeg bygger ops:

  12. #12
    Guru Tiger sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    14,452
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Basert på det du sier, så anbefaker jeg på det sterkeste at du følger "...Kunne sende inn både MB & Ram for å sjekke om de var kompitable, var de ikke det skulle de finne en ram som var det....".

    Det vil medføre at du får en lykkelig slutt på dette problemet. Retur og testing vil nok ta 1 uke, men det er bedre enn å tulle rundt i 1-2uker selv uten å kunne fikse problemet dersom det ER en HW feil...

  13. #13
    Expert akto sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    6,483
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Følger rådet ditt tiger, takk for hjelp.

    (uten pc i 1 uke, mumle, mumle :evil: )

  14. #14
    Intermediate Mastiff sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    1,970
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Når det gjelder sidevekslingsfila setter jeg den til 512, omtrent uansett intern RAM, men det er bare gammel vane. Selv systemstyrt størrelse burde fungere helt greit.

  15. #15
    Expert akto sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    6,483
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Siste melding fra komplett.no er at de har testet ram og hovedkort og at det fungerer fint hos de.
    Komplett:
    Hovedkort/Minne/Cpu er testet ok i henhold til
    feilmelding. Testrapporter er vedlagt. VI har testet kortet
    i belastningstest samtidig som det spilles av en DVD
    filem 2 ganger sammenhengende helt uten problemer.
    Noen som kan tenke seg hva det er for noe galt da, eller må jeg formatere :evil:

  16. #16
    Newcomer Cato72 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    141
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Har du prøvd ...

    Sitat Opprinnelig postet av akto
    Siste melding fra komplett.no er at de har testet ram og hovedkort og at det fungerer fint hos de.
    Komplett:
    Hovedkort/Minne/Cpu er testet ok i henhold til
    feilmelding. Testrapporter er vedlagt. VI har testet kortet
    i belastningstest samtidig som det spilles av en DVD
    filem 2 ganger sammenhengende helt uten problemer.
    Noen som kan tenke seg hva det er for noe galt da, eller må jeg formatere :evil:
    Var det så at maskinen bare "hakker" og IKKE gir noen feilmelding? Prøv å la den stå en stund (30 min) for å se om den gir deg en feilmelding.

    Har du sjekket at du har siste versjon av driverne til samtlige komponenter (inkl hovedkort firmware, skjermkort, lydkort, harddisk, mus, tastatur osv) ?

    Har du siste versjon av avspillingsprogrammer du bruker/kjører?

    Har du 100% oppdatert Windows?

    Hvis du har siste versjon av drivere og Windows, kan du prøve å systematisk bytte ut enkelt-komponenter (dvd, lydkort, skjermkort)? Krever selvfølgelig at du eller en kamerat har utstyr å låne deg...

    Du kan også teste utbytting av hardware ved å ta dine komponenter og teste hos en kamerat...

    Lykke til!

  17. #17
    Expert akto sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    6,483
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Var det så at maskinen bare "hakker" og IKKE gir noen feilmelding? Prøv å la den stå en stund (30 min) for å se om den gir deg en feilmelding.
    Hakker; dvs bildet er "fryst" uten hakking, mens lyden hakker, ca sånn som når en cd hakker.
    Har du sjekket at du har siste versjon av driverne til samtlige komponenter (inkl hovedkort firmware, skjermkort, lydkort, harddisk, mus, tastatur osv) ?

    Har du siste versjon av avspillingsprogrammer du bruker/kjører?

    Har du 100% oppdatert Windows?
    Ja...

  18. #18
    Intermediate Mastiff sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    1,970
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    DMA aktivert på alle disker og cd/dvd-spillere?

  19. #19
    Newcomer Cato72 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    141
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av akto
    Har du sjekket at du har siste versjon av driverne til samtlige komponenter (inkl hovedkort firmware, skjermkort, lydkort, harddisk, mus, tastatur osv) ?

    Har du siste versjon av avspillingsprogrammer du bruker/kjører?

    Har du 100% oppdatert Windows?
    Ja...
    Det høres litt ut som om PC'en går for varm...

    Har du mulighet i sjekke temperatur på CPU, Grafikk-kort evt generell temperatur i PC'en?

    Hvis det er temperatur som er problemet, vil du typisk få stans igjen med én gang (les: kortere tid) enn om du venter én times tid etter en restart...

  20. #20
    Intermediate Mastiff sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    1,970
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    MotherBoard Monitor bør være fast inventar på alle pc-er.

Side 1 av 3 1 2 3 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •