Hjemmekino Rapporter

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Moderator Roger Waters sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  7,048
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Hjemmekino Rapporter

  Jeg vil opprette denne tråden for å ha en fellesplass der alle kan legge ut sine rapporter, fant ikke noe lignende her på forumet så jeg laget denne for dere. Det er mange her inne som reiser land og strand rundt og opplever forumfolkets sine flotte kinoer og anlegg. Ønsker at denne plassen kan brukes til å poste dere egne rapporter, synes det er int å lese om slike opplevelser så hvorfor ikke samle de på et sted ?

  Det er mange her inne som er veldig flinke til å skrive og legge ord på opplevelsene, selv har jeg ikke vært på mange slike "events" men jeg vil dele den siste opplevelsen med dere.

  Les på.

 2. #2
  Moderator Roger Waters sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  7,048
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  HJEMMEKINO RAPPORT

  Eier: Da-Ty@Online.no

  Besøkende: Stylus og Roger Waters

  Tid: 08.08.09 – Kl. 11.00 – 16.00


  Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves
  Endelig kom denne dagen jeg har venta på en stund nå, jeg hadde planlagt med Stylus om å endelig få besøkt denne kinoen til Da-Ty@Online.no. Vi hadde planlagt denne dagen med kinoeier så nå fikk vi en demo som jeg har vært spent på i lengre tid. Jeg tok toget til Oslo S der jeg nøt en skikkelig herlig Whopper Cheese meny fra BurgerKing, etter det ble jeg hentet utenfor stasjonen halv 11 av Stylus. Da var det bare å komme seg på motorveien og kjøre mot Kløfta, det som var fint er at Stylus var så kjent oppi de trakter så vi kjørte riktig uten bom. Flaks ikke sant?

  Når vi kom frem ble vi møtt av en Hifiklubben servicebil utenfor huset og her er det sa jeg til Stylus, vi tok oss ut av bilen til og ringte på døren til kinoeieren. Etter noen sekunder så kom det en hyggelig herremann ut og åpnet for oss og der stod Da-Ty i døra eller Daniel som han egentlig heter. Her ble vi invitert inn og ønsket oss velkommen inn. Vi kom inn i gangen og fikk endelig hilset på Daniel så ble vist inn til stuen der vi satt oss ned og pratet om hjemmet hans. Etter en del prat i oss mellom fikk tok vi steget og fikk en liten rundtur og så på rommene i huset, da fikk vi se det fra alle vinkler og fremtidsplaner som vil skje i nær tid og her vil det skje en del fremover ja.

  Vi snakket en del om huset, fremtidsplaner og andre ting av int så beveget vi oss inn i det aller helligste, som de fleste vet så er det kinorommet og her ble vi møtt med et nydelig rom med utstyr man kan bare drømme om. Jeg og Stylus er veldig ferske i dette spillet enda så for oss så blir alt helt sykt, er jo sånn alle drømmer om men få som realiserer det pga det er dyrt og krever mye jobb. Vi fikk oss et glass med deilig kald cola og satt oss ned på hvert vårt kinosete. her ble forventningene rimelig store kan du si siden vi kun hadde sett dette utstyret kun på Avforum og aldri hørt disse komponentene i virkeligheten. Deretter fikk en presentasjon om selve anlegget som vi var veldig nysgjerrig på, her fikk virkelig se og føle å se på disse herlige komponentene som stod plassert der. Etter minuttene gikk så var det å finne frem noen cdplater med forskjellige artister og sjangre, når platene ble matet inn i den råflotte Marantz spilleren hans starta moroa for fullt. Det ble presentert masse flott musikk som tok seg veldig godt ut på disse flotte Dali Eufonia MS4 høytalerne, alle komponenter spilte som hånd i hanske og gav virkelig mersmak så her måtte vi bare ha mer volum. Hvem vil ikke det med et slikt anlegg?


  Etter en del lytting tok vi oss inn til stuen igjen og pratet lett og løst om alt og fikk vite litt mer om denne kinoeieren, han har mange jern i ilden og selv jobber han som Avmontør pr dags dato. Ellers er han gift med sin kone og har et barn sammen. Daniel har hatt lyd og bilde hobbyen i 19år så han har skaffet seg en del erfaringer igiennom årene, han sitter med så mye informasjon at de som hører på bare blir lutter øre med det samme. Det er lett for det blir sånn når man snakker om noe man brenner for, etter litt prat og hyggelig samvære fikk vi se på bildene han hadde på datamaskinen. Her fantes det bilder av en knakende god haug med oppsett han har hatt igiennom årene, virkelig imponerende hva han har bygget opp med tiden.


  SVS - Det er EN grunn til at folk kjøper de
  Vi kan jo ta med at subbene ble flittig brukt på filmklippene vi testa og selv har jeg lite erfaring med SVS subbene, disse produktene er veldig populære her på forumet også. Dette er jo en "Hype" blant bass entusiastene, noe er pga prisen og hva dem klarer å levere av bass til film og evt musikk. Disse herlige "tårna" som har en høyde på rundt 80cm klarte virkelig å overbevise meg hva bass var, på scenene i Open Range og Master and the commander fikk man virkelig se at disse to "hardingene" sparka hardt. Alt var presist og stramt så her fantes ikke noe buldrebass eller tegn på ulyd. Når disse er riktig kalibert så spiller dem bass ut av en annen verden, enkelte plasser rista jammen hele huset så dette var helt rått. Virket nesten som man skulle falle ut av stolen til tider for bassen føltes så ekte. Du får bare bassen slengt i trynet og alt rister dvs fysisk bass så det holder i lange baner. Vi hadde en liten test med sinustoner der vi testa bassen delt i ulike Hz, her fikk man en en opplevelse av å være en del av tonene. Infected Mushroom + SVS = Moro


  DETTE ER FRONTEN MED EN DEL TEST PLATER FORAN ANLEGG
  EN MENGDE TESTPLATER SOM BLE BRUKT
  Anlegget, lyden og bildet i seg selv
  Det som er det store spørsmålet hver gang er hvordan lydbildet fungerer i sin helhet, men her kan jeg bare komme med positive ord hele veien. Her blir man servert ”State of the art” lyd & bilde tvers igjennom hele spekteret og alt er gjennomført til fingerpissene. Alt er kalibrert riktig mot så godt det er mulig å få det. Under avspilling av filmer så er bassen og lyden så tight og klar at det finnes ikke antydninger til uro i lydbildet. Alt er silkemykt fra bunn til topp så det gir balsam for ørene, demping og det hele funker utmerket i dette rommet og akustikken er på topp. Musikken får Eufonia til å yte sitt beste og her testet vi med masse forskjellig musikk og lydbildet åpnet seg som vinger til en fugl, du får med alle detaljer og alt er klokkerent så dette var en ren nytelse å høre på. Kan det bli bedre sier jeg da ?


  Anlegget består av:
  Yamaha DSP-Z7
  Denon BT-2500
  Marantz SA-15 S1
  Parasound A21/A23
  Dali Eufonia MS4
  Dali Euphonia CS4
  Dali Ikon On Wall X4
  SVS PC 20-39 X2


  Bilde:
  Sanyo PLV-Z2000
  Adeo Plano Delux 91” Greyvision Rammelerret


  Kabler:
  Qed
  Supra
  Van Den Hul
  Monster
  Tara Labs

  ++ Mer som finnes i profilen


  Fimklipp som ble presentert
  AmbrA - Surround test utenom det vanlige
  Open Range - Skytescene
  Master And The Commander - Kanoner og smell
  Sin City - Stemmer
  Flight Of Phoenix - Flyscene
  Troya - Bildestyrke
  I Am Legend - Bildestyrke
  THX Intro - Surround test
  Testament Live In London - Musikk og bilde
  Alice In Chains - Down In A Hole Unplugged - Musikk og bilde
  +++


  Musikk som ble presentert
  Metallica - Seek And Destroy
  Scar Symmetry - Metamorphis og The Illusionist
  Pink Floyd - Wish You Were Here og Hey You
  Chris Jones - No Sanctuary Here
  Roger Waters - Three Wishes
  Allan Taylor - Colour To The Moon
  The Dali CD Vol. 1
  The Dali CD Vol. 2
  Flageborg - Hifiklubben test CD
  In Flames
  Susperia
  Infected Mushroom
  Dream Theater
  ++++


  Tanker om fremtiden
  Det er mange tanker sa Daniel men det han hadde lyst og evt oppgradere til B&W 802D høytalere, var litt snakk om å bygge ut kinorommet dvs la "sneipen" få nåværende kinorom så han ta barnets rom og slå vekk et par vegger og lage ny kino med større potensiale enn han har pr i dag. Aircondition er noe som står høyt på ønskelisten til kinoen, dette skal komme inn i nær fremtid som han sa selv. I dag blir det veldig varmt der inne pga masse utstyr som avgir mye varme, når denne "kjølingen" kommer er det bare å flytte inn i kinoen for godt. Har vært litt på tale at han ønsker seg et barn til også så det må gjøres noen tiltak i heimen til den tid, men det som er skikkelig moro er at lillegutt i huset liker å se film og være på kinorommet sammens med far. Tror vi kan ha en ny hjemmekinoentusiast her om kort tid folkens, om han gir sønnen sin en lekse i det han driver med så er han på god vei i riktig retning.


  Konklusjon
  Når det kommer til rom, lyd og bilde så er dette bare helt perfekt sånn jeg ser det, her får man herlige bilder på 91" lerret av en flott prosjektor som formidler dette i full HD i beste kvalitet. Surround er noe dette rommet kan gjengi til de grader, her er alt så bra kalibrert så det er ikke en detalj mangler i lyden. Vi fikk jo servert en del musikk også og dette anlegget bare "lekte" med cdeene og spilte alt helt perfekt i skjønn harmoni. Det er helt utrolig hvor detaljrike disse høytalerne er, det en fløyelsmyk diskant og og bassen og mellomtonen spiller som en drøm og gjengir et topp lydbilde fra topp til bunn. Bassen fra de 6,5" spillte over all forventning så man skal ikke la seg lure av den fysiske størrelse, her fikk du det du det du ønsket av lyd og vel så det. Det skjer ting på landet også og det skal være helt klart, men som Birgit Strøm synger i sangen "Gøy på landet" så stemte det rimelig bra i dag. Vi har hatt et veldig hyggelig besøk hos denne glade entuasiasten fra landet, ikke nok med det at han er veldig glad så er han veldig kunnskapsrik også. Det er noe som gleder meg med denne personen, at vi kan snakke om alt og alle utenat det blir kjedelig. Denne Daniel er en mann med mange tanker og deler gjerne sine kunnskapene med oss, sånt setter vi veldig pris på og jeg kommer gjerne igjen om det skulle bli ny demo.

  Det er kanskje ikke alle her på forumet som har sett på profilen til denne kinoen, derfor valge jeg å poste en lenke så folket har mulighet til å se hva en skikkelig hjemmekino er.

  http://avforum.no/minhjemmekino/show...ty%40online.no


  Siste ordene før vi avslutter
  Vil jeg takke så mye for at vi endelig fikk komme og oppleve denne fantastiske kinoen din, dette er noe jeg har venta lenge på så her var bare ren glede fra ende til annen. Det som er kjedelig at tiden går alt for fort i slike selskap, men timene vi hadde til formålet var bare helt topp altså og dagen var helt knall. Takker så mye igjen for gjestfriheten og samværet, har vært en kjempe dag som jeg aldri kommer til å glemme og dette gav mersmak.

  Takk!


  Tekst: Roger Waters
  Bilder: Roger Waters

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •