Moms for selvstendig næringsdrivende

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Oct 2005
  Poster
  3,432
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Moms for selvstendig næringsdrivende

  Hei!

  Jeg driver eget 'firma' sånn ved siden av jobben. Driver med montering og kalibrering/konsulenttjenester innen AV.
  Har nå fått forhandlerstatus på Audyssey, og i den forbindelse kommer omsetningen fort opp i over 50.000 som er grensen for momsfritak og slikt.

  Hvordan er reglene ang. registrering i momsregisteret? Har lest litt i skatteetaens hefter, men det er jo komplett uforståelig for menigmann.

  Noen som har noen tips?
  Hegel H360 | Monitor Audio PL200II | Denon AVR-4311 | Dali Suite C0.8 | Dali R1000

 2. #2
  Newcomer svendbjarne sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  198
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  https://www.altinn.no/no/hjelp-til-r.../registrering/

  Betyr det også at du er/har kontakt med godkjent installatør som kan "enable" de siste gøyale funksjonene som noen toppmodeller av diverse surroundforsterkere har?

 3. #3
  Moderator roffe sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  9,330
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det er ikke så vanskelig, men det er litt trøblete akkurat når du skal registrere deg. Du må kan nemlig ikke registrere deg uten å ha passert 50000 i omsetning, og det må dokumenteres med faktura-utskrifter. Men den fakturaen som passerer 50000 skal det legges til MVA på. Du kan imidlertid ikke kreve MVA før du er registrert i MVA-registeret. En slags catch-22.

  Løsningen er at før du sender ut fakturaen der du passerer 50000, så gjør du en midlertidig utskrift (gjerne en testutskrift) som du legger ved registreringsdokumentasjonen. Når så registreringen er gjennom, så sender du din første faktura med MVA.

  Som registrert i MVA-registret må du rapportere inn MVA-regnskap (inngående og utgående MVA) annenhver måned. Dette er de NØYE på, manglende innrapportering medfører straffegebyrer. Som regel vil du ha solgt for mer enn du har kjøpt, og blir da skyldig MVA til staten, og du betaler inn dette også innen fristen.

  Verre er det ikke. Har du regnskapsfører så vil du sikkert kunne få hjelp til det der. For øvrig, husk at overskuddet du tar ut til personlig bruk skal skattlegges. Etter å ha vært personlig næringsdrivende et par år vil du får krav om innbetaling av forhåndsskatt, men innen dette skjer, så pass på å sette til side omtrent 50% skatt av det du tar ut (de fleste tjener såpass i sin faste jobb at inntektene fra firmaet må beregnes som toppskatt).

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •