Matglade Menn Lager Gourmet Mat !

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 29
  1. #1
    Intermediate
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    640
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Smile Matglade Menn Lager Gourmet Mat !

    At menn er flinke på kjøkkenet vet alle som har sett på tv de siste 10årene og besøkt mangestjernes restauranter osv.

    Det er min påstand at begrep som: "Kvinner passer best på kjøkkenet" er noe ordentlig tull og håper med dette at dere som leser gir denne tråden noe å både sikle & strebe etter...

    Kom med de beste oppskriftene dine og de beste mat-tipsene du har her.

    Når dere skriver oppskrifter så husk å få med Ingredienser & Fremgangsmåte (Slik at vi "ukyndige" kan kopiere herligheten)

    Lars.

  2. #2
    Intermediate
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    640
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Post Crème Brûlèe

    CRÈME BRÛLÈE blir ofte sett på som en av de ypperste desertene man kan få servert, jeg er ikke helt enig i det men godt er det. Kvaliteten på denne munnvann saken kan veksle mellom total katastrofe og ren nytelse ute på "by'n" - Jeg bruker pakke Brûlêe selv fordi disse nå er av så bra kvalitet at man skal lete lenge etter noe bedre (Her på berget)..

    TIPS til Crème Brûlêe på den vanseklige måten:

    1) Alternativ:

    Dr. Oetker Crème Brûlêe funker helt ok og holder samme nivå som på de fleste norske resauranter. (Min påstand).

    2) Alternativ:

    Gaute's Crème Brûlêe er hakket bedre og så nær det man får på 5 stjernes restauranter at det blir vanskelig å kjenne forskjell. (Min påstand).

    Crème Brûlêe på 5 stjernes restaurant..:
    Sist jeg var ute ville jeg virkelig kose meg så jeg spiste på XL Dinner i Ålesund der jeg bestilte Crème Brûlêe for å få det jeg fikk sist jeg var der! Gedigen nedtur! makan til smørerier skal man lete lenge etter og det var kun prisen som var 5 stjernes. Her hadde kokken klart å redde kvelden med Gaute's Crème Brûlêe ettersom maten var .. ok .. men ikke i nærheten av det den var sist. (mulig jeg fikk "feil kokk").

    Lars.

  3. #3
    Expert Mr_Spock sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Sted
    Sandefjord
    Poster
    5,472
    Takk & like
    Nevnt
    8 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Fin tråd Logb

    Skal jammen prøve litt creme brulee en dag The DrOetker way!

    Er ikke akkurat noe gourmet saker men jeg kan røpe favoritt smoothien her i kåken - stemt frem av 10 årig datter:

    Dette er nok til 2 stk store glass( ev noe påfyll).

    1 stk stor jordbær youghurt
    1-2 stk Mango
    1 stk Banan
    5-6 isbiter
    fyll opp med tropisk nektar/juice til rett konsistens

    Trykk på knappen.


    Fungerer godt etter joggeturen og dagen derpå eller som rask sunn frokost
    Yamaha CX-A5100 & RX-A1030 . Vincent SP-993 . Rotel RMB-1565 . Anti-Mode 8033 Cinema
    Atmos 7.1.4 . Infinity Kappa 600, Kappa Center, Kappa 200, Kappa Surround, Kappa Sub
    Epson EH-TW2900 . Dreamscreen V2 DynaGrey 106" . DarbeeVision Darblet

  4. #4
    Expert teddytusen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Sted
    Nordfjord
    Poster
    8,659
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Her kommer en genialt enkel og supergod sursøt-saus. Denne har jeg brukt i mange år.

    1 dl sukker
    1 dl ketchup
    1 dl ananas-saft (hiv gjerne noen biter ananas oppi )
    1/2 finhakka chilli
    1-2 ss edikk

    Bland sammen og småkok i 8-10 min
    Jeg HATER mobilversjoner av nettsider...

  5. #5
    Intermediate PiXeL sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    2,709
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av teddytusen
    Her kommer en genialt enkel og supergod sursøt-saus. Denne har jeg brukt i mange år.

    1 dl sukker
    1 dl ketchup
    1 dl ananas-saft (hiv gjerne noen biter ananas oppi )
    1/2 finhakka chilli
    1-2 ss edikk

    Bland sammen og småkok i 8-10 min
    Denne skal jeg prøve, teddy. :-)

    Hvilken mat passer denne sammen med?

  6. #6
    Expert teddytusen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Sted
    Nordfjord
    Poster
    8,659
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Primært Wok vil jeg tro. Bruk den som saus "attåt" og ikke i woken mens du woker.
    Jeg HATER mobilversjoner av nettsider...

  7. #7
    Expert teddytusen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Sted
    Nordfjord
    Poster
    8,659
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    "Guakka"

    Herlig til alt som ligner mexican og til dip! :-D

    2 Avacado
    1/2-1 løk
    2 fedd hvitløk
    1/2 chilli
    Saften av 1 lime
    (alternativt 1 tomat)

    Hiv hele greia i kjøkkenmaskinen og kjør til det er godt mixa. Smaker best dagen etter, men er kjempegodt uansett når.

    Snadder!!! :-D :-D :-D
    Jeg HATER mobilversjoner av nettsider...

  8. #8
    Expert teddytusen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Sted
    Nordfjord
    Poster
    8,659
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Fjellpannekake

    Ikke alt jeg legger ut her kan vel kalles "gårmee", men jeg legger ut noen av mine favoritter.

    Fjellpannekake

    5 egg
    7 dl melk
    4 dl mel
    1/2 ts salt
    1 ss smeltet smør

    Visp lett sammen og hell det over i en smurt langpanne. Stekes på 225 grader i ca 25 min. LETTVINT OG KJEMPEGODT.

    Hvorfor det kalles fjellpannekake? Fordi den ser ut som et fjellandskap når den er ferdig stekt. (skal ha litt brune topper her og der) Serveres med det du vanligvis har til pannekaker.
    Jeg HATER mobilversjoner av nettsider...

  9. #9
    Expert tols1 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    6,026
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Helt vilt

    Nå som høsten nærmer seg med stormskritt, står det gjerne vilt på menyen. Og jeg har forsøkt mange oppskrifter på viltstek, men ingen slår min svigermors fremgangsmåte. Det går ut på langsteking på lav temperatur. En stor stek kan fint stå inne natten over, og du setter inn steken frossen (ja, rett fra fryseren), ovnen på 65-70 gr.

    Nå i helgen stekte jeg en liten elgstek på 1,2 kg, den stod inne fra morgenen og frem til middagstid kl. 19. Det ble stående ovasjoner rundt bordet, dette til tross for at steken er fra et dyr jeg vet var litt seigt pga. dårlig modning.

    Mot slutten kan man gjerne sette inn et termometer for å sjekke kjernetemp som skal ligge på 65-67 gr. Hvis man begynner å få litt dårlig tid og gjestene begynner å bli slitsomme, kan man sette opp ovnen til 80-90 gr. mot slutten, men da bør du ha i et termometer for å sjekke tempen så den ikke blir helt grå inni.

    Cluet med denne fremgangsmåten er at steken rett og slett tørker på utsiden og forsegler overflaten slik at alle saftene forblir inne i steken. Jeg kan garantere at steken blir både saftig og ekstremt mør.

    Har også stekt rådyrstek på denne måten, og den kunne nesten spises med skje.

    Ulempen med denne metoden er at du ikke får noen kraft eller sky å lage saus på, men man har da gjerne litt kraft i fryseren. Eller man kan selvsagt bruke en pose vilsaus og spe på med litt fløte, sennep, brunost og knuste einebær.

  10. #10
    Expert pahf sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    5,908
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Enkel og grei grønnsaksform

    På tide og oppdatere denne, ikke noen feinsmecher oppskrift, men den er god, kan være sunn og du blir garantert mett!

    Av og til får en lyst på noe veldig godt, samtidig som det helst bør passe for de fleste, da bruker jeg denne gratinerte grønnsaksformen, så enkelt at i forhold til smaken det er direkte latterlig.
    3-5 pers avhengig av hvor sultene dere er :

    Sett steikovnen på 200c

    1. 1-2 løk, 1-2 paprika, 2-3 ferske champinionger, 1 stor broccoli, 2-3 tomater, 1 boks skinke, 2 poser pastasaus, her er det ingen fasit, bruk den du syns er god, har prøvd de fleste og fortsatt ikke skuffet, ost og bacon.

    2. Kutt opp grønnsakene i små biter, strø over forma
    3. Kok opp sausen, hell denne over gryta
    4. Strø godt med ost på toppen
    5. Legg bacon skiver på toppen, eventuelt ha oppkutta baconbiter i formen
    6. Vent i 30min, syng en sang, finn en god flaske vin, iskald pils, GT
    7. Enjoy!

  11. #11
    Intermediate AndreasLie sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2005
    Poster
    1,063
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Noe av det jeg liker best er omtrent samme oppskriften som pahf. Denne oppskriften står på baksiden av toro urte pasta saus posen
    Stek kyllingfilet og kok en kjele med pasta skruer og en kjele med en vanlig grønnsakspose (sånn frossen med gulrøtter og brokkoli feks). Lag også toros urte pasta saus på vanlig måte. Ha alt i en ildfast form og strø masse ost over. Gratiner dette i ovnen. Husker ikke helt tid og temp i hode nå, men ca 200 grader i 10 min. Det som jeg synes fungerer bra er at man kan bare lage en pose saus til senere og blande med restene som er igjen så smaker den som nylaget

  12. #12
    Newcomer opus sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Poster
    184
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du trenger til 2 personer:
    (kan økes proporsjonalt med antall deltakere i det amorøse forsøket):

    vel 500 gr. steinbitfilet
    hvetemel
    pisket egg
    salt og pepper
    paprika
    grillmel/knust kavring
    rikelig med smør/olivenolje til panne-steking.

    Til saus:
    3 ss smør
    3 ss hvetemel
    inntil 1 l appelsinjuice
    1 ss sukker
    en dash HP-saus
    litt lime-juice og/eller sitronsaft
    ½ ts salt
    1 knivsodd cayenne-pepper.

    Tilbehør:
    Kokte poteter eller jasmin-ris
    brokkoli/rosenkål
    freste paprika-strimler og/eller løk og hermetiske champinjonger
    mais, cherry-tomater etc. etter smak.

    TE DEG SÅLEIS (modus operandi):
    Vend filetene i hvetemel for at de skal bli helt tørre. Deretter vendes de i gaffel-pisket egg med LITT salt, pepper og paprika i. Vendes deretter i grillmel/knust kavring. Stekes i rikelig med smør + evt. olivenolje over middels varme.
    SAUSEN ER VIKTIG:
    Smelt 3 ss smør,- rør inn 3 ss hvetemel, spe litt og litt med appelsinjuice under omrøring til sausen blir passe tyktflytende. Smaksett med 1 ss sukker, 1 dash HP-saus, litt limejuice og/eller sitronsaft, ½ ts salt samt 1 knivsodd cayenne-pepper. Tynnes om nødvendig ut med vann fra ris-kokingen eller grønnsakene (se under tilbehør ovenfor).

    Sterkt anbefalt hvitvin: Spring Salmon 1996?(S.Afrika) fra Stellenbosch
    En deilig, tørr hvitvin fra Stellenbosch i Sør-Afrika hvor noen av verdens beste viner kommer fra. Utvalgt av den velrenommerte vinsmaker og sportsfisker Jan Boland Coetzee. Laget av druene Sauvignon Blanc og Chenin Blanc som gjør den frisk og tørr. En elegant vin som er egnet til alle fisk- og skalldyrsretter. Vinen kan selvfølgelig nytes alene eller som aperitiff!

  13. #13
    Intermediate Egon sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    716
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Noen som har en bra oppskrift på en god fiskesuppe?

  14. #14
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Egon
    Noen som har en bra oppskrift på en god fiskesuppe?


    Tilsett gjerne pillede ferske reker og biter av laks!

    Forøvrig synes jeg vi menn først skulle bli mye flinkere til å delta i den vanlige hverdagskosteng - ikke gjøre oss til eneherskere på gourmet mat.....

    Før man kan gjøre B, må man gjøre A.....

  15. #15
    Intermediate Egon sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    716
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av asvaberg

    Tilsett gjerne pillede ferske reker og biter av laks!

    Forøvrig synes jeg vi menn først skulle bli mye flinkere til å delta i den vanlige hverdagskosteng - ikke gjøre oss til eneherskere på gourmet mat.....

    Før man kan gjøre B, må man gjøre A.....
    Hehe... Her er det bare en i husstanden, så jeg deltar bra når det gjelder hverdagskosten... :-D Findus er sikkert bra, men det er da litt nedtur å invitere noen på noe som man bare har varmet opp..

    Så for meg å surre litt løk i bunnen av en panne og spe ut med mel. Tenkte så å koke opp noen fiskesstykker(forskjellige typer fisk) i lettsaltet vann med hel pepper og så videre bruke kraften fra kokingen til å spe suppen med, kanskje i kombinasjon med melk/fløte. Hakke opp gulrot, purre(og kanskje potet?) og ha i suppen og så legge i fiskestykkene til slutt. Burde da bli fiskesuppe av det?

  16. #16
    Expert tols1 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    6,026
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Høres ut som en god plan Egon. Men kanskje du kunne droppe melet og la noen potetbiter koke med kraften fra starten. Så tar du ut fisken og bruker stavmikseren og jevner det hele før du smaker til med en drøøy slump fløte og har i grønnsakene. Personlig synes jeg meljevning ødelegger litt.

    Men hva med å gå for en bouillabaisse med godt brød og aioli til? Det er herremåltid :-D

  17. #17
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Egon
    Findus er sikkert bra, men det er da litt nedtur å invitere noen på noe som man bare har varmet opp..

    "Noen lager mat for å lage mat, andre lager mat for å spise seg mette....."


    Men faktisk ER den fiskesuppa til Findus en bra basis å ta utgangspunkt i. Vi bruker den på sommeren når vi inviterer hele familien til "suppe, sang og prat" - fast rituale minst 1xhver sommer.
    Og alle er enige om at suppa var god!

  18. #18
    Intermediate Egon sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    716
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av asvaberg

    "Noen lager mat for å lage mat, andre lager mat for å spise seg mette....."


    Men faktisk ER den fiskesuppa til Findus en bra basis å ta utgangspunkt i. Vi bruker den på sommeren når vi inviterer hele familien til "suppe, sang og prat" - fast rituale minst 1xhver sommer.
    Og alle er enige om at suppa var god!
    Suppen er kjøpt og skal testes i morgen...

  19. #19
    Intermediate Tigerberget sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    1,803
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Egon
    Noen som har en bra oppskrift på en god fiskesuppe?
    Jeg har en oppskrift på en nyyyyydelig kremet fiskesuppe.
    Slår de fleste jeg har spist på restaurant.
    Skal poste den her en dag jeg har tid til uka.:-D

    Findus rekker ikke denne til anklene engang.

    (Fikk helt vann i munnen nå...)

  20. #20
    Intermediate Egon sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    716
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Tigerberget
    Jeg har en oppskrift på en nyyyyydelig kremet fiskesuppe.
    Slår de fleste jeg har spist på restaurant.
    Skal poste den her en dag jeg har tid til uka.:-D

    Findus rekker ikke denne til anklene engang.

    (Fikk helt vann i munnen nå...)
    Vi venter...

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •