Matglade Menn Lager Gourmet Mat ! - Side 2

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 2 av 2 FørsteFørste 1 2
Viser resultater 21 til 29 av 29
  1. #21
    Expert pahf sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    5,908
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Lenge siden noen har postet noe her nå, kan ta en liten kyllingrett jeg har stor sans for.

    Du trenger 1 kylling filet per pers.
    1 pk norzola ost, eller annen blåmuggelost
    bacon
    Stekeovn settes på 200c
    Pakk osten inn i kyllingfileten, fordel den godt så det ikke blir et komprimert område med ost, stek på høyvarme i panna i kort tid bare for å lukke inn saftene. Surr så bacon rundt kyllingfileten fest med tannpirkere elns, stek i stekovnen i ca 20-30, du ser når de er ferdige.

    Både pasta med pesto passer utrolig godt, men tipper ris og en god saus også er helt konge! Enkelt og utrolig godt! Finn en god rødvin og du har et utsøkt måltid!

    Nydelig pizza :
    Lag vanlig pizzabunn, men fordel fetaost i bunnen.
    Isteden for pizzasaus så smører du pesto i bunnen.
    Stek kylllingfilet i stekepanna i kort tid, del den opp i biter og fordel over bunnen. Ha over litt ost og til slutt ha på pinjekjerner.

    Stek den på litt svak varme over lengre tid, så slipper du at kyllingen blir tørr!

    Så har jeg en god dip som er snadder når en skal kose seg.
    Så enkel som det går an, du trenger en pakke kremost fks philadeliphia,her kan du fritt velge krydder og smak fordel den i en liten ildfast form, ha på ost la den stå i stekovnen noen minutter and voila'!

  2. #22
    Expert AndreWerdenskrieg sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    6,368
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)



    Italienske Kjöttboller.

    Du trenger:
    Ca en kilo kjøttdeig.
    Et par-tre skiver tørt, eldre hvitt brød alá loff.
    2 egg som er lett vispet
    En halv teskje hvitløkspulver.
    En teskje italiensk krydderblanding
    2 teskjeer persille (jeg brukte persillemix)
    En halv kaffekopp ferskrevet parmesanost.
    Én til to teskjeer salt
    En teskje pepper

    Varm opp ovnen på 180 grader
    Bland alt sammen i en stor bolle
    Rull sammen kjøttboller på størrelse med golfballer og
    legg dem på en rist
    Sett dem inn i ovnen med en panne under til å ta opp
    fett og ost som renner av.
    La stå i 30 minutter.

    Legg så opp i en god spaghettisaus og la stå en stund.
    Jo lengre de ligger og småkoker i sausen, jo bedre blir
    dem.
    Sausen er en blanding av to forskjellige vi har kjøpt.
    I dem har vi tilsatt oliven -og kapersblanding (Olive
    E Capperi), salt, chillikrydder, pepper og sukker.
    XTZ 99.26 | Yamaha CX-A5000 | 4 x SEAS L26ROY | Aoda MA-600 | Oppo | Marantz MM8003 | Antimode | LG 65"

  3. #23
    Intermediate Tigerberget sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    1,803
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Egon
    Vi venter...
    Shit...har glemt det...ops:

    Kommer , kommer snart..

  4. #24
    Intermediate Egon sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    716
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvordan lager dere saus til ribbe? Ja, jeg vet at det skal være ribbefett eller sjy, men jeg er et brun-saus-menneske...

    Jeg så for å meg å sile fettet/krafta fra ribba opp i en kasserolle. Så øse av en god del av fettet som flyter opp og jevne med litt mel, evt smake til med krydder og farge med Negro. Blir det saus av det mon tro? Og blir det nok saus? Og ikke minst: blir det bra saus? :-?

  5. #25
    Expert pahf sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    5,908
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Egon
    Hvordan lager dere saus til ribbe? Ja, jeg vet at det skal være ribbefett eller sjy, men jeg er et brun-saus-menneske...

    Jeg så for å meg å sile fettet/krafta fra ribba opp i en kasserolle. Så øse av en god del av fettet som flyter opp og jevne med litt mel, evt smake til med krydder og farge med Negro. Blir det saus av det mon tro? Og blir det nok saus? Og ikke minst: blir det bra saus? :-?
    Tja, hva med og lage meljevning, litt vann, sil igjennom, kok opp og ha oppi sjy?

  6. #26
    Expert tols1 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    6,026
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg pleier å begynne med en "bruning" (ikke en øl, men man kan fint begynne med det også): smelt smør og brun melet litt i smøret til det får en litt lett gylden farge. Skru ned varmen og spe med sky. Pisk med en visp mens det koker opp så det ikke blir klumper. Prøv deg frem med mer sky til den er passe tykk. Smak til med en dæsj sennep og et par skiver brunost, evt. salt og pepper hvis du vil ha mer smak. Kan også ha i en dæsj fløte hvis den blir litt skarp.

    Men forresten trenger du ikke ha dårlig samvittighet for å like saus til ribba, det kommer an på hva man er vokst opp med. Jeg er også vant til saus, mens andre mener det i praksis kan sidestilles med kjemisk krigføring...

  7. #27
    Expert pahf sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    5,908
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Seiblokk

    Hva med litt god gammeldags fisk? I dette tilfellet frossen seiblokk fra butikk.

    1. Tin seiblokken, sett ovnen på 200c
    2. Mens den tiner kutter du opp løk og purreløk.
    3. Legg seiblokken i ildfastform, strø løken over.
    4. Ha over en boks Sæterrømme (NB! Sæterrømme er eneste alternativ, den fete rømmen er grunnlaget for den gode sjysausen som du garantert vil ha)
    5.Peis den inn i ovnen en liten stund, ca 20-30minutt.
    6.Hastekok potitten dere har glemt i microen

    Vel bekomme!

  8. #28
    Intermediate Egon sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    716
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Det fins en million oppskrifter på skikkelig bacalao. Noen som har noen bra tips? Hvor mye olje? Hvilken olje bruker dere? Hva slags krydder? Oliven med eller uten sten? Rød, grønn, gul paprika, evt grillet?

  9. #29
    Intermediate zeezar sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    2,442
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Vet ingenting annet om Baccalao enn at både navnet og retten smaker GODT. Derimot vil jeg bidra med et lite mattips til fisketuren mens vi er inne på fisk. I tillegg til å høyne mathygienen sparer denne "oppfinnelsen" både oppvask og vekt i sekken.



    "Fisk i alu-frakk" kalles den og består av
    • Matfolie (aluminium)
    • Fersk fisk fra dagens fangst
    • Smør og/eller muggost type: Norzola/Normanna eller annen skarp, fet ost
    • Purreløk, evt. vanlig løk
    • Sitronpepper/salt+pepper+valgfri krydder
    • "Noe fra skauen" (bjørkeknopper, friske skudd, knuste einerbær...)


    Se, det er alt! Så til verket:
    • Fisken renses og kappes i biter dersom stor fisk. Er den stor nok, mer enn 1/2 kilo, kan hodet gjerne stå igjen - lager bare god kraft. Skrap fisken "motskjells" så krydderiet trenger inn. Ved større fisk; snitt en langsgående renne på hver på sidene. Klyv stor fisk.
    • Hesp opp nok stekefolie, (0,5 - 1 meter). Plasserer renset fisk midt på arket, legg krydder, ost, løk og "noe fra skogen" sammen med fisken (inni buken ved småfisk).
    • Legg godt m/ved på bålet og kok opp en HEL kjele kaffe mens varmen slikker, for dette blir du døsig av. Velg ved som lager gode glør.
    • Legg pakkene med fangst inni glørne. Snu rundt "etter en stund".
    • Instant ris er knall som følge til dette. Anbefaler også Toro`s kantarell- og sjampinjongsaus.
    • Lett å rense, smaker godt og null oppvask!


    BRR-RAAAP!

Side 2 av 2 FørsteFørste 1 2

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •