HD formatkrigen. - Side 463

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 463 av 653 FørsteFørste ... 323 333 343 353 363 373 383 393 403 413 423 433 443 453 459 460 461 462 463 464 465 466 467 473 483 493 503 513 523 533 543 553 563 573 583 593 603 ... SisteSiste
Viser resultater 9,241 til 9,260 av 13053
 1. #9241
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  860
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Smile

  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Ja, tenk om ryktet stemmer. Da kan BD som HD-format endelig ta kampen opp mot DVD. Warner vet at dersom krigen resulterer i uavgjort, så blir forbrukerne enda mer forvirret og hele bransjen vil tape millioner av kunder.

  Valget er nok uansett ikke så vanskelig, i den grad Warner har solgt flere disker på BD hele tiden
  Dersom penger og kostnader er avgjørende så har HDDVD like stor sjanse til å vippe Warner over til seg som BD.Det som kanskje står som hinder for Warner er at, dersom de går til BD så vil HDDVD selskapene sette ned prisen på discene fordi at det kan de gjøre med lavere produksjonskost pr.plate.Dette er situasjonen som Warner ikke ønsker så det gjør at de fortsetter med begge fremover.Det neste holder på å skje er at Tosh har solgt/Billig HD spillere i enorme mengder ifølge Wall Mart.En periode var de helt utsolgt i USA.Dette vil skape software salg på sikt.Det jeg synes er litt rart er at selv om det totale salget av software tar seg opp ,så nærmer HDDVD seg sakte ,men sikkert og det hadde jeg og andre ikke ventet. Mitt råd til Sony måtte være å selge BD spillere med veldig lav margin en tid fremover for å dekke opp for Tosh.Det kan faktisk lønne seg å selge med kalkulert tap for å få en fortgang i den endelige avgjørelsen som alle vet vil komme.Foreløpig kjøper jeg discer fra begge formater og trives med det.
  Stølen

 2. #9242
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  1,168
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg aner ikke hva som vil skje. Den såkalte "krigen" har ikke akkurat vært fri for overraskelser.

 3. #9243
  Intermediate
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  3,119
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Og nå setter vi over til Norge

  Ser ut til at prisene på HD DVD-spillere er på riktig vei i Norge også. Jeg tenkte først ikke noe over det da jeg så at Komplett.no solgte spillere til 2495,- inkl. fem filmer. Elkjøp og Lefdal har jo gjort det samme en stund.

  Men, så oppdaget jeg at det var snakk om HD-EP10, og da blir det jo plutselig en ganske så hyggelig pris allikevel.

  Komplett.no - Toshiba HD-EP10 HD DVD 720p/1080p m/5 HD-DVD filmer

  Det var denne som kunne gjøres sonefri på DVD også, var det ikke?

 4. #9244
  Intermediate
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  3,119
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av trondmm
  Jøss! Jeg trodde jeg var i overkant optimistisk da jeg gjetta 63:37. Og som jeg sier til det kjedsommelige, så er jeg fortsatt imponert over Planet Earth. Ganske utrolig at en så gammel og såpass dyr tittel blir ukas nest mest solgte tittel, kun 2% bak Die Hard 4.

  Jeg ikke helt sikker på om det er HD DVD-utgaven av PE som puster DH4 i nakken, eller om det var totalsalget, men jeg synes det er imponerede uansett.
  Det var faktisk HD DVD-utgaven alene som ligger 2,33% bak Die Hard 4. Faktisk har HD DVDen solgt nesten det dobbelte av Blu-ray-versjonen denne uken. Forholdet er 64:36 i HD DVDs favør.

  Mye av oppsvinget til Planet Earth denne uken (og forrige) skyldes nok at Oprah har presentert DVD-utgaven som en av årets must-have-DVDer. Og det spekuleres i at en god del av HD DVDene som er solgt er kjøpt av folk som ikke vet at de ikke kan brukes på vanlige DVD-spillere. I så fall vil returene trekkes fra på salget neste uke, så vi får se hvordan PE gjør det da.

  I tillegg skal det sies at det sannsynligvis var et rimelig lavt volum denne uka.

 5. #9245
  Intermediate
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  3,119
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av RobertB
  Sitat Opprinnelig postet av Businessweek
  "The rumor is that Warner is coming aboard soon," says Michael Burns, vice-chairman of studio Lionsgate (LGF), which makes its movies available on the Sony-backed format. "That will make it awfully tough for HD DVD to stay in this game." (Sony declined to comment, and Toshiba only would say it is "in regular contact with the studios.")
  Forresten, et par ting jeg glemte å spørre om.

  Når du ser at kilden her er nestformann i styret i et BD-studio, og kilden selv referer til det som "et rykte". Hva får deg til å feste lit til historien?

  Eller får å si det sånn: Hvis en sjef i Universal sier i et intervju "Jeg har hørt noen rykter om at Disney vil bli formatnøytral snart", ville du tatt dette seriøst i det hele tatt?

  Hvor mange HD DVD-sjefer hvisket om rykter om at Paramount ville ditche BD i ukene/månedene før dette skjedde?

  Hva får deg til å tro at noen som faktisk har reell informasjon om hvor Warner hopper, kommer til å lekke info til noen som helst, når de åpenbart klarte å holde det hemmelig i Paramount?

 6. #9246
  Intermediate Soundfre@k sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  4,383
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Men det hadde vært veldig deilig om Warner gikk blu. Alt jeg ønsker er ett format hvor jeg kan kjøpe "alle" filmer.

  /S

 7. #9247
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Så Transformers i går, og for meg var dette årets kuleste film. Har nok litt å si at jeg vokste opp med tegneserien Transformers på 80-tallet også.

  Bildekvalitet:
  Fantastisk. Registrerte ett par nattscener hvor det var en del støy og hvor ansiktene var uskarpe, men ellers var bildet noe av det beste jeg har sett på min pj. Vet ikke om det var det aller beste, for jeg synes at f.eks POTC 2 og MI:III gir mere pop to the eye. Vi får se om filmen vil se bedre ut på BD eller ikke. Men ikke misforstå. For selv om den til tider kunne ha vært bitte-litt skarpere, var dette skikkelig eye-candy:-D

  Lydkvalitet:
  Fantastisk. Måtte dog skru opp volumet til -5 på LX60 (har som regel LX60 på -14 på LPCM-spor på BD). Vet ikke om XA1 har en lyddel som gjør at jeg må skru volumet høyere opp enn fra f.eks PS3, eller om det er DD+.

  Lyden var veldig bra, men jeg tror kanskje den kunne ha vært enda litt bedre med et PCM-spor. Dialogene kunne enkelte ganger vært klarere og mer distinkte; spesielt i scener med mye action. Det er akkurat der jeg synes at PCM gir det ekstra trøkket, ved at senterkanalen får mer trøkk og dynamikk. Men for all del, imponerende lyd.

  Det er helt umulig for noen å si om denne ville vært bedre på BD (bortsett fra Michael Bay selvsagt), siden det ikke finnes noen BD-versjon. Uansett hadde det vært spennende og sett hvordan den hadde vært på BD med enda litt høyere bitrate og et PCM-spor. For på en en sånn film er jeg sikker på at de fleste ville ha hørt litt forskjell ift DD+.

  En skikkelig demofilm var det, som passet min smak midt i blinken. Musikken var også knall. Minner litt om filmer som The Rock og Armageddon Kanskje den kuleste scenen i filmen for meg, var da en av robotene kommer opp av svømmebasenget, og skritter over den lille jenta. Kuuult:-D

  Vel, ett par av scenene med Megan Fox og ikke minst den rå-sexy Rachael Taylor, blir også vanskelig å glemme. Rachael Taylor har fødselsdag samtidig med meg, og vi er litt bundet til hverandre akkurat der Jeg og kameraten jeg hadde på besøk ble aldri helt enige om hvem som var den deiligste av de to. Hun..., nei hun....nei hun....

  Det vi ble enige om var at dette hadde vært en fantastisk kinoforestilling i min sorte hule
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 8. #9248
  Active Andy_Dandy sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  470
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Appeti
  Det er mange nettsteder som har Warner og eksklusivitet som tema i dag.
  Deler av denne artikkelen sier noe om markedsandel dersom Warner går ekslusive. Velger de ekslusivt å satse på BD så er det bergnet en markedsandel på 70 % for BD og går de for HD DVD så er det mer eller mindre likt.
  Altså rimelig sort for HD DVD dersom de velger BD.
  Syntes dette er interessant da studio støtte er et tema det ofte er vanskelig å bli enig i, da hvem som eier hvem og hvem som faktisk er store eller ikke store, er det mange som har ulike meninger om.
  Høres i alle ikke galt ut dette med 70 % dersom Warner går blått og mer eller mindre likt dersom de velger rødt.
  Morsomt å se hvordan mange begrunner hvordan markedsandelene vil være fordelt etter en evt. Warner overgang til HD DVD, basert på 2007-tall, og tanken på at de skal være statiske, selv om noe så stort som at Warner velger side skulle skje.

  Her spiller andre effekter inn som:

  *Enda større push for HD DVD til å selge dedikerte avspillere. PS3 effekten blir mindre enn i 2007. Dessuten er det lettere å gå purple for en som allerede har PS3, med lave priser på dedikerte HD DVD-avspillere så koster det ikke stort.
  *HD DVD ville definitivt ledet stort på blockbuster utgivelser i 2008, med også Warner eksklusive.
  *Blu-Ray ville mistet sine favorittuttalelser i markedsøyenmed; "Vi har studiosupporten, vi selger 2:1 (software)"
  *Psykologisk effekt av at det er det andre store selskapet Blu-Ray mister på et halvt år til HD DVD, og at dette også innebærer tap av New Line Cinema med en potensielll Ringenes Herre-utgivelse.

  Blu-Ray dør ikke på dagen om Warner velger HD DVD, men de vil være sjangseløse på å vinne formatkrigen. Det samme tror jeg vil gjelde for HD DVD om Warner velger Blu-Ray. Skal HD DVD vinne krigen da må de i tilfelle:

  *Sikre med nebb og klør at ikke Universal og Paramount detter av.
  *Universal og Paramount må jobbe på høygir for å utgi de mest attraktive katalogtitlene.
  *Man må bruke comboformatet i mest mulig grad til tilnærmet pris av DVD, eller helst erstatte DVD med dette.
  *Toshiba må oppjustere målet for salg av dedikerte avspillere for 2008, og nå det for enhver pris.
  *Et bidrag fra Microsoft med obligatorisk HD DVD avspiller inkludert i Xbox hadde ikke vært å forakte.

  (Ergo, det vil kanskje koste for mye å få vunnet krigen, mye mer enn å få bestukket Warner)

  Men uansett, ingen av formatene vil automatisk legge seg ned å dø, samme hva Warner gjør. Men de må stikke fingeren ekstra dypt i jorden og vurdere om den økte kostnaden for å fortsette krigen vil være verdt det.

 9. #9249
  Intermediate tklev sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  1,842
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Så Transformers i går, og for meg var dette årets kuleste film. Har nok litt å si at jeg vokste opp med tegneserien Transformers på 80-tallet også.
  På tide at du fikk sett den!

  Ahh! Endelig fikk du sett den! Helt enig med deg, dette er årets kuleste film, og spesielt årets HD-film. Kan ikke komme på noen annen film som rett og slett skriker "må-sees-i-HD" som denne filmen..

  PS: Merkelig disse greiene med at mange DD+ sport har lavere volum enn filmer jeg ser på PS3.. Tror det er noe rart Toshibaen gjør med miksingen.. Det skal ikke gå utover kvaliteten allikevel, det er bare å skru opp på forsterkeren. Siden signalet er digitalt hele veien, så mister du ikke noe informasjon..

 10. #9250
  Expert AndersT2 sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  5,463
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av tklev
  PS: Merkelig disse greiene med at mange DD+ sport har lavere volum enn filmer jeg ser på PS3.. Tror det er noe rart Toshibaen gjør med miksingen.. Det skal ikke gå utover kvaliteten allikevel, det er bare å skru opp på forsterkeren. Siden signalet er digitalt hele veien, så mister du ikke noe informasjon..
  Det eneste problemet med å måtte skru opp volumet for å få likt volum som f.eks. PCM, er at forsterkeren kanskje får en del forvrengning som en dårig bieffekt.

  Min bror som har en eldre Sony forsterker, må bruke analoge utganger fra XE1 for å få utnyttet HD lyden. Da må han skru opp ekstra mye, og det blir faktisk en del ekstra støy i lydbildet.

  Personlig så merker jeg ingenting, uten om at jeg ser volum tallet på forsterkeren stå på noe annet enn ved andre ting. Har vel egentlig opplevd at PCM ligger ett sted mellom True HD og DD+, men det er snakk om kun ett par dB.

 11. #9251
  Newcomer crank sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2007
  Poster
  100
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Time Warner selskapet New Line er kanskje en indikasjon på hva en kan forvente seg fra CES 08

  Early Arrival Announced For 'Rush Hour 3' Blu-ray
  Due to copy protection concerns, the HD DVD version is not due for release until sometime in 2008

 12. #9252
  Intermediate robertaas sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  3,118
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av crank
  Due to copy protection concerns, the HD DVD version is not due for release until sometime in 2008
  All kopibeskyttelse på begge formatene er knekt så dette er en offisiell forklaring ingen tror på. Det som har skjedd er at Sony har vært fremme med sjekkheftet.

 13. #9253
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Tror nok at lyden på Transformers er et utslag av filmens noe uvanlige "Sound Design" som er veldig "Lukket" med mye bruk av bassfrekvenser i motsetning til mer åpne design som på Casino Real. Transformers "rumler og buldrer" veldig imponerende men har ikke skikkelig hardslående "Punch" i bassen.

  ----------------------

  Her er en artikkel om "Uncompressed vs. Lossless Audio" som kanskje stilner den diskusjonen, hvis de som påstår de hører forskjell klarer å forholde seg til fakta i artikkelen.

  Et utdrag:
  High-Def FAQ: Uncompressed vs. Lossless Audio | High-Def Digest

  For example, on that copy of 'Ghost Rider' with both TrueHD and PCM on the same disc, the TrueHD track is encoded at 20-bit resolution, while the PCM track is encoded at 16-bits. Even though it's the same movie soundtrack, and technically both audio formats are "bit-for-bit identical" to their respective sources, in this case the studio chose to use a downsampled source for the PCM option, which may affect the final audible outcome in TrueHD's favor.

  When making conclusive claims about the technical merits of one audio format over another, it's critical to accurately take all these factors into account.
  ------------------------------

  Advarsel:Høyoppløst versjon når du klikker på bildet.

 14. #9254
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av crank
  Time Warner selskapet New Line er kanskje en indikasjon på hva en kan forvente seg fra CES 08

  Early Arrival Announced For 'Rush Hour 3' Blu-ray
  Due to copy protection concerns, the HD DVD version is not due for release until sometime in 2008
  Gammel sak som har vært diskutert i tråden flere ganger før.

  Det er feil at dette har noe å gjøre med "copy protection concerns". Dette involverer sonekoding og rettigheter utenfor USA.
  Europeisk BD versjon vil heller ikke komme før HDDVD versjonen, på samme måte som det har vært på DVD i alle år.

 15. #9255
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Leste artikkel angående lossless og uncompressed. Jeg skjønner at det matematisk skal være likt, men opplever ofte en fordel PCM. Så kan man forklare meg så mye man vil at, nei-nei, det er ikke forskjell. Men jeg hører forskjell. Ikke på alle titler, selvfølgelig.

  Men altså Dolby gjør en ting DTS en annen. At de begge skal høres identiske ut med PCM er jeg ikke så sikker på. Men nok om det.

  Det som er sikkert, det er at jeg i hvertfall hører forskjell mellom uncompressed PCM og lossy DD+. Og jeg er enig med ARTY her at Transformers kan høres litt lukket ut. Det var et godt uttrykk som stemmer med min oppfattelse. Denne lukketheten er noe av det som forsvinner på PCM.

  Et eksempel: De første 30 sek av siste Harry Potter BD. Bytt frem og tilbake mellom PCM og DD, så skjønner du hva jeg mener.

  Tipper det kanskje er her Michael Bay er skuffet over at tittelen ikke kom på BD. Det er tross alt brukt mye energi på lydsporet. Bildekvaliteten er jeg ikke så sikker på hadde blitt så mye bedre. Kanskje at man ved høyere bitrate hadde fått bort noe av støyen i ett par av de mørke scenene? Men med likhet med Spiderman 3, så er det slike filmer som må få losless lyd. Spidey på BD fikk for øvrig både TrueHD og uncompressed PCM. Det burde også Transformers fått...
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 16. #9256
  Intermediate
  Medlem siden
  Oct 2005
  Poster
  595
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Leste artikkel angående lossless og uncompressed. Jeg skjønner at det matematisk skal være likt, men opplever ofte en fordel PCM. Så kan man forklare meg så mye man vil at, nei-nei, det er ikke forskjell. Men jeg hører forskjell. Ikke på alle titler, selvfølgelig.

  Men altså Dolby gjør en ting DTS en annen. At de begge skal høres identiske ut med PCM er jeg ikke så sikker på. Men nok om det.

  Det som er sikkert, det er at jeg i hvertfall hører forskjell mellom uncompressed PCM og lossy DD+. Og jeg er enig med ARTY her at Transformers kan høres litt lukket ut. Det var et godt uttrykk som stemmer med min oppfattelse. Denne lukketheten er noe av det som forsvinner på PCM.

  Et eksempel: De første 30 sek av siste Harry Potter BD. Bytt frem og tilbake mellom PCM og DD, så skjønner du hva jeg mener.

  Tipper det kanskje er her Michael Bay er skuffet over at tittelen ikke har en sann kopi av alt som ligger på masteren hva angår lyd. Det er tross alt brukt mye energi på lydsporet. Bildekvaliteten er jeg ikke så sikker på hadde blitt så mye bedre. Kanskje at man ved høyere bitrate hadde fått bort noe av støyen i ett par av de mørke scenene?
  Hyggelig du likte filmen. Personlig ble jeg litt ambivalent til handlingen da. Til tider kul, men voksengjøringen av det som står for meg som egentlig en barnefilm funker ikke alltid like godt. Jeg merket jeg falt ut i blant da miksen ble for rar. Vanskelig å forklare..

  Når det gjelder bildet... Bay fikk jo velge mellom AVC og VC-1, og valgte det første. Og hadde denne kommet ut på BD så ville den nok hatt samme kodingen da jeg regner med at dette (kodingen) skjedde på et tidspunkt hvor avtalene med kun HD DVD ikke var ferdig. Så jeg tror at hadde Paramount vært nøytrale fortsatt så ville den ikke sett noe bedre ut på BD.

  Lyd derimot - det er vel der BD ville hatt noe å hente som du nevner også. Men det ville vært et fåtall av mennesker som ville hatt forutsetning for å høre forskjellene. Så dette blir entusiast diskusjon - men det er jo derfor vi er her.

 17. #9257
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Mye enig i det, Potetgullmannen, bortsett fra at jeg likte filmen godt, da

  Nei, det er slett ikke sikkert bildet hadde blitt bedre på BD, men man kan ikke utelukke det heller, når Bay sier det selv.

  Når det gjelder at det kun er entusiaster som hører forskjell, så skal jeg være enig i det. Men HDM er laget for entusiaster. Nettopp til oss som synes at både lyden og bildet fra DVD ikke holder lengre. Og i motsetning til for 10-15 år siden, så er det nå veldig mange i den vestlige verden som sitter med pj+lerret, og et lydanlegg til 30-40k. Da er det oss selskapet skal tenke på når de velger lydspor, og ikke han med fyrstikkeske-høyttalere og 37". For dem er DVD mer enn godt nok uansett. Denne gruppen kjøper ikke HD fordi de vil ha bedre kvalitet, men fordi nå er det ikke annet å få tak i.

  Det som hadde vært interessant å høre er HVORFOR Paramount ikke satt et lossless spor på disken. Det har de vel aldri kommentert...?
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 18. #9258
  Active oba sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Sandnes
  Poster
  386
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Tipper det kanskje er her Michael Bay er skuffet over at tittelen ikke kom på BD. Det er tross alt brukt mye energi på lydsporet. Bildekvaliteten er jeg ikke så sikker på hadde blitt så mye bedre. Kanskje at man ved høyere bitrate hadde fått bort noe av støyen i ett par av de mørke scenene? Men med likhet med Spiderman 3, så er det slike filmer som må få losless lyd. Spidey på BD fikk for øvrig både TrueHD og uncompressed PCM. Det burde også Transformers fått...
  Lyden hadde nok, ihvertfall i teorien, blitt bedre med PCM, DTS MA eller TrueHD, men den vant tross alt prisen for beste lyd på High-Def Disc Awards nylig. Da mener faktisk jurien at denne har det beste lydsporet av alle HD DVD eller Blu-ray utgivelsene i USA så langt i år til tross for at det er et DD+ spor.

 19. #9259
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man

  Det som hadde vært interessant å høre er HVORFOR Paramount ikke satt et lossless spor på disken. Det har de vel aldri kommentert...?
  Min teori er at; siden "Sound Design" originalt på filmen er veldig "lukket", kan nesten mistenke dem for å ha mixet den for å lyde godt på THX Kinoer, så er det ikke mer å hente med et PCM spor.

  Har noen prøvet å kjøre filmen på et THX kalibrert anlegg i THX modus?

  Hvis man skulle hente mer på bildesiden så tror jeg at en 4K scan ville gjort større utslag enn bitrate i forhold til den 2K DI som er brukt.

 20. #9260
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av oba
  Lyden hadde nok, ihvertfall i teorien, blitt bedre med PCM, DTS MA eller TrueHD, men den vant tross alt prisen for beste lyd på High-Def Disc Awards nylig. Da mener faktisk jurien at denne har det beste lydsporet av alle HD DVD eller Blu-ray utgivelsene i USA så langt i år til tross for at det er et DD+ spor.
  Den fikk vel awarden primært pga de påkostede effektene og hvor bra disse var gjort, uten å ta så mye hensyn til DD+ vs PCM. For sånn sett er Spidey 3 et bedre lydspor hva angår kvalitet, siden det er ukomprimert, men kan jo uansett ikke måle seg med lydeffektene på Transformers.

  Lyden er knallbra, men jeg er helt sikker på at samtlige her inne hadde hørt forkjell dersom den kom i PCM
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 PlasmaSide 463 av 653 FørsteFørste ... 323 333 343 353 363 373 383 393 403 413 423 433 443 453 459 460 461 462 463 464 465 466 467 473 483 493 503 513 523 533 543 553 563 573 583 593 603 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •