HD formatkrigen. - Side 359

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 359 av 653 FørsteFørste ... 219 229 239 249 259 269 279 289 299 309 319 329 339 349 355 356 357 358 359 360 361 362 363 369 379 389 399 409 419 429 439 449 459 469 479 489 499 ... SisteSiste
Viser resultater 7,161 til 7,180 av 13053
 1. #7161
  Expert AndreWerdenskrieg sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2004
  Poster
  6,368
  Takk & like
  Nevnt
  3 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Msport
  Fikk faktisk hele boksen i posten for en uke siden, men av enkelte årsaker står den enda i hylla urørt....
  Jeg fikk også boksen i sist uke, jeg ble bare overrasket av at det bare gikk noen dager fra Videotoppen annonserte at de skulle begynne å leie ut og selge Blu-ray på nærmere 1000-1500 steder i Sverige, til filmene faktisk kom i stativene på bensinstasjonene.
  XTZ 99.26 | Yamaha CX-A5000 | 4 x SEAS L26ROY | Aoda MA-600 | Oppo | Marantz MM8003 | Antimode | LG 65"

 2. #7162
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av tklev
  Ehh.. Sammenligner du nå lydsporet på POTC2 i PCM vs. lydsporet til Batman Begins i TrueHD? Blir ikke det litt som å sammenligne epler og tomater(tm)? Det er jo tross alt to helt forskjellig typer filmer.

  Hadde vært fint om du sjekket ut lydsporet til Spiderman 3, og sammenlignet TrueHD lydsporet med PCM sporet. Der får du iallefall mulighet til å sammenligne med det samme lydsporet. PS: TrueHD har høyere bitdybde, så det kan hende du får volumforskjell pga. det, dvs. at "vanlige" sekvenser" vil høres lavere ut, mens de verste eksplosjonene skal høres like ens ut.. i teorien..

  En annen ting jeg har lagt merke til, det er en del titler på HD DVD som har lavere lydinnspilling enn på Blu-Ray. Noen ganger her jeg måttet skru opp volumet med 10db for å få samme trykket.. Kan det rett og slett være slike volumforskjeller du har hørt, i tillegg til at det er to forskjellige typer filmer?
  Neida, det var ingen direkte sammenligning, men et inntrykk. Av de tre filmene låt de to med PCM bedre, enn det ene med TrueHD. Det jeg er enig i er at det i hvertfall var lavere innspilt på Batman. Men hvorfor er det det?
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 3. #7163
  Newcomer sage sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2005
  Poster
  178
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har ikke det noe med at det dynamiske området har blitt mye større, mye større spenn mellom høye og lave lyder, enn det var med vanlig DD?

 4. #7164
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Men er alle TrueHD slik, da? For da jeg switchet fra vanlig DD til PCM lossless, så kom det et "WOW" fra meg. Høyere, mer oppløst og mye mer dynamisk. Også bassen ble mye bedre. Med TrueHD fikk jeg ikke den "wow"-opplevelsen. Det er mulig at man må vri forsterkeren opp på -10 til -5, men samtidig må jo forsterkeren jobbe mye mer, da. På PCM holdt det med -13 til -15 på volumkontrollen. Da smalt det no` inni.....
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 5. #7165
  Newcomer sage sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2005
  Poster
  178
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  tror det er slik på alle, ja...? Jeg stiller iallefall alltid lyden 5-10dB høyere ved trueHD.

 6. #7166
  Newcomer
  Medlem siden
  Aug 2007
  Poster
  14
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av BOB DOLE
  Nå har jeg sittet og lest igjennom tråden her i 25 siders hopp av gangen, og aldri har jeg lest så mye sprøyt fra så mange umodne folk. Det har pågått en diskusjon mellom en gjeng med folk som oppfører seg som unger med alt for mye penger, som er tilhenger av enten BD eller HD- DVD, med ett stort flertall av BD entusiaster og Playstation 3 nerder, en gjeng med folk som faktisk har kjøpt to av disse kortvarige formatene og noen som klarer seg fint med DVD foreløpig.

  Jeg er en av dem som sitter på gjerdet. Jeg har ikke god nok hørsel til å høre forskjell på de nye lydformatene annet enn at det virker som om de alle er innspilt på et høyere volum enn DD 5.1. Jeg synes ikke noen av dem høres noe bedre ut enn vanlig fullrate DTS på DVD. Høres faktisk helt likt ut som DTS for mine ører. Nå har jeg som sagt helt vanlig hørsel og er ikke prippen på det. Jeg fikk høre på Hi Fi klubben og hørte ingen nevneverdig forskjell. Jeg spurte mannen i butikken bryskt hva det var jeg skulle lytte etter og han må vist ha blitt litt skremt for han hadde store problemer med å få forklart seg. Jeg spurte ham om formatkrigen og han begynte å legge ut en masse tøv om ting jeg har ingen peiling på (og jeg har faktisk relativt god peiling). Jeg stoppet ham og fortalte ham at jeg ikke var interessert i tøv og spurte ham hva han hadde hjemme. Han hadde HD DVD fordi det var billigst i forhold..... så var han i gang igjen. Jeg sa adjø og gikk.

  En annen viktig grunn til at jeg sitter på gjerdet er jo nettopp disse latterlige prisene og også tilgang på filmer. Jeg er ikke interessert i mesteparten av dette ungdoms sølet som blir gitt ut av Hollywood nå til dags og er mer interessert i eldre filmer og da helst Europeisk film generelt og Amerikanske filmer fra 70 og 80 tallet. Foreløpig ser jeg lite av dette iom at de ikke hadde greid å selge ett eneste eksemplar av gamle filmer, og da tenker jeg ikke på suksesser og klassikere som Mad Max og The Thing. Jeg liker mest filmer som de fleste ikke har hørt om. Disse filmene er og blir utgitt på DVD, mange av filmene var laget på lavt budsjett og de kommer ikke til å se så fryktelig mye bedre ut på HD plate. Jeg krever ikke noe annet enn det originale mono eller stereo sporet på disse utgivelsene så fremt de ikke ble skutt på 70mm 6spor eller noe annet fancy. Da tar jeg gjerne komprimert DTS eller DD.

  Playstation 3 kommer jeg heller aldri til å anskaffe da den åpenbart er den svakeste maskinen på markedet. Den har ingen spill, lover alt for mye den ikke kan holde og er generelt oppskrytt. Akkurat som PSP. Det trenges ingen ekspert for å vite dette, man kan spørre en liten nevø eller niese om svar eller bare se på salget.

  Nei, jeg tror jeg venter til HD blir tilgjengelig via Internett linja, det tar nok bare en 3-6 års tid. Jeg har nok av filmer å se i mellomtiden og oppskalerte DVD'er ser unektelig bra ut på min 720p projektor. Jeg har ingenting å klage på i hvert fall. Jeg er så glad jeg ikke er blitt bitt av den basillen som noen her på forumet har. Den som innebærer at man må kjøpe alt som er nytt med bedre spesifikasjoner, kjøpe alle filmene sine om igjen hvert femte år og se de samme trøtte filmene om og om igjen.

  Jeg kommer nok aldri til å forstå hva det er som er så spennende med å kjøpe dølle ungdoms action ala Matrix og Underworld, eller alle disse andre 50/50 data animerte bråkebøttene og så sitte å se de innholdløse filmene om og om igjen mens man er mer opptatt av å justere lyden, kontrastnivå og ellers følger mer med på lyd og bildekvaliteten enn hva som faktisk foregår på skjermen. Så etter 5-7 år er det på an igjen å kjøpe dem om igjen å sitte å nistirre for å oppdage nye finesser med oppdatert bilde transfer og ett par ekstra bit'er med lyd kvalitet.
  Før ble det kalt tvangstanker(OCD eller OCCD) og ble behandlet, nå er det vist akseptert som hobby. Dyr hobby.

  Nei jeg setter meg på gjerdet igjen og venter jeg.
  Er forsåvidt enig med deg på noen områder. Men forstår ikke hvorfor du er på forumet, hvis du mener flestparten sitter å prater sprøyt? Dette er jo en diskusjonstråd som dreier seg om Blueray og HD Dvd. Da må jo folk få diskutere, uansett om du mener det er sprøyt eller ikke?

  Spesielt når du kritiserer smaken til folk? At du ikke forstår hvorfor folk kjøper en dølle ungdomsaction istedet for mad max? Det kan hende mange stusser over hvorfor du velger mad max istedet for ungdomsaction, som du kaller det.
  Det er jo bare smak og behag.

  Men er enig med deg når det gjelder opplevelsen. Opplevelsen skal ikke være bildekvaliteten eller lydkvaliteten. Opplevelsen er helheten, lyd, bilde og selvfølgelig filmen.

 7. #7167
  Newcomer sage sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2005
  Poster
  178
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Nok en film som får max score på lyden til tross for at den "bare" har DD+, paramount går virkelig inn for å ta livet av forestillingen om at lossless er nødvendig...ganske overbevisende i så måte...
  Denne har jeg forhåndsbestilt for flere måneder siden og nå er den endelig på vei,gleder meg stort
  Face/Off

 8. #7168
  Newcomer alfalfa sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  237
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Ps3

  Playstation 3 kommer jeg heller aldri til å anskaffe da den åpenbart er den svakeste maskinen på markedet

  Du klager på mye idiot prat, med din påstand om Ps3 syns jeg du har melt deg inn i den klubben. Anngående lydkvalitet så er det vel bra den er så lite komprimert som mulig. Har ikke hørt lyd potensialet på Blue og HD da jeg ikke har HDMI inngang på prosessor for øyeblikket.Ser mest fram til konsert opptak med denne mulighet.Har selv dårlig hørsel men hører godt forsjell på gode og dårlige plater.
  Meridian 861.v8. Meridian 621. Aerial Lr 5. Cc 5. Meridian Md 600. Chord spm 12000. Chord Mezzo 140. Pioneer bdp 91. Jl Gotham. Paradigm Sub2.Theta compli blue 3D. Teac P 70. Oppo 83. Meridian M33 x 4. PS3. X-Box. JVC 750. Pioneer 508. PS Audio P10.

 9. #7169
  Intermediate tklev sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  1,842
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Men er alle TrueHD slik, da? For da jeg switchet fra vanlig DD til PCM lossless, så kom det et "WOW" fra meg. Høyere, mer oppløst og mye mer dynamisk. Også bassen ble mye bedre. Med TrueHD fikk jeg ikke den "wow"-opplevelsen. Det er mulig at man må vri forsterkeren opp på -10 til -5, men samtidig må jo forsterkeren jobbe mye mer, da. På PCM holdt det med -13 til -15 på volumkontrollen. Da smalt det no` inni.....
  Hehe, det eneste som må jobbe mer er inngangsprosessoren. Effektforsterkerene jobber selvsagt på samme nivå ved samme lydtrykk fra høyttalerne uavhengig av hva volumkontrollen står på.

  Jeg vet desverre ikke hvorfor dette skjer.. Det er litt rart at det er såpass få reviewere som omtaler dette fenomenet, nesten så en kan begynne å lure på om det kan være noe i oppsettet mitt som er feil.

 10. #7170
  Intermediate Britax sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  1,464
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av alfalfa
  Playstation 3 kommer jeg heller aldri til å anskaffe da den åpenbart er den svakeste maskinen på markedet

  Du klager på mye idiot prat, med din påstand om Ps3 syns jeg du har melt deg inn i den klubben. Anngående lydkvalitet så er det vel bra den er så lite komprimert som mulig. Har ikke hørt lyd potensialet på Blue og HD da jeg ikke har HDMI inngang på prosessor for øyeblikket.Ser mest fram til konsert opptak med denne mulighet.Har selv dårlig hørsel men hører godt forsjell på gode og dårlige plater.
  Han mente nok som spillmaskin er den den svakeste, pga. svært få spill, Xbox og Wii er jo mye mer fornuftig som spillmaskin, siden de har veldig mange fler spill.

  Men skal være enig i at jeg skjønner ikke engang hvorfor han nevner den i det hele tatt, når han åpenbart ikke vurdere BD spilleren og media delen i maskinen

 11. #7171
  Intermediate Msport sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2006
  Poster
  2,812
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Sitat Opprinnelig postet av BOB DOLE
  Nå har jeg sittet og lest igjennom tråden her i 25 siders hopp av gangen, og aldri har jeg lest så mye sprøyt fra så mange umodne folk. Det har pågått en diskusjon mellom en gjeng med folk som oppfører seg som unger med alt for mye penger, som er tilhenger av enten BD eller HD- DVD, med ett stort flertall av BD entusiaster og Playstation 3 nerder, en gjeng med folk som faktisk har kjøpt to av disse kortvarige formatene og noen som klarer seg fint med DVD foreløpig.

  Jeg er en av dem som sitter på gjerdet. Jeg har ikke god nok hørsel til å høre forskjell på de nye lydformatene annet enn at det virker som om de alle er innspilt på et høyere volum enn DD 5.1. Jeg synes ikke noen av dem høres noe bedre ut enn vanlig fullrate DTS på DVD. Høres faktisk helt likt ut som DTS for mine ører. Nå har jeg som sagt helt vanlig hørsel og er ikke prippen på det. Jeg fikk høre på Hi Fi klubben og hørte ingen nevneverdig forskjell. Jeg spurte mannen i butikken bryskt hva det var jeg skulle lytte etter og han må vist ha blitt litt skremt for han hadde store problemer med å få forklart seg. Jeg spurte ham om formatkrigen og han begynte å legge ut en masse tøv om ting jeg har ingen peiling på (og jeg har faktisk relativt god peiling). Jeg stoppet ham og fortalte ham at jeg ikke var interessert i tøv og spurte ham hva han hadde hjemme. Han hadde HD DVD fordi det var billigst i forhold..... så var han i gang igjen. Jeg sa adjø og gikk.

  En annen viktig grunn til at jeg sitter på gjerdet er jo nettopp disse latterlige prisene og også tilgang på filmer. Jeg er ikke interessert i mesteparten av dette ungdoms sølet som blir gitt ut av Hollywood nå til dags og er mer interessert i eldre filmer og da helst Europeisk film generelt og Amerikanske filmer fra 70 og 80 tallet. Foreløpig ser jeg lite av dette iom at de ikke hadde greid å selge ett eneste eksemplar av gamle filmer, og da tenker jeg ikke på suksesser og klassikere som Mad Max og The Thing. Jeg liker mest filmer som de fleste ikke har hørt om. Disse filmene er og blir utgitt på DVD, mange av filmene var laget på lavt budsjett og de kommer ikke til å se så fryktelig mye bedre ut på HD plate. Jeg krever ikke noe annet enn det originale mono eller stereo sporet på disse utgivelsene så fremt de ikke ble skutt på 70mm 6spor eller noe annet fancy. Da tar jeg gjerne komprimert DTS eller DD.

  Playstation 3 kommer jeg heller aldri til å anskaffe da den åpenbart er den svakeste maskinen på markedet. Den har ingen spill, lover alt for mye den ikke kan holde og er generelt oppskrytt. Akkurat som PSP. Det trenges ingen ekspert for å vite dette, man kan spørre en liten nevø eller niese om svar eller bare se på salget.

  Nei, jeg tror jeg venter til HD blir tilgjengelig via Internett linja, det tar nok bare en 3-6 års tid. Jeg har nok av filmer å se i mellomtiden og oppskalerte DVD'er ser unektelig bra ut på min 720p projektor. Jeg har ingenting å klage på i hvert fall. Jeg er så glad jeg ikke er blitt bitt av den basillen som noen her på forumet har. Den som innebærer at man må kjøpe alt som er nytt med bedre spesifikasjoner, kjøpe alle filmene sine om igjen hvert femte år og se de samme trøtte filmene om og om igjen.

  Jeg kommer nok aldri til å forstå hva det er som er så spennende med å kjøpe dølle ungdoms action ala Matrix og Underworld, eller alle disse andre 50/50 data animerte bråkebøttene og så sitte å se de innholdløse filmene om og om igjen mens man er mer opptatt av å justere lyden, kontrastnivå og ellers følger mer med på lyd og bildekvaliteten enn hva som faktisk foregår på skjermen. Så etter 5-7 år er det på an igjen å kjøpe dem om igjen å sitte å nistirre for å oppdage nye finesser med oppdatert bilde transfer og ett par ekstra bit'er med lyd kvalitet.
  Før ble det kalt tvangstanker(OCD eller OCCD) og ble behandlet, nå er det vist akseptert som hobby. Dyr hobby.

  Nei jeg setter meg på gjerdet igjen og venter jeg.
  ....og poenget med det innlegget var....?

  Å rakke ned på mange som diskuterer her, å få frem at du ikke hører forskjell på ukomprimert lyd, å vise at du klarte å gjøre en ansatt på Hifi Klubben usikker etter et bryskt spørsmål, at spillere selv til 2-4k er latterlig dyrt, det finnes bare ungdomssøl av HD-filmer, at PS3 er den svakeste maskinen på markedet:shock:, at du heller ser oppskallerte DVD-filmer ingen andre har hørt om og at interessen for HD og hjemmekino er mer en psykisk lidelse enn en lidenskap....

  Da må jeg ærlig talt si at jeg ikke skjønner hva du gjør her i HD-tråden. Kanskje jeg skal gå inn på en foto-forum og rakke ned på alle som kjøper seg noe annet enn et kompaktkamera til en tusenlapp, at det er tull å kjøpe seg et speilrefleks med skikkelig objektiv og ekstern blitz; jeg ser ikke forskjell alikevel og dessuten er det alt for dyrt, og så skulle jeg spurt om de ikke heller kunne gått ut å knipset flere partybilder fremfor sære bilder av blomster, fossefall og portrettbilder i sort/ hvitt....

  Dette blir jo meningsløst...

  Jeg har også en del europeiske filmer på DVD, der i blant noen italienske dramafilmer. Men dersom du tror BDA og HD DVD Promo. Group skal kunne "selge inn" formatene hos folk ved å remastre ukjente europeiske filmer fra 70-80-tallet, så er jeg virkelig glad det ikke er du som står for markedsføringen. For da har du helt rett i at HD hadde vært kortvarig.

  Nei, sitt på trappa di, du. I mellomtiden lar vi andre oss underholdes av ungdomssøl (i HD) ala filmer som The Departed, The Shining, 2001 Space Odyssey, Flags of Our Fathers, Old Boy, Close Encounter (...), Blade Runner, Deliverance, "300", Dog Day Afternoon, Donnie Brasco, From Hell, Goodfellas, Reservoir Dogs, Mutiny on the Bounty, Reds, Full Metal Jacket, Bourne serien, Grand Prix, Rio Bravo, The Getaway, Bullit, Letters From Iwo Jima, Smokin Aces, The Deer Hunter, Casino, Apollo 13, U-571, 12 Monkeys, Unforgiven, .....trenger jeg å fortsette å ramse opp mer ungdomssøl på HD

  Og mer ungdomssøl er på vei. Jeg gleder meg spesielt til Mr. Brooks, Ronin, Harry Potter og Master and Commander
  Her kan jeg ikke annet enn å si meg enig med SVS-man! Tror nok ikke Bob Dole gikk til H.K. med åpent sinn for å se på HD formatene - mest sannsynlig bestemt seg på forhånd: dette er ikke noe for meg. Strengt tatt, når du ikke ser ut til å ha noe behov for kvalitet på lyd og bilde (ja du gir inntrykk av det Bob - Ref: Jeg krever ikke noe annet enn det originale mono eller stereo sporet på disse utgivelsene), har du vel valgt feil forum? Jeg blander meg ikke inn i noe som jeg ikke intreserer meg i - ihvertfall ikke bare for å provosere og forklare andre vilke dumme valg dem tar.

 12. #7172
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av sage
  Nok en film som får max score på lyden til tross for at den "bare" har DD+, paramount går virkelig inn for å ta livet av forestillingen om at lossless er nødvendig...ganske overbevisende i så måte...
  Denne har jeg forhåndsbestilt for flere måneder siden og nå er den endelig på vei,gleder meg stort
  Face/Off
  Sikkert bra lyd, men jeg skjønner ikke hvorfor man skal argumentere for DD+ når det finnes noe som er bedre?

  Enten så gidder ikke Paramount å legge PCM-lossless/ TrueHD/ DTS-HDMA på plata, ellers så legger de på DD+ for å spare penger ved at det muligens er mindre jobb eller så er det pga av plassproblemer på HD DVD, slik tilfellet var på Transformers.

  Nå trenger vi ikke å gå den "lyd-runden" en gang til, men nå reklamerer begge format med at man skal få best mulig lyd. Hvilket ikke er tilfelle, når det finnes lydformat som gir mindre tap i forhold til Master.

  God lyd er det helt sikkert, men å gi topp score på et HD-format når en ikke utnytter PCM/ TrueHD, blir ikke riktig.
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 13. #7173
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  1,168
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Neida, det var ingen direkte sammenligning, men et inntrykk. Av de tre filmene låt de to med PCM bedre, enn det ene med TrueHD. Det jeg er enig i er at det i hvertfall var lavere innspilt på Batman. Men hvorfor er det det?
  Jeg tror det er dekoderen som gjør det. Med en annen dekoder så kan det kanskje være motsatt.

 14. #7174
  Intermediate tklev sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  1,842
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Sikkert bra lyd, men jeg skjønner ikke hvorfor man skal argumentere for DD+ når det finnes noe som er bedre?

  Enten så gidder ikke Paramount å legge PCM-lossless/ TrueHD/ DTS-HDMA på plata, ellers så legger de på DD+ for å spare penger ved at det muligens er mindre jobb eller så er det pga av plassproblemer på HD DVD, slik tilfellet var på Transformers.

  Nå trenger vi ikke å gå den "lyd-runden" en gang til, men nå reklamerer begge format med at man skal få best mulig lyd. Hvilket ikke er tilfelle, når det finnes lydformat som gir mindre tap i forhold til Master.

  God lyd er det helt sikkert, men å gi topp score på et HD-format når en ikke utnytter PCM/ TrueHD, blir ikke riktig.
  PS: Det var strengt tatt ikke plassproblemer på Transfomers platen, det er nok heller snakk om bitrate-problemer. Det er tross alt mange ting på platen som du kunne ha flyttet over til den andre platen dersom det kun var snakk om plass-problemer.. DD+ 1.5mbps bruker fast bitrate hele tiden, og det gjør det vesentlig enklere å ha med mange ting på samme plass. TrueHD tar nemlig mer plass når det skjer mye, det samme gjør VC1 sporet, i tillegg har de lagt på PiP og mange andre ting som også stjeler bitrate..
  PPS: Paramount har aldri offisielt gått ut og nevnt problemene med plass i det hele tatt, den eneste journalisten som har fått med seg den detaljen skriver for Highdefdigest.com (forøvrig samme side du mener er HD DVD partisk).

  Når det gjelder lyden, så lenge den blir akkurat like bra, og bildet blir akkurat like bra. Har det da noe å si hva slags bitrate det har blitt kodet inn på?

  PS: Anbefaler alle å ta en titt på denne sammenligningen av bilder:
  Nature's Journey | BD vs HD | Image 1

  Her har de kjørt på makismal bitrate på både HD DVD og Blu-Ray. Noen som kan si at det ene bildet er bedre ut enn det andre? Dette viser hvor små forskjeller det er, dette er med 50% høyere bitrate for BD-versjonen! Noen som kan si hvilken versjon som er HD DVD og hvilken som er BD?

 15. #7175
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  1,168
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  I tillegg er bildefrekvensen høyere enn for vanlige filmer på Nature's Journey (30 fps fremfor 24 fps). Sammenligningen viser at det ikke er noe å hente ved å kjøre høyere bitrate (diminishing returns). Det er ikke mye action i scenene, så noen tortur er det kanskje ikke, men det er veldig mye detaljer.

  Forøvrig var jeg skuffet over Nature's Journey. Det var ikke så bra bilde som produsenten hypet det opp til, og påstanden om at de alltid overfører bildet uendret fra kamera til produkt faller på trynet da hele filmen er en serie kunstige effekter og filter.

 16. #7176
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av tklev
  PS: Det var strengt tatt ikke plassproblemer på Transfomers platen, det er nok heller snakk om bitrate-problemer. Det er tross alt mange ting på platen som du kunne ha flyttet over til den andre platen dersom det kun var snakk om plass-problemer.. DD+ 1.5mbps bruker fast bitrate hele tiden, og det gjør det vesentlig enklere å ha med mange ting på samme plass. TrueHD tar nemlig mer plass når det skjer mye, det samme gjør VC1 sporet, i tillegg har de lagt på PiP og mange andre ting som også stjeler bitrate..
  PPS: Paramount har aldri offisielt gått ut og nevnt problemene med plass i det hele tatt, den eneste journalisten som har fått med seg den detaljen skriver for Highdefdigest.com (forøvrig samme side du mener er HD DVD partisk).

  Når det gjelder lyden, så lenge den blir akkurat like bra, og bildet blir akkurat like bra. Har det da noe å si hva slags bitrate det har blitt kodet inn på?

  PS: Anbefaler alle å ta en titt på denne sammenligningen av bilder:
  Nature's Journey | BD vs HD | Image 1

  Her har de kjørt på makismal bitrate på både HD DVD og Blu-Ray. Noen som kan si at det ene bildet er bedre ut enn det andre? Dette viser hvor små forskjeller det er, dette er med 50% høyere bitrate for BD-versjonen! Noen som kan si hvilken versjon som er HD DVD og hvilken som er BD?
  Spørsmålet ble stilt fra Hidefdigest til en representant for Paramount under en pressekonferanse til Transformers.
  Sitat Opprinnelig postet av Hidefdigest
  Indeed, I had the opportunity to attend a special 'Transformers' media event with Paramount late last week, and the question was asked almost immediately -- why no Dolby TrueHD or uncompressed PCM? The studio's answer was that due to space limitations on the disc, the decision was made to limit the audio to Dolby Digital-Plus 5.1 Surround only (here at 1.5mbps).
  Det avsluttes jo med å si at denne filmen hadde antakelig hatt enda bedre lyd med PCM/ TrueHD...

  Og at jeg synes at Hidefdigest er pro-HD DVD betyr ikke nødvendigvis at jeg mener de juger til enhver tid. Det er vel ikke kun jeg som mener Hidef er litt lite objektive til tider.

  Og jeg er enig i at "dersom lyd og bilde blir det samme" osv, men erfaringene det siste året har vel tydelig vist at VC1 er bedre enn Mpeg2. Og AVC er bedre enn VC1. Og at et PCM 24bit-spor på 6,9mbit/s er bedre enn DD-Plus 1,5mbit/s.

  Jeg vil i allefall helst ha DTS-HDMA/ PCM 24bit, og en AVC-codec. Og heldigvis ser det ut til at BD satsr nettopp på dette, jfr de siste titlene...
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 17. #7177
  Newcomer sage sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2005
  Poster
  178
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  God lyd er det helt sikkert, men å gi topp score på et HD-format når en ikke utnytter PCM/ TrueHD, blir ikke riktig.
  Dette er jeg helt uenig i, Joshua Zyber tar for seg akkurat det samme i sin artikkel Specs vs Reality, så lenge lyden er fantastisk så spiller det ingen rolle hvilken bit den har, hvilken codec som er brukt eller noe som helst annet, det eneste som teller er at den er fantastisk! Så lenge det blir gjort en skikkelig jobb, så viser det seg at det spiller ingen rolle hverken for lyd eller bilde hvorvidt det blir brukt VC-1, mpeg2, trueHD, PCM, AVC og det er jobben som blir gjort som burde telle når et resultat skal bedømmes.

 18. #7178
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av sage
  Dette er jeg helt uenig i, Joshua Zyber tar for seg akkurat det samme i sin artikkel Specs vs Reality, så lenge lyden er fantastisk så spiller det ingen rolle hvilken bit den har, hvilken codec som er brukt eller noe som helst annet, det eneste som teller er at den er fantastisk! Så lenge det blir gjort en skikkelig jobb, så viser det seg at det spiller ingen rolle hverken for lyd eller bilde hvorvidt det blir brukt VC-1, mpeg2, trueHD, PCM, AVC og det er jobben som blir gjort som burde telle når et resultat skal bedømmes.
  Det er greit det, men når jeg opplever at VC1 glatter ut bildet for mye ift AVC, og AVC virker skarpere; så synes nå jeg det. Uansett hvem som sier noe annet. Jeg har også mange kompiser som ikke hører forskjell på 192kbs mp3-fil og en CD-plate; jeg hører forskjell.

  Og angående Natures Journey som blir nevnt, så er det godt mulig at de to oppleves som identiske. I den filmen er det vel heller ikke mye veksling mellom raske panoreringer, aksjon-scener og vanskelige scener som ofte er på en spillefilm...? Jeg husker og da jeg så de første "gode" LCD-skjermene fra Philips med HD demo. Fantastiske bilder var det, MEN det var jo så vidt kameraet beveget seg. et var filmet en blomst, en strand og langsomme store dyr på savannen i Afrika. Men så satt vi på Desperado, og da sprakk bildet opp i mosaikk og annet groms.

  Jeg synes det bare er rart, at vi her inne som hele tiden søker etter det beste bildet og best lyd, skal si at DD+ er akkurat like bra som PCM lossless. Stort sett registreres det at det er de med forkjærlighet for HD DVD som argumenterer for at "man ikke hører forskjell på... eller ikke ser forskjell på....".

  Jeg sier igjen: gi meg best mulig lyd og best mulig bilde på mitt HD-format.

  Av de 9 siste BD-titlene testet på Hidefdigest var 8 titler PCM lossless og en var DTS-HDMA. Samtlige med AVC...

  De fleste titlene fra HD DVD er også vært TrueHD i det siste. Da blir det helt uforståelig at da Paramount slapp Transformer og dramafilmen, A Mighty Heart samme dag, så fikk Transformers DD+ og dramafilmen TrueHD
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 19. #7179
  Intermediate tklev sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  1,842
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  De fleste titlene fra HD DVD er også vært TrueHD i det siste. Da blir det helt uforståelig at da Paramount slapp Transformer og dramafilmen, A Mighty Heart samme dag, så fikk Transformers DD+ og dramafilmen TrueHD
  Det er ikke så ulogisk som det høres ut som skjønner du. TrueHD kan faktisk ta mindre plass enn et DD1.5mbps lydspor. Er det et rolig mikset lydspor, så kan bitraten ofte ligge under 1.5mbps når du får utført effektiv pakking med TrueHD. Nå har jeg ikke sjekket akkurat den filmen, men vil tro at det er mye snakking og lite effekter i alle kanelene. Skulle ikke forundre meg om total-resultatet vil vise at TrueHD sitt variable bitratespor tar mindre plass på den filmen enn det et DD1.5mbps konstant bitrate spor hadde tatt.

  Jeg er forøvrig helt enig i at vi bør kreve best mulig lydkvalitet, men jeg skulle heller ønske at de hadde fokusert på 7.1 96khz/24bit.. Da begynner t.o.m. Blu-Ray å få pusteproblemer dersom de skal bruke PCM(14,4mbps). DD+ hadde klart å gjengi dette lydsporet uten at de behøver å komme opp i noe mye høyere bitratehastigheter enn 1.5mbps.. *Det* er fordelen med å ikke fokusere kun på bitrate. HD DVD har den "fordelen" at de er nødt til å tenke litt mer økonomisk på bitrate enn det BD er, og kan derfor være flinkere til å utnytte plassen maksimalt. BD-studio kan ende opp med å male seg inn i et hjørne, hvor det er kun maksimal bitrate på bilde og lyd som vil gjøre kundene fornøyd.. Da vil de ende opp med at de faktisk ikke får plass til like mye som HD DVD folkene, som ikke bruker mer plass enn nødvendig for å få perfekt bilde og lyd..

 20. #7180
  Intermediate tklev sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  1,842
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Spørsmålet ble stilt fra Hidefdigest til en representant for Paramount under en pressekonferanse til Transformers.

  Det avsluttes jo med å si at denne filmen hadde antakelig hatt enda bedre lyd med PCM/ TrueHD...
  Han var ikke den eneste journalisten på den konferansen, men han er den eneste som påstår han har hørt noe sånt. Synes ikke du det er litt rart?

  En annen ting, det han skriver:
  "but based on the upgrade I've seen with other titles, I'm guessing a high-res mix could well have trounced this one"

  Ehh? Hvilke andre titler har han sammenlignet med som har 1.5mbps DD+ og TrueHD på same disc?

  EDIT: Jeg fant en annen tittel som hadde både 1.5mbps DD+ og TrueHD som han har testet! Gjett hva resultatet hans var? DE HØRTES IDENTISK UT!
  HD DVD Review: The Architect | High-Def Digest
  Sitat:
  "Magnolia provides Dolby TrueHD 5.1 Surround (48kHz/16-bit) and Dolby Digital-Plus 5.1 surround (1.5mbps) tracks for 'The Architect' on HD DVD. Technically, the TrueHD track here should trump the DTS-HD High-Resolution (not Master Lossless Audi) track found on the companion Blu-ray verson of the film. However, in this case, the film's sound design is just too limited to really benefit -- even after a fresh evaluation of both tracks, I just couldn't discern much appreciable difference. "

  Her er forøvrig et ganske greit sammenligningsbilde mellom høybitrate MPEG 2 vs. litt lavere bitrate VC-1:
  World Trade Center | BD vs HD | Image 1 (200%)

  Litt vanskelig å si hva jeg liker best, VC1 har et glattere bilde, med mer tydelige detaljer. Mens Mpeg 2 har et mer rotete bilde, men kan virke litt mer "fokusert" i bakgrunnen. Personlig foretrekker jeg vanligvis VC1, da jeg hater bildestøy.. Men hver sin smak..

Side 359 av 653 FørsteFørste ... 219 229 239 249 259 269 279 289 299 309 319 329 339 349 355 356 357 358 359 360 361 362 363 369 379 389 399 409 419 429 439 449 459 469 479 489 499 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •